Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Ένα βήμα πριν τον εμφύλιο οι ΗΠΑ: Δολοφονίες αστυνομικών και αντιδράσεις μετά από την δολοφονία αφροαμερικανών από αστυνομικούς


Αυτός είναι ο δολοφόνος των αστυνομικών στο Ντάλας


Ο ύποπτος που φέρεται να άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών στο Ντάλας, όπου 5 στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και άλλα επτά τραυματίστηκαν, αναγνωρίστηκε, όπως μετέδωσαν πολλά αμερικανικά MME, ως ο Μάικα Τζόνσον.

Αυτός είναι ο δολοφόνος των αστυνομικών στο Ντάλας - ΦΩΤΟ

Ο νεαρός άνδρας ηλικίας 25 ετών διέμενε στο Μεσκίτ, ένα προάστιο του Ντάλας, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα CBS News και NBC News.

Τον 25χρονο σκότωσαν τα ξημερώματα άνδρες των ειδικών δυνάμεων αφού ο φερόμενος ως δράστης οχυρώθηκε σε ένα κτίριο της πόλης.

-----------

Ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στο Ντάλας: Ήθελα να σκοτώσω λευκούς αστυνομικούς


«Ήθελα να σκοτώσω λευκούς αστυνομικούς», δήλωσε ένας εκ των δραστών της ένοπλης επίθεσης στους αστυνομικούς στο Ντάλας των ΗΠΑ.

Ο ύποπτος υποστήριξε ότι ένιωθε οργισμένος για τους θανάτους Αφροαμερικανών από σφαίρες αστυνομικών και τόνισε ότι έδρασε μόνος και χωρίς να ανήκει σε κάποια οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι πέντε αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και επτά τραυματίστηκαν από πυρά ελεύθερων σκοπευτών, τα οποία άρχισαν να πέφτουν ξαφνικά κατά τη διάρκεια ειρηνικής εκδήλωσης ενάντια στην αστυνομική βία.

-----------

Η οργάνωση "Μαύρη Δύναμη" αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία των αστυνομικών στο Ντάλας


Η οργάνωση «Black Power Political Organization», που στα ελληνικά σημαίνει «Πολιτική Οργάνωση Μαύρη Δύναμη», φέρεται να έχει αναλάβει την ευθύνη της δολοφονίας πέντε αστυνομικών στο Ντάλας, μέσω του Facebook.

«Ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν πέντε αστυνομικούς! Θα σκοτώσουμε περισσότερους τις επόμενες ημέρες. Σας αρέσει η δουλειά των εκτελεστών μας; Πάρε το δικό σου όπλο και μπες και εσυ στην ομάδα των χιλιάδων ελεύθερων σκοπευτών μας σε όλο τον κόσμο στην μάχη κατά της καταπίεσης», αναγράφεται σε ανάρτηση που έγινε στη σελίδα Black Power Political Organization, στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.



Σημειώνεται ότι η σελίδα έχει κατέβει από το Facebook, χωρίς να μπορεί να διευκρινιστεί αν διαγράφηκε από τους δημιουργούς της ή από τους υπεύθυνους του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία δεν έχει πάρει θέση, καθώς η εν λόγω ανάληψη της ευθύνης δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη.

-----------

Ομπάμα: Μεσίστιες οι σημαίες μέχρι την Τρίτη για το μακελειό στο Ντάλας


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή σήμερα οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες στις ΗΠΑ έως την 12η Ιουλίου, μετά τη δολοφονία 5 αστυνομικών στο Ντάλας.

«Σε ένδειξη σεβασμού για τα θύματα της επίθεσης (...) δίνω εντολή η αμερικανική σημαία να κυματίζει μεσίστια στον Λευκό Οίκο και σε όλα τα δημόσια κτίρια, τις στρατιωτικές βάσεις και τα πλοία του πολεμικού ναυτικού σε ολόκληρη την χώρα μέχρι την Τρίτη», επισήμανε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σε γραπτή ανακοίνωσή του.

-----------

Νέα επίθεση σε αστυνομικό στις ΗΠΑ


Νέα αιματηρή επίθεση σε βάρος αστυνομικού σημειώθηκε στις 11 το πρωί (τοπική ώρα) στο Σαιντ Λιούις, στις ΗΠΑ.

Ένας αστυνομικός δέχθηκε πυροβολισμούς και μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο KMOV-TV.

Σε ανάρτησή της στο Τwitter η τοπική αστυνομία επιβεβαιώνει το περιστατικό αλλά δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες.



Υπενθυμίζεται ότι πέντε αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή στο Ντάλας, έπειτα από ένοπλη επίθεση ελεύθερων σκοπευτών.



-----------

Μπιγιονσέ: Σταματήστε να μας σκοτώνετε


Η Μπιγιονσέ, διέκοψε τη συναυλία της για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων, λίγες ώρες μετά το μακελειό στο Ντάλας.

Ηχηρό μήνυμα κατά της βίας σε βάρος Αφροαμερικανών και κάθε είδους ανυπεράσπιστων κοινωνικών ομάδων έστειλε η τραγουδίστρια.

«Κυρίες και κύριοι, θα σας παρακαλούσα να κάνετε μαζί μου ενός λεπτού σιγή», είπε η Μπιγιονσέ, ενώ στο τεράστιο βίντεο γουόλ εμφανίστηκαν τα ονόματα όλων των Αφροαμερικανών που έπεσαν νεκροί τον τελευταίο καιρό από πυρά αστυνομικών.

Νωρίτερα, μέσα από τα social media και την ιστοσελίδα της, η διάσημη τραγουδίστρια κατήγγειλε την αστυνομική βία, αναρτώντας ένα κείμενο σε μαύρο φόντο, με το οποίο καλεί τον κόσμο να υπερασπιστεί το υπέρτατο δικαίωμα της ανθρώπινης ζωής.

«Είναι στο χέρι μας να υψώσουμε το ανάστημά μας και να ζητήσουμε να σταματήσουν να μας σκοτώνουν! Δεν έχουμε ανάγκη τη συμπόνια, αλλά το σεβασμό της αξίας των ζωών μας. Θα σταθούμε ενωμένοι σαν κοινότητα και θα παλέψουμε εναντίον όλων όσων πιστεύουν ότι οι εγκληματικές πράξεις εκ μέρους αυτών που υποτίθεται ότι υπάρχουν για να μας προστατεύουν πρέπει να μένουν επανειλημμένως ατιμώρητες», γράφει η τραγουδίστρια και συνεχίζει: «αυτή είναι μια μάχη για όποιον νιώθει περιθωριοποιημένος και παλεύει για την ελευθερία και τα δικαιώματά του, ανεξάρτητα φυλής, φύλλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Δεν πρόκειται για μια έκκληση αποκλειστικά προς τους αστυνομικούς αλλά προς οποιονδήποτε υποτιμά την αξία της ανθρώπινης ζωής. Ο πόλεμος εναντίον έγχρωμων και άλλων μειονοτήτων πρέπει να σταματήσει. Ο φόβος δεν είναι δικαιολογία. Το μίσος δεν θα νικήσει».



Δείτε το βίντεο:



-----------

Η νέα αποκάλυψη για τον δράστη της επίθεσης στο Ντάλας


Ο Μάικα Εξέιβιερ Τζόνσον, ο οποίος σύμφωνα με πηγές έχει ταυτοποιηθεί ως ο ένοπλος που άνοιξε πυρ στο Ντάλας, σκοτώνοντας πέντε αστυνομικούς, υπηρέτησε στο Σώμα Εφέδρων του αμερικανικού στρατού ξηράς και στο Αφγανιστάν, από τον Νοέμβριο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2014, γνωστοποίησε σήμερα το Πεντάγωνο.

Όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, ο Τζόνσον υπηρέτησε στον στρατό από τον Μάρτιο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2015 και είχε ειδικότητα σε ξυλουργικές και οικοδομικές εργασίες στην 420ή Ταξιαρχία Μηχανικού που έχει βάση στο Τέξας.

-----------

Ενέδρα και πυροβολισμοί σε αστυνομικό και στην Τζόρτζια


Η κατάσταση στις ΗΠΑ παραμένει τεταμένη με τις πληροφορίες που φθάνουν, να είναι δυσάρεστες.

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, ακόμα ένας εκπρόσωπος του νόμου έπεσε θύμα επίθεσης, αυτή τη φορά στην Τζόρτζια. Βάσει των όσων έχουν διαρρεύσει, ο δράστης της επίθεσης κάλεσε την Άμεση Δράση και ανέφερε πως έχει πέσει θύμα διάρρηξης του Ι.Χ. του. Εν συνεχεία έστησε ενέδρα στον αστυνομικό, που ανταποκρίθηκε στην κλήση και τον πυροβόλησε αρκετές φορές.

Επίσης τραυματίστηκαν άλλοι δύο άνδρες με τον αστυνομικό να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, αφού παρότι φόραγε αεξίσφαιρο γιλέκο, δέχθηκε σφαίρες χαμηλά στην κοιλιά.

Επίσης, έγινε γνωστό πως αστυνομικοί έγιναν στόχος επιθέσεων από ενόπλους στο Τενεσί και στο Μιζούρι.

-----------

Ντάλας: Υλικά για βόμβα, όπλα και πυρομαχικά στο σπίτι του Τζόνσον


«Σημεία και τέρατα» ανακαλύφθηκαν σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, στο σπίτι του Μάικα Εξέιβιερ Τζόνσον, που σύμφωνα με πηγές έχει ταυτοποιηθεί ως ο ένοπλος που άνοιξε πυρ στο Ντάλας, σκοτώνοντας πέντε αστυνομικούς.

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, στο σπίτι του 25χρονου, που υπηρέτησε στον στρατό από τον Μάρτιο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2015 και είχε ειδικότητα σε ξυλουργικές και οικοδομικές εργασίες στην 420ή Ταξιαρχία Μηχανικού που έχει βάση στο Τέξας, βρέθηκαν υλικά για κατασκευή βόμβας, αλλά όχι μόνο αυτά.

Ταυτόχρονα, γίνεται λόγος για αλεξίσφαιρα γιλέκα, όπλα και πολλά πυρομαχικά.

Δείτε το tweet:



-----------

Παραλήρημα κατά των λευκών στο Facebook από τον φερόμενο δράστη του Ντάλας


Ο 25χρονος Μάικα Εξέιβιερ Τζόνσον, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί ως ο ένοπλος που άνοιξε πυρ στο Ντάλας σκοτώνοντας πέντε αστυνομικούς, είχε αναρτήσει το περασμένο Σάββατο ένα οργισμένο παραλήρημα ενάντια στους λευκούς σε σελίδα στο Facebook που έφερε την ονομασία: "Το Κόμμα των Μαύρων Πανθήρων του Μισσισιπή", καταδικάζοντας τα λιντσαρίσματα και τις βιαιοπραγίες εναντίων Αφροαμερικανών.

"Γιατί τόσοι πολλοί λευκοί (όχι όλοι) χαίρονται να δολοφονούν και να συμμετέχουν στις δολοφονίες αθώων όντων", έγραψε ο Τζόνσον στην ανάρτηση του, που συνοδευόταν από ένα βίντεο που εμφάνιζε ωμές σκηνές με ανθρώπους να συμμετέχουν στην θανάτωση μιας φάλαινας, κάνοντας συγκρίσεις με την μεταχείριση των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ.

Στην φερόμενη ως προσωπική σελίδα του Τζόνσον στο Facebook, παρουσιαζόταν ως μαύρος εθνικιστής, έχοντας αναρτημένες φωτογραφίες της Μαύρης Δύναμης (Black Power) και της κόκκινης, μαύρης, πράσινης σημαίας, γνωστή και ως η σημαία της χειραφέτησης των Μαύρων. Στην φωτογραφία προφίλ του εμφανίζεται με υψωμένη την γροθιά του στον γνωστό χαιρετισμό της Μαύρης Δύναμης.

Σε μια άλλη ανάρτηση του στις 2 Ιουλίου στην σελίδα "Μαύροι Πάνθηρες" εξέφρασε την οργή του για τον τρόπο που οι λευκοί μεταχειρίζονται τους Αφροαμερικανούς, κάνοντας αναφορές στους προγόνους του που ξυλοκοπήθηκαν, ακρωτηριάστηκαν και σκοτώθηκαν.

Ο Τζόνσον υπηρέτησε στο Σώμα Εφέδρων του αμερικανικού στρατού ξηράς από τον Μάρτιο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2015. Εστάλη στο Αφγανιστάν από τον Νοέμβριο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2014 και κέρδισε σειρά μεταλλίων για τις υπηρεσίες του, σύμφωνα με τα αρχεία του στρατού.

Ο Τζεφ Τζόνσον, επικεφαλής στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως δεν είναι ξεκάθαρο αν ο φερόμενος δράστης ήταν μέλος ομάδας μαύρων εθνικιστών.

Πολλά παραμένουν άγνωστα ακόμη για τον Τζόνσον, ενώ δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με μέλη της οικογένειας του. Δεν είναι σαφές αν εργαζόταν, αν και το τηλεοπτικό δίκτυο NBC μετέδωσε πως εργαζόταν για εταιρεία που βοηθά παιδιά και ενηλίκους με διανοητικές αναπηρίες.

Σύμφωνα με τα δημόσια μητρώα, ο νεαρός άνδρας διέμενε στο Μεσκίτ, ένα προάστιο του Ντάλας, ενώ και ο στρατός είχε καταχωρημένο το ίδιο προάστιο ως πόλη καταγωγής του.

Τον 25χρονο σκότωσαν τα ξημερώματα άνδρες των ειδικών δυνάμεων, αφού ο φερόμενος ως δράστης οχυρώθηκε σε κτίριο της πόλης.

Ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας Κεν Πάξτον δήλωσε πως δεν είναι ακόμη σαφές αν η επίθεση προήλθε από έναν μόνο ή πολλούς ενόπλους. Και αυτά την ώρα που ο δήμαρχος του Ντάλας Μάικ Ρόουλινγκς δήλωσε πως ο δράστης έδρασε μόνος του, ενώ από την άλλη, ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ τόνισε ότι παραμένει σημαντικό να καθοριστεί αν υπάρχουν και άλλοι συνεργοί στην επίθεση.

-----------

Ολόκληρο οπλοστάσιο έκρυβε στο διαμέρισμα του ο δολοφόνος του Ντάλας


Ο Μάικα Τζόνσον, ο Αφροαμερικανός δράστης της επίθεσης στο Ντάλας, έκρυβε στο σπίτι του ένα πραγματικό οπλοστάσιο, σύμφωνα με την αστυνομία.

"Στις έρευνες που έγιναν στο σπίτι του υπόπτου, η αστυνομία βρήκε υλικό που χρησιμεύει στην κατασκευή βομβών, αλεξίσφαιρα γιλέκα, τουφέκια, πυρομαχικά και ένα ημερολόγιο στο οποίο κατέγραφε τακτικές μάχης", ανακοίνωσε η αστυνομία, αναφερόμενη στον 25χρονο, ο οποίος είχε υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό και είχε πολεμήσει στο Αφγανιστάν από το Νοέμβριο του 2013 ως τον Ιούλιο του 2014.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές ο Τζόνσον, ο οποίος σκότωσε 5 αστυνομικούς και τραυμάτισε άλλους 9 ανθρώπους προς το τέλος διαδήλωσης κατά της αστυνομικής βίας στο Ντάλας, έδρασε μόνος του στην επίθεση αυτή και δεν είχε διασυνδέσεις με τρομοκρατικά δίκτυα.

"Σε αυτό το στάδιο, φαίνεται ότι ήταν ένας μόνο ο δράστης και δεν είχε διασυνδέσεις ούτε είχε εμπνευστεί, βάσει αυτού που γνωρίζουμε, από κάποιο διεθνές τρομοκρατικό δίκτυο", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζεχ Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Νέα Υόρκη.

Ο ύποπτος εξήγησε κατά τις πολύωρες διαπραγματεύσεις που είχε με τους αστυνομικούς όταν είχε οχυρωθεί μετά την επίθεση σε ένα γκαράζ ότι είχε "οργιστεί" για τον θάνατο Αφροαμερικανών στα χέρια της αστυνομίας αυτήν την εβδομάδα και ότι ήθελε "να σκοτώσει λευκούς, ιδιαίτερα λευκούς αστυνομικούς".

Επίσης προτού σκοτωθεί από την έκρηξη βόμβας που πυροδότησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια ενός τηλεκατευθυνόμενου ρομπότ, ο 25χρονος είπε ότι "δεν έχει σχέσεις με καμία οργάνωση και ότι τα έκανε όλα μόνος του", σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας του Ντάλας Ντέιβιντ Μπράουν.

-----------

Χιλιάδες διαδήλωσαν στις ΗΠΑ ενάντια στην αστυνομική βία

Αποκλεισμός δρόμων σε Νέα Υόρκη, Ατλάντα και Φιλαδέλφεια.

Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν χθες στους δρόμους διαφόρων πόλεων στις ΗΠΑ για να καταδικάσουν τον θάνατο δύο Αφροαμερικανών αυτήν την εβδομάδα από τα πυρά αστυνομικών, πραγματοποιώντας μαζικές πορείες σε λιγότερο από μια ημέρα μετά την επίθεση ενόπλου στο Ντάλας, ο οποίος σκότωσε πέντε αστυνομικούς που φρουρούσαν σε παρόμοια διαδήλωση.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν δρόμους στην πόλη της Νέας Υόρκης, στην Ατλάντα και την Φιλαδέλφεια χθες το βράδυ, ενώ μεγάλο πλήθος μετείχε σε παρόμοιες εκδηλώσεις που έγιναν στο Σαν Φρανσίσκο και το Φοίνιξ. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν σημειώθηκαν σημαντικά περιστατικά και δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

Χιλιάδες πραγματοποίησαν πορεία στην Ατλάντα στην όπως φαίνεται μεγαλύτερη από τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα με τα οποία ζητούν δικαιοσύνη, δείχνει ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Εικόνες που μεταδόθηκαν από τοπικά δίκτυα ενημέρωσης δείχνουν ένα τεράστιο πλήθος να έχει ακινητοποιήσει δεκάδες οχήματα της αστυνομίας σε μια τοπική διαπολιτειακή λεωφόρο.

Ο δήμαρχος της Ατλάντα Κάσιμ Ριντ ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ότι η πορεία ήταν ως επί το πλείστον ειρηνική, μολονότι περίπου 10 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Χθες, Παρασκευή, ήταν η δεύτερη ημέρα που πραγματοποιήθηκαν μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ σε διαμαρτυρία για τη χρήση αστυνομικής βίας στη χώρα, μετά τον θάνατο από τα πυρά αστυνομικών του 32χρονου Φιλάντο Καστίλε κοντά στο Σεντ Πολ στη Μινεσότα και του 37χρονου Άλτον Στέρλινγκ στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνας.

Ο Καστίλε σκοτώθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου της τροχαίας αργά το βράδυ της Τετάρτης, ενώ η σύντροφός του βιντεοσκόπησε με το κινητό της και μετέδωσε απ'ευθείας τις τελευταίες στιγμές του μετά τους πυροβολισμούς.

Ο Στέρλινγκ σκοτώθηκε την Τρίτη κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού έξω από ένα παντοπωλείο με δύο λευκούς αστυνομικούς.

Ο θάνατος από τα πυρά αστυνομικών των δύο αυτών Αφροαμερικανών βύθισε και πάλι τις ΗΠΑ στο πένθος και έφερε τη χώρα ξανά αντιμέτωπη με το φάσμα του ρατσισμού, όπως είχε γίνει μετά τον θάνατο το 2014 ενός άοπλου Αφροαμερικανού εφήβου, του Μάικλ Μπράουν, από έναν λευκό αστυνομικό στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.

Στις διαδηλώσεις της Πέμπτης είχε επικρατήσει ως επί το πλείστον ηρεμία έως ότου κάποιος άρχισε να πυροβολεί την ώρα που διαλυόταν η συγκέντρωση στο Ντάλας.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο δράστης της επίθεσης, από την οποία σκοτώθηκαν πέντε αστυνομικοί και τραυματίστηκαν άλλοι εννέα άνθρωποι, ήταν ο 25χρονος Μάικα Τζόνσον, ένας Αφροαμερικανός που είχε υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό και είχε πολεμήσει στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τα οποία ήρθαν στο φως μετά την επίθεση, ο Τζόνσον είχε πει ότι ήθελε «να σκοτώσει λευκούς».

Η αστυνομία σκότωσε τον δράστη με ένα ρομπότ που έφερε εκρηκτικό μηχανισμό, αφού τον παγίδεψε σε έναν χώρο στάθμευσης, δίνοντας τέλος σε μια ανταλλαγή πυροβολισμών μαζί του που διήρκεσε ώρες.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βίντεο από την ημίγυμνη διαμαρτυρία για τις ταυρομαχίες


Στην Παμπλόνα αναμένονται αυτή την εβδομάδα ένα εκατομμύριο επισκέπτες.

Με ημίγυμνους άντρες και γυναίκες γέμισε την Τρίτη ο χώρος μπροστά στο δημαρχείο της ισπανικής πόλης Παμπλόνα.

Οι διαδηλωτές, μέλη της οργάνωσης PETA για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων «λούστηκαν» και με ψεύτικο αίμα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις ταυρομαχίες στην ισπανική πόλη.

Στην Παμπλόνα αναμένονται αυτή την εβδομάδα ένα εκατομμύριο επισκέπτες προκειμένου να δουν από κοντά τον παραδοσιακό «αγώνα δρόμου» με ταύρους να κυνηγούν ανθρώπους στους δρόμους της ισπανικής πόλης.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκλεισαν μία λακούβα φυτεύοντας ένα δέντρο


Φύτεψαν δέντρο σε κεντρική οδό της Ζακύνθου για να κλείσουν μία λακούβα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής στην οδό Αγίου Λαζάρου στο νησί των Επτανήσων. Το δέντρο φυτεύτηκε σε μία τεράστια λακούβα που υπήρχε στο οδόστρωμα και όπως ήταν λογικό οι φωτογραφίες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Δείτε τις φωτογραφίες από το imerazante.gr:






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έχει ύψος 1.80 και κατάφερε να περάσει τα σύνορα μέσα σε μία... βαλίτσα


Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες το βίντεο από την απόπειρα ενός πρόσφυγα να περάσει τα ιταλοελβετικά σύνορα, όντας κρυμμένος σε βαλίτσα.

Οι επιβάτες άκουσαν βογγητά από την βαλίτσα και ειδοποίησαν άμεσα την ασφάλεια, η οποία στη συνέχεια εντόπισε τον νεαρό πρόσφυγα ύψους 1.80 εγκλωβισμένο στον σάκο.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Την 3η θέση στην Ευρώπη κατέκτησε ο Νίκος Σοφιανίδης


Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Σοφιανίδης στα 100μ. ύπτιο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης εφήβων/νεανίδων, που διεξάγεται στην πόλη Χοντμεζοβασαρέλι της Ουγγαρίας.

Την 3η θέση στην Ευρώπη κατέκτησε ο Νίκος Σοφιανίδης

Ο αθλητής του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε πετύχει την καλύτερη επίδοση των χθεσινών ημιτελικών με 54.43, πήγε λίγο πιο αργά σήμερα και τερμάτισε σε 54.57, παίρνοντας την τρίτη θέση του τελικού.

Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Ρώσος Κλιμέντ Κολεσνίκοφ με 53.65, ενώ τη δεύτερη θέση πήρε ο Ιρλανδός Κόνορ Φέργκιουσον με 54.49.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να βάζεις αντηλιακό χωρίς να λερώνεις τα χέρια σου


Στην παραλία μια από τις απαραίτηστες διαδικασίες είναι να απλώσουμε αντηλιακό σε όλα τα εκτεθειμένα μέρη του σώματος μας.

Σίγουρα βαρετό και δύσκολο να το κάνεις μόνος σου, πιο ευχάριστο με την κατάλληλη παρέα, αλλά τρομερά πιο ενδιαφέρον αν έχεις πρόσβαση σε ένα σύστημα SnappyScreen.

Όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί, πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο κουβούκλιο στο οποίο δηλώνεις τον δείκτη προστασίας που επιθυμείς και το ύψος σου, και στη συνέχεια εισέρχεσαι για να σε ψεκάσει παντού χωρίς να χρειαστεί να λερώσεις τα χέρια σου.

Αν βρεθείτε σε καμιά χλιδάτη παραλία ή αντίστοιχου βεληνεκούς ξενοδοχείο στο εξωτερικό, τότε μπορεί να σταθείτε τυχεροί…




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μεξικανοί και Έλληνες οι σκληρότερα εργαζόμενοι το 2015, τελευταίοι οι Γερμανοί


Οι Μεξικανοί δούλεψαν πέρυσι τις περισσότερες ώρες σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ και ακολουθούν οι Έλληνες ως οι δεύτεροι σκληρότερα εργαζόμενοι.

Στην τελευταία θέση βρίσκονται οι Γερμανοί, οι οποίοι δεν ξεπερνούν τις 1.400 ώρες τον χρόνο, ενώ στον μέσο όρο, δηλ. στις 1.766 ώρες ετησίως κινούνται οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί και οι Ιάπωνες. Έλληνες και Μεξικανοί όπως φαίνεται και από το παρακάτω διάγραμμα δουλεύουν σχεδόν 800 ώρες παραπάνω από τους Γερμανούς.

Βέβαια, όπως επισημαίνεται και στο Bloomberg, οι περισσότερες ώρες δουλειάς δεν μεταφράζονται αυτομάτως και σε υψηλότερη παραγωγικότητα.




Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χρήσιμες συμβουλές για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις


Έξι συμβουλές προς τους καταναλωτές για την περίοδο των εκπτώσεων οι οποίες αρχίζουν την προσεχή Δευτέρα δίνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή.

Τονίζει ότι οι εκπτώσεις δίνουν την ευκαιρία να προμηθευθούμε προϊόντα που ενδεχομένως δεν είναι εύκολο να τα αποκτήσουμε στην αρχική τους τιμή, αρκεί να κάνουμε προσεκτικές επιλογές και να έχουμε ενημερωθεί για τις παγίδες που μπορεί να αντιμετωπίσουμε.

Αναλυτικά οι συστάσεις του Συνηγόρου είναι:

1. Υιοθετούμε συνετή καταναλωτική συμπεριφορά

- Αγοράζουμε έχοντας υπόψη τις οικονομικές μας δυνατότητες και τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό. Καταρτίζουμε λίστα με τα απαραίτητα είδη.

- Δεν αγοράζουμε υπό πίεση. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 31.8.2016, οπότε μπορούμε να κάνουμε έρευνα αγοράς και σύγκριση τιμών και ποιότητας, σε συνάρτηση με τις ανάγκες μας.

- Στην περίπτωση της αγοράς με πίστωση (πιστωτική κάρτα, με δόσεις ή με καταναλωτικό δάνειο), ελέγχουμε προσεκτικά τους επιμέρους όρους και λαμβάνουμε υπόψη τις χρεώσεις που συνεπάγεται και, κυρίως, τους τόκους, τον αριθμό των δόσεων κ.λ.π. σε σχέση με το οικογενειακό μας εισόδημα.

- Καμία επιβάρυνση δεν επιτρέπεται λόγω της χρήσης συγκεκριμένου μέσου πληρωμής, όπως είναι η πιστωτική και η χρεωστική κάρτα.

2. Αποφεύγουμε τις παγίδες

- Ελέγχουμε προσεκτικά τα προϊόντα που αγοράζουμε, ώστε να μην είναι ελαττωματικά, δεύτερης διαλογής κ.λ.π..

- Συγκρίνουμε τις τιμές των προϊόντων και δεν παρασυρόμαστε από την τυχόν χαμηλή τιμή κάποιου μεμονωμένου προϊόντος του καταστήματος (προϊόν - κράχτης) ή από υψηλά ποσοστά εκπτώσεων που αναγράφονται ενιαία στις βιτρίνες, τα οποία δεν αφορούν το σύνολο των προϊόντων που διαθέτει.

- Κρατάμε πάντοτε την απόδειξη αγοράς. Θα τη χρειαστούμε στην περίπτωση που το προϊόν αποδειχθεί ελαττωματικό ή ως απόδειξη για την εγγύηση.

- Επισκεπτόμαστε, αν είναι δυνατόν, τα καταστήματα πριν από τις εκπτώσεις ή κάνουμε έρευνα αγοράς μέσω του διαδικτύου, για να εντοπίσουμε, εύκολα και γρήγορα, τα προϊόντα που μας ενδιαφέρουν και να ελέγξουμε αν οι εκπτώσεις είναι πραγματικές.

- Ρωτάμε για την πολιτική του καταστήματος για τυχόν αλλαγές, ώστε να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως. Τα καταστήματα έχουν εκ του νόμου υποχρέωση επιστροφής μόνο αν το προϊόν είναι ελαττωματικό.

- Δεν παρασυρόμαστε από τις διαφημίσεις και από τα υπερβολικά ποσοστά εκπτώσεων. Εστιάζουμε στην τελική τιμή του προϊόντος ή της υπηρεσίας.

3. Μαθαίνουμε τι ισχύει στις εκπτώσεις

- Οι πλασματικές εκπτώσεις και προσφορές είναι παράνομες. Αποτελούν μορφή παραπλάνησης του καταναλωτή και, ως εκ τούτου, απαγορεύονται.

- Το κατάστημα υποχρεούται, σύμφωνα με τον "Κώδικα Δεοντολογίας για την Προστασία του Καταναλωτή κατά τις Προσφορές, τις Εκπτώσεις και τις Προωθητικές Ενέργειες", να αναγράφει σε όλα τα πωλούμενα είδη την τιμή πριν, την τιμή μετά την έκπτωση και, προαιρετικά, το ποσοστό της έκπτωσης, στο ίδιο καρτελάκι, ώστε να μπορεί ο καταναλωτής να κάνει τη σύγκριση. Δεν αρκεί η αναγραφή ενός γενικού ποσοστού έκπτωσης στη βιτρίνα του καταστήματος. Το ίδιο ισχύει και για τις προσφορές.

- Σε περίπτωση που παρέχονται διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορία προϊόντων, πρέπει να αναγράφεται στη βιτρίνα του καταστήματος το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού (από ....% έως......%). Εάν οι εκπτώσεις αφορούν λιγότερο από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, πρέπει να αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

- Ειδικά για τα καταστήματα stock ή outlet, πρέπει να αναγράφονται, για λόγους σαφήνειας και διαφάνειας: η αρχική τιμή, όλες οι ενδιάμεσες τιμές του stock ή του outlet διαγεγραμμένες και, με έντονη γραφή, η τελική τιμή της έκπτωσης.

- Αν τη μειωμένη τιμή τη δικαιούται συγκεκριμένη μόνο κατηγορία καταναλωτών, π.χ. οι κάτοχοι κάρτας πελάτη του καταστήματος, αυτό θα πρέπει να αναγράφεται ευκρινώς δίπλα από την τιμή.

- Αν η υψηλή έκπτωση ισχύει μόνο για προϊόντα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, π.χ. μόνο για ρούχα ή παπούτσια συγκεκριμένου μεγέθους ή χρώματος, τότε θα πρέπει αυτό να αναφέρεται σαφώς π.χ. το "προϊόν είναι διαθέσιμο και σε άλλα μεγέθη ή χρώματα αλλά χωρίς έκπτωση".

- Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων θα πρέπει να μπορούν να αποδείξουν σε περίπτωση ελέγχου, αμέσως ή σε εύλογο χρονικό διάστημα, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

4. Δεν συγχέουμε τις προσφορές με τις εκπτώσεις

- Οι εκπτώσεις διενεργούνται τέσσερις (4) φορές το χρόνο (τακτικές και ενδιάμεσες) και αφορούν προϊόντα της εποχής (σαιζόν), που προσφέρονται σε χαμηλότερη τιμή. Οι προσφορές μπορούν να γίνονται σε όλη τη διάρκεια του έτους, εκτός από τις περιόδους των εκπτώσεων, και αφορούν συγκεκριμένα προϊόντα ή προϊόντα ορισμένης κατηγορίας.

- Δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα.

5. Γνωρίζουμε τα δικαιώματα μας

- Δικαιούμαστε, και κατά τις εκπτώσεις, να ενημερωνόμαστε από τον προμηθευτή για την ποιότητα, την προέλευση και τα βασικά χαρακτηριστικά του προϊόντος και ζητούμε κάθε σχετική πληροφορία, όπως για την πιθανή διάρκεια ζωής του, τη διάρκεια της εμπορικής εγγύησης κ.λ.π.

- Ζητούμε, εκτός από την απόδειξη, την εγγύηση του προϊόντος (για διαρκή καταναλωτικά αγαθά) και τις οδηγίες χρήσης, οι οποίες πρέπει να είναι στην ελληνική γλώσσα.

- Σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος ή έλλειψης συμφωνημένης ιδιότητας, τα δικαιώματά μας για επισκευή, αντικατάσταση, μείωση του τιμήματος ή υπαναχώρηση ισχύουν και στην περίοδο των εκπτώσεων, εκτός εάν η ελκυστική τιμή του προϊόντος οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ελαττωματικό και υπάρχει σχετική ενημέρωσή μας.

- Και στις εκπτώσεις ισχύει το δικαίωμα της αναιτιολόγητης υπαναχώρησης εντός 14 ημερολογιακών ημερών για προϊόντα ή υπηρεσίες που προμηθευθήκαμε εξ αποστάσεως (τηλεφωνικά ή μέσω του διαδικτύου), με τις εξαιρέσεις που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

6. Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας

- Για παραπλανητικές πρακτικές και πλασματικές ή ανακριβείς κατά το ποσοστό εκπτώσεις αρμόδια είναι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης καταναλωτών 1520), η οποία επιβάλλει τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

- Για εξωδικαστική επίλυση προβλημάτων από συναλλαγή μας με προμηθευτή που έχει την έδρα του την Ελλάδα μπορούμε να υποβάλουμε αναφορά στην Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κόντρα για την ανέγερση Mall στην Ακαδημία Πλάτωνος


Αντίθετοι οι αρχαιολόγοι σε ανέγερση Mall στην Ακαδημία Πλάτωνος

Περισσότερο «πολιτικές αποφάσεις παρά αρχαιολογικές» καταγγέλλουν.

Για περισσότερο «πολιτικές αποφάσεις παρά αρχαιολογικές» του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ), κάνει λόγο ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α), σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση του Κ.Α.Σ για την Ακαδημία Πλάτωνος.

«Μία ακόμη λυπηρή απόφαση καταγράφει το Κ.Α.Σ στο ενεργητικό του» λέει χαρακτηριστικά ο Σ.ΕΚ.Α και αποδίδει την απόφαση του Κ.Α.Σ που επιτρέπει την αύξηση (έως και 29%) του συντελεστή δόμησης σε οικοδομικά τετράγωνα στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, «προφανώς σε πιέσεις συμφερόντων που επιθυμούν να χτίσουν με τους δικούς τους όρους».

«Η λεγόμενη και "γνωμοδότηση" του Κ.Α.Σ. (και η προοπτική ανέγερσης "Mall" στον ιστορικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος), θα αποκτήσει ισχύ μετά από την υπογραφή της από τον υπουργό Πολιτισμού. Δυστυχώς, όμως, ούτε από τον κ. Μπαλτά (ο οποίος συστηματικά όσο και προκλητικά αρνείται κάθε συνάντηση με εκπροσώπους του Σ.ΕΚ.Α. για μία σειρά σημαντικών θεμάτων) μπορούμε να περιμένουμε απόφαση προάσπισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, κόντρα στο Κ.Α.Σ. Ο κ. Μπαλτάς θα επικυρώσει την απόφασή του», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του Σ.ΕΚ.Α.

-------------

«Πράσινο φως» μέσω… ΚΑΣ για την ανέγερση Mall στην Ακαδημία Πλάτωνος

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε την αύξηση του ύψους των κτιρίων στην περιοχή.

Τροποποίηση του επιτρεπόμενου ύψους στα οικοδομικά τετράγωνα 124, 126, 127 και 128 της περιοχής Ακαδημίας Πλάτωνος, φέρνει η χτεσινή γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που λήφθηκε κατά πλειοψηφία.

Συγκεκριμένα, ενώ ως τώρα ίσχυε ότι το ύψος των κτιρίων δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 15 μ., με τη νέα γνωμοδότηση το ύψος τροποποιείται ως εξής: Προς τη μεριά του αρχαιολογικού χώρου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 18 μ., ενώ προς την πλευρά της λεωφόρου Κηφισού τα 21 μ. Σημειώνεται ότι τα παραπάνω οικοδομικά τετράγωνα βρίσκονται εκτός των ορίων του αρχαιολογικού χώρου, ενώ στο ένα από αυτά, στο οικοδομικό τετράγωνο 124, υπάρχει ενδιαφέρον εταιρείας για την ανέγερση Mall.

Η τροποποίηση πήρε το «πράσινο φως» κατά πλειοψηφία, με τέσσερα από τα μέλη του ΚΑΣ να τάσσονται υπέρ της διατήρησης των 15 μ. και ένα υπέρ των 21 μ. προς όλες τις πλευρές. Επιπλέον, η τελική γνωμοδότηση περιλαμβάνει την πρόβλεψη για διάσπαση των όγκων στα περιγράμματα των κτιρίων, προκειμένου να προσεγγίζουν την κλίμακα και τον χαρακτήρα της ευρύτερης προστατευόμενης περιοχής. Η αρχιτεκτονική μελέτη των νέων κτιρίων στα εν λόγω οικοδομικά τετράγωνα, θα πρέπει να υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, ενώ σε περίπτωση εκσκαφικών εργασιών θα υπάρχει έλεγχος από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Σημειώνεται, ότι τόσο οι κάτοικοι της περιοχής όσο και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) τάσσονται κατά της τροποποίησης. Σύμφωνα δε, με τον ΣΕΑ που ενημέρωσε χτες για την επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του προς τα μέλη του ΚΑΣ, «η προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής, είναι ο λόγος που τα όρια δόμησης είναι αναγκαίο να παραμείνουν χαμηλά στη γύρω περιοχή, όπως έχει γνωμοδοτήσει το Συμβούλιο Επικρατείας (στην 77/19-3-2013 συνεδρία του), η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, και το ζητούν και οι κάτοικοι της περιοχής». Επίσης, επεσήμανε ότι «η δημιουργία ενός ακόμη τεράστιου Mall στον περιβάλλοντα χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, με την όχληση και τις χρήσεις του, μόνο υποβάθμιση θα φέρει στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου. Όπως και η «εμπορική χρήση» του ονόματος της Ακαδημίας στον τίτλο ενός πολυκαταστήματος (Academy Gardens)».

Όπως όλες οι γνωμοδοτήσεις, έτσι και η παραπάνω αποκτά ισχύ μόνο αν ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού την υπογράψει.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρέθηκε το υποβρύχιο ΚΑΤΣΩΝΗΣ


Είχε βυθιστεί σε μάχη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Βρέθηκε το Υποβρύχιο Κατσώνης Υ1 του Β΄ΠΠ βόρεια της Σκιάθου από το Υ/Γ-Ω/Κ Ναυτίλος που εκτελούσε σχετική επιχείρηση από τις 4 Ιουλίου.

Βρέθηκε το υποβρύχιο ΚΑΤΣΩΝΗΣ

To Υ/Β Κατσώνης είχε βυθιστεί από το γερμανικό ανθυποβρυχιακό πλοίο UJ-2101 βόρεια της Σκιάθου.

Πήρε το όνομά του από τον Έλληνα αξιωματικό του τσαρικού στρατού Λάμπρο Κατσώνη και ήταν το δεύτερο σκάφος του πολεμικού ναυτικού με αυτή την ονομασία.

Παραγγέλθηκε στην Γαλλία από την ελληνική κυβέρνηση το 1925, μαζί με το ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (Υ2), και κατασκευάστηκε κατά τα έτη 1925-1927 στο ναυπηγείο Forge et Chantiers de la Gironde, του Μπορντό.

Η ιστορία του

Στη δεύτερη φάση του πολέμου (ΜΑΙ 1941 – ΟΚΤ 1944) εξορμώντας στο Αιγαίο από βάσεις της Μ.Ανατολής εξετέλεσε συνολικά τρεις (3) πολεμικές περιπολίες, παράλληλα με ειδικές αποστολές (αποβιβάσεις / επιβιβάσεις πρακτόρων / καταδρομέων) .

Την 14/9/1943 με Κυβερνήτη τον Αντιπλοίαρχο Β.ΛΑΣΚΟ, κατά τη διάρκεια αναζητήσεως εχθρικής νηοπομπής ενεπλάκη με γερμανικό καταδιωκτικό υποβρυχίων ( UJ -2101) και μετά δίωρο καταδίωξη εξαναγκάσθηκε σε ανάδυση και εξόρμηση δια πυροβόλου. Μετά σφοδρή ανταλλαγή πυρών εμβολίσθηκε από το διώκτη του, με αποτέλεσμα να βυθιστεί σε στίγμα Φ 39 0 20,5Β και Λ 023 0 23Α βόρεια νήσου Σκιάθου.

Ποιο είναι το πλοίο που βρήκε τον Κατσώνη.



Τα χαρακτηριστικά του Υ/Γ-Ω/Κ Ναυτίλος:

Ναυπήγηση: 1976

Εκτόπισμα: 1400 t

Μήκος: 63 m

Πλάτος: 11.6 m

Ταχύτητα: 11/13 kts

Μηχανές: 2 diesel ( 2 x 1200 HP)

Πλήρωμα: 6 Αξιωματικοί και 36 Υπαξιωματικοί κοι & Ναύτες

Υ/Γ Συστήματα: Ηχοβολιστικό πολλαπλής δέσμης (Multibeam) Simrad EM 1002, ATLAS DESO 20-25, MICROFIX, DGPS Seatex Sea Path 200, NEPTUNE, HYPACK 8.9 MAX Hydrographic Software, Πλευρικό Ηχοβολιστικό (SSS) Geoacoustics, SVP.

Ω/Κ Συστήματα: ΩΚ βαρούλκο, βαρούλκο CSTD, Φιάλες NANSEN, CSTD SBE 911 και SBE 19, Sub Bottom Profiler Geoacoustics, Δειγματολήπτες, Πυρηνολήπτες, Ρευματογράφοι AANDERA, Κυματογράφοι, Απελευθερωτές BENTHOS, Σταθμός λήψεως δορυφορικών εικόνων.

Άκατοι: 2, εξοπλισμένες με ηχοβολιστικά μονής δέσμης DESO 25, σύστημα προσδιορισμού θέσης DGPS/LRK/ EGNOS (AQUARIUS 5002) και αυτόματα συστήματα συλλογής Υ/Γ στοιχείων.


Πηγή: http://www.militaire.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ραγίζει καρδιές ο μικρός που δεν αποχωρίζεται το φέρετρο της μαμάς του


Δεν είναι λίγες οι φορές που λέμε, μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις.

Αυτή η εικόνα τα τελευταία εικοσιτετράωρα κάνει το γύρο του διαδικτύου καταφέρνοντας να συγκινήσει τους πάντες.

Μία συγγενής του μικρού αγοριού από τις Φιλιππίνες, απαθανάτισε τη στιγμή και δημοσίευσε τις φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook γράφοντας: «Τι μπορείς να πεις σε ένα τόσο μικρό αγόρι που σε ρωτάει "Γιατί η μαμά δεν κοιμάται πια δίπλα μου;"... μου ραγίζει την καρδιά... Τράβηξε μια καρέκλα μόνος του, σκαρφάλωσε στο φέρετρο και αγκάλιασε για τελευταία φορά τη μαμά του».
Δείτε τις φωτογραφίες:






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να κρύψετε αντικείμενα αξίας όταν πηγαίνετε στην παραλία


Τώρα που η ζέστη ολοένα και αυξάνεται η παραλία αποτελεί τη μοναδική όαση δροσιάς. Πολλοί από εσάς, και ιδιαίτερα τον Αύγουστο, κατασκηνώνετε κυριολεκτικά στη θάλασσα από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Τι γίνεται, όμως, όταν θέλετε να κολυμπήσετε όλοι μαζί και έχετε το νου σας στα πράγματα; Η προστασία των πολύτιμων αντικειμένων μας, είναι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην παραλία όταν θέλουμε να ξαπλώσουμε ή να κολυμπήσουμε.

Εμείς σας παρουσιάζουμε έξυπνες λύσεις για να κρύψετε τα χρήματά σας αλλά και αντικείμενα αξίας έτσι ώστε να απολαμβάνετε ήρεμοι το μπάνιο σας.

Βάλτε τα σε ένα βιβλίο Το αγαπημένο αξεσουάρ της παραλίας είναι το βιβλίο που στους περισσότερους αρέσει να διαβάζουν κάτω από την ομπρέλα και αναπαυτικά στην ξαπλώστρα τους. Ήρθε η στιγμή να «θυσιάσετε» ένα από τα βιβλία σας μετατρέποντάς το σε κρυψώνα. Πάρτε ένα παλιό σας βιβλίο, κατά προτίμηση αυτό που έχετε χιλιοδιαβάσει ή δεν θέλετε πλέον να κρατήσετε και αφαιρέστε με προσοχή το εσωτερικό των σελίδων χωρίς να τις σκίσετε. Κόψτε απλά με ένα κοπίδι κάποιο τμήμα τους εσωτερικά. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κενό στο εσωτερικό του βιβλίου χωρίς αυτό να φαίνεται ενώ είναι κλειστό. Με αυτό τον τρόπο και στο κενό που θα έχει δημιουργηθεί θα τοποθετήσετε τα πολύτιμα αντικείμενά σας, όπως χρήματα, τηλέφωνο και κοσμήματα. Σε κανέναν επίδοξο ληστή δεν θα πάει το μυαλό στο βιβλίο ιδιαίτερα αν είναι βιαστικός καθώς το μάτι έλκεται πάντα από την τσάντα ή το πορτοφόλι.

Περσινό αντηλιακό Μπορεί να μην μπορείτε να κάνετε χρήση του περσινού σας αντηλιακού ωστόσο θα σας φανεί χρήσιμο το μπουκαλάκι του. Ανοίξτε το κάτω μέρος του μπουκαλιού κόβοντάς το προσεκτικά από τη μια πλευρά έτσι ώστε να μην αφαιρεθεί ολόκληρο, απλά να ανοίξει μια σχισμή. Αφού το ξεπλύνετε πολύ καλά αφήστε το να στεγνώσει. Ήδη έχετε φτιάξει έναν αποθηκευτικό χώρο καμουφλάζ που κανείς δεν μπορεί να υποψιαστεί. Βεβαιωθείτε πως από τη σχισμή που έχετε ανοίξει στο μπουκάλι μπορείτε να βάλετε και φυσικά να βγάλετε εύκολα τα χρήματά σας ή ακόμα και το κινητό σας, αν χωράει!

Κουτί από τσιγάρα ή χάπια Να που τα τσιγάρα θα φανούν και κάπου χρήσιμα μέσα στα τόσα δεινά που προκαλούν στον ανθρώπινο οργανισμό. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι το κουτί τους για κρυψώνα! Όταν αδειάσετε το πακέτο από τα τσιγάρα τοποθετείστε τα χρήματά σας διπλωμένα έτσι ώστε να χωρέσουν. Κανείς δεν θα σκεφτεί πως το περιεχόμενο του πακέτου έχει χρήματα αντί για τσιγάρα εκτός και αν επιχειρήσουν να σας κάνουν τράκα! Ομοίως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτί από χάπια, κατά προτίμηση ένα από αναβράζοντα δισκία. Αυτό, γιατί το κουτί είναι σκληρό και κυλινδρικό και μπορεί να λειτουργήσει ως αποθηκευτικός χώρος χρημάτων.

Πάνα μωρού Μια πιο ακραία και δοκιμασμένη λύση είναι η πάνα του μωρού. Μπορεί μωρό να μην έχετε, ωστόσο μια πάνα μπορεί να σας φανεί χρήσιμη στην παραλία. Μέσα στην πάνα αποθηκεύετε εύκολα τόσο το κινητό σας και τα χρήματά σας, αλλά και το ρολόι σας. Στο τέλος τυλίξτε την πάνα και κλείστε την με τις αυτοκόλλητες ταινίες που έχει. Κανείς δε θα επιχειρήσει να την ανοίξει αλλά ούτε θα περάσει από το μυαλό του τι μπορεί να κρύβει στο εσωτερικό της. Και να περάσει από το μυαλό του, δε θα πάρει το ρίσκο να την ανοίξει.

Μπολ με φαγητό Εκεί που λέτε πάμε παραλία εκτός των απαραίτητων αξεσουάρ έχετε πάντα μαζί σας και ένα μπολ με φαγητό για τις δύσκολες ώρες του μεσημεριού. Μόλις το φαγητό καταναλωθεί έχετε μια τέλεια κρυψώνα για τα πράγματα αξίας που κουβαλάτε μαζί σας. Φροντίστε μόνο το μπολ να μην είναι διάφανο και φαίνεται το περιεχόμενό του.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη 39χρονος για αποπλάνηση ανήλικης στη Θεσσαλονίκη


Στη σύλληψη ενός 39χρονου που κατηγορείται για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανήλικης, η οποία είναι συγγενικό του πρόσωπο, προχώρησαν χθες στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για τα αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκων και κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, όπου ο παθών δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη, με την επιβαρυντική περίπτωση τέλεσης της πράξης από οικείο. Επιπλέον, σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Η εν διαστάσει σύζυγος του συλληφθέντος και μητέρα της ανήλικης, κατήγγειλε ότι ο 39χρονος προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος συγγενικού προσώπου.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες του στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχή της Λάρισας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 559 ναρκωτικά δισκία, που κατείχε χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, καθώς και πλήθος κουτιών φαρμακευτικών σκευασμάτων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Επίσης, βρέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 2 κεντρικές μονάδες, εξωτερικός σκληρός δίσκος, φορητό μέσο αποθήκευσης δεδομένων, 16 κάρτες μνήμης και κινητό τηλέφωνο, τα οποία κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για εξέταση στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φορολογία άνω του 50% σε όσους αποκαλύψουν τα κρυφά εισοδήματα


Βαρύ θα είναι το αντίτιμο για όσους αποκαλύψουν τα χρήματα που είχαν αποκρύψει από το ελληνικό Δημόσιο καθώς θα φορολογηθούν με συντελεστές που θα ξεπερνούν και το 50%, ενώ όπως προκύπτει από το σχέδιο, όσοι ενταχθούν στη ρύθμιση και αποκαλύψουν τα εισοδήματα αυτά θα φορολογηθούν με τον συντελεστή που ίσχυε τη χρονιά της απόκρυψης των εισοδημάτων.

Στον συντελεστή αυτό θα προστεθεί και ένας δεύτερος ως τιμωρία για την αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη, ο οποίος θα μειώνεται ανάλογα με το χρονικό διάστημα που έγινε η φοροδιαφυγή.

Για παράδειγμα, εάν η φοροδιαφυγή είχε συντελεσθεί το 2003, τα κεφάλαια αυτά θα φορολογηθούν με συντελεστή 42%, συν 10% επιπλέον.

Στην περίπτωση που η φοροδιαφυγή έγινε το 2015, θα φορολογηθεί με συντελεστή 42%, ενώ ο δεύτερος συντελεστής θα μειώνεται σημαντικά και ενδεχομένως να φθάνει το 1%.

Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου:

• Οσοι αποκαλύψουν εθελοντικά κεφάλαια που είχαν αποκρυβεί στο παρελθόν από την εφορία θα φορολογηθούν με τον συντελεστή που ίσχυε τη χρονιά της απόκρυψης της φορολογητέας ύλης, δηλαδή με συντελεστές από 40 έως 45%. Για παράδειγμα, εάν η απόκρυψη έγινε το 2009, θα φορολογηθούν με συντελεστή 40%, ενώ για απόκρυψη το 2015, με συντελεστή 42%. Οπως προαναφέρθηκε, στους συντελεστές αυτούς θα προστίθεται και ένας δεύτερος συντελεστής, ο οποίος θα μειώνεται ανάλογα με τον χρόνο που έγινε η φοροδιαφυγή.

• Ο φορολογούμενος που αποκαλύπτει αδήλωτα εισοδήματα θα πρέπει να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία, όπως κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, που να αποδεικνύουν το έτος που αποκτήθηκαν τα εισοδήματα, για να επιλεγεί η σχετική φορολογική κλίμακα.

• Εκπτωση από τις προσαυξήσεις έως και 100% στην περίπτωση που ο φορολογούμενος εξοφλήσει τον φόρο που θα προκύψει από την ένταξη στη ρύθμιση εφάπαξ ή σε μικρό αριθμό μηνιαίων δόσεων.

• Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν κεφάλαια που βρίσκονται στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και είναι τοποθετημένα σε διάφορους τίτλους ή σε πιστωτικά ιδρύματα.

• Στη ρύθμιση για τη νομιμοποίηση των αδήλωτων εισοδημάτων θα περιληφθούν και υποθέσεις για τις οποίες έχει ξεκινήσει ο έλεγχος αλλά δεν έχει τελεσιδικήσει στα δικαστήρια.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γυναίκα εφοριακός βούτηξε στη θάλασσα για να πιάσει φοροφυγά


Την εφοριακό με τα μάτια της, είδε την περασμένη Παρασκευή μια Κινέζα η οποία βρισκόταν στην παραλία της Τσαμπίκας, στην ανατολική πλευρά της Ρόδου και ασκούσε καθήκοντα... μασέρ, με το αζημίωτο σε δεκάδες λουόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ροδιακή» στην περιοχή έφθασε, μικτό κλιμάκιο αστυνομικών και εφοριακών προκειμένου να πραγματοποιήσουν συντονισμένους ελέγχους. Αμέσως μόλις η Κινέζα είδε τους εφοριακούς με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε ελέγχους, άρχισε να τρέχει μέσα στους λουόμενους για να μην την σταματήσουν.

Αστυνομικοί και εφοριακοί άρχισαν να την καταδιώκουν και τότε, προτίμησε να πέσει στη θάλασσα με τα ρούχα προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή της. Η Κινέζα έμεινε σε απόσταση 10 περίπου μέτρων από τη στεριά και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, αρνούνταν να βγει από τη θάλασσα.

Οι αστυνομικοί δεν είχαν αρμοδιότητα να την συλλάβουν εντός των υδάτων (έπρεπε να κληθεί το λιμενικό) και τότε η εφοριακός που φορούσε το μαγιό της, (καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις οι εφοριακοί παριστάνουν και τους τουρίστες προκειμένου να πραγματοποιήσουν εξειδικευμένους ελέγχους) έβγαλε γρήγορα τα ρούχα της, βούτηξε στη θάλασσα και κολύμπησε μέχρι το σημείο που βρισκόταν η Κινέζα, υποχρεώνοντάς την έτσι να βγει στη στεριά.

Όπως δήλωσαν μιλώντας στη «Ροδιακή» αυτόπτες μάρτυρες που είδαν το όλο περιστατικό να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους, η Κινέζα μασέρ δεν αντιστάθηκε. Με αργό ρυθμό η εφοριακός έβγαλε στη στεριά την Κινέζα και αμέσως οι αστυνομικοί την συνέλαβαν, ενώ οι εφοριακοί επέβαλαν σε βάρος της, το πρόστιμο που προβλέπεται.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε δίκη ο ψαράς που βασάνισε μια χελώνα καρέτα


Σε δίκη παραπέμπεται ένας ψαράς από την Κατερίνη, που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται να κάνει «πλάκα» ενώ βασανίζει μία χελώνα καρέτα - καρέτα.

Σε δίκη ο ψαράς που βασάνισε μια χελώνα καρέτα - καρέτα

Ο ψαράς φαίνεται να χτυπάει το ζώο στο κεφάλι για να το αναγκάσει να ανοίξει το στόμα του, να το κρατάει όρθιο για να σταθεί στα πίσω πόδια του ώστε να «περπατήσει» και το παρουσιάζει γελώντας το «κατόρθωμα» του.

Έπειτα από καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο 58χρονος ψαράς από την Κατερίνη εντοπίστηκε από τις λιμενικές αρχές και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γραφείο τελετών στην Ηλεία μπέρδεψε τους... νεκρούς


Ένα πρωτοφανές, μακάβριο περιστατικό καταγράφηκε στη Βάρδα Ηλείας. Το γραφείο τελετών έκανε ένα τραγικό λάθος, μπερδεύοντας τους… νεκρούς.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr κατά τη διάρκεια της κηδείας μιας γυναίκας οι συγγενείς της άνοιξαν το φέρετρο και αντίκρισαν έναν άνδρα.

Η κατάσταση παραλίγο να βγει εκτός ελέγχου ωστόσο επενέβησαν οι πιο ψύχραιμοι. Αμέσως άρχισε αγώνας δρόμου καθώς όπως διαπιστώθηκε το σωστό φέρετρο ταξίδευε ήδη για το λιμάνι της Κυλλήνης προκειμένου να μεταφερθεί στη Ζάκυνθο. Παρά την προσπάθεια, οι υπεύθυνοι του γραφείου δεν κατόρθωσαν να το προλάβουν καθώς βρισκόταν ήδη στο πλοίο της γραμμής.

Το αποτέλεσμα ήταν να αναβληθεί η κηδεία για μια μέρα με τους συγγενείς να απειλούν με μηνύσεις για προσβολή νεκρού και ψυχική οδύνη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Έφυγε" από ανακοπή ο περιζήτητος εργένης


Σε ηλικία μόλις 50 ετών «έφυγε» από την ζωή το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με την εφημερίδα "Espresso", ο Γιώργος Αράπης από ανακοπή καρδιάς, στο Βελιγράδι όπου βρισκόταν.

Έφυγε από ανακοπή ο περιζήτητος εργένης

Παρά την ηλικία του υπήρξε ο πιο περιζήτητος εργένης της ελληνικής σόουμπιζ.

Ο Γιώργος Αράπης ήταν ο μικρότερος γιος του παλιού εφοπλιστή και επιχειρηματία, Δημήτρη Αράπη και της Μίκας Αράπη – Γκολφινοπούλου. Επίσης είχε και έναν αδελφό, καταξιωμένο μουσικό, Δημήτρη Αράπη.

Ο ξαφνικός θάνατος του βύθισε σε πένθος την οικογένεια του, γνωστούς, φίλους αλλά και τους ανθρώπους της ναυτιλίας.

Ο Γιώργος Αράπης, υπήρξε ανεξάρτητος και αντισυμβατικός με πολλούς έρωτες να περνάνε από την αγκαλιά του. Πάντα ξεχώριζε ακόμη και όταν ερχόταν σε κόντρα με τον πατέρα του, δεν επαναπαυόταν ποτέ στο όνομα του και στην οικογένεια του οικονομικά κατάσταση.

Παράλληλα με τις σπουδές του στα Οικονομικά, εργάστηκε και ως βοηθός fashion editor του Τάκη Τσαντίλη για το περιοδικό «Men» του Πέτρου Κωστόπουλου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανατροπές σε φόρους ακινήτων - φοροαπαλλαγές


Σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία ακινήτων προωθεί η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τον στρατηγικό σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα έχει στα χέρια του τις προτάσεις της επιτροπής που έχει επιφορτισθεί με τις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων, στην κατεύθυνση ανακατανομής των βαρών που σηκώνουν σήμερα οι ιδιοκτήτες, χωρίς όμως να θίγονται οι φιλόδοξοι εισπρακτικοί στόχοι, και κυρίως τα έσοδα που φέρνει στα ταμεία του κράτους ο ΕΝΦΙΑ, ακόμα και αν ο συγκεκριμένος φόρος αλλάξει όνομα.

Από τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, αναπόφευκτα θα θιγούν: αφορολόγητα ποσά, κλίμακες, συντελεστές φόρων ακόμη και φοροαπαλλαγές προκειμένου να υπάρχει αντίκρισμα στα φορολογικά έσοδα.

Όπως τονίζουν αρμόδια στελέχη, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο, με τις νέες διατάξεις, οι γονικές παροχές να καταστούν ακριβότερες, ενώ ανοδικά να κινηθούν ενδεχομένως και οι φόροι στις μεταβιβάσεις δεδομένου των εισηγήσεων που κατατίθενται για προσαρμογές στην κλίμακα υπολογισμού των φόρων.

Οι συντελεστές στους φόρους μεταβίβασης μειώθηκαν για πρώτη φορά το 2010, με την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Στο 8% από 9% για την αξία του μεταβιβαζόμενου ακινήτου έως 20.000 ευρώ και στο 10% από 11% για το υπερβάλλον ποσόν. Το 2015 που η κτηματαγορά έπνεε τα λοίσθια ο φόρος μεταβίβασης έπεσε στο 3% για να μπορέσει να σωθεί η οικοδομή.

Από τις αλλαγές αναμένεται να θιγεί και η πρώτη κατοικία, τα αφορολόγητα όρια της οποίας σήμερα διαμορφώνονται σε 200.000 ευρώ για τον άγαμο και 250.000 ευρώ για τον έγγαμο.

Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 25.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα παιδιά και κατά 30.000 ευρώ για το τρίτο, και καθένα από τα επόμενα.

Τα πάνω- κάτω θα έρθουν από το 2017 και στους φόρους για γονικές παροχές και δωρεές. Το σημερινό αφορολόγητο όριο στις δύο αυτές κατηγορίες είναι 150.000 ευρώ εφόσον πρόκειται για κληρονομιά ή δωρεά προς τέκνο ή εγγονό. Με την ισχύουσα κλίμακα, για αξία μεταβίβασης έως 300.000 ευρώ ο φόρος γονικής παροχής ή κληρονομιάς ανέρχεται έως 1.500 ευρώ, καθώς ο φορολογικός συντελεστής για την αξία από τα 150.000 ευρώ έως τα 300.000 είναι 1% (τα πρώτα 150.000 είναι αφορολόγητα).

Στην ίδια φορολογική κλίμακα ο ανώτατος συντελεστής είναι 10%, ο οποίος σύμφωνα με τα νέα σενάρια πρόκειται να αυξηθεί προκειμένου να πληρώνουν περισσότερα όσοι κληρονομούν μεγάλης αξίας ακίνητα.

Ειδικά για τις δωρεές το αφορολόγητο όριο των 150.000 ευρώ δεν ισχύει μόνο για τις δωρεές ακινήτων από τους γονείς προς τα ενήλικα τέκνα αλλά και από τους παππούδες ή τις γιαγιάδες προς τα εγγόνια. Επίσης, αφορολόγητο όριο 200.000 ευρώ ισχύει και σε περίπτωση απόκτησης πρώτης κατοικίας από άγαμο φορολογούμενο με δωρεά.

Σε κάθε περίπτωση, στην απόκτηση πρώτης κατοικίας με γονική παροχή ή δωρεά από έγγαμο φορολογούμενο ισχύει αφορολόγητο όριο 250.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται περαιτέρω αν υπάρχουν και προστατευόμενα τέκνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2014 και μετά εφαρμόζονται τρεις φόροι στις μεταβιβάσεις ακινήτων, ανάλογα με τον αν η κατοικία που αγοράζεται είναι νεόδμητη ή μεταχειρισμένη, πρώτη ή δευτερεύουσα, ενώ με φόρο επιβαρύνονται και όσοι πουλούν ακίνητα (φόρος υπεραξίας). Από τον τελευταίο εξαιρούνται οι φορολογούμενοι που πουλούν ακίνητα τα οποία απέκτησαν πριν από το 1995.

Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, η κατεύθυνση είναι για ακόμη μεγαλύτερα έσοδα από το συγκεκριμένο φόρο, όπως έγινε ήδη με τις αλλαγές που προηγήθηκαν.

Από φέτος εντάχθηκαν για πρώτη φορά στον συμπληρωματικό φόρο και τα αγροτεμάχια ενώ το αφορολόγητο όριο μειώθηκε στις 200.000 ευρώ από 300.000 ευρώ και αυξήθηκαν οι συντελεστές υπολογισμού του φόρου.

Φοροαπαλλαγές

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΓΓΔΕ, μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν παραδοθεί στον υπουργό Οικονομικών και οι προτάσεις για την κατάργηση των εναπομεινασών φοροαπαλλαγών, προκειμένου να αυξηθούν περαιτέρω τα φορολογικά έσοδα του προϋπολογισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μπουν στο στόχαστρο της ΓΓΔΕ όσες εκπτώσεις φόρου και απαλλαγές έχουν απομείνει στην φορολογία εισοδήματος, όπως:

- η μείωση του ετήσιου φόρου εισοδήματος που παρέχεται στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους,

- η έκπτωση του 10% των εξόδων για ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη από το φόρο εισοδήματος,

- η έκπτωση του 10% των δωρεών από το φόρο εισοδήματος,

- οι απαλλαγές και οι εκπτώσεις από το φόρο εισοδήματος που ισχύουν για τους ανάπηρους,

- οι μειώσεις του φόρου εισοδήματος για τους κατοίκους των νησιών με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους,

Επίσης θα επανεξεταστούν και θα καταργηθούν ή θα περικοπούν οι μειώσεις των τεκμηρίων για τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών, οι απαλλαγές συγκεκριμένων κατηγοριών φορολογουμένων με χαμηλά εισοδήματα από την υπερφορολόγηση βάσει τεκμηρίων κ.λπ.


Πηγή: http://www.euro2day.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατρούγκαλος: Δικαιότερη η Εθνική Σύνταξη από το ΕΚΑΣ


Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι «όλες οι συντάξεις θα επαναϋπολογισθούν από το 2002 και μετά και κανείς δεν θα δει μείωση».

Για την κατάργηση του ΕΚΑΣ, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ε», ότι «δεν είχαμε τρόπο να διατηρήσουμε το ΕΚΑΣ. Η κατάργηση του ΕΚΑΣ ήρθε ως δεδομένο από τον Ιούλιο. Δεν υπήρχε κάτι που θα μπορούσα να κάνω εγώ ή η κυβέρνηση στο πλαίσιο του ασφαλιστικού», ωστόσο σημείωσε ότι η κυβέρνηση καθιέρωσε την «Εθνική Σύνταξη η οποία είναι αποτελεσματικότερη και δικαιότερο σύστημα από το ΕΚΑΣ».

«Καμία κύρια σύνταξη δεν μειώθηκε εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια που μειώθηκαν έντεκα φορές. Πετύχαμε να σώσουμε το 80% των επικουρικών συντάξεων ενώ μόνο το 20% των επικουρικών μειώθηκε», υποστήριξε ο κ. Κατρούγκαλος.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «όλες οι συντάξεις θα επαναϋπολογισθούν από το 2002 και μετά και κανείς δεν θα δει μείωση στη σύνταξή του μετά τον επαναϋπολογισμό», ενώ αναφέρθηκε και στη διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ για τα εργασιακά:

«Δεν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων με το ΔΝΤ ο κατώτατος μισθός. Στόχος της κυβέρνησης είναι ο μισθός να μην αποφασίζεται από το κράτος, αλλά από τους εργαζόμενους με τους εργοδότες».

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...