Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Κηδεύτηκε σήμερα ο Παντελής Παντελίδης - Χιλιάδες κόσμου στην κηδεία - Πως έγινε το τροχαίο που τον οδήγησε στο θάνατο


Η νυχτερινή Αθήνα πενθεί το θάνατο του Παντελή Παντελίδη

Ποια νυχτερινά κέντρα θα μείνουν κλειστά.

Θρήνο σε όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο έφερε η είδηση του θανάτου του γνωστού τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη, τις πρωινές ώρες της 18ης Φεβρουαρίου. Ως ένδειξη πένθους πολλά είναι τα νυχτερινά κέντρα που έμειναν κλειστά χθες, Πέμπτη ή θα μείνουν κλειστά Παρασκευή και Σάββατο.

Συγκεκριμένα στην επίσημη σελίδα του «Frangelico» στο Facebook, στο οποίο τραγουδούν o Αντύπας, ο Χρήστος Μενηδιάτης και η Βασιλική Νταντά, αναρτήθηκε μήνυμα από τον ιδιοκτήτη που γνωστοποιούσε πως το μαγαζί «κατεβάζει μικρόφωνα».

Το ίδιο ισχύει και για το μαγαζί όπου εμφανίζεται ο Πάνος Κιάμος, το οποίο επίσης με ανάρτηση στα Social Media ενημέρωσε πως δεν θα λειτουργήσει την Πέμπτη.

Κλειστό έμεινε το «DAMES Venue Of Happiness», το οποίο ανακοίνωσε πως ακυρώνει την προγραμματισμένη εμφάνιση του Λάμπη Λιβιεράτου με τους Otherview.

Καμία μέρα δεν θα λειτουργήσει το «Διογένης Studio» αυτή την εβδομάδα, όπως ανακοινώθηκε από το μαγαζί επίσης στη σελίδα του στο Facebook. Έτσι το μαγαζί που εμφανίζεται ο Αντώνης Ρέμος, με τη Φωτεινή Δάρα και τον Νίκο Νικολόπουλο θα παραμέινει κλειστό την Παρασκευή και το Σάββατο.

Κλειστό Παρασκευή και Σάββατο θα παραμείνει και το «Έναστρον», στο οποίο εμφανίζονται ο Βασίλης Καρράς και ο Γιώργος Μαζωνάκης.

Το ίδιο θα ισχύσει και για το μαγαζί που τραγουδάει ο Νότης Σφακιανάκης, με το «Fantasia Live» να μένει κλειστό την Παρασκευή και το Σάββατο.

Επίσης το στον επίσημο λογαρισμό του «Teatro», μαγαζί στο οποίο θα ξεκινούσε τις εμφανίσεις του το βράδυ της Παρασκευής μαζί με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη, ανέβηκε μια μαύρη φωτογραφία.

















---------------

Συγκινητικά σημειώματα στο κατάστημα της οικογένειας Παντελίδη

Θλίψη στη Νέα Ιωνία για τον θάνατο του τραγουδιστή – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Δεκάδες σημειώματα και λουλούδια έχουν τοποθετήσει πολίτες στο κατάστημα της οικογένειας του Παντελή Παντελίδη στη Νέα Ιωνία, μετά τον τραγικό θάνατο του νεαρού τραγουδιστή το πρωί της Πέμπτης σε τροχαίο.

Ανάμεσα στα μηνύματα και ένα από τον Σύνδεσμο ΑΕΚ της Νέας Ιωνίας. Σε ένα άλλο αναγράφεται: «Θα είσαι για πάντα στην καρδιά μας».

«Τον βλέπαμε, τον αγαπούσαμε, τον θαυμάζαμε… Βλέπαμε το παιδί και προόδευε και χαιρόμασταν. Τώρα τι να πούμε», δήλωσε κάτοικος της περιοχής όπου μεγάλωσε ο Παντελής Παντελίδης στην κάμερα του newsbeast.gr.

«Ήταν τόσο αγαπητό αυτό το παιδί, που δεν βρίσκεις λόγια… Δεν υπάρχουν λόγια να χάνει ο γονιός το παιδί», σημείωσε ένας άλλο κάτοικος.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες στο newsbeast.gr…























---------------

Το αντίο των Ειδικών Δυνάμεων στον Παντελίδη


Οι Ειδικές Δυνάμεις απεύθυναν τον τελευταίο χαιρετισμό στον Παντελή Παντελίδη, μέσω του λογαριασμού τους στο Facebook.

«Εμείς τον αποχαιρετούμε ως πρώην υπαξ/τικο του Ελληνικού πολεμικού ναυτικού», έγραφε, μεταξύ άλλων, το συγκινητικό μήνυμα που συνόδευε την αποχαιρετιστήρια ανάρτηση.

Να σημειωθεί, πως ο Παντελής Παντελίδης είχε υπηρετήσει για 10 χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό δεδομένου ότι ήταν απόφοιτος της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών του Ναυτικού (ΣΜΥΝ). Το 2012 εγκατέλειψε την σταδιοδρομία του ως στρατιωτικός προκειμένου να ακολουθήσει τα όνειρά του και να ασχοληθεί με τη μουσική.

Δείτε εδώ την ανάρτηση των ειδικών δυνάμεων:



---------------

Πάνω από μισό εκατομμύριο αναζητήσεις στη Google για τον Παντελίδη

Η σορός του 33χρονου που ξεχώρισε και αγάπησε ο κόσμος θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Περισσότερες από 500.000 αναζητήσεις στη μηχανή αναζήτησης της google είχε ο Παντελής Παντελίδης χθες Πέμπτη, από το πρωί οπότε και έγινε γνωστή η τραγική είδηση του θανάτου του σε τροχαίο, έως και το απόγευμα.

Μέσα σε δέκα περίπου ώρες οι Έλληνες αναζήτησαν πάνω από μισό εκατομμύριο φορές το όνομα του τραγουδιστή προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις γύρω από το τροχαίο με τον δημοφιλή τραγουδιστή, σύμφωνα με τα εργαλεία που παρακολουθούν τις τάσεις αναζητήσεων στο ίντερνετ. Τέτοια νούμερα δεν είχαν συγκεντρώσει ούτε τα capital controls και βέβαια ούτε οι εκλογές...

Βέβαια να σημειωθεί ότι ο τραγουδιστής, εκτός του γεγονότος ότι ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, είχε αναδειχθεί μέσα από το ίντερνετ και συγκεκριμένα το youtube, όπου τραγούδια του συγκέντρωναν πάνω από 15 εκατ. views, νούμερο ιλιγγιώδες για τα ελληνικά δεδομένα.

Φωτιά πήραν και τα social media, καθώς μόνο στο twitter οι αναφορές άγγιξαν τις 100.000.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, κοντά στο πατρικό του, στη Νέα Ιωνία, θα αποχαιρετήσουν τον Παντελή Παντελίδη συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και θαυμαστές. Νωρίτερα, η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 14:00, στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, που βρίσκεται λίγα στενά πιο κάτω από το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο τραγουδιστής και το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ που διατηρεί η οικογένειά του.

Από τις 10:00, η σορός του 33χρονου που ξεχώρισε και αγάπησε ο κόσμος θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

---------------

Οι συνεργάτες του Παντελίδη τον συνόδευσαν με μουσική στην εκκλησία


Οι συνεργάτες και φίλοι του Παντελή Παντελίδη, έπαιζαν το τραγούδι του αδικοχαμένου καλλιτέχνη, «Είχα κάποτε μια αγάπη», συνοδεύοντας με αυτό τον τρόπο τη σορό του στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.



---------------

Χιλιάδες "αντίο" με χειροκροτήματα στον Παντελή Παντελίδη


Πλήθος κόσμου που τον λάτρεψε και η μουσική που έγραψε και τραγούδησε συνόδεψαν τον Παντελή Παντελίδη στην τελευταία του κατοικία. Τον θρήνο και τον βουβό σπαραγμό κάλυπταν τα τραγούδια του Παντελή που έπαιζαν τα μέλη της ορχήστρας του.

Έγινε γνωστός στο πανελλήνιο πριν από περίπου πέντε χρόνια, αλλά με τα τραγούδια του κατέκτησε τις καρδιές των περισσοτέρων και ήθελαν όλοι να είναι εκεί, στο κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης. Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες από το τραγούδι, πρώην συνάδελφοι από το Πολεμικό Ναυτικό και μια λαοθάλασσα θαυμαστών βρέθηκαν από νωρίς στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα της Νέας Ιωνίας, για να του πουν το «τελευταίο αντίο», για να αφήσουν ένα λουλούδι, για να τραγουδήσουν τα τραγούδια του, σαν όλοι μαζί να έκαναν την πρεμιέρα που δεν έγινε χθες το βράδυ στο κέντρο διασκέδασης που θα ξεκινούσε τις εμφανίσεις του.

Τραγικές μορφές οι γονείς τού 32χρονου τραγουδιστή, Σταύρος και Αθηνά, και τα αδέλφια του, Τριαντάφυλλος και Κωνσταντίνος, που τους υπεραγαπούσε.

Ανάμεσα στους χιλιάδες θαυμαστές που βρέθηκαν στον αποχαιρετισμό του λαοφιλούς καλλιτέχνη οι τραγουδιστές: Αντώνης Ρέμος, Βασίλης Καρράς, Δέσποινα Βανδή, Γιώργος Μαζωνάκης, Νατάσα Θεοδωρίδου, 'Αντζελα Δημητρίου, Αντύπας, Μάκης Χριστοδουλόπουλος, Γιώργος Μαργαρίτης, Γιάννης Φλωρινιώτης, Γιώργος Τσαλίκης, Πάολα Φωκά, Κώστας Μαρτάκης, Γιώργος Σαμπάνης, Πάνος Κιάμος, Ελένη Χατζίδου, Αμαρυλλίς, Τάμτα, Αγγελική Ηλιάδη, Κωνσταντίνος Αργυρός, Ελένη Φουρέιρα, Σάγια, Χρήστος Μάστορας και Σάκης Αρσενάκος, ο παρουσιαστής Γρηγόρης Αρναούτογλου και οι ηθοποιοί Ντορέττα Παπαδημητρίου, Μιχάλης Ιατρόπουλος και Μάρκος Σεφερλής, καθώς και ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Δεκάδες, όμως, ήταν και τα στεφάνια που στάλθηκαν στην εκκλησία από γνωστούς και φίλους για τον αδικοχαμένο νέο.

Η σορός του Παντελή, μέσα σε λευκό φέρετρο, έφτασε στην εκκλησία για να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στις 10 το πρωί, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του μουσικούς, οι οποίοι τον συνόδευαν σε όλες του τις εμφανίσεις αυτά τα πέντε χρόνια, παίζοντας το τραγούδι του «Είχα κάποτε μια αγάπη» και τον κόσμο να ξεσπάει σε χειροκροτήματα.

Στις ώρες που μεσολάβησαν μέχρι τη νεκρώσιμη ακολουθία δεν έλειψαν οι λιποθυμίες, λόγω της συγκινησιακής φόρτισης, αλλά και οι εντάσεις εξαιτίας της μεγάλης αναμονής και του πολύ κόσμου.

Στην εξόδιο ακολουθία, που ξεκίνησε στις 2 μ.μ., χοροστάτησε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ενώ την τέλεσε ο πατέρας Νεκτάριος. Στο τέλος της ακολουθίας ο πατέρας Νεκτάριος είπε ότι όλοι θα θυμούνται τον Παντελή με αγάπη και ο κόσμος ξέσπασε φωνάζοντας «αθάνατος».

Βγαίνοντας από την εκκλησία το φέρετρο του Παντελή Παντελίδη ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, το πηλίκιο και τα παράσημά του από το Πολεμικό Ναυτικό, που υπηρέτησε για δέκα χρόνια ως υπαξιωματικός και από το οποίο παραιτήθηκε το 2012 προκειμένου να αφοσιωθεί στο τραγούδι.

Η πομπή ξεκίνησε από την Ελευθερίου Βενιζέλου, που βρίσκεται η εκκλησία και διένυσε περίπου δύο χιλιόμετρα μέχρι το νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης, στη λεωφόρο Τατοΐου.

Λόγω του πλήθους διεκόπη η κυκλοφορία στην οδό Ελ. Βενιζέλου και την Λ. Τατοΐου, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή.

Σ’ όλη τη διαδρομή ο κόσμος πετούσε λουλούδια στη λευκή νεκροφόρα που τον οδηγούσε στην τελευταία του κατοικία, με την τραγική φιγούρα της μητέρας του να τον συνοδεύει υποβασταζόμενη, ενώ ο πατέρας του δεν άντεξε και έμεινε πίσω στην εκκλησία για να μεταφερθεί στη συνέχεια απευθείας στο κοιμητήριο. Πίσω από την ανθρωποπομπή ακολουθούσε ένα αυτοκίνητο με φίλους του Παντελή που έπαιζε δυνατά τα τραγούδια του.

Λίγο μετά τις 3.30 μ.μ. η νεκροφόρα με τη σορό του Παντελή Παντελίδη έφτασε έξω από το κοιμητήριο της Μεταμορφώσεως, με τον κόσμο που ήταν εκεί συγκεντρωμένος να χειροκροτεί. Με μεγάλη δυσκολία οι άνθρωποι που μετέφεραν το φέρετρο κατάφεραν να μπουν στο νεκροταφείο, μαζί με την οικογένεια και τους φίλους του, ενώ οι πόρτες έκλεισαν πίσω για να μείνουν κοντά του σ’ αυτές τις τελευταίες στιγμές του αποχωρισμού μόνο οι οικείοι του.

Δείτε τα βίντεο:





---------------

Η τελευταία νύχτα του Παντελή Παντελίδη

«Αφού κάναμε την πρόβα, είδαμε ποδόσφαιρο, παραγγείλαμε και φάγαμε».

Στο πένθος έχουν βυθιστεί η οικογένεια, οι φίλοι και οι θαυμαστές του Παντελή Παντελίδη για την τραγική απώλειά του. Ο δημοφιλής τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, μετά από τροχαίο στην Βουλιαγμένης.

Ο Χάρης Λεμπιδάκης, στενός φίλος και συνεργάτης του Παντελή Παντελίδη, συντετριμμένος, αφηγήθηκε στο «Happy Day« πώς ήταν οι τελευταίες μέρες του τραγουδιστή μετά τον σάλο που είχε ξεσπάσει με το τραγούδι για τα «κατεχόμενα» στην Κύπρο, πώς πέρασε το τελευταίο του βράδυ και πώς ενημερώθηκαν οι δικοί του άνθρωποι για το τραγικό γεγονός.

«Οι πρόβες ξεκίνησαν κάτω από πίεση το τελευταίο δεκαήμερο. Την Παρασκευή ταξιδέψαμε στην Κύπρο για να κάνει ο Παντελής μια προγραμματισμένη εμφάνιση για φιλανθρωπικό σκοπό. Εκεί ακούσαμε και ένα κομμάτι ακυκλοφόρητο που ο Παντελής δεν είχε προετοιμάσει ούτε εμάς, το οποίο ήθελε να το αφιερώσει στους φίλους από την Κύπρο. Αυτά που άκουσε ήταν απίστευτα. Είχε συνηθίσει και ο ίδιος να ακούει διάφορα και από συναδέλφους της και από απλό κόσμο, αλλά αυτό τον έκανε ακόμα πιο δυνατό. Αυτό του είχε ρίξει την ψυχολογία» ανέφερε.

Περιγράφοντας το τελευταίο βράδυ σημείωσε: «Οι πρόβες γινόντουσαν καθημερινά στις 5 το απόγευμα και φτάσαμε στην τελευταία μέρα που θα ήταν και η πρόβα τζενεράλε. Ήταν αγχωμένος, είχε βγάλει έρπη. Αφού κάναμε την πρόβα, είδαμε ποδόσφαιρο, παραγγείλαμε και φάγαμε -ήταν η Δέσποινα Βανδή και ο Κώστας Μαρτάκης- έφυγε στις 2 για ένα ποτό και μετά θα πήγαινε στο σπίτι του στη Νέα Ιωνία. Πήγαινε μόνο στο στέκι του στα νότια προάστια».

Ωστόσο το πρωί όλα άλλαξαν: «Γύρω στις 8 ξεκίνησαν κάποια τηλέφωνα. Ασφαλώς και δεν το πίστευα. Παίρνω τον επιχειρηματία, τον Κώστα Μπερτάκη και μου λέει: "Τι λες; Είσαι καλά; Έχεις πιει τίποτα;". Παίρνω τον αδερφό του, μου λέει "Κοιμάμαι, δεν ξέρω αν έχει έρθει σπίτι". Μεταξύ μας ψαχνόμασταν. Ο Κώστας Μπερτάκης πήρε κάποια τηλέφωνα και μάθαμε ότι υπήρχε ένα ατύχημα στην παραλιακή και ένας άντρας ήταν πολύ σοβαρά χτυπημένος και ο οποίος είχε μεταφερθεί στο Ασκληπείο της Βούλας. Κάναμε συνειρμούς με βάση αυτά που είχαμε ακούσει, πήγαμε στο Ασκληπείο και δυστυχώς ταυτοποίησε ο Κώστας Μπερτάκης ότι ο συγκεκριμένος άντρας ήταν ο Παντελής. Η οικογένειά του ήρθε γύρω στις 12. Πάρα πολύ δύσκολες στιγμές...».

Δείτε το βίντεο



---------------

Έτσι έχασε τη ζωή του ο Παντελίδης


Μεγάλη ταχύτητα που υπολογίζεται στα 100-150 χιλιόμετρα την ώρα είχε αναπτύξει ο Παντελής Παντελίδης την ώρα που έμπαινε στην κλειστή στροφή που οδηγεί στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, όπου βρήκε τραγικό θάνατο.

Αξιωματικός της Τροχαίας επισημαίνει μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» ότι «ο οδηγός και η 30χρονη συνοδηγός δεν φορούσαν ζώνες. Τις είχαν “πατημένες”, δηλαδή δεμένες πίσω από την πλάτη. Ο μόνος επιβάτης που φορούσε είναι η 21χρονη, η οποία βρισκόταν στο πίσω κάθισμα και τραυματίστηκε ελαφρώς. Οι αερόσακοι άνοιξαν κανονικά. Ακόμα και να φορούσε ζώνη ασφαλείας ο Παντελίδης δεν θα μπορούσε να σώσει τη ζωή του. Τραυματίστηκε θανάσιμα από λαμαρίνες. Το τζιπ έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, το ακριβές ύψος της οποίας θα το μάθουμε από την πραγματογνωμοσύνη. Η στροφή είναι γνωστή για την επικινδυνότητά της. Είναι πολύ κλειστή και έχουν γίνει και άλλα ατυχήματα, όχι όμως θανατηφόρα».

Ο 33χρονος τραγουδιστής έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσπάθησε την τελευταία στιγμή να στρίψει το τιμόνι για να μη βγει εκτός δρόμου, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος από τα τραύματα που του προκάλεσαν τα σιδερένια κιγκλιδώματα, πάνω στα οποία προσέκρουσε το όχημα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο Παντελίδης εγκλωβίστηκε στο τζιπ, ενώ ενδεικτικό είναι ότι η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του διήρκεσε περισσότερα από 45 λεπτά.

Η έκθεση της Τροχαίας αναφέρει για το δυστύχημα: «Στις 8.10 στη γέφυρα εξόδου από τον πρώην ανατολικό αερολιμένα κινούνταν όχημα μάρκας Mercedes με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Ο 33χρονος οδηγός Παντελής Παντελίδης κινούνταν στο ρεύμα προς την έξοδο για Αθήνα όταν το όχημα εξετράπη δεξιά της πορείας του, προσέκρουσε σε τσιμεντένιο στηθαίο (ύψους περίπου 40 εκατοστών) και στη συνέχεια σε μεταλλικά κάγκελα, με αποτέλεσμα να ανατραπεί το όχημα».

Ο Παντελίδης μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας. Εκεί πρώτος τον αναγνώρισε ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου στο οποίο θα έκανε πρεμιέρα και στη συνέχεια τα συγγενικά του πρόσωπα. Στο νοσοκομείο διακομίστηκαν και οι δύο κοπέλες, ηλικίας 21 και 30 ετών. Σοβαρά τραυματίστηκε η 30χρονη, η οποία φέρει κατάγματα στα πάνω και κάτω άκρα και υποβλήθηκε σε κρίσιμη χειρουργική επέμβαση.

Οι αξιωματικοί της Τροχαίας περιμένουν τις τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν καταναλώσει αλκοόλ, ενώ μέχρι χθες το βράδυ δεν είχαν πάρει καταθέσεις διότι δεν το επέτρεπε η κατάσταση της υγείας τους. Το μόνο που είπε στους αστυνομικούς η 21χρονη σε κατάσταση σοκ λίγα λεπτά μετά το δυστύχημα ήταν «ο Παντελίδης είναι μέσα στο αυτοκίνητο».

---------------

Τι περιμένουν να δείξει ο "εγκέφαλος" του αυτοκινήτου του Παντελίδη


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 γίνονται έρευνες για το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Παντελής Παντελίδης καθώς στο παρελθόν στο συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου κολλούσε το γκάζι.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



---------------

Τι κατέθεσε η συνοδηγός του Παντελίδη για το δυστύχημα


Η μία από τις δύο κοπέλες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του Παντελή Παντελίδη, σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ του Alpha, κατέθεσε στην αστυνομία.

Η 21χρονη ήταν η συνοδηγός του Παντελή Παντελίδη και σημείωσε ότι κατάλαβε την τελευταία στιγμή ότι χάθηκε ο ελέγχος του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τον Alpha η 21χρονη κατέθεσε ότι ο τραγουδιστής προσπάθησε τα τελευταία δευτερόλεπτα να επαναφέρει το αυτοκίνητο.

Δείτε το βίντεο από τον Alpha:



---------------

Ο πραγματογνώμονας για το δυστύχημα του Παντελίδη από το σημείο της τραγωδίας


Την εκτίμηση ότι το αυτοκίνητο με το οποίο έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης, δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, εξέφρασε ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς.

Ο κ.Μαδιάς, μιλώντας στο STAR, έδωσε νέα στοιχεία για το τραγικό δυστύχημα. Ο ίδιος εκτίμησε ότι το αυτοκίνητο δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, γιατί θα είχε εκτραπεί στο πρώτο σημείο επαφής και θα είχε πέσει κάτω από τη γέφυρα.

Δείτε το απόσπασμα από το STAR.



---------------

«Το πολύ με 80 – 85 χιλιόμετρα πήγαινε ο Παντελίδης»

Ο Διευθυντής της σχολής ασφαλούς οδήγησης αναλύει το δυστύχημα.

Το τραγικό δυστύχημα με τον Παντελή Παντελίδη αναλύει ο Διευθυντής της σχολής ασφαλούς αλλά και αγωνιστικής οδήγησης Driving Academy κ. Θωμάς Παπαπάσχος.

Συγκεκριμένα ο κ. Παράσχος ανέφερε:

«Καταρχάς να εκφράσω τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του τραγουδιστή που έφυγε από την ζωή, αλλά και σε όλους του συγγενείς και φίλους των ανθρώπων που έφυγαν εχτές, προχτές και τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές από τροχαία ατυχήματα. Τα τροχαία ατυχήματα γίνονται γνωστά, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως, όταν έχουμε εμπλεκόμενο «διάσημο» ή κάτι που γράφει στις κάμερες, όπως μία καραμπόλα. Κάθε μέρα χάνονται παγκοσμίως 3.500 άνθρωποι και στην Ευρώπη 94, ενώ στην Ελλάδα 2. Αυτοί παρόλο που δεν παίρνουν την δημοσιότητα και το θρήνο της κοινής γνώμης, όπως κάποιος διάσημος, είναι κομμάτι ενός παγκόσμιου προβλήματος που μαστίζει καθημερινά την καθημερινότητα μας.

Η οδήγηση είναι η πιο επικίνδυνη και υπεύθυνη καθημερινή μας συνήθεια. Όλοι κινδυνεύουμε στο δρόμο και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να οδηγήσουμε με μυαλό και καθαρή αντίληψη για να μειώσουμε τις πιθανότητες να μην είμαστε εμείς οι επόμενοι στην λίστα. Όταν ξεχνάμε την επικινδυνότητα της οδήγησης & δεν τηρούμε τους κανόνες που υπάρχουν (αλλά τους ξεχνάμε & πολλές φορές τους αγνοούμε), τότε ανεβάζουμε τις πιθανότητες να γίνει κάτι. Η σωστή επιλογή αυτοκινήτου & διαδρομής, η ζώνη, η διαύγεια της σκέψης, το μυαλό και σωστή εκτίμηση των συνθηκών και των πιθανών κινδύνων, η σωστή ταχύτητα και απόσταση μας κάνουν πιο θωρακισμένους στο πεδίο μάχης. Μέσα σε αυτόν το παραλογισμό της τηλεόρασης & του internet όλοι πιάστηκαν στο μείζον και μάλιστα το ανέλυσαν με αδιανόητο τρόπο και όχι στην ουσία. Ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος που είναι μέχρι τις 8.15 ξύπνιος, με γεμάτη κουραστική μέρα & ίσως μετά από διασκέδαση, με ένα αυτοκίνητο που θεωρητικά σου προσφέρει το συναίσθημα του άτρωτου και το οδηγείς ελάχιστες μέρες, χωρίς (μάλλον) να φοράει ζώνη και σε ένα δρόμο που δεν είναι και πρότυπο κατασκευής & και ασφάλειας ανεβάζουν τις πιθανότητες για το ατύχημα.

Παρόλα αυτά άκουσα τόσα κουφά από τις τηλεοράσεις που θα ήθελα να τα αναλύσουμε λίγο για να μην μείνουν για ακόμη μία φορά οι λάθος εντυπώσεις.

1) Ο οδηγός έτρεχε με 150 χ.α.ω! Η οδήγηση είναι απλά μαθηματικά. Η στροφή αυτή που βγήκε από το δρόμο το Mercedes ML 63 AMG έχει ακτίνα περίπου 70 μέτρα. Ένα επιβατικό αυτοκίνητο με δυνατότητα να παράγει πρόσφυση 0,85 g και σωστή οδήγηση μπορεί να διαγράψει αυτό το τόξο οριακά, το πολύ με 80 - 85 χ.α.ω. Ειδικά αν υπολογίσουμε την ποιότητα της ασφάλτου & την κατηφόρα και την κλίση του δρόμου, ίσως τα 85 χ.α.ω είναι και υπερβολική ταχύτητα. Πήγα στο σημείο και είδα το μελέτησα κάπως. Δεν υπάρχουν σημάδια από λάστιχο, που θα έδειχναν ένα αυτοκίνητο που ξεκολλάει και γλιστράει πάνω στα λάστιχα του απότομα. Επίσης το αυτοκίνητο έφυγε προς το τέλος της στροφής (μετά το μέσο της), ενώ καβάλησε το κράσπεδο με τις εξωτερικές ρόδες και με κάτι που παρέσυρε (ίσως το σκουριασμένο μεγάλο κάγκελο) στράβωνε κάπως λοξά τα κολονάκια. Αν ήταν το αυτοκίνητο πάνω από τα κολονάκια ίσως να τα είχε στραβώσει πολύ περισσότερο. Στο τελευταίο κολονάκι που είναι και το πιο στραβό δείχνει ότι τότε μάλλον καβάλησε και με τις εσωτερικές ρόδες το τοιχίο και τούμπαρε σταματώντας σε ελάχιστα μέτρα και ευτυχώς όχι με πολλά χιλιόμετρα γιατί τότε ίσως να κατέληγε στην γεμάτη με αυτοκίνητα Βουλιαγμένης και να θρηνούσαμε και άλλα θύματα.

Αν είχε το αυτοκίνητο στην είσοδο της στροφής 150 χ.α.ω τότε θα έφευγε ακριβώς εφαπτομενικά και στην είσοδο καθώς θα ήθελε να κάνει τόξο ακτίνας 205 μέτρων (για 0.85g πρόσφυση) και μάλλον θα είχε απογειωθεί, με την βοήθεια του κοντού τοιχίου, επάνω στην παραλιακή και στα υπόλοιπα αυτοκίνητα που βρίσκονταν ανυποψίαστα στο δρόμο!!! Η καμπυλότητα αυτής της στροφής για αυτούς που ξέρουν είναι σαν την Κ11 στις πίστα των Σερρών. Σκεφτείτε ένα αυτοκίνητο να έρχεται στην είσοδο με 150 χ.α.ω αν θα διανοηθεί να στρίψει την στροφή με την τέλεια άσφαλτο και κλίση!

Τα 80 – 85 χ.α.ω που δείχνουν καθημερινή – φυσιολογική ταχύτητα μπορεί τελικά & κάτω από συνθήκες να είναι θανάσιμη. Υπερβολική ταχύτητα δεν σημαίνουν μόνο τα 150 και 200 χ.α.ω. Ακόμη και 40-50 χ.α.ω αρκούν για να χάσουμε την ζωή μας.
Δεν θα ήθελα να δημιουργηθεί για ακόμη μία φορά η εντύπωση ότι πεθαίνουν μόνο οι τρελοί που τρέχουν με 150 χ.α.ω, ενώ οι υπόλοιποι που οδηγούνε μόλις με 100 χα.ω είναι λογικοί και ασφαλείς. ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΩΣ, ΜΕ ΤΙ??? Ψυχραιμία.

2) Θα διαβάσουμε τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου να δούμε τις συνθήκες του ατυχήματος!!!

Από πότε οι εγκέφαλοι των αυτοκινήτων (και μάλιστα ποιος από όλους???) έχουν μαύρο κουτί που καταγράφει δεδομένα? Φυσικά και τα διαβάζουν, αλλά δεν τα καταγράφουν! Κάποιος βλέπει πολύ MAYDAY και έχει μπερδέψει το μαύρα κουτιά των αεροπλάνων με τα αυτοκίνητα. Το πολύ πολύ να δούμε κάποια καταγεγραμένη βλάβη στον κινητήρα ή σε κάποιο άλλο σύστημα. Datalogger δεν έχουν τα επιβατικά!!!!

3) ΑΝ ΦΟΡΟΥΣΕ ΖΩΝΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Αυτό το αφήνω ασχολίαστο!!!!!!!!!

Ας είναι αυτό το ατύχημα αφορμή (έστω και με κακό τρόπο) για να σκεφτούμε και να αναλογιστούμε ότι είναι κρίμα να χάνουμε ανθρώπους από τροχαία ατυχήματα. Τα ατυχήματα και δυστυχήματα μπορεί να συμβούν στον οποιοδήποτε και ανά πάσα στιγμή και με ταχύτητες κάτω από 60 χ.α.ω. Ο οδηγός πρέπει πάντα να τηρεί τους κανόνες & κυριότερα να είναι μόνο οδηγός. Όταν αφαιρεθούμε ή δεν κρίνουμε σωστά τις συνθήκες και τους πιθανούς κινδύνους τότε ερχόμαστε πιο κοντά στην καταστροφή, ανεξάρτητα από τις ικανότητες στα χέρια.

Και ο πρώτος παράγοντας των τροχαίων και με πάνω από 95% ποσοστό είναι ο άνθρωπος & ο ανθρώπινος παράγοντας. Στο χέρι μας είναι να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, τους συνεπιβάτες μας και όλους τους χρήστες του δρόμου που βρίσκονται κοντά μας.

Τα λόγια αυτά μου βγήκαν όχι για να είμαι ένας από τον μακρύ κατάλογο των «ειδικών» που λέει την γνώμη του, αλλά για να περάσει ένα σωστό μήνυμα που θα μας αφυπνίσει και όχι το εύκολο μήνυμα του τρελού που πήγαινε με 150 χάώ!!!, γιατί χάνουμε την ουσία.

Μακάρι όλες οι καθημερινές και πολλές φορές άδικες θυσίες στην άσφαλτο, από το νεογέννητο έως το βαθιά ηλικιωμένο, διάσημο ή άσημο άνθρωπο, να παίρνουν την δημοσιότητα που πρέπει, ώστε να γίνονται καθημερινή υπενθύμιση για να μην ξεχνάμε την επικινδυνότητα της οδήγησης, να βάζουν ένα λιθαράκι. Μια στιγμή είναι αρκετή για την καταστροφή.»

---------------

Ενοχλημένη η οικογένεια Παντελίδη από τα «σόου» στην τηλεόραση

«Η οικογένεια είναι ενήμερη για όλα, αλλά αυτή τη στιγμή θέλει να πενθήσει το παιδί της».

Το τελευταίο «αντίο» στον Παντελή Παντελίδη, που «έφυγε» από τη ζωή μετά από τροχαίο, το πρωί της Πέμπτης, ετοιμάζονται να πουν οικογένεια, φίλοι και συνάδελφοί του. Στο μεταξύ, στενός φίλος του τραγουδιστή δεν έκρυψε ότι οι συγγενείς του τραγουδιστή έχουν ενοχληθεί από κάποια πράγματα που ειπώθηκαν, αλλά προέχει το να πενθήσουν.

«Κανένας δεν έχει συνειδητοποιήσει αυτό που έγινε… Ήταν τόσο μεγάλο το σοκ! Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, πρέπει ο ένας να στηρίξει τον άλλον», είπε, στην εκπομπή «Happy Day» του Alpha, ο στενός συνεργάτης και φίλος του Παντελή, Χάρης Λεμπιδάκης.

Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε και την ενόχληση της οικογένειας, συμπληρώνοντας: «το χειρότερο για όλους είναι να μοιρολατρούμε και να κάνουμε αυτό που σιχαινόταν ο Παντελής, να κλαίμε την μοίρα μας, ή να ακούμε διάφορες χαζομάρες και ηλιθιότητες σαν αυτές που ακούσαμε χθες, σαν τα σόου που είδαμε στην τηλεόραση ή σαν τα πράγματα που ακούστηκαν και δεν ισχύουν. Η οικογένεια είναι ενήμερη για όλα, αλλά αυτή τη στιγμή θέλει να πενθήσει το παιδί της, να το συνοδεύσει αύριο στην τελευταία του κατοικία και, από εκεί και πέρα, ο καθένας θα μαζέψει τα κομμάτια του για την επόμενη μέρα».

---------------

Συγκινεί το τραγούδι του Παντελίδη για φίλο του που είχε χάσει σε τροχαίο


Ραγίζει καρδιές ένα τραγούδι που είχε γράψει ο Παντελής Παντελίδης για έναν φίλο του ο οποίος έχασε τη ζωή του από τροχαίο με μηχανή.

Το τραγούδι λέγεται «Μηχανή του Χρόνου» και ανέβηκε στο youtube το 2010. «Ένα τραγούδι αφιερωμένο στον φίλο μας τον Σάκη που μας κοιτάει από ψηλά και αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά που έχουν χάσει φιλαράκια τους με μηχανές», είναι τα λόγια του Παντελή Παντελίδη στην αρχή του βίντεο.

Και επειδή τα λόγια είναι περιττά διαβάστε τους στίχους:

«Όσοι βιάστηκαν να πουν πως έφυγα και απλά απέφυγα δειλά να χαιρετήσω, λάθος σκέφτηκαν ταξίδι έκανα, να δω πως είναι εκεί και πάλι να γυρίσω. Όσοι βιάστηκαν να κρίνουν εύκολα και απλά ανώφελα να πουν πως το ζητούσα, ήρθε η στιγμή με το τραγούδι αυτό να δουν πως μέσα σε δυο κόσμους τριγυρνούσα.

Με μια μηχανή του χρόνου ταξίδεψα στο όνειρό μου, μα πια δεν χρειάζονται μάτια κλειστά και εφιάλτες δεν χωρούν στο πλευρό μου. Με μια μηχανή του χρόνου ταξίδεψα στο όνειρό μου, μην το επιχειρήσεις όμως και συ γιατί το όνειρο είναι δικό μου».



---------------

Στιγμές από τη ζωή του Παντελίδη


Αυτό ήταν το "φαινόμενο" Παντελής Παντελίδης.

Η εκπομπή "Happy Day" έκανε ένα αφιερωματικό βίντεο για τον τραγουδιστή, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το πρωί της Πέμπτης στη Βουλιαγμένη.

Δείτε το βίντεο από το "Happy Day":



---------------

Η τελευταία συνέντευξη του Παντελίδη: Μου αρέσει να δοκιμάζω τα όριά μου

Ο Παντελής Παντελίδης έδωσε την τελευταία του συνέντευξη πριν από δυο μήνες στο περιοδικό «Downtown».


Όταν τραγουδάς στην πίστα, κοιτάς τον κόσμο κάτω;
«Ναι, τους βλέπω. Ψάχνω να βρω τους γνωστούς μου, βέβαια, για να νιώσω οικεία. Αλλά επειδή κάνω τέτοιο πρόγραμμα, δηλαδή, δεν τραγουδάω ένα ολόκληρο τραγούδι, να σταματήσω, να χειροκροτήσουν και μετά να πάω στο επόμενο -το πηγαίνω... μπάλα όλο το πρόγραμμα-, δεν προλαβαίνω και πολύ να δω ποιος μιλάει με ποιον. Θα τους χαιρετίσω βέβαια, αλλά αυτό που με νοιάζει εκείνη την ώρα είναι να σηκωθεί όλο το μαγαζί όρθιο. Στο δεύτερο-τρίτο τραγούδι, να είναι όλοι στον αέρα. Πάντα έχω πολύ άγχος προτού βγω. Απλώς, είναι και τέτοια τα τραγούδια μου που ξέρεις ότι μάλλον θα γίνει το κόλπο, εννοώ από κάτω με τον κόσμο. Εντάξει, μου έχει συμβεί και κάποιες νύχτες να είναι το μαγαζί πιο απαλό κι εγώ θέλω να το δω όλο όρθιο. Μέχρι το πατάρι».

Ποιον ανταγωνίζεσαι δηλαδή;
«Τον εαυτό μου. Και τον ανταγωνίζομαι και στα τραγούδια μου. Γιατί εγώ τα γράφω όλα, στίχους και μουσική. Και όλο αυτό πρέπει να το κάνω μόνος μου».

Τώρα, προτού βγεις, παίζεις με την κιθάρα για να ζεστάνεις τη φωνή σου;
«Δεν το κάνω για να τη ζεστάνω, ούτε ξέρω πώς ζεσταίνεται η φωνή. Όλη μέρα μιλάω, τραγουδάω, δεν κάνω αφωνία, δεν προσέχω τη φωνή μου. Έτσι γεννήθηκα. Δεν έχω πάει ποτέ σε ωδείο».

Αισθάνεσαι κόμπλεξ που δεν έχεις πάει σε ωδείο;
«Μου αρέσει να διαπιστώνω μέχρι πού φτάνουν τα όριά μου, χωρίς να με έχει βοηθήσει κανένας. Γενικά, δεν μου αρέσει να με βοηθάνε».

Αυτοδίδακτος και στην κιθάρα;
«Ναι, τελείως. Ήμουν 12 χρόνων και είπα στους γονείς μου να μου αγοράσουν μια κιθάρα. Με το που την έπιασα στα χέρια μου, δεν την άφησα ποτέ. Έπαιζα δύο ώρες κάθε μέρα και μετά, στο Πολεμικό Ναυτικό που ήμουν, συνέχεια πάνω στο καράβι. Αυτοσχεδίαζα, κοίταζα φίλους μου που έπαιζαν, παρακολουθούσα τηλεόραση και έμαθα εμπειρικά. Άκουγα ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο και προσπαθούσα να το παίξω στην κιθάρα. Το σιγοτραγουδούσα. Και βέβαια, ήμουν το παιδί στο σχολείο που ήταν με την κιθάρα στις γιορτές και στην πενταήμερη, στη γαλαρία».

Αυτό δεν άρεσε στα κορίτσια;
«Ε, εντάξει, αλλά όλο το σχολείο μαζευόταν. Πήγαινα σε δημόσιο, στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Καλός μαθητής;
«Καλός, όχι σπασίκλας. Πήγαινα και για ποδοσφαιριστής τότε. Μετά το ποδόσφαιρο, που τελικά δεν μπόρεσα να συνεχίσω, το επόμενο που ήρθε ήταν στρατιωτικός για δέκα χρόνια. Αλλά δεν άφησα ποτέ το τραγούδι. Το είχα ως χόμπι. Και μέρα με τη μέρα, βελτιωνόμουν, έπαιζα σε παρέες, ώσπου κάποια στιγμή ένα μαγαζί μου ζήτησε να εμφανιστώ. Μου είπαν: Δεν έρχεσαι εδώ στην καφετέρια να μαζευτεί κόσμος; Και έγινε χαμός. Ήταν πολύ ωραία. Από εκείνη τη μέρα, με το που έκανα ένα live σε μια καφετέρια, με πήραν πέντε καφετέριες, στο δεύτερο live άλλες 20 και μετά από την Κύπρο, από τη Γερμανία και κάπως έτσι έγινε. Κάθε φορά που έγραφα τραγούδι το ανέβαζα στο youtube -έβαζα ένα φίλο μου γιατί εγώ δεν ήξερα- και σιγά-σιγά άρχισα να αποκτώ κοινό».

Ακούγεσαι πολύ σεμνός και προσγειωμένος.
«Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό που συμβαίνει δεν το ζω έτσι όπως θα μπορούσε να το ζήσεις κάποιος».

Πώς δηλαδή;
«Να είμαι ξετρελαμένος, να μην πατάω στη γη. Επειδή θέλω αυτό να κρατήσει για άλλα δέκα, δεκαπέντε, είκοσι χρόνια, λέω καλύτερα να μην έχω στο μυαλό μου την επιτυχία. Η μεγαλύτερή μου χαρά είναι ότι οι δίσκοι μου έχουν τραγούδια μου. Χαίρομαι που θα κάτσω με τους φίλους μου και θα τους παίξω. “Να, για άκου τι έβγαλα” και έπειτα από τρεις μήνες θα το ακούμε στο ραδιόφωνο».

Τα τραγούδια τα προβάρεις πρώτα στους φίλους σου.
«Πάντα. Και στους γονείς μου. Παίρνω απόψεις. Αν και έχω ένστικτο. Μόλις γράψω κάτι, ξέρω αν θα γίνει επιτυχία.
Και με τους ανθρώπους το ίδιο. Ξέρω από τα πρώτα πέντε λεπτά ποιος είναι καλός. Επειδή μάλλον έχω γνωρίσει πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους -ποδοσφαιριστές, στρατιωτικούς, τραγουδιστές- και από τη νύχτα που δουλεύω».

Έχεις αδέλφια;
«Ναι, δύο. Έναν δύο χρόνια μικρότερό μου, 30 χρόνων και τον μικρό, που είναι δεκατριών και πάει σχολείο. Ο μεγαλύτερος είναι στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ, στη Νέα Ιωνία, με τους γονείς μου».

Και πώς διαχειρίζονται οι δικοί σου την επιτυχία που έχεις;
«Χαρούμενοι είναι. Πολύ. Έρχονται στο μαγαζί, είναι κοντά μου. Αλλά είναι σαν κι εμένα. Δεν είναι ότι θα βγουν έξω και θα καμαρώνουν ότι... είμαι η μάνα του Παντελίδη ή ο αδελφός του Παντελίδη. Είναι πολύ προσγειωμένοι, πολύ χαμηλών τόνων. Η αλήθεια είναι ότι όλα ξεκινάνε από την οικογένεια. Πάντα μου έλεγαν: “Εσύ τη δουλειά σου και μην τρελαίνεσαι”».

Δεν είχαν ενστάσεις του τύπου «Πού πας να μπλέξεις στη νύχτα βρε παιδί μου!»;
«Όχι. Ζούμε στο 2015 και είμαι μεγαλωμένος στην Αθήνα. Οι γονείς μου είναι μικροί σε ηλικία, πενηντάρηδες. Φαντάζομαι αυτό ίσως να συνέβαινε αν ήταν πολύ μεγαλύτεροι ή αν έμενα στην επαρχία, που είναι αλλιώς τα πράγματα. Ξέρουν και το παιδί τους και δεν ανησυχούν».

Από πού κατάγεστε;
«Πρόσφυγες από τη Μικρασία ήταν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μου. Το επώνυμο του παππού μου ήταν Μιντίκογλου -σημαίνει καβαλάρης- και επειδή λεγόταν Παντελής το έκαναν Παντελίδης. Μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία, στην ίδια γειτονιά με τον Στέλιο Καζαντζίδη. Εκεί έχω μεγαλώσει κι εγώ. Από τις ίδιες περιοχές είμαστε. Ξέρεις, όσοι ήρθαν στη Νέα Ιωνία κατάγονταν από δύο γειτονικές περιοχές της Μικράς Ασίας, την Ισπάρτα και την Αλάγια. Οι Αλαγιαλήδες και οι Σπαρταλήδες. Και ο Καζαντζίδης από εκεί ήταν».

Από πού παίρνεις έμπνευση για τα τραγούδια σου;
«Από την κάθε μέρα, ό,τι μου κάνει κλικ. Μπορεί να είναι κάτι ερωτικό, μπορεί από κάποιο φίλο μου που έχει στενοχωρηθεί. Σίγουρα με επηρεάζει περισσότερο ένα λυπηρό συναίσθημα. Ποτέ δεν γράφω χαρούμενος τραγούδι, δεν το έχω ανάγκη. Όταν είμαι στενοχωρημένος μου έρχεται. Όταν είμαι χαρούμενος θέλω να πάρω τους φίλους μου παρέα να διασκεδάσουμε».

Πόσοι φίλοι είστε;
«Δέκα, δεν είναι πολλοί. Είναι πέντε από τη Νέα Ιωνία και άλλοι πέντε που τους γνώρισα όταν άρχισα να τραγουδάω».

Είστε λίγο σαν συμμορία;
«Ναι, όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και γουστάρουν. Και το πιο σημαντικό είναι ότι κανένας τους δεν έχει κανένα συμφέρον από μένα, δεν μου έχει ζητήσει ποτέ και κανένας τίποτα».

Πώς το διαφυλάσσεις αυτό;
«Ούτε να με κοροϊδέψεις είναι εύκολο ούτε να με προσεγγίσεις για άλλους λόγους και να μην το καταλάβω. Καταλαβαίνουν πως καταλαβαίνω ποιος με προσεγγίζει και γιατί».

Είναι εύκολο;
«Εκτός πίστας, δεν κουβαλάω τον τραγουδιστή πάνω μου. Δηλαδή, με το που τελειώνω το πρόγραμμά μου, είμαι ένας κανονικός άνθρωπος, ο Παντελής που ξέρουν οι δικοί μου άνθρωποι. Έτσι θέλω να 'μαι. Το άλλο είναι πόλεμος. Ανεβαίνω πάνω για να κερδίσω και δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Στο καμαρίνι μετά, δεν θα το παίξω κάπως, δεν θα έχω το ύφος του τραγουδιστή. Υπάρχουν πολλοί που κουβαλάνε τον τραγουδιστή σε όλη την καθημερινότητά τους, που είναι σταρ. Εγώ, με το που κατεβαίνω, είμαι... τίποτα».

Δεν σε παίρνει νομίζεις ή δεν θέλεις;
«Όχι, δεν θέλω. Εντάξει, γιατί και μυστήριος θα μπορούσα να είμαι, με τα μαύρα γυαλιά και τα σχετικά, αλλά δεν θέλω. Θέλω να βάλω τη φόρμα μου και να κάτσω στο καμαρίνι με τους φίλους μου. Όπως στην τραπεζαρία του σπιτιού μου. Έρχεται μετά ο κόσμος, πολύ ευγενικά και ωραία, να με αγκαλιάσει, να βγάλουμε φωτογραφίες».

Και τα κορίτσια;
«Ε, τι τα κορίτσια;»

Πώς αντιδρούν;
«Με μια αγκαλιά, ένα φιλί».

Δεν θέλουν τίποτα περισσότερο;
«Δεν ξέρω τι θέλουν… Σου λέω τι κάνουν».

Δεν σου δίνουν το τηλέφωνό τους, για παράδειγμα, για να βρεθείτε;
«Όχι».

Γιατί; Δεν το επιτρέπεις;
«Δεν έχω καμιά ταμπέλα απέξω που να γράφει “Μη δίνετε τηλέφωνα”, αλλά φαίνεται δεν τους βγαίνει. Εντάξει με φλερτάρουν, αλλά δεν μου έχει τύχει να μου ζητήσουν να μείνουμε λίγο μόνοι και τα σχετικά».

Δεν μπορεί δηλαδή να είναι το κορίτσι σου μια κοπέλα που σε έχει δει στην πίστα και έρχεται μετά να σε γνωρίσει από κοντά;
«Φυσικά, αλλά δεν θα κάνω ποτέ τίποτα στο καμαρίνι. Ούτε φλερτάρω από την πίστα γυναίκες. Δεν θα το εκμεταλλευτώ. Θεωρώ ότι είναι λάθος. Δεν μου αρέσει να κοιτάω γυναίκες που βρίσκονται σε μια παρέα με άντρες. Αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή δεν μου αρέσει να κοιτάω μια γυναίκα που έχει πιθανότητες να είναι κάποιου άλλου».

Στην εικόνα σου, γιατί δεν δοκιμάζεις κάποιες αλλαγές;
«Έτσι ήμουν πάντα, με γένια. Μου αρέσει να είμαι αξύριστος».

Δεν παίρνεις τη γνώμη κάποιου;
«Όχι, εγώ τους λέω, για παράδειγμα: “Θέλω να μου σηκώσεις το μαλλί, εδώ μπροστά, όρθιο, να μου φτιάξει η ψυχολογία”. Και αυτό το κάνω προκειμένου, αν πάει κάτι λάθος, να μη ρίξω σε άλλον την ευθύνη».

Παντελή, έχεις έρθει σε δύσκολη θέση με αυτό που γίνεται στο κλείσιμο της σεζόν, που πετάνε τους καναπέδες, τα τραπέζια και τα μαξιλάρια στην πίστα;
«Το κάνουμε για πλάκα. Γιατί είμαστε μεταξύ μας όλο το μαγαζί και γνωριζόμαστε. Δεν με ενοχλεί αν θέλει ο άλλος να σπάσει το τραπέζι του. Δεν πετάνε πράγματα σε μένα. Παλιά έσπαγαν πιάτα. Κάπως πρέπει να ξεσπάσει ο κόσμος. Ουσιαστικά, δείχνουμε ότι φεύγουμε από το μαγαζί. Θυμάσαι πώς γινόταν παλιά στα σχολεία, που καίγαμε τα βιβλία και πετάγαμε τα θρανία; Ε, αυτό ακριβώς. Ότι δηλαδή τελειώσαμε και φεύγουμε».

Και πώς έχεις νιώσει;
«Για να είναι εκεί στο κλείσιμο, πάει να πει ότι έχουν έρθει γιατί με αγαπάνε».

Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι όλα τα σχόλια κολακευτικά!
«Ε, ναι, δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους. Όταν γίνονται και κακά σχόλια, τα ακούω. Απλώς πάντα θα προσπαθήσω να τα φιλτράρω, αν έχουν δόση αλήθειας ή αν είναι κακοπροαίρετα».

Έχεις καταλάβει ότι έχεις γίνει σημείο αναφοράς;
«Δεν με ενοχλεί τίποτα που προέρχεται από ανθρώπους τους οποίους δεν γνωρίζω».

Μα πώς ελέγχεις τα συναισθήματά σου;
«Θα με πειράξει όταν ένας φίλος μού κάνει κάτι».

Δεν σε αγγίζουν τα δημόσια σχόλια;
«Θα πουν κακά πράγματα για σένα, για παράδειγμα, εκατό άνθρωποι; Αλλά όταν έχεις στο μυαλό σου αυτό το ένα εκατομμύριο, ας πούμε, που σε αγαπάει και τρελαίνεται πώς να δώσεις βάση στους εκατό;».

Εκατό, αλλά μπροστά σε μικρόφωνα, κάμερες, στο Διαδίκτυο...
«Δεν επηρεάζουν νομίζω τον κόσμο, τον πωρώνουν περισσότερο.
Να σου δώσω να καταλάβεις, ακόμα και ο Ζαχαράτος, που είναι πολύ ταλαντούχος και μου αρέσει πολύ, έκανε κάτι που δεν το έχει ξανακάνει στη ζωή του, αν και έχει μιμηθεί πολλούς και μερικούς υπερβολικά. Το ένιωσε από την αγάπη του κόσμου και ζήτησε συγγνώμη, γιατί από μόνος του κατάλαβε. Είναι νομίζω τόσος πολύς ο κόσμος που με αγαπάει, που μπορεί να με υποστηρίξει».

Δεν έχεις κανένα αδύνατο σημείο;
«Όχι, αλλά αυτό έχει να κάνει και με το ότι ήμουν και δέκα χρόνια στρατιωτικός. Είναι εύκολη δουλειά νομίζεις; Πρέπει να αντέξεις και σκληρότητα, και προσβολές, και τσαμπουκάδες, και ψαρώματα. Όταν τα έχεις ζήσει αυτά δέκα χρόνια, τι να σε πειράξει που βγήκε ένας σε ένα κανάλι και είπε: “Ποιος Παντελίδης;”».

Παίζεις μπάλα ακόμα;
«Όχι, γιατί δεν μπορώ όπως μπορούσα. Έπαιζα επιθετικός, πολύ καλή μπάλα και μόλις παίξω ξανά ξέρω ότι θα στενοχωρηθώ. Το κορμί μου δεν πάει να κάνει αυτά που σκέφτεται το μυαλό μου. Αλλά βλέπω τα μεγάλα ματς της ομάδας μου (είμαι ΑΕΚτζής) και κάποια ευρωπαϊκά.

Στο γήπεδο πας;
«Όχι, γιατί με το που θα φωνάξω σε κάποιο γκολ, έκλεισε η φωνή μου. Δεν αντιλαμβάνεσαι εκείνη τη στιγμή πόσο δυνατά φωνάζεις, γι’ αυτό φεύγουν οι μισοί βραχνιασμένοι μετά το γήπεδο. Την τελευταία φορά που πήγα, ήταν στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός, μες στη βροχή. Πήγαμε με τρία παπάκια με τους φίλους μου, το είδαμε από τη σκεπαστή. Ποτέ δεν πάω στο γήπεδο με το στιλ “ξέρεις, είμαι ο Παντελίδης”. Έτσι περνάω ωραία».

Κρυφοκοιτάς την απλή ζωή;
«Θέλω να κάνω όλα αυτά τα πράγματα που έκανα προτού γίνω γνωστός και το θέμα της αναγνωρισιμότητας να έχει να κάνει μόνο με τη δουλειά μου. Δεν θέλω να αλλάξει η καθημερινότητά μου. Εμένα μου φαίνεται πολύ παράξενο όταν με ρωτάει κάποιος “πώς και δεν την έχεις ψωνίσει;”. Γιατί να την ψωνίσω; Να νιώσω ανώτερος
από αυτό που ήμουν πριν; Ή να αρχίσω με αυτούς που χαιρετιόμασταν και μιλούσαμε πριν να τους το παίζω σταρ; Αυτό είναι που μου φαίνεται παράξενο. Το να αλλάξεις και όχι το να μην αλλάξεις».

Τη Δευτέρα είχες γενέθλια. Έκλεισες τα 32. Πώς αισθάνεσαι;
«Αισθάνομαι πιο ώριμος από ποτέ, που λένε (γέλια). Αν και εμείς οι άντρες δεν ωριμάζουμε ποτέ. Είμαστε πάντα παιδιά».

Σε δέκα χρόνια, πώς φαντάζεσαι τη ζωή σου;
«Αντί για 70 τραγούδια, θα έχω 500! (γέλια) Εντάξει, αν ρωτάς αυτό να σου πω ότι θέλω να κάνω οικογένεια, αλλά προς το παρόν είμαι εργένης».

Αισθάνεσαι φαινόμενο;
«Όχι».

Δεν το λέω με την κακή έννοια..
«Όχι, κατάλαβα. Ο αγαπημένος μου ποδοσφαιριστής ήταν ο Ρονάλντο που τον έλεγαν “φαινόμενο”. Δεν με προβληματίζει ο χαρακτηρισμός, απλώς το προς τα πού πηγαίνει. Ότι γράφω στίχους, μουσική και τραγουδάω, αυτό ίσως είναι κάτι ξεχωριστό, αλλά ότι είμαι κάτι ιδιαίτερο δεν νομίζω ότι μου ταιριάζει».

Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου;
«Τίμιος, αυτή τη λέξη θα διάλεγα».

Αν γύριζες τον χρόνο πίσω;
«Πάλι την ίδια διαδρομή θα ακολουθούσα, γιατί αυτή η διαδρομή είναι που μπορεί και με κρατάει έτσι, να μην τρελαίνομαι από την επιτυχία. Μπορεί, αν είχα γνωρίσει την επιτυχία στα είκοσί μου αντί στα τριάντα, να είχα καταστραφεί».

Θα ήθελες να είσαι πιο ψηλός;
«Μια χαρά είμαι: 1,80. Για ποδοσφαιριστής, ήμουν πολύ ψηλός.
Αν ήθελα κι άλλο, θα με τράβαγα. (γέλια) Θα έβρισκα τον τρόπο. Είμαι ικανοποιημένος με όλα, δεν ζηλεύω τίποτα. Ούτε υλικά αγαθά. Δεν άλλαξα ας πούμε το αυτοκίνητό μου. Και τα λεφτά θα τα σκορπίσω με φίλους. Όταν πάμε σε μια ταβέρνα ή βγούμε για ποτό, εγώ θα κεράσω».

Πιστεύεις στον Θεό;
«Πολύ, αλλά πηγαίνω στην εκκλησία όπως οι περισσότεροι. Εντάξει, θα κάνω τον σταυρό μου προτού βγω, αλλά ώς εκεί».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η μπλούζα που φοράς και δεν σε πλησιάζει καμία γυναίκα


Αδιαμφισβήτητα αυτή η γυναίκα ανήκει στην κατηγορία των γυναικών που ζηλεύουν. Το αποδεικνύει αυτό που έκανε για μην πλησιάζει καμία άλλη γυναίκα το αγόρι της.

Στη φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου ο νεαρός ποζάρει με ένα T-shirt, που έχει στάμπα τρεις φωτογραφίες της κοπέλας του.

Εκτός από τις φωτογραφίες, τυπωμένο στη μπλούζα είναι και ένα "απειλητικό" μήνυμα. "Εάν το διαβάζεις αυτό, είσαι πολύ κοντά. Έχω κοπέλα"

Πάντως το βλέμμα του άντρα τα λέει όλα...




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαγειρέψτε όπως στη… νεολιθική εποχή!


Μία Ελληνίδα καθηγήτρια άνοιξε... την όρεξη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας.

Μία Ελληνίδα, η αν. καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Τάνια Βαλαμώτη, καλείται να λύσει το μυστήριο γύρω από τις τάσεις και προτάσεις της προϊστορικής κουζίνας και να συγγράψει ένα διαφορετικό... βιβλίο μαγειρικών συνταγών, σε ένα γευστικό ταξίδι πίσω στη Νεολιθική Εποχή και έως την εποχή του Σιδήρου (7η-1η χιλιετίες π.Χ.)!

Η ερευνητική ιδέα της κ. Βαλαμώτη με τίτλο: «Προσδιορίζοντας τους πολιτισμούς της διατροφής της αρχαίας Ευρώπης: μια διεπιστημονική έρευνα των φυτικών συστατικών, του μαγειρικού μετασχηματισμού τους και των αλλαγών τους στο χρόνο» ...άνοιξε την όρεξη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (European Research Council-ERC), που αποφάσισε να την χρηματοδοτήσει με 1,89 εκατ. ευρώ!

Πρόκειται για τη μοναδική Ελληνίδα μεταξύ των 302 ερευνητών, που επιλέχθηκαν από 2.051 προτάσεις από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας στην κατηγορία «Consolidator Grants», ώστε να πραγματοποιήσουν τις πιο φιλόδοξες και δημιουργικές επιστημονικές ιδέες. Το ερευνητικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ.

Η κ. Βαλαμώτη θα εξετάσει τη σχέση μεταξύ φύσης και πολιτισμού μέσα από τις μαγειρικές πρακτικές, εστιάζοντας στο πώς διαμορφώθηκε η χρήση των καλλιεργημένων και άγριων φυτών. Εκτός από τα συστατικά θα μελετήσει και τις μαγειρικές πρακτικές και τον σχετικό εξοπλισμό και θα διερευνήσει πειραματικά ποικίλες όψεις των τεχνικών προετοιμασίας των τροφίμων, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις αρχαίες πηγές και τις σύγχρονες παραδοσιακές πρακτικές.

«Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα ή και... λίγη μπύρα, λίγη φάβα»

Η φάβα Σαντορίνης είναι ένα από τα ξακουστά παραδοσιακά γεωργικά προϊόντα, που παράγονται στο νησί. Ποιος έχει, όμως, τα πνευματικά δικαιώματα της συνταγής; «Το μεσογειακό φυτό Lathyrus sativus (βρώσιμο λαθούρι) το συναντάμε σε όλη την Ελλάδα και στα Βαλκάνια χιλιάδες χρόνια πριν» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Βαλαμώτη, εξηγώντας, ότι ο στόχος του ερευνητικού προγράμματος, που θα ξεκινήσει στα τέλη του τρέχοντος έτος με ορίζοντα πενταετίας, είναι «γνωρίζοντας ποια είναι τα είδη των τροφών, να δούμε τις διάφορες αποχρώσεις της κουζίνας, σε βάθος χρόνου, σε μία περιοχή από το Αιγαίο ως την Κεντρική Ευρώπη, καθώς και τη μεθοδολογία, τις μαγειρικές πρακτικές και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσαν για να παρασκευάσουν το φαγητό».

Πώς, όμως, τοποθετείται μία συνταγή σε τόπο και στον χρόνο; «Γνωρίζουμε τα είδη των τροφών, αλλά τα γνωρίζουμε ανά περιοχές, δεν έχουμε συνθετική εικόνα σε όλη την περιοχή. Ένα παράδειγμα αφορά το μονόκοκκο και το δίκοκκο σιτάρι, που συναντάμε από τη νεολιθική εποχή και την εποχή του χαλκού. Το μονόκοκκο σταδιακά σταματά να καλλιεργείται. Βρίσκοντας το πότε και γιατί σταματά και τι το αντικαθιστά παίρνουμε απαντήσεις, διαμορφώνουμε ένα είδος ταυτότητας. Ένα άλλο ζήτημα είναι το κεχρί, που ανακαλύφθηκε και καλλιεργήθηκε στην Κίνα, να δούμε πώς φτάνει, πότε φτάνει εδώ. Επίσης, υπάρχουν γνωστά δεδομένα για κατάλοιπα μπύρας και κατάλοιπα κρασιού. Ξέρουμε ότι στο Αιγαίο παρήγαγαν κρασί, ισχύει ότι έφτιαχναν και μπύρα; Και με ποια διαδικασία», αναφέρει η κ. Βαλαμώτη.

Τα ακριβή γεωγραφικά όρια της έρευνας για την προϊστορική κουζίνα θα διαμορφωθούν στην πορεία της έρευνας. Σημειώνεται, ότι η έρευνα επεξεργασμένων φυτικών τροφίμων από τα προϊστορικά χρόνια διεξάγεται σε πιλοτικό επίπεδο εδώ και χρόνια στο ΑΠΘ και η χρηματοδότηση από το ERC θα επιτρέψει μια διαχρονική και σε μεγάλη έκταση μελέτη των διατροφικών παραδόσεων και της μεταβολής τους στο χρόνο σε ένα μεγάλο τμήμα της Ευρώπης.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τις διατροφικές προτιμήσεις και αλλαγές θα εξεταστούν τόσο ως προς τον ρόλο του φυσικού περιβάλλοντος όσο και ως προς τον ρόλο των πολιτισμικών προτιμήσεων, διαφοροποιήσεων και μεταβολών μέσα από επαφές με άλλες περιοχές ή μετακινήσεις πληθυσμών.

Το ερευνητικό πρόγραμμα θα εφαρμόσει μια διεπιστημονική προσέγγιση των φυτικών συστατικών της διατροφής αλλά και αυτούσιων καταλοίπων τροφίμων, όπως ψωμιά, πλιγούρι/τραχανάς, φάβα, μπύρα και κρασί, συνδυάζοντας αυτά τα δεδομένα με τις τεχνικές μεταποίησής τους και τον σχετιζόμενο εξοπλισμό, όπως μαγειρικά σκεύη, εργαλεία άλεσης, θερμικές κατασκευές.

Ο πυρήνας της ερευνητικής ομάδας αποτελείται από πέντε βασικούς ερευνητές σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ευρώπης. Από το ΑΠΘ συμμετέχουν οι Καθηγητές Παντελής Νίγδελης (Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ), Βασίλης Φυντίκογλου (Τμήμα Φιλολογίας ΑΠΘ) και Λαμπρινή Παπαδοπούλου (Τομέας Ορυκτολογίας-Πετρολογίας-Κοιτασματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας ΑΠΘ), την Stefanie Jacomet (IPNA, πανεπιστήμιο Βασιλείας, Ελβετία) και Hans Peter Stika (πανεπιστήμιο Hohenheim, Γερμανία). Συμμετέχουν, επίσης, 12 συνεργάτες που είναι Καθηγητές πανεπιστημίων ή ερευνητές σε Ιδρύματα της Ευρώπης (Elena Marinova, Zvetana Popova, Andreas Heiss, Hara Procopiou, Natalia Alonso, Angela Kreuz, Jean-Frederique Terral, Laurent Bouby, Maria Ivanova, Oliver Craig, Γεωργία Τσαρτσίδου, Ζωή Τσιρτσώνη, Calla McNamee). Τέλος, μεγάλος αριθμός αρχαιολόγων από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία θα συνεργαστούν στο πλαίσιο της έρευνας. Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν 9 μεταδιδακτορικοί ερευνητές και 5 υποψήφιοι διδάκτορες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρήγγειλε νυφικό από το ίντερνετ και παρέλαβε ένα άθλιο ρούχο


Άνθρακας ο θησαυρός.

Προετοιμαζόταν για τη μεγάλη μέρα της ζωής της και αποφάσισε να παραγγείλει από το διαδίκτυο το νυφικό φόρεμα των ονείρων της, σε μια ιστοσελίδα από την Καλιφόρνια. Η 34χρονη Monisha Rajesh από το Λονδίνο περίμενε να παραλάβει ένα κομψό δαντελένιο νυφικό, που ουσιαστικά ήταν ένα εκκεντρικό φόρεμα, από την Καλιφόρνια και τελικά ήρθε στο σπίτι της ένα φθηνό κακοραμμένο νυφικό από την Κίνα, όπως υποστηρίζει.

Το περασμένο καλοκαίρι, η 34χρονη από το Λονδίνο, έψαχνε στο διαδίκτυο για ένα μπικίνι και σύντομα «έπιασε» τον εαυτό της να κοιτάει φορέματα. Ένα συγκεκριμένο σχέδιο που είδε, είχε vintage στυλ, ήταν λευκό με λεπτομέρειες ναυτικής μπλε δαντέλας. Η Monisha η οποία παντρεύεται προς το τέλος του τρέχοντος έτους, έψαχνε για ένα ωραίο φόρεμα για να βάλει στην τελετή που θα λάβει χώρα τον επόμενο μήνα. Το φόρεμα κόστιζε περίπου 100 λίρες, αλλά όταν πήγε να κάνει την αγορά, το φόρεμα πια δεν πουλιόταν στην ιστοσελίδα. Μετά από κάποιους μήνες είδε το ίδιο φόρεμα τυχαία σε μια διαφήμιση στο Facebook. Πάτησε για να το δει και η διαφήμιση παρέπεμπε σε μια δήθεν αμερικανική ιστοσελίδα. Με κόστος περίπου 14 λιρών το φόρεμα φαινόταν πανομοιότυπο με εκείνο που είχε δει πριν κάποιους μήνες. Παρόλο που ήταν υπερβολικά χαμηλή τιμή η 34χρονη φαντάστηκε ότι ήταν λόγω εξαντλήσεως των αποθεμάτων και έτσι το παρήγγειλε.

Πέντε ημέρες αργότερα η εταιρεία κούριερ έφτασε στο σπίτι της για να της παραδώσει το δέμα που είχα πάνω σφραγίδα από την Κίνα και τότε «χτύπησαν» τα πρώτα καμπανάκια για την Monisha, καθώς η διεύθυνση που είχε στην ιστοσελίδα ήταν στην Καλιφόρνια. «Μέσα στο πακέτο ήταν ένα φτηνό, γκρι, με άθλια εμφάνιση φόρεμα που έμοιαζε όχι πολύ καλύτερο από ένα αποκριάτικο κοστούμι για παιδιά. Το σχέδιο δεν ήταν καν ένα πιστό αντίγραφο και όλη η δαντέλα ήταν κρεμασμένη σε μεγάλες λωρίδες. Η ραφή θα μπορούσε να τραβηχτεί ακόμη και με το χέρι», είπε η ίδια. Συνειδητοποιώντας ότι είχε πέσει θύμα μιας διαδικτυακής απάτης έψαξε και βρήκε ότι υπήρξαν πολλά ακόμη θύματα της ίδιας ιστοσελίδας. Φυσικά η υποτιθέμενη αμερικάνικη ιστοσελίδα δεν απαντούσε σε μηνύματα και καταγγελίες. Σύντομα η 34χρονη ανακάλυψε και την σχεδιάστρια που έκανε τα αυθεντικά φορέματα της οποίας τα σχέδια έκλεβε η άλλη εταιρεία και έκανε φθηνές απομιμήσεις.

Η 34χρονη έστειλε mail στην εταιρεία απειλώντας να την εκθέσει και τότε απάντησε το νομικό τμήμα ζητώντας να στείλει το παράπονό της και τελικά της πίστωσαν το ποσό του φορέματος και τα μεταφορικά στο λογαριασμό της, πράγμα που όπως υποστηρίζει δεν πρέπει να έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Ωστόσο όπως λέει ακόμη και σήμερα η εταιρεία προβάλλει παρόμοιες διαφημίσει οι οποίες είναι απάτες.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΛΣΤΑΤ: Υψηλότερα διαμορφώθηκαν οι τιμές των γεωργικών προϊόντων


Υψηλότερα διαμορφώθηκαν οι τιμές των γεωργικών προϊόντων τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εκροών στη Γεωργία-Κτηνοτροφία (χωρίς επιδοτήσεις) του Δεκεμβρίου 2015 σημείωσε οριακή αύξηση κατά 0,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2014, έναντι αύξησης 1,3%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του 2014 προς το 2013.

Σε σύγκριση με το δείκτη του Νοεμβρίου 2015, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εκροών του Δεκεμβρίου, ενισχύθηκε κατά 2,4%, έναντι αύξησης 4,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του 2014.

Ο μέσος σταθμικός δείκτης του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 2015 - Δεκεμβρίου 2015, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 2014 - Δεκεμβρίου 2014, παρουσίασε άνοδο 4,8%, έναντι μείωσης 1,8%, που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

Το ίδιο διάστημα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εισροών στη Γεωργία-Κτηνοτροφία, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2014, σημείωσε μείωση 1,7%, έναντι πτώσης 2,9%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του 2014 προς το 2013.

Σε σύγκριση με το δείκτη του Νοεμβρίου 2015, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εισροών του Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 0,8%, έναντι μείωσης 1,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του 2014.

Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 2015 - Δεκεμβρίου 2015, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 2014 - Δεκεμβρίου 2014, εμφάνισε μείωση 2,2%, έναντι πτώσης 2,5%, που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα πιο παράξενα σήματα ομάδων


Δείτε τα απίστευτα σήματα συλλόγων του εξωτερικού.

Από τον Άγιο Βασίλη μέχρι κάποιους να μαλώνουν για μία φώκια, δείτε τα πιο απίθανα σηματάκια ομάδων του κόσμου.

Santa Claus



Έχοντας ως βάση το Ροβανιέμι, αυτή η ομάδα δεν θα μπορούσε παρά να παίζει ντυμένη στα κόκκινα και να έχει στο σημείο της καρδιάς τον Αγιο Βασίλη. Η αλήθεια είναι ότι περιβάλλεται από έναν μύθο, σύμφωνα με τον οποίο θα έπρεπε όλοι οι παίκτες της να έχουν λευκά μούσια και κοιλιές. Η φινλανδική Santa Claus ιδρύθηκε μόλις το 1994 και παλεύει στην Γ' Κατηγορία της χώρας, ενώ δεν έχει ανέβει ποτέ της πιο πάνω.

Tot Sport



Και όμως υπάρχει εξήγηση για την «สโมสรฟุตบอลทีโอที เอสซี – ชื่อเดิม สโมสรฟุตบอลองค์การโทรศัพท์แห่งประเทศ», όπως είναι όνομα της στο αλφάβητο της Ταϊλάνδης. Η Tot ανήκει στην εταιρία τηλεπικοινωνιών της χώρας και γι αυτό έχει ένα παλιό τηλέφωνο στο σήμα της και το «Hello». Πρόκειται πάντως για ομάδα που πρωταγωνιστεί στην 1η Κατηγορία, την οποία έχει κατακτήσει το 1993, όταν και έκανε το νταμπλ.

Gombak United



Από το 1960 που ιδρύθηκε, είχε το πρόσωπο ενός ταύρο ως σήμα. Πλέον όμως το έκαναν πολύ γελοίο, καθώς αυτός ο ταύρος έχει αστεία μούρη και γενικότερα όψη και χαίρεται που βλέπει μπροστά του μία μπάλα. Και η ομάδα αυτή της Σιγκαπούρης δεν είναι καμία ασήμαντη. Βρίσκεται στην 1η Κατηγορία και το 2009 έφτασε στην 3η θέση που ήταν και η καλύτερη της ever.

SF Faetano



Η Societa Calcio Faetano έχει ως σύμβολο ένα ευτυχισμένο δέντρο που παίζει μπαλίτσα. Η ομάδα του Σαν Μαρίνο πλέον έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος και αγωνίζεται στην 2η Κατηγορία. Στα καλά της όμως το πεύκο που έχει για σήμα, έχει κατακτήσει τρεις φορές το πρωτάθλημα της 1ης Κατηγορίας και άλλες τόσες το Κύπελλο, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμα και στα προκριματικά του Europa League.

Feni Soccer Club



Εδώ πέρα το έχουν πάει πολύ μπροστά το θέμα. Δεν αρκέστηκαν απλά στο να βάλουν ένα γήπεδο για σήμα τους, κάτι που ούτως ή άλλως είναι πρωτοποριακό. Το μεγάλο γκελ στην περίπτωση της ομάδας από το Μπαγκλαντές είναι ότι μέσα στο γήπεδο έχει και οδηγίες για τον προπονητή σχετικά με το σύστημα που θα πρέπει να ακολουθήσει. Μιλάμε είναι απίστευτα μπροστά εκεί στο Μπαγκλαντές.

Missile



Εάν ονομάζεσαι Πύραυλος, οφείλεις να το έχεις και στο σήμα σου. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ομάδα από τη Γκάνα εμφανίστηκε και σαν πύραυλος στην 1η Κατηγορία. Αν και ιδρύθηκε μόλις το 2003, το 2011 πήρε το πρωτάθλημα και την επόμενη έπαιξε στο Champions League Αφρικής.
Bangkok Glass



Και σε αυτήν την περίπτωση αξίζει να παραθέσουμε το όνομα της ομάδας στα αλφάβητο της Ταϊλάνδης. Πρόκειται για την «สโมสรฟุตบอลบางกอกกล๊าส» και ο λαγός ως σύμβολο έχει να κάνει με την επαρχία Πατούμ, όπου εδρεύει και είναι γεμάτη από λαγούς και κουνέλια. Το 2013 έφτασα μία ανάσα από το να πάρει το πρωτάθλημα και έπαιξε στο Champions League Ασίας.
FC Show



Αυτήν δεν την ξέρουν ούτε στη χώρα της. Η Show αγωνίζεται στα τοπικά του Μπέργκεν και έχει μακράν το πιο ευφάνταστο logo. Ενας μετρ σερβίρει σε ασημένιο δίσκο μία μπάλα. Επικό, φοβερό και άκρως ποδοσφαιρικό, δείγμα μίας διαφορετικής κουλτούρας που έχει να κάνει με τους Σκανδιναβούς και το τόπι.

Sexy Poxyt



Ουσιαστικά το όνομα της σημαίνει στα φινλανδικά «τα σέξι παντελονάκια». Η μπάλα μέσα σε... βράκα και τα μυαλά στα κάγκελα της 4ης Κατηγορίας, απ' όπου δεν έχει ανέβει ή πέσει ποτέ. Η Β' ομάδα της μάλιστα έχει διαφορετική ονομασία. Την αποκαλούν «τα σέξι βρακάκια».
Kugsak 45



Και όμως ναι, παίζουν μπάλα και στη Γροιλανδία. Και η πρωταθλήτρια του 1995 και του 2002 έχει το πιο ό,τι να 'ναι σήμα όλων των εποχών. Απλά είναι δύο τύποι που μαλώνουν για το ποιος θα κάνει δική του μία φώκια. Πραγματικά αξεπέραστο.


Πηγή: http://www.gazzetta.gr
Διαβάστε περισσότερα...