Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες - Κλείνουν επ’ αόριστον τα Τέμπη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά τη μαραθώνια χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των μπλόκων με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, οι αγρότες προτίθενται να συνεχίσουν των αγώνα τους και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες των Τεμπών, αποφάσισαν να παραμείνουν τα τρακτέρ στους δρόμους και μάλιστα, έκλεισαν την κοιλάδα το βράδυ προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος, από τα αυτοκίνητα που μέχρι εκείνη την ώρα κινούνταν ελεύθερα στην Εθνική Οδό και εγκλωβίστηκαν. Με την παρέμβαση της αστυνομίας, άνοιξαν προσωρινά τα Τέμπη λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ωστόσο θα κλείσουν εκ νέου και επ’ αόριστον.

Στο πλαίσιο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους, οι αγρότες, αναμένεται να κλείσουν σήμερα και τη γέφυρα του Στομίου στις 12 το μεσημέρι, αποκλείοντας έτσι την κυκλοφορία και από τον παραλιακό άξονα του νομού που χρησιμοποιείται ως εναλλακτική διαδρομή.

Ήδη η Αστυνομία έχει εκδώσει ανακοίνωση για διακοπή της κυκλοφορίας από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι και την διασταύρωση Στομίου υποδεικνύοντας εναλλακτικές διαδρομές.

Στους δρόμους και στις Μικροθήβες

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν και οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών, ενώ μάλιστα αποφασίστηκε η δημιουργία ενός νέου μπλόκου στην Κεφάλωση Αλμυρού, από το πρωί της Τρίτης.

Nέο μπλόκο στην εθνική οδό στον κόμβο των Μαλίων

Σε νέο μπλόκο στην εθνική οδό Αγίου Νικολάου - Ηρακλείου, στον κόμβο Μαλίων - Οροπεδίου θα προχωρήσουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Οροπεδίου Λασιθίου.

Οι ίδιοι δίνουν ραντεβού στις 10 το πρωί, με τα τρακτέρ τους και τα αγροτικά αυτοκίνητα, στην Εθνική Οδό για το κλείσιμο της επ΄ αόριστον όπως αναφέρουν, εκφράζοντας την αντίθεση τους για το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και διεκδικώντας την απόσυρση του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Ανεξάρτητα μπλόκα Πελοποννήσου: Επιμένουμε στον αγώνα μας

«Επιμένουμε στον αγώνα μας, στις προτάσεις μας και περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις», δηλώνουν οι αγρότες των ανεξάρτητων μπλόκων Πελοποννήσου, που συνεδρίασαν το βράδυ και συζήτησαν τα αποτελέσματα της συνάντησης των εκπροσώπων τους με την κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα υπογραμμίζουν ότι «μετά τη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό και αφού συζητήσαμε αναλυτικά τις προτάσεις που καταθέσαμε, για μια ακόμα φορά προσκρούσαμε στον τοίχο της κυβερνητικής αναλγησίας, που ευθυγραμμίζεται με τους δανειστές και τα μνημόνια».

Επισημαίνουν ότι στη συνάντηση πήγαν με χαμηλές προσδοκίες αναλογιζόμενοι την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας και για το λόγο αυτό τα αιτήματα συνδυάζονταν με προτάσεις και σημειώνουν ότι, «δυστυχώς η επικράτηση της συνηθισμένης λογικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της σημερινής, των εύκολων λύσεων υπερφορολόγησης και υπερχρέωσης του παραγωγικού τομέα αποτελεί την ταφόπλακα για την ελληνική κοινωνία και το ελληνικό κράτος».

Τέλος, τονίζουν πως, «η επιτροπή μπλόκων και φορέων της Περιφέρειας Πελοποννήσου συζήτησε διεξοδικά της απαντήσεις που μας έδωσε ο πρωθυπουργός. Σε αντίθεση με τις προτάσεις των μπλόκων - οι οποίες αποτέλεσαν φωνή βοώντος εν τη ερήμω - ο πρωθυπουργός δεν απάντησε αποτελεσματικά στις θέσεις μας».

Εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες στα Μάλγαρα
Έντονα δυσαρεστημένος με το αποτέλεσμα της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Μαλγάρων, Αχιλλέας Καμπούρης, δηλώνοντας πως «δεν βγήκαμε ηττημένοι, είμαστε ακόμα πιο δυνατοί, ο κόσμος πήρε το μήνυμα και είναι εξαγριωμένος».

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι απόφαση της γενικής συνέλευσης των συμμετεχόντων στο μπλόκο, είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ επισήμανε πως «πλέον στο τραπέζι μπαίνουν και προτάσεις για εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων, πέραν του επ’ αόριστον αποκλεισμού».

Πάντως, ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Μαλγάρων, εξέφρασε την πεποίθηση ότι καταγράφονται μεγάλα τα περιθώρια «διαπραγμάτευσης και διόρθωσης των φοροεισπρακτικών μέτρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, πως «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκποιήσει τις περιουσίες μας, να βρεθούμε στο δρόμο με τις οικογένειές μας και να γίνουμε σκλάβοι των συμφερόντων που ενδεχομένως εξυπηρετούνται».

Σε στάση αναμονής οι αγρότες της Νίκαιας

Στάση αναμονής τηρούν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, περιμένοντας ανταπόκριση από την κυβέρνηση στην πρόταση που κατέθεσαν για ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Συνάντηση που έχουν ζητήσει για σήμερα, μετά την πανελλαδική συνάντηση εκπροσώπων 69 μπλόκων που συνεδρίασαν προχθές στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

Οι αγρότες σε γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα, και για την Τετάρτη προγραμμάτισαν με δυο λεωφορεία να ταξιδέψουν στον Προμαχώνα προκείμενου να δηλώσουν έμπρακτα την υποστήριξη τους στον αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι τους του εκεί μπλόκου.

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας και του Αμύνταιου

Πιο αποφασισμένοι από ποτέ να παραμείνουν στα μπλόκα που έχουν στήσει εδώ και ένα μήνα, εμφανίζονται οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο, με τον συντονιστή, Δημήτρη Μόσχο να εκφράζει την πεποίθησή του ότι μετά τη χθεσινή σύσκεψη όχι μόνο δεν υπήρξε λύση στο αγροτικό «αλλά φάνηκε ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση όταν μιλά για ασφαλιστικό και φορολογικό δεν αναφέρεται σε προσχέδια, αλλά σε ειλημμένες αποφάσεις».

Εκπρόσωπος μπλόκων Πέλλας: Ο πρωθυπουργός αν έδινε λύσεις στο ασφαλιστικό και δεν επέμενε στη φορολόγηση των επιδοτήσεων τότε πιστεύω ότι θα υπήρχε θετική εξέλιξη
«Αν έδινε λύσεις στο ασφαλιστικό, όπως να δεχόταν να μην συνδεθούν οι εισφορές με το εισόδημα, αλλά και να μην επέμενε στη φορολόγηση των επιδοτήσεων, τότε πιστεύω ότι θα υπήρχε θετική εξέλιξη με τον Έλληνα πρωθυπουργό στη συνάντηση», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Σκύδρας, Νίκος Δημητριάδης, που συμμετείχε στο διάλογο και εκπροσωπούσε πέντε μπλόκα του Νομού Πέλλας.

«Δεν δέχτηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός να μην συνδεθούν οι εισφορές με το εισόδημα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «του θέσαμε πάνω στο ασφαλιστικό ζήτημα, ακόμα και να πληρώσουμε βάσει των πάγιων εισφορών των σημερινών, και ας καταβάλλουμε περισσότερα με συντελεστή από 15 ως και 20% επιπλέον».

Μέλος συντονιστικής επιτροπής μπλόκου Χαλκηδόνας: Δεν υπάρχει καν σύγκλιση απόψεων
Ως «δύο ευθείες που δεν τέμνονται πουθενά», χαρακτήρισε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής στο μπλόκο της Χαλκηδόνας, Μαυρουδής Μηντσιούδης, τη στάση και θέση της κυβέρνησης και αγροτών στη χθεσινή πολύωρη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, δηλώνοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «κάτι παραπάνω από απογοητευμένος, αφού μεταξύ των δύο πλευρών δεν υπάρχει καν σύγκλιση απόψεων».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.