Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Τα όσα απίθανα έχουν ζητήσει επιβάτες από αεροσυνοδούς


«Ξέχασα κάτι, μπορούμε να γυρίσουμε πίσω;».

Οι αεροσυνοδοί και το προσωπικό καμπίνας της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας Jet2, αποκάλυψαν τις πιο εξοργιστικές και ανόητες απαιτήσεις από επιβάτες.

Όπως γράφει η Independent, το προσωπικό της χαμηλού κόστους εταιρείας, έδωσε στη δημοσιότητα τις πιο απίθανες ερωτήσεις που έχουν φτάσει στα αυτιά τους: «Ξέχασα κάτι, μπορούμε να γυρίσουμε πίσω;», ή «ο πιλότος είπε ότι θα προσγειωθούμε στην ώρα μας, στην ώρα Ισπανίας ή Βρετανίας;».

«Πάντα προσπαθούμε να έχουμε ψυχραιμία και να τα αντιμετωπίζουμε ως επαγγελματίες, αλλά είναι υπέροχο όταν μπορούμε και αστειευόμαστε με τους επιβάτες αφότου έχουν πει κάτι χωρίς να συνειδητοποιούν το πόσο γελοίο ήταν», αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρείας.

Τι άλλα απίθανα έχουν ακούσει; «Μήπως γνωρίζετε τα αποτελέσματα του Κρίκετ;», «Συγνώμη, τι έχει μέσα το σάντουιτς με ζαμπόν-τυρί» και «πώς κατεβαίνει το παράθυρο;».












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η σκληρή αλήθεια πίσω από αυτή τη χαριτωμένη φωτογραφία


Γιατί το μικρό της φωτογραφίας παραλίγο να μείνει ορφανό.

Όπως σχεδόν κάθε μωρό, το μικρό κοάλα της φωτογραφίας που γραπώνεται από το λούτρινο αρκουδάκι, προκαλεί τρυφερά συναισθήματα.

Πίσω από αυτήν ωστόσο κρύβεται μια σκληρή πραγματικότητα: η μαζική εξόντωση κοάλα στην Αυστραλία στο πλαίσιο ελέγχου του πληθυσμού τους.

Μεταξύ των υποψηφίων για ευθανασία ήταν και η μητέρα του εικονιζόμενου κοάλα, γι’ αυτό και του δόθηκε το λούτρινο αρκουδάκι. Για να πιαστεί από πάνω του υποκαθιστώντας τη μαμά του, όσο εκείνη υποβαλλόταν σε εξετάσεις για να αποφασιστεί εάν θα θανατωνόταν ή όχι.

Η ζωή χαμογέλασε στο συγκεκριμένο μικρό καθώς η μαμά του κρίθηκε υγιής και οι δυο τους βρέθηκαν ξανά λίγο αργότερα και αφέθηκαν ελεύθερα στη Φύση.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος της Βικτόρια ξανάρχισε αυτή την εβδομάδα την εξόντωση των κοάλα στην περιοχή Cape Otway, νοτιοδυτικά της Μελβούρνης, ως απάντηση στον υπερπληθυσμό τους.



Στην περιοχή υπάρχουν τόσα κοάλα, σύμφωνα με τη Daily Mail, που έχουν φτάσει να τρώνε το ένα το άλλο ενώ πολλά λιμοκτονούν και αρρωσταίνουν.

Οι Αρχές θανατώνουν ζώα που είναι άρρωστα και βρίσκονται κοντά στο θάνατο.

Το 2013 και το 2014 θανατώθηκαν σχεδόν 700 κοάλα προκαλώντας την οργή των οργανώσεων για την προστασία τους και για τη σφαγή αυτή καθ’ αυτή αλλά και για το γεγονός πως το πρόγραμμα άρχισε να εφαρμόζεται μυστικά.

Πολλά από τα κοάλα εξοντώθηκαν με θανάσιμες ενέσεις αφότου πιάστηκαν πάνω στα δέντρα.

Η κυβέρνηση συνεχίζει το πρόγραμμα ελέγχου του πληθυσμού τους με πιλοτικές επανεγκαταστάσεις κοάλα σε άλλες περιοχές, στέλνοντας μικρά σε ζωολογικούς κήπους, θανατώνοντας τα άρρωστα αλλά και ελέγχοντας τη γονιμότητα των θηλυκών. Σε όλα τα θηλυκά που ελέγχθηκαν- όπως η μητέρα του εικονιζόμενου μικρού- δόθηκαν αντισυλληπτικά για να καθυστερήσει ο ρυθμός αναπαραγωγής.



Τα κοάλα επέστρεψαν στην περιοχή Cape Otway τη δεκαετία του ’80 και έκτοτε ο πληθυσμός τους σημείωσε έκρηξη.

Η έλλειψη θηρευτών, οι φωτιές και οι ασθένειες είχαν ως αποτέλεσμα οι ευκάλυπτοι να μείνουν χωρίς φύλλα με αποτέλεσμα τα κοάλα να λιμοκτονούν.



Διαβάστε περισσότερα...

Θρήνος για τον 20χρονο ποδοσφαιριστή


Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής έχασε τη ζωή του μαζί με τον 19χρονο φίλο του σε τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στη λεωφόρο Κηφισίας.

Στην ομάδα του δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο συμπαίκτης τους δεν είναι πλέον κοντά τους.

Με ένα συγκινητικό μήνυμα στο facebook, ο ΑΟΚ Φαλήρου είπε το τελευταίο αντίο στον άτυχο νέο.



"Σήμερα είναι η πιο δύσκολη μέρα της ζωής μας στον ΑΟΚ ΦΑΛΗΡΟΥ. Σήμερα έσβησε ένα αστέρι και το σκοτάδι που άφησε πίσω είναι βαρύ και δυσαναπλήρωτο. Σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου. Μια ημερομηνία που θα μείνει αξέχαστη, όπως και το αστέρι μας ο Χρηστάκης ο Τσιάμης. Όλοι για πολύ -πολύ καιρό θα τον περιμένουμε στην προπόνηση και στον αγώνα, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. Τον αγαπήσαμε όλοι τόσο πολύ που δεν το πιστέυουμε ότι μας άφησε για τον Παράδεισο..."


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καμία καθυστέρηση στη διαδικασία για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ


Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση 476% στη διακίνηση κοντέινερ από το 2009-2013 παρουσιάζει το λιμάνι του Πειραιά.

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στη διακίνηση κοντέινερ, τα πέντε χρόνια (2009-2013), που αγγίζει το 476%, μεταξύ 50 λιμανιών παγκοσμίως, παρουσιάζει το λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στις προβλήτες δύο και τρία που διαχειρίζεται ο ΣΕΠ (Cosco) και στην ένα που διαχειρίζεται ο ΟΛΠ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Λιμένων (IAPH - International Associaton of Ports and Harbors) το λιμάνι του Πειραιά από 665.000 TEUs το 2009 έφτασε τα 3.163.000 TEUs το 2013, σημειώνοντας αύξηση 476%.

Το 2014 η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά υπολογίζεται στα 3.700.000 TEUs. Στη δεύτερη θέση, βρίσκεται το λιμάνι του Duisburg στη Γερμανία, που από τα 935.000 TEUs το 2009 έφθασε στα 3.000.000 TEUs (αύξηση 321%). Ακολουθούν τα κινεζικά λιμάνια Dalian με ποσοστιαία αύξηση 239%, Taicang με 216% και Yingkou 209%. Στην έκτη θέση, με αύξηση 184% στην πενταετία βρίσκεται το λιμάνι Ambarli της Κωνσταντινούπολης. Αναφορικά με τα 18 Ευρωπαϊκά λιμάνια, τα οποία δεν συγκαταλέγονται στην αρχική λίστα των 50, ο Πειραιάς κατέλαβε την πενταετία 2009-2013 βρίσκεται στην 8η θέση.

Πρώτο λιμάνι είναι το Ρότερνταμ με αύξηση 119% στη διακίνηση κοντέινερ, ακολουθεί το Αμβούργο με αύξηση 133%, η Αμβέρσα του Βελγίου με αύξηση 117%, το Bremerhaven της Γερμανίας με 129% και το λιμάνι της Βαλένθιας στην Ισπανία με αύξηση 118%. Στα 8 Μεσογειακά Λιμάνια, τα οποία απαρτίζουν ξεχωριστή κατηγορία, ο Πειραιάς βρίσκεται στην τρίτη θέση την πενταετία 2009-2013, ενώ στην πρώτη είναι το Ισπανικό Algeciras με αύξηση 148% στη διακίνηση κοντέινερ και της Βαλένθια με αύξηση 118%.

-Καμία καθυστέρηση στη διαδικασία για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ-

Στο μεταξύ έως τέλος Οκτωβρίου, χωρίς καμία καθυστέρηση, θα έχουν υποβληθεί οι δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοxών του ΟΛΠ σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ.

Έως τότε από το νέο υπουργό Ναυτιλίας και το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο νόμου που θα αφορά τη νέα σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ που θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή και θα ορίζει τους όρους χρήσης και εκμετάλλευσης της γης, των κτισμάτων και της υποδομής της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, το ποσοστό του ετήσιου ανταλλάγματος προς το κράτος (που αυτή τη στιγμή είναι 2% επί του κύκλου εργασιών), ενώ θα αφαιρεθούν από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς οι διοικητικές και ρυθμιστικές εξουσίες.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί μια αρχή λιμένος (port authority), που θα ασκεί διοίκηση, και σε αυτήν θα μεταφερθούν οι διοικητικές και ρυθμιστικές εξουσίες του ΟΛΠ.

Ανάλογα με τις επενδύσεις που θα γίνουν στον ΟΛΠ από το νέο επενδυτή, θα διατεθεί στη συνέχεια και επιπλέον ποσοστό μέχρι και το 67% συνολικά της επιχείρησης.

Οι βασικοί διεκδικητές για το λιμάνι του Πειραιά είναι η κινεζική Cosco και η δανέζικη APM Terminals και η ICTS από τις Φιλιππίνες..

Επίσης οκτώ επενδυτικά σχήματα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.. Πρόκειται για τις εταιρείες 1.APM Terminals, B.V. 2.Deutsche Invest Equity Partners, GmbH 3. Duferco Participations Holding S.A.4. International Container Terminal Services, Inc 5.Mitsui & Co., Ltd. 6. P&O Steam Navigation Company (DP World) 7.Russian Railways JSC / GEK TERNA S.A. 8.Yilport Holding Inc.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΗΠΑ: 4.632 ασυνόδευτοι ανήλικοι συνελήφθησαν στα νότια σύνορα


Ο αριθμός των παιδιών που εγκαταλείπουν το Μεξικό και την Κεντρική Αμερική και καταφθάνουν στα νοτιοδυτικά σύνορα των ΗΠΑ σημείωσε ραγδαία άνοδο τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, με 4.632 παιδιά να έχουν συλληφθεί τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής συνοριοφυλακής, οι αφίξεις παιδιών χωρίς έγγραφα κάτω των 17 ετών που επιχείρησαν να εισέλθουν στις ΗΠΑ εκτινάχθηκε τον περασμένο μήνα.

Ενώ ο συνολικός αριθμός έως τώρα για το χρονικό διάστημα από 1 Οκτωβρίου 2014 έως 31 Αυγούστου 2015 μειώθηκε κατά 46% από την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους, αντιστοιχεί με την μείωση 51% από το διάστημα 1 Οκτωβρίου 2014 έως 31 Ιουλίου 2015, σύμφωνα τα επίσημα στοιχεία.

Παράλληλα σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ δήλωσε: «Έχουμε παρατηρήσει τον τελευταίο μήνα, τον Αύγουστο, μια αναπάντεχη άνοδο (παράτυπων μεταναστών)», σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα που τονίζουν πως ο αριθμός παράτυπων μεταναστών έχει εκτιναχθεί.

Ο Έρνεστ σημείωσε όμως ότι ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών «παραμένει ακόμη… πολύ πιο κάτω από τα επίπεδα που παρατηρήσαμε στο υψηλότερο σημείο τον περασμένο χρόνο».

Εξήγησε πως τον Αύγουστο ο αριθμός παράτυπων μεταναστών συνήθως μειώνεται εξαιτίας της αλλαγής του καιρού, αλλά πρόσθεσε πως σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση των ΗΠΑ λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη το θέμα.

«Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να περιορίσουμε αυτό το κύμα, αλλά επίσης να μηνύσουμε ξεκάθαρα στους ανθρώπους στην κεντρική Αμερική που ίσως σκέφτονται να προσπαθήσουν να βοηθήσουν το παιδί τους να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες, να τους παροτρύνουμε να μην υποβάλλουν τα παιδιά τους σε ένα τέτοιο επικίνδυνο ταξίδι», τόνισε ο Έρνεστ.

Το 2014, 140.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες χωρίς έγγραφα επιχείρησαν να περάσουν στις ΗΠΑ από τα νότια σύνορα της χώρας.

Το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει εκτιμήσει πως ο αριθμός ασυνόδευτων παιδιών και οικογενειών που περνούν τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό το 2015 θα είναι το δεύτερος μεγαλύτερος καταγεγραμμένος ιστορικά.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τελευταία λόγια γυναικών θανατοποινιτών πριν την εκτέλεση


Σκέψεις πριν έρθουν αντιμέτωπες με την τιμωρία τους.

Το κοινό «διψά» να καταλάβει πώς λειτουργεί το μυαλό ενός δολοφόνου, πώς σκέφτεται, γιατί σκοτώνει και πως επιλέγει τα θύματά του και κυρίως αν έδειξε ποτέ μεταμέλεια για τα εγκληματά του. Στο πλαίσιο της νοσηρής, ίσως, περιέργειας, εντάσσεται και η ανάγκη να μάθουμε και τα τελευταία λόγια θανατοποινιτών, λίγο πριν οδηγηθούν στην ηλεκτρική καρέκλα, στην κρεμάλα ή δεχθούν τη θανάσιμη ένεση.

Τι περνάει από το μυαλό ενός θανατοποινίτη λίγο πριν έρθει αντιμέτωπος με το θάνατο;

Παρακάτω δείτε τα τελευταία λόγια τεσσάρων διάσημων γυναικών, πριν θανατωθούν για τα εγκλήματά τους:

Amelia Dyer



Ήταν μια στυγνή μανιακή δολοφόνος, υπεύθυνη για το θάνατο περίπου 400 μωρών και την τέλεση τερατωδών εγκλημάτων που τάραξαν τη κοινή γνώμη της Βρετανίας, το 19ο αιώνα. Η Dyer «αλίευε» ανύπαντρες μητέρες που ήταν ανήμπορες να μεγαλώσουν μόνες τα παιδιά τους και με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής, έπαιρνε τα παιδιά τα οποία όμως στραγγάλιζε και πέταγε τα πτώματά τους στον Τάμεσι.

Τα τελευταία λόγια που είπε τη στιγμή που οι δεσμοφύλακες την οδηγούσαν στην κρεμάλα, αποδεικνύουν ότι δεν έδειξε κανένα ίχνος μεταμέλειας για τα εγκλήματα που διέπραξε: «Δεν έχω απολύτως τίποτα να πω».

Aileen Wuornos



Η Aileen Wuornos ομολόγησε ότι είχε σκοτώσει έξι άντρες, σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής Φλόριντα, εγκλήματα που διέπραξε μεταξύ του Δεκεμβρίου του 1989 και του Σεπτεμβρίου 1990. Όπως είχε πει, τα θύματά της, την είχαν «ψαρέψει» από το δρόμο καθώς εργαζόταν ως ιερόδουλη αλλά όλοι τους της είχαν επιτεθεί. Η ίδια κατέθεσε ότι έστρεψε το όπλο της επάνω τους για αυτοάμυνα. Η υπόθεση της Aileen προκάλεσε φρενίτιδα στον Τύπο που έγραφε το όνομά της κάτω από τον τίτλο «η πρώτη Αμερικανίδα serial killer». Πριν δεχτεί το ενέσιμο κοκτέιλ θανάτου, τον Οκτώβριο του 2002, η Wuornos είπε: «Απλά θα ήθελα να πω ότι φεύγω με το Χριστό και θα ξανάρθω όπως η Ημέρα της Ανεξαρτησίας μαζί με τον Ιησού στις 6 Ιουνίου , όπως στην ταινία, με ένα μεγάλο καράβι. Θα ξανάρθω».

Mary Blandy



Εκτελέστηκε τον 18ο αιώνα στην Αγγλία, μετά τη δηλητηρίαση του πατέρα της Francis Blandy με αρσενικό. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι το μοιραίο διάλυμα, θεώρησε ότι ήταν ένα είδους φίλτρο, το οποίο θα «μαλάκωνε» τον πατέρα της ο οποίος είχε εναντιωθεί στην ιδέα της σχέσης της με έναν παντρεμένο στρατιωτικό και γιο ενός Σκοτσέζου ευγενή. Η Mary Blandy φορούσε φόρεμα την ημέρα όπου θα ανέβαινε στο ικρίωμα- ένα ανοιξιάτικο πρωινό του 1752-, οπότε τα τελευταία της λόγια ίσως να έκρυβαν μια μακάβρια αίσθηση του χιούμορ: «Εις το όνομα της ευπρέπειας, κύριοι, μη με κρεμάσετε πολύ ψηλά».

Barbara Graham



Δολοφόνησε τον ηλικιωμένο ζάμπλουτο Mabel Monohan, το 1955 στην Καλιφόρνια, κατά τη διάρκεια προσπάθειάς της να ληστέψει το σπίτι του. Η Graham, μαζί με άλλους τέσσερις συνεργούς της – όλοι άντρες-, εισέβαλαν εντός της οικίας του Monohan αναζητώντας χρήματα και κοσμήματα. Ο ηλικιωμένος αρνήθηκε να τους αποκαλύψει που είχε τα τιμαλφή με αποτέλεσμα η Graham να τον τραυματίσει θανάσιμα. Η γυναίκα, οδηγήθηκε στον θάλαμο αερίων τον Ιούνιο του 1955 ενώ όπως αναφέρεται, κράτησε την αναπνοή της για 60 δευτερόλεπτα, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να αποφύγει το θάνατο. Τα τελευταία της λόγια, έκρυβαν ένα μυστήριο: «Οι καλοί άνθρωποι, είναι πάντα τόσο σίγουροι ότι έχουν δίκιο».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι φαίνεται ένα αεροπλάνο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό


Μια φωτογραφία από απόσταση… 400 χιλιομέτρων!

Από το «παρατηρητήριό» τους, σε απόσταση 400 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη, οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού έχουν μοναδική θέα του πλανήτη μας.

Νέα φωτογραφία από τον ΔΔΣ δείχνει πόσο μικρά φαίνονται όλα στη Γη όταν κοιτάς από ψηλά και πόσο εντυπωσιακή είναι η εκεί οπτική γωνία.

Στη φωτογραφία φαίνονται οι Μπαχάμες αλλά, από σπόντα, και ένα αεροπλάνο.

Το αεροσκάφος είναι τόσο μικρό που μόνο με μεγάλο zoom μπορεί κανείς να το δει, ως ένα μικρό άσπρο σημάδι στο φόντο του μπλε ωκεανού.

Το αεροπλάνο δεν ήταν ο στόχος της φωτογραφίας, ο αστροναύτης ήθελε να φωτογραφίσει τα μικρά νησιά και τον ωκεανό ανάμεσά τους.

Σύμφωνα με τη Nasa αυτό είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σημεία του πλανήτη για τους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Ο αστροναύτης έβγαλε τη φωτογραφία στις 19 Ιουλίου.









Όπως ολόκληρα νησιά ή αεροπλάνα φαίνονται μικροσκοπικά από τον Σταθμό, έτσι μικροσκοπικός φαίνεται κι εκείνος από τη Γη. Αυστραλός φωτογράφος κατάφερε να τον φωτογραφίσει μπροστά από το φεγγάρι- μια πραγματικά εντυπωσιακή φωτογραφία.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί οι κινέζοι οδηγοί σκοτώνουν σκοπίμως τους πεζούς που χτυπούν


Ένα ανατριχιαστικό φαινόμενο και η απίστευτη νομοθεσία.

Τον περασμένο Απρίλιο, μια BMW που κινείτο με μεγάλη ταχύτητα σε μια αγορά στην πόλη Foshan της Κίνας, παρέσυρε ένα δίχρονο κοριτσάκι και συνέθλιψε το κεφάλι του με τις ρόδες. Καθώς η γιαγιά του παιδιού φώναζε στην οδηγό να σταματήσει, η γυναίκα σταμάτησε, ακολούθως έκανε όπισθεν και πέρασε πάλι πάνω από το κοριτσάκι. Η γυναίκα πίσω από το τιμόνι, η οποία δεν είχε δίπλωμα, πέρασε πάνω από το παιδί για τρίτη φορά και όταν βγήκε από το αυτοκίνητο ζήτησε από την οικογένεια να έρθουν σε μια συμφωνία: «Μην πείτε ότι εγώ οδηγούσα το αυτοκίνητο. Πείτε ότι ήταν ο άντρας μου. Έχουμε λεφτά να σας δώσουμε».

Αν και το παραπάνω ακούγεται απίστευτο, είναι ανατριχιαστικά αληθινό. Σε ένα εκτενέστατο άρθρο η ιστοσελίδα Slate, αναφέρει ότι στην Κίνα οι οδηγοί που έχουν τραυματίσει έναν πεζό, μερικές φορές επιχειρούν να τον σκοτώσουν σκοπίμως. «Μάρτυρες» αυτής της αρρωστημένης συμπεριφοράς, είναι οι κάμερες ασφαλείας που καταγράφουν οδηγούς να επιχειρούν μανούβρες και κινήσεις για να σκοτώσουν τελικά τον άνθρωπο που χτύπησαν με το όχημά τους. Μάλιστα, υπάρχει και συγκεκριμένη παροιμία για το φαινόμενο: «Είναι καλύτερα να χτυπήσεις και να σκοτώσεις, παρά να χτυπήσεις και να τραυματίσεις».

Το 2008, τα κανάλια της χώρας πρόβαλαν ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας, που έδειχνε τον οδηγό ενός Passat, να συνθλίβει μια 64χρονη. Οι ρόδες του αυτοκινήτου πέρασαν πολλές φορές πάνω από την άτυχη γυναίκα και ο οδηγός, ονόματι Zhao Xiao Cheng, αφού σταμάτησε για μια στιγμή, πάτησε γκάζι και χτύπησε ξανά και ξανά το θύμα του πριν εξαφανιστεί αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο Zhao δεν κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Το δικαστήριο της Taizhou στην επαρχία Zhejiang, αποδεχόμενο το αίτημά του οδηγού ότι νόμιζε ότι χτύπησε μια σακούλα σκουπιδιών, και τον καταδίκασε σε μόλις τρία χρόνια φυλακή για «αμέλεια». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η νομοθεσία της χώρας επιβάλει υπέρογκα ποσά ως πρόστιμα εφ όρου ζωής στους οδηγούς που έχουν τραυματίσει κάποιον πεζό. Όταν ο πεζός πεθάνει, τότε το πρόστιμο που επιβάλλεται, είναι ένα χαμηλό ποσό για τα έξοδα της κηδείας. Επιπλέον, τα δικαστήρια δείχνουν μεγάλη ανοχή στις περιπτώσεις που κάποιος πατήσει επανειλημμένα το θύμα του για να γλιτώσει τα έξοδα της νοσηλείας του.

Η περίπτωση του Zhao, δεν είναι μοναδική. Όπως ανέφεραν τα μίντια της χώρας «υπάρχουν άπειρες τέτοιες ιστορίες που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο».


Καρέ από το περιστατικό με οδηγό τον Zhao Xiao Cheng


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκλονίζει η περιγραφή του δύτη που βούτηξε να σώσει τους φοιτητές στην Πάτρα


Σοκαρισμένος ο δύτης Χρήστος Καραφλός περιέγραψε όσα είδε βουτώντας στον μώλο της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα για να σώσει τους τρεις νέους που είχαν εγκλωβιστεί.

Όπως αποκάλυψε το αυτοκίνητο ήταν αναποδογυρισμένο, σε βάθος 9 μέτρων και το πίσω μέρος του ακουμπούσε στην προβλήτα.

Οι πόρτες του ήταν κλειστές και το παράθυρο μισάνοιχτο. Τα κεφάλια των τριών παιδιών που βρέθηκαν εντός ακουμπούσαν στον ουρανό. Στο μπροστινό κάθισμα καθόταν η μία κοπέλα και το αγόρι και στο πίσω μία ακόμη κοπέλα. Προφανώς μπροστά καθόντουσαν και τα δύο παιδιά και δεν άνοιξε η πόρτα του συνοδηγού για να βγουν.

Η παρέα των έξι νεαρών επέστρεφε από πάρτι καταστήματος της Αγίου Νικολάου και τα αγόρια προθυμοποιήθηκαν να μεταφέρουν τις κοπέλες στα σπίτια τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο Office 2016 από την Microsoft


Καινούριες εκδόσεις των γνωστών εφαρμογών.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε σήμερα την παγκόσμια κυκλοφορία του νέου Office 2016. Οι ανανεωμένες εφαρμογές του Office 2016 αποτελούν την τελευταία προσθήκη στο Office 365, τη συνδρομητική υπηρεσία της Microsoft στο υπολογιστικό «νέφος».

Το Office 2016 προσφέρει νέες εκδόσεις των γνωστών εφαρμογών για Windows, συμπεριλαμβανομένων των Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Project, Visio και Access

Οι καταναλωτές, αφού πραγματοποιήσουν εγγραφή στο Office 365, μπορούν πλέον να εγκαταστήσουν τις παραπάνω εφαρμογές σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών, σε συνδυασμό με υπηρεσίες, όπως το OneDrive, το Skype for Business, το Delve, το Yammer κ.α.

Η ψηφιακή βοηθός Cortana συνδέεται πλέον με το Office 365, ώστε να βοηθάει στην οργάνωση των καθημερινών εργασιών του χρήστη, ενώ θα υπάρξει περαιτέρω ενσωμάτωση της στο Outlook, που θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο.

Επίσης το νέο Office επιτρέπει στους χρήστες που επεξεργάζονται κοινά έγγραφα, να κάνουν απευθείας χρήση του Skype, κλήση φωνής ή βίντεο-κλήση μέσα από την ίδια εφαρμογή (Word, Excel κτλ), όσο και να προβάλουν την οθόνη τους με τους άλλους χρήστες. Εξάλλου το νέο Office 365 Planner βοηθά στην οργάνωση της δουλειάς στο εσωτερικό μιας ομάδας χρηστών, όπως και το νέο GigJam.

Οι νέες εφαρμογές του Office 2016 είναι διαθέσιμες σε 40 γλώσσες και προαπαιτούν έκδοση Windows 7 ή μεταγενέστερη. Οι συνδρομητές των Office 365 μπορούν από σήμερα να επιλέξουν να ‘κατεβάσουν' τις νέες εφαρμογές Office 2016 ως μέρος της συνδρομής τους.

Τον επόμενο μήνα οι αυτόματες ενημερώσεις θα είναι διαθέσιμες για τους καταναλωτές και τις μικρές επιχειρήσεις, ενώ οι εταιρικοί πελάτες θα τις λάβουν στις αρχές του επόμενου χρόνου. Το Office 2016 είναι επίσης διαθέσιμο από σήμερα, αγοράζοντάς το εφάπαξ, τόσο για PC όσο και για Mac.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Πέρασε» η πρόταση για τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων


Κατά ψήφισαν Τσεχία, Σλοβακία, Ρουμανία και Ουγγαρία.

Οι 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν σήμερα «με μεγάλη πλειοψηφία» τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής τους, παρακάμπτοντας την αντίθεση πολλών χωρών της ανατολικής Ευρώπης στις ποσοστώσεις που είχαν προταθεί από τις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε το Λουξεμβούργο που ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο.

«Η απόφαση για τη μετεγκατάσταση 120.000 ανθρώπων υιοθετήθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τις χώρες-μέλη» ανέφερε μέσω του Twitter η προεδρία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας Μίλαν Κόβανετς διευκρίνισε επίσης μέσω του Twitter ότι η χώρα του, η Σλοβακία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία καταψήφισαν την πρόταση. Η Φινλανδία επέλεξε να απέχει από την ψηφοφορία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στις 3 Νοεμβρίου ξεκινά σε δεύτερο βαθμό η δίκη Πιστόριους


Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 5ετή φυλάκιση.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Νοτιοαφρικανού πρώην αθλητή Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 5ετή φυλάκιση για τον φόνο της συντρόφου του, ορίστηκε για τις 3 Νοεμβρίου, όπως έγινε γνωστό σήμερα από δικαστική πηγή.

ΟΣΚΑΡ ΠΙΣΤΟΡΙΟΥΣ

Το 2014 ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας της Ρίβα Στέενκαμπ και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών. Το μοντέλο σκοτώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2013 μέσα στο σπίτι του Πιστόριους στην Πρετόρια.

Η εισαγγελία άσκησε έφεση στην απόφαση θεωρώντας ότι η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα δεν ερμήνευσε σωστά τον νόμο και καταδίκασε τον Πιστόριους για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και όχι για φόνο που τιμωρείται με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 15 ετών.

Το Εφετείο μπορεί να καταδικάσει τον Πιστόριους σε μεγαλύτερη ποινή ή να αποφασίσει να τον παραπέμψει και πάλι σε πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Τον Αύγουστο ο Ολυμπιονίκης των Παραολυμπιακών Αγώνων επρόκειτο να αποφυλακιστεί αλλά η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μην προχωρήσει στην ενέργεια αυτή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζεται για 9η ημέρα η κατάληψη στο ΤΕΙ Αθήνας


Διευρυμένη γενική συνέλευση κάλεσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος.

Για 9η συνεχόμενη ημέρα συνεχίστηκε σήμερα η κατάληψη του ΤΕΙ Αθήνας από ομάδα αναρχικών/ αντιεξουσιαστών που διαμαρτύρεται για τη μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών στον Νίκο Ρωμανό.

Σύμφωνα με την διοίκηση του Ιδρύματος η κατάσταση αυτή «έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του ιδρύματος με τη διακοπή της εξεταστικής περιόδου, την αδυναμία έναρξης των ΜΠΣ, τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, τη λειτουργία του Ειδικού Λογαριασμού και των οικονομικών υπηρεσιών μισθοδοσίας».

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας κάλεσε σήμερα γενική συνέλευση με συμμετοχή όλων των συνδικαλιστικών συλλόγων (ΕΠ, ΔΠ, ΕΔΥΠ, ΕΤΕΠ) και των φοιτητικών συλλόγων, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει αλλά και οι τρόποι που μπορούν να τα αντιμετωπίσουν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αμείωτο το bullying στα σχολεία


Πώς αναγνωρίζεται η συναισθηματική κακομεταχείριση; Πόσο αντέχουν τα παιδιά;

Έξι στους 10 μαθητές δημοτικού έχουν βιώσει έστω και μία εμπειρία συναισθηματικής κακομεταχείρισης από εκπαιδευτικό, δείχνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε -στο πλαίσιο διδακτορικής διατριβής στο ΑΠΘ- σε δημοτικά σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης και σε δείγμα 345 μαθητών της Δ', της Ε' και της ΣΤ' τάξης.

«Ως συναισθηματική κακοποίηση μέσα στην τάξη ορίζεται οποιαδήποτε συμπεριφορά εκπαιδευτικού υποβαθμίζει και επηρεάζει την προσωπικότητα του μαθητή και -χωρίς να υπάρχει σωματική επαφή- έχει επιπτώσεις στην ψυχική λειτουργικότητα του» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ψυχολόγος, ερευνήτρια και διδάκτορας του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, Φοινίκη Νεάρχου, η οποία, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Αριάδνης Στογιαννίδου, εκπόνησε την έρευνα, στο πλαίσιο της διδακτορικής της διατριβής, με τίτλο: «Ανθεκτικότητα ατόμων με εμπειρίες συναισθηματικής κακοποίησης/ παραμέλησης στο σχολικό πλαίσιο: σύγχρονη και αναδρομική διευκρίνηση επιβαρυντικών και προστατευτικών παραγόντων».

«Τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία για τα ελληνικά δεδομένα»

«Πρόκειται για μία μορφή συναισθηματικής κακοποίησης, που στερείται ερευνητικών δεδομένων παγκοσμίως, όμως φαίνεται, ότι με σταθερούς ρυθμούς προσελκύει το ενδιαφέρον των ειδικών και αυτό συμβαίνει, διότι από τις διαθέσιμες έρευνες - δεν ξεπερνούν τις 30 με 40 παγκοσμίως- αποκαλύπτεται, ότι η συχνότητα των αναφερόμενων αυτών εμπειριών είναι μεγάλη και οι επιδράσεις μπορεί να είναι ιδιαίτερα δυσάρεστες» σημειώνει η κ Νεάρχου.

Τα στοιχεία, που καταγράφει η έρευνα του ΑΠΘ, η οποία φέρει την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, είναι τα πρώτα διαθέσιμα για τα ελληνικά δεδομένα και βασικό συμπέρασμα, που εξάγεται, είναι ότι «τα υψηλά ποσοστά των αναφερόμενων εμπειριών συναισθηματικής κακοποίησης υποδεικνύουν, ότι το φαινόμενο αποτελεί πραγματικότητα και για τις ελληνικές εκπαιδευτικές μονάδες, τόσο στο παρόν, όσο και στο παρελθόν». Αυτό προκύπτει και από την αναδρομική διερεύνηση του φαινομένου, καθώς στα σχετικά ερωτηματολόγια κλήθηκαν, εκτός από τους μαθητές, να απαντήσουν και ενήλικες.

Πιο συγκεκριμένα, η συλλογή των δεδομένων έγινε από ενήλικους συμμετέχοντες και παιδιά. Το δείγμα των παιδιών αποτέλεσαν 345 μαθητές και μαθήτριες δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων του νομού Θεσσαλονίκης που φοιτούσαν στη Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη. Ο μέσος όρος ηλικίας ήταν 10,8 έτη, ενώ όσον αφορά το φύλο, 170 ήταν αγόρια και 175 κορίτσια. Το δείγμα των ενηλίκων αποτέλεσαν 112 άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 31,3 έτη, ενώ όσον αφορά το φύλο 82 ήταν γυναίκες και 30 άντρες.

Αναλυτικότερα η έρευνα έδειξε ότι:

- Σε σχέση με τις αναφερόμενες εμπειρίες συναισθηματικής κακοποίησης, τα αποτελέσματα δείχνουν, ότι τα ποσοστά τόσο για τους ενηλίκους όσο και για τα παιδιά είναι αρκετά υψηλά, τόσο συνολικά όσο και για την κάθε εμπειρία κακοποίησης ξεχωριστά.

- Το ποσοστό των μαθητών δημοτικού, που ανέφεραν ότι έχουν βιώσει έστω και μια εμπειρία συναισθηματικής κακοποίησης από εκπαιδευτικό ανέρχεται στο 64,6%.

- Η πλειοψηφία των ενηλίκων συμμετεχόντων (75,9%) αναφέρουν ότι έχουν βιώσει έστω και μια φορά κάποια από τις εμπειρίες συναισθηματικής κακοποίησης κατά τη διάρκεια της σχολικής τους ζωής

- Οι ενήλικοι συμμετέχοντες ανακαλούν μεν τις εμπειρίες που βίωσαν ως παιδιά, χωρίς όμως να αποδεικνύεται η επίδραση των εμπειριών αυτών στη γενική υγεία των συμμετεχόντων. Η διαπίστωση αυτή κρίνεται πολύτιμη, γιατί υποδεικνύει ότι έχει νόημα να ανιχνεύεται η κακοποίηση ανηλίκου στο παρόν, όταν λαμβάνει χώρα η αρνητική επίδραση στη λειτουργικότητα του παιδιού και να αντιμετωπίζεται εγκαίρως.

«Πώς αναγνωρίζεται η συναισθηματική κακομεταχείριση;»

H συναισθηματική κακομεταχείριση των μαθητών από τους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με την κ. Νεάρχου, όχι μόνο ανιχνεύεται, αλλά φέρει και βαρύτητα ανάλογη με τις άλλες μορφές κακοποίησης, που συμβαίνουν τόσο στο σχολικό, όσο και στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον. Πώς μπορεί, όμως να αναγνωριστεί από τον μαθητή και τους οικείους του;

«Υπάρχουν συμπεριφορές συγκεκριμένες, που συνιστούν συναισθηματική κακομεταχείριση, όπως να φωνάζει ο δάσκαλος στον μαθητή, να τον προσβάλει μπροστά στους συμμαθητές του, να του δίνει ασκήσεις για το σπίτι ως τιμωρία, να κοροϊδεύει τον μαθητή, να αναφέρεται σε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, να προβαίνει σε χαρακτηρισμούς, να είναι επιλεκτικός ανάμεσα στους μαθητές και να παραμελεί τον μαθητή, να αγνοεί και να μην ενδιαφέρεται όταν ο μαθητής ζητεί τη βοήθειά του» εξηγεί η κ. Νεάρχου, προσθέτοντας, ότι με τα διαθέσιμα ψυχομετρικά εργαλεία είναι ερευνητικά αποδεδειγμένα ότι τέτοιες συμπεριφορές έχουν επιπτώσεις στα παιδιά, που σχετίζονται με την προσαρμογή τους στο σχολικό περιβάλλον και με συναισθηματικές δυσκολίες.

«Θύματα άγνοιας και αντίξοων συνθηκών οι εκπαιδευτικοί»

Ένα από τα σημαντικά ευρήματα της έρευνας είναι, ότι πολλοί εκπαιδευτικοί δεν γνωρίζουν, πως συγκεκριμένοι τύποι συμπεριφορών συνιστούν συναισθηματική κακομεταχείριση των μαθητών τους. «Είναι θέμα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για το θέμα, κάτι που δε γίνεται σήμερα, ούτε έχει γίνει ποτέ. Επίσης, πρέπει να κατανοήσουμε το πλαίσιο των αντίξοων συνθηκών μέσα στις οποίες διδάσκουν, με το κομμάτι του bullying των παιδιών στους εκπαιδευτικούς να συνιστά ξεχωριστό ερευνητικό πεδίο» εξηγεί η Νεάρχου, προτείνοντας ως αρχή να γίνουν ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις για εκπαιδευτικούς και γονείς, «στις οποίες να εξηγούμε με πολύ απλά λόγια τι είναι η συναισθηματική κακομεταχείριση των μαθητών από τους εκπαιδευτικούς, οι επιπτώσεις της, ότι υπάρχει ως φαινόμενο, πως αναγνωρίζεται, μέσα από ποιες συμπεριφορές».

«Πόσο αντέχουν τα παιδιά;»

Στη διατριβή της, η κ. Νέαρχου διερευνά την ανθεκτικότητα των μαθητών, που βίωσαν εμπειρίες συναισθηματικής κακοποίησης από εκπαιδευτικούς. «Ανθεκτικότητα είναι η δυναμική διεργασία, μέσω της οποίας το παιδί, παρά τις αρνητικές συνθήκες που βιώνει, συνεχίζει να επιδεικνύει επάρκεια στη λειτουργικότητά του σε διάφορους τομείς, μπορεί να επανέλθει, να ανακάμψει και να λειτουργήσει ξανά μέσα σε φυσιολογικά πλαίσια, να μην έχει προβλήματα στην καθημερινότητά του» διευκρινίζει η ερευνήτρια- ψυχολόγος.

«Η ανθεκτικότητα συνδέεται με την αρνητική τραυματική εμπειρία. Για πρώτη φορά βλέπουμε εδώ ότι συνδέεται, μετριάζοντας τις αρνητικές επιπτώσεις» προσθέτει, εξηγώντας, ότι οι συγκεκριμένοι παράγοντες, που μετριάζουν τις επιπτώσεις της συναισθηματικής κακοποίησης, εντοπίζονται στο ίδιο το παιδί, καθώς και στο οικογενειακό και το σχολικό περιβάλλον του.

«Διαπιστώσαμε, ότι ένα καλό σχολικό περιβάλλον, η οικογένεια, ατομικά χαρακτηριστικά, όπως η ενσυναίσθηση και η αυτοεκτίμηση, οι κοινωνικές σχέσεις παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανθεκτικότητα των παιδιών, είναι χαρακτηριστικό πως μέσα στο ίδιο σχολικό περιβάλλον της κακομεταχείρισης από έναν εκπαιδευτικό, όταν υπάρχουν άλλοι δάσκαλοι που έχουν θετική σχέση με τα παιδιά αντισταθμίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις» σημειώνει η κ. Νεάρχου.

«Εκατόν έντεκα νέοι επιστήμονες παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους»

Η διδάκτορας του ΑΠΘ, Φοινίκη Νεάρχου θα παρουσιάσει την έρευνα και τη διδακτορική της διατριβή σε ειδική Ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 (9.30 π.μ., στο ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ). Πρόκειται για την ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων των ερευνών, που περιλαμβάνονται στις διδακτορικές διατριβές, που εκπονήθηκαν από 111 νέους ερευνητές, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΙΙ».

Τα ερευνητικά αποτελέσματα, που θα παρουσιαστούν, περιλαμβάνουν, θέματα όπως τα σατιρικά επιγράμματα εναντίον ιατρών στη λατινική γραμματεία, την ποινική αντιμετώπιση των προσβολών ηλεκτρονικών δεδομένων και συστημάτων πληροφοριών, το αξιόποινο της πορνογραφίας ανηλίκων, επισφαλείς συνθήκες εργασίας και κοινωνικές ταυτότητες των νέων μεταναστών β' γενιάς, τον ρόλο των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης στις μαθησιακές δυσκολίες, την ποινική και διοικητική προσέγγιση του φαινομένου της διαφθοράς, τη βιοποικιλότητα υποθαλάσσιων σπηλαίων στο Βόρειο Αιγαίο, μελέτη του υψηλού σε κάλιο μαγματισμού στη Β. Ελλάδα, γεωχημική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε εδάφη, ύδατα και φυτά στο δυτικό τμήμα της λεκάνης της Δράμας, από την παρουσία και εκμετάλλευση κοιτασμάτων μαγγανίου στην ευρύτερη περιοχή κ.λπ.

Το πρόγραμμα «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΙΙ - Επένδυση στην κοινωνία της γνώσης μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου» έχει στόχο την ενίσχυση του ανθρώπινου ερευνητικού δυναμικού μέσω της υλοποίησης διδακτορικής έρευνας. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους, μέσω του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Imam Baildi τραγουδούν για την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»


Συμμετέχει η Δήμητρα Γαλάνη.

Οι Imam Baildi θα βρεθούν τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, μαζί με τη Δήμητρα Γαλάνη και το συγκρότημα Carte Postale, για να τραγουδήσουν για περισσότερα από 10.000 παιδιά που αγκαλιάζει με τις δράσεις της η Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Το συγκρότημα θα παίξει για δύο ώρες σε ένα ανακάτεμα ήχων και πολιτισμών, με την ηλεκτρονική μουσική να εναρμονίζεται με τις κλασσικές φόρμες δίνοντας στα τραγούδια μια σύγχρονη πνοή.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση 10 μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 10.000 παιδιών κάθε χρόνο. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενδοοικογενειακή βία, χρόνιες ασθένειες, διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες και την ασθένεια ή το θάνατο κάποιου μέλους της οικογενείας τους, παρέχοντας ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θέατρο και Stand-up Science στη Βραδιά του Ερευνητή


Συμμετείχαν νέοι επιστήμονες.

Νέοι επιστήμονες με ταλέντο βγάζουν την επιστημονική γνώση από τα εργαστήρια και τις σχολικές τάξεις και τη φέρνουν, με όχημα το θεατρικό σανίδι, σε επαφή με το ευρύ κοινό και κυρίως τους νέους. Η ομάδα Science Reactors που δρα τα τελευταία τρία χρόνια και έχει στόχο την επικοινωνία της Επιστήμης, συμμετέχει με δύο δραστηριότητες, με μία θεατρική παράσταση και το Stand-up Science, στις εκδηλώσεις για τη Βραδιά του Ερευνητή στις 25 Σεπτεμβρίου.

Δεν είναι ηθοποιοί, όπως ξεκεθαρίζουν οι ίδιοι, αλλά επιστήμονες που πιστεύουν, ότι «η επιστήμη δεν είναι για λίγους» και πως πρέπει να είναι προσιτή ακόμη και σε όσους δεν έχουν επιστημονικό υπόβαθρο.

«Πολλές φορές ως slogan/σύνθημα έχουμε χρησιμοποιήσει τη φράση «η Επιστήμη είναι ζωή». Το χιούμορ είναι μέρος της ζωή μας και ζωοδότης μας. Οπότε, γιατί να μην τολμήσουμε έναν τέτοιο συνδυασμό όταν τα τελευταία χρόνια η διάδοση και η επικοινωνία της Επιστήμης στο ευρύ κοινό έχει πάρει ψυχαγωγικό χαρακτήρα;

Διαγωνισμός famelab, Athens & Thessaloniki Science Festivals, Βραδιά του Ερευνητή, επιστημονικό θέατρο κ.α. Στην εποχή της επιστημονικής εξωστρέφειας, οι νέοι επιστήμονες και ερευνητές μοιράζονται πλέον πιο πρόθυμα τον ενθουσιασμό τους με τους μη «μυημένους», περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το σκεπτικό του εγχειρήματος η Ελένη Γραμματικοπούλου, ειδικός στην Επικοινωνία της Επιστήμης, στην οποία ανήκουν η ιδέα, ο σχεδιασμός και ο συντονισμός των Science Reactors. Συγρόνως, είναι μέλος της ομάδας σχεδιασμού και διοργάνωσης της Βραδιάς του Ερευνητή 2015. «Μπορούμε να απενοχοποιήσουμε τη «σοβαροφάνεια» της Επιστήμης; Διαθέτουν οι επιστήμονες χιούμορ; Ποιος θα περίμενε ότι η Επιστήμη μπορεί να είναι και «ξεκαρδιστική»; Σε μια προσπάθεια να δώσουμε απάντηση στα ερωτήματα αυτά δημιουργήσαμε την ομάδα των Science Reactors» συνεχίζει η κ. Γραμματικοπούλου, που υπογραμμίζει την πολύτιμη βοήθεια σε αυτή την προσπάθεια του σκηνοθέτη Κώστα Βρεττού.

«Η Επιστήμη είναι παντού γύρω μας. Η καθημερινή ζωή όλων μας βασίζεται στην Επιστήμη και την Τεχνολογία όσο ποτέ άλλοτε. Δεν λέμε να αποκτήσουν όλοι γνώσεις τελειόφοιτου Πανεπιστημίου. Στόχος μας, όμως, είναι με έναν απλό και ευχάριστο τρόπο να φέρνουμε πιο κοντά την Επιστήμη στο ευρύ κοινό» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Άννα Χριστοδούλου, φυσικός και συγγραφέας έργων που παρουσιάζονται από τους Science Reactors.

«Η Επιστήμη είναι παντού γύρω μας» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο Νίκος Μουστάκας, επιστήμονας των υλικών, που αυτή την περίοδο κάνει το διδακτορικό του στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και έχει συμμετάσχει στη θεατρική ομάδα των Science Reactors και στο Stand-Up Science. «Δυστυχώς, όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις, ξεκινώντας από το σχολείο, συνδυάζουμε την Επιστήμη με την επίλυση δύσκολων εξισώσεων και τύπων και με την απομνημόνευση κανόνων και ορισμών. Έτσι χάνουμε την πραγματική ομορφιά και το νόημα της Επιστήμης που είναι η περιγραφή του κόσμου και των φαινομένων που μας περιβάλλουν». Για το λόγο αυτό, λέει ο κ. Μουστάκας, «θα πρέπει να δώσουμε στον κόσμο να κατανοήσει την ομορφιά που κρύβουν από πίσω οι τύποι και οι εξισώσεις μέσω διαφορετικών διαύλων επικοινωνίας της Επιστήμης, όπως π.χ. είναι το επιστημονικό θέατρο ή το Stand-up Science με τα οποία και ασχολούμαστε σαν Science Reactors».

Το εγχείρημά τους άρχισε μετά τον πρώτο διαγωνισμό για την επικοινωνία της Επιστήμης που διοργάνωσε το Βρετανικό Συμβούλιο το 2007. Οι δέκα φιναλίστ, αντλώντας έμπνευση από το βιβλίο του Roger Highfield «The Science of Christmas» ετοίμασαν την «Επιστήμη των Χριστουγέννων», την πρώτη τους επιστημονική θεατρική παράσταση. Μετά την «Επιστήμη των Χριστουγέννων» ακολούθησαν η «Επιστήμη της Ελληνικής Μυθολογίας» και η «Επιστήμη της Αγάπης», με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου. Αρχικά, στη συγγραφή των κειμένων υπήρχε συνεργασία. Δηλαδή, ο καθένας έγραφε το κομμάτι του και στη συνέχεια γινόταν η συρραφή. «Έμοιαζαν πιο πολύ με συνεχόμενα σκετς που είχαν μεν μια ωραία σύνδεση, αλλά θα μπορούσαν να σταθούν και μόνα τους».

Η προσπάθεια μετατροπής ενός επιστημονικού θέματος σε θεατρικό έργο κρύβει, πάντως, δυσκολίες και ο κ. Μουστάκας σημειώνει: «Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο να γράψω ένα ολόκληρο έργο, με αρχή, μέση και τέλος. Η τρίτη μου προσπάθεια, το «Έγκλημα στο Εργαστήριο», ήταν αυτή που βρήκε το δρόμο για τη θεατρική σκηνή. Πίστεψαν σε αυτήν οι διοργανωτές της Βραδιάς του Ερευνητή 2012, ειδικά η κυρία Ελένη Γραμματικοπούλου και την ανεβάσαμε τον Σεπτέμβρη του 2012. Πήγε πολύ καλά, επαναλήφθηκε σε αρκετές εκδηλώσεις, οι συντελεστές γίναμε μια ομάδα και μετά έγραψα και δεύτερο έργο, «τους «Ατομικούς Διαλόγους», για την Βραδιά του Ερευνητή το 2013».

Για τον τρόπο που μπορούν να παρουσιαστούν επιστημονικές έννοιες από έναν Stand-up Comedian λέει ο κ Μουστάκας: «Κάθε ένας από εμάς προσπαθεί να συγκεντρώσει τα κύρια σημεία ενός επιστημονικού θέματος από διάφορες πηγές και να τα αποδώσει σε μία πιο απλή, κατανοητή και διασκεδαστική μορφή, διατηρώντας πάντα την επιστημονική ορθότητα των όσων λέγονται και χρησιμοποιώντας τεχνικές που βασίζονται στο Stand-up Comedy». Υπογραμμίζει, όμως, σαφώς: «Δεν είμαστε ούτε επαγγελματίες Stand-up comedians, ούτε επαγγελματίες ηθοποιοί. Όλα τα μέλη της ομάδας συνδεόμαστε με την Επιστήμη με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και έχουμε ένα κοινό πάθος: την Επικοινωνία της Επιστήμης».

Οι Science Reactors συμμετέχουν σε πολλές επιστημονικές εκδηλώσεις και η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ ενθαρρυντική ακόμη και όταν πραγματεύονται πολύπλοκα θέματα. «Στην Επιστήμη των Χριστουγέννων» ένα κομμάτι αφορούσε τον Άη Βασίλη και το ερώτημα ήταν πώς τα καταφέρνει να μοιράσει όλα του τα δώρα σε ένα μόνο βράδυ. Στην ουσία δίναμε κάποια στοιχεία από την θεωρία της Σχετικότητας και επειδή αναφέραμε πολλούς αριθμούς, είχαμε κάνει έναν κωμικό διάλογο, όπου μαθηματικοί υπολογισμοί και αστείες ατάκες έπεφταν μαζί» λέει ο κ. Μουστάκας και συμπληρώνει: «Αυτό που μου κάνει πιο πολλή εντύπωση είναι ότι υπάρχουν και όρθιοι. Δηλαδή η αίθουσα σχεδόν πάντα γεμίζει και με το παραπάνω και παρότι η εκδήλωση κρατάει μια ώρα τουλάχιστον, οι θεατές που είναι όρθιοι δεν φεύγουν. Ακόμα και μικρότερες ηλικίες που κάθονται στο πάτωμα, δεν δείχνουν να έχουν βαρεθεί. Παρακολουθούν και δεν κάνουν καθόλου φασαρία». «Από το κοινό έχουμε ακούσει πολύ καλά και ενθαρρυντικά λόγια για τις μέχρι τώρα παραστάσεις μας και είναι πολύ όμορφο να βλέπεις το κοινό να κατανοεί επιστημονικά θέματα που καμιά φορά μπορεί να είναι πολύπλοκα, μέσω ενός διασκεδαστικού και εναλλακτικού τρόπου επικοινωνίας της Επιστήμης» περιγράφει τη δική του εμπειρία ο κ Μουστάκας.

Στην προεκδήλωση για τη Βραδιά του Ερευνητή που θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου στο Ινστιτούτο Παστέρ, οι Science Reactors θα παρουσιάσουν την παράσταση «Έγκλημα στο Εργαστήριο». «Είναι η πρώτη μας παράσταση, που φέτος διασκευάστηκε και εμπλουτίστηκε με νέους συντελεστές, νέα πρόσωπα και νέες εικαστικές προσεγγίσεις. Παίρνει ως σημείο αναφοράς τις διάφορες δημοφιλείς σειρές τύπου CSI και μιλάει για την Επιστήμη που κρύβεται πίσω από την εξιχνίαση μυστηρίων. Η παράσταση αρχίζει με έναν φόνο και κατά την διάρκεια της χρησιμοποιούμε την επιστήμη για να ανακαλύψουμε τον ένοχο. Αναφέρονται μεταξύ άλλων η εξέταση DNA, πώς βρίσκουμε δαχτυλικά αποτυπώματα, τι δείχνει το υπεριώδες φως που δεν φαίνεται με γυμνό μάτι, πώς ψάχνουμε για στοιχεία που έχουν φαινομενικά σβηστεί από την μνήμη του υπολογιστή και άλλα» περιγράφει ο κ. Μουστάκας.

Στη μεγάλη κεντρική εκδήλωση που θα γίνει για τη Βραδιά του Ερευνητή, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στις 25 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστεί από την ομάδα το Stand- up Science μια μίξη Επιστήμης με κωμωδία, στα πρότυπα του Stand-up comedy.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το φωτογραφικό άλμπουμ μιας επεισοδιακής γέννας!


H Karyn Carbone είναι μια επαγγελματίας φωτογράφος, που ασχολείται με τις φωτογραφίσεις γέννας.

Λατρεύει να απαθανατίζει το θαύμα της ζωής και είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που όλο και περισσότερες γυναίκες την καλούν να αποτυπώσει στην κάμερά της αυτή τη μοναδική στιγμή της γέννησης του μωρού τους. Κάπως έτσι, λοιπόν, βρέθηκε και στο σπίτι της Ashley, η οποία ήταν έτοιμη να φέρει στον κόσμο το πέμπτο παιδί της.

Όταν η Carbone έφτασε στο σπίτι της Ashley, ο τοκετός προχωρούσε ομαλά. Εκείνη ήταν περιτριγυρισμένη από μια ομάδα με μαίες και τον γιατρό της. Τα πάντα ήταν τόσο χαλαρά, στην αρχή τουλάχιστον…

Φαίνεται, όμως, ότι το ταξίδι του μικρού Zinn δεν θα ήταν τόσο εύκολο! Μια σοβαρή επιπλοκή έκανε τη γέννησή του πολύ δύσκολη. Ενώ σε ένα φυσιολογικό τοκετό βγαίνει πρώτα το κεφάλι του μωρού και πολύ σύντομα εξέρχονται οι ώμοι καθώς και το υπόλοιπο σώμα του, στην περίπτωση του Zinn υπήρχε η λεγόμενη δυστοκία των ώμων, όπου έχουμε αντίσταση στην έξοδο των ώμων, παρότι το κεφάλι έχει ήδη γεννηθεί. Μετά από πολύωρη προσπάθεια, το μωρό ήρθε στον κόσμο αλλά με πολύ χαμηλούς σφυγμούς.

Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο στο σπίτι, η αναπνοή του είχε σιγά-σιγά αποκατασταθεί, κι έτσι στα πρόσωπα όλων ζωγραφίστηκε το χαμόγελο της ανακούφισης.

Βέβαια, η νοσηλεία στην Εντατική Μονάδα Νεογνών κρίθηκε απαραίτητη, αλλά μετά από 2,5 μέρες ο Zinn επέστρεψε στο σπίτι του υγιέστατος!

Δείτε το φωτογραφικό άλμπουμ από το επεισοδιακό ταξίδι της γέννησής του…










































Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...