Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Έρχεται το πρώτο ρομπότ του σεξ


Ξεκίνησε καμπάνια ενάντια στη Roxxy.

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει κυκλοφορήσει στην αγορά η Roxxy, το πρώτο στον κόσμο ρομπότ της εταιρείας True Companion, που θα κάνει παρέα (και όχι μόνο) στους άνδρες.

Σύμφωνα με το BBC πάντως η είδηση έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις και οι πολέμιοι των ρομπότ αναπτύσσουν καμπάνια εναντίον αυτής της εξέλιξης.

Η επικεφαλής της καμπάνιας δρ Κάθλιν Ρίτσαρντσον του Πανεπιστημίου του Λέστερ της Βρετανίας δήλωσε ότι η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία ρομαντικών και σεξουαλικών συντρόφων είναι περιττή και ανεπιθύμητη. Στο εμπόριο ήδη κυκλοφορούν κούκλες που παίζουν το ρόλο σεξουαλικών παιγνιδιών-αντικειμένων του πόθου. Η ρομποτική τεχνολογία θα αναβαθμίσει σε άλλα επίπεδα αυτές τις «χαζές» κούκλες. Οι υπέρμαχοι τέτοιων μηχανών αντιτείνουν ότι υπάρχει ανάγκη -και ζήτηση- για τέτοια «προϊόντα».

Όμως η Ρίτσαρντσον, ειδική σε θέματα ηθικής της ρομποτικής, επιμένει ότι το θέμα πρέπει να τεθεί σε δημόσιο διάλογο και το κοινό να συνειδητοποιήσει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. «Η ρομποτική βιομηχανία φαίνεται να δίνει πλέον αυξημένη σημασία στα ρομπότ του σεξ. Τα μοντέλα που ετοιμάζουν -το πώς θα μοιάζουν και ποιους ρόλους θα παίζουν- είναι όντως πολύ ενοχλητικά πράγματα», όπως είπε, καθώς θα ενισχύσουν τα παραδοσιακά στερεότυπα για τις γυναίκες, με αποτέλεσμα να έχουν γενικότερη αρνητική επίπτωση στις σχέσεις των δύο φύλων.

Από την άλλη, ο διευθύνων σύμβουλος της True Companion Ντάγκλας Χάινς υποστηρίζει ότι υπάρχει πραγματική ανάγκη για ρομπότ όπως η Roxxy. Όπως είπε «δεν σκοπεύουμε να αντικαταστήσουμε τη σύζυγο ή τη φιλενάδα κάποιου. Απλώς προσφέρουμε μια λύση σε ανθρώπους που δεν έχουν κάποια σχέση με γυναίκα ή έχουν χάσει τη σύζυγό τους. Οι άνθρωποι μπορούν να βρουν ευτυχία και πλήρωση και με άλλους τρόπους πέρα από την επαφή με έναν άλλο άνθρωπο».

Οι σχεδιαστές της προγραμματίζουν τη Roxxy ώστε να μαθαίνει από την εμπειρία της και -χάρη στους αλγόριθμους της τεχνητής νοημοσύνης της- να βελτιώνει συνεχώς τις γνώσεις και τη συμπεριφορά της. Στόχος είναι τελικά να μιλάει στον ιδιοκτήτη-σύντροφό της και να μαθαίνει τι του αρέσει και τι όχι.

ΡΟΜΠΟΤ ΣΕΞ

«Η ίδια η πράξη του σεξ θα είναι μόνο ένα μικρό μέρος του χρόνου που θα αφιερώνει κανείς σε ένα ρομπότ του σεξ. Τον περισσότερο χρόνο θα τον περνά κάνοντας παρέα μαζί του», ανέφερε ο Χάινς.

Αν και οι ειδικοί της ρομποτικής εκφράζουν αμφιβολίες κατά πόσο πράγματι το ρομπότ θα έχει τέτοιες ικανότητες (πέρα από το σεξ), υπάρχουν ήδη χιλιάδες προπαραγγελίες για τη Roxxy, που θα κοστίζει περίπου 7.000 δολάρια το κομμάτι.

Ο δρ Κέβιν Κιούραν του βρετανικού Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών συμφωνεί πως τέτοια προϊόντα θα αποκτήσουν μια τεράστια αγορά. «Θα ήμασταν αφελείς αν αγνοούσαμε τις δυνάμεις της αγοράς για τέτοια ρομπότ», όπως είπε, αν και προέβλεψε ότι μελλοντικά θα ενταθούν οι αντιδράσεις εναντίον αυτών των ρομπότ, όπως ήδη υπάρχει αντίδραση για τα σχεδιαζόμενα ρομπότ-δολοφόνους στο πεδίο της μάχης.

Πάντως ο Ντέιβιντ Λέβι, συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας και Σεξ με Ρομπότ», προβλέπει ότι έως το 2050 οι «στενές» σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ θα έχουν γίνει κοινότυπες. «Υπάρχουν ολοένα περισσότεροι άνθρωποι που δυσκολεύονται να δημιουργήσουν σχέσεις, συνεπώς αυτά τα ρομπότ θα καλύψουν ένα κενό. Δεν είναι κάτι που υποβιβάζει τις γυναίκες περισσότερο από ό,τι τις υποβιβάζουν οι δονητές», όπως ανέφερε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το φεστιβάλ τατουάζ και piercing της Κολομβίας σε εικόνες


«Πειραγμένα» σώματα στο φακό - Δείτε φωτογραφίες.

Στο Cali Tattoo Festival που διεξάγεται επί τρεις ημέρες στην Κολομβία συγκεντρώνονται περίπου 250 tattoo artists από όλο τον κόσμο αλλά και χιλιάδες επισκέπτες που επιθυμούν να «ζωγραφίσουν» το κορμί τους με την υπογραφή των καλύτερων του είδους.

Εμφυτεύματα, μεταλλικά καρφιά, γλώσσες σαύρας, «πειραγμένα» αυτιά και φυσικά πολλά τατουάζ είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τη διοργάνωση.

Ο tattoo artist Emilio Gonzalez, από τη Venezuela, ήταν μεταξύ εκείνων που τράβηξαν την προσοχή με τα τατουάζ στο πρόσωπο, το piercing στο μέτωπό του, την κομμένη γλώσσα του και τα εντυπωσιακά- και κάπως ανατριχιαστικά…- «κοσμήματα» στα αυτιά και το σαγόνι του.

Ο Κολομβιανός Damian Carnicero προχώρησε ακόμα παραπέρα για χάρη της τέχνης του: τοποθέτησε στην πλάτη του μεταλλικούς γάντζους- μέσα στο δέρμα του- από τους οποίους κρεμάστηκε και αιωρείτο πάνω από τον κόσμο.

Μπορεί κάποιοι να ταράζονται από αυτή την εικόνα, για τον ίδιο τον καλλιτέχνη ωστόσο είναι κάτι σχεδόν αυτονόητο. Προφανώς έχει βρει τρόπο να αντιμετωπίζει τον πόνο αφού έχει αναρίθμητα τατουάζ- ακόμα και τη λέξη «πόνος» στο πρόσωπό του- κομμένη γλώσσα και έχει αφαιρέσει τμήμα του αυτιού του.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι 10 πιο θανατηφόροι ελεύθεροι σκοπευτές όλων των εποχών


Σπάνια δεν πετύχαιναν το στόχο τους.

Οι ελεύθεροι σκοπευτές, είναι άρτια εκπαιδευμένοι για να πετυχαίνουν το στόχο τους από απίστευτες αποστάσεις, με υψηλών προδιαγραφών όπλα. Η «τέχνη» τους απαιτεί καμουφλάζ, διείσδυση, αναγνώριση, παρατηρητικότητα, ταχύτητα. Η επιτυχία τους, γράφει το Business Insider, κρίνεται από το πόσο θα βρουν το στόχο τους και θα ολοκληρώσουν τη «δουλειά».

Παρακάτω, δείτε μερικούς από τους δέκα πιο θανατηφόρους σκοπευτές, όλων των εποχών.

10. Carlos Norman Hathcock – 93 θάνατοι



9. Chuck Mawhinney – 103 θάνατοι



8. Adelbert Waldron – 109 θάνατοι



7 Henry Norwest – 115 θάνατοι


6. Chris Kyle – 160 θάνατοι


5. Ανώνυμος βρετανός πεζοναύτης σκοπευτής – 173 θάνατοι



4. Vasily Zaytsev – 242 θάνατοι


3. Lyudmila Pavlichenko – 309 θάνατοι


2. Francis Pegahmagabow – 378 θάνατοι

 

 1. Simo Hayha – 505 θάνατοι




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι χειρότεροι τουρίστες που υπήρξαν ποτέ


Έρευνα για την αδιανόητη συμπεριφορά τους - Δείτε τις φωτογραφίες.

Δεν χρειάζεται κανείς να είναι περιβαλλοντολόγος για να καταλάβει πως είναι ανεπίτρεπτο να ενοχλεί θαλάσσιες χελώνες που βγαίνουν στην ακτή για να γεννήσουν τα αυγά τους. Και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο εκτός από την κοινή λογική για να σκεφτεί κανείς πως ακόμα κι αν βρεθεί στο δρόμο των χελωνών δεν είναι δυνατόν να βάζει τα παιδιά του πάνω τους ή να τις φωτογραφίζει με φλας την ώρα που γεννούν.

Στην Κόστα Ρίκα πάλι, οι αρχές διεξάγουν έρευνες για το περιστατικό με τουρίστες που εμπόδισαν απειλούμενες με εξαφάνιση χελώνες να γεννήσουν τα αυγά τους στην ακτή της χώρας στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Πλήθη τουριστών κατέκλυσαν το καταφύγιο Ostional Wildlife Refuge, στο βορειοδυτικό Guanacaste και εμπόδισαν την εναπόθεση των αυγών για πολλές χελώνες είδους που κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Καθώς συγκεντρώνονταν κατά εκατοντάδες, οι τουρίστες στέκονταν στο δρόμο των χελωνών ενώ εκείνες κολυμπούσαν για να βγουν στην ακτή και κάποιοι έβαζαν τα παιδιά τους πάνω στις χελώνες (!) για να βγάλουν φωτογραφίες!

Πολλές από τις χελώνες γύρισαν πίσω στη θάλασσα χωρίς να γεννήσουν τα αυγά τους στη παραλία.

Αλλά κι αυτές που τα κατάφεραν βρέθηκαν μπροστά σε αστοιχείωτους ανθρώπους που τις ακουμπούσαν, στέκονταν πάνω από τα φωλιές τους την ώρα που γεννούσαν και έβγαζαν φωτογραφίες με φλας , σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η ένωση των εργαζομένων κατήγγειλε τους τουρίστες και προανήγγειλε τη διενέργεια έρευνας για το γιατί επετράπη στο πλήθος να φτάσει στην παραλία αλλά και για το πώς θα αποφευχθούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον.

Ο διοικητής του καταφυγίου Carlos Hernandez είπε πως δεν είχε δει ποτέ τόσο κόσμο στην παραλία και πως ορισμένοι μπήκαν στο καταφύγιο από πλάγιες εισόδους.

Παρότι οι χελώνες φτάνουν σε μεγάλους αριθμούς σχεδόν κάθε μήνα, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι οι μήνες που η παρουσία τους κορυφώνεται και πολλοί τουριστικοί πράκτορες επιχειρούν να βγάλουν επιπλέον κέρδος προσφέροντάς επιπλέον ξεναγήσεις για να δουν οι τουρίστες τις χελώνες να γεννούν τα αυγά τους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης, οι υπεύθυνοι του καταφυγίου δεν μπόρεσαν να ελέγξουν τους τουρίστες με μόνο δύο εργαζόμενους στην μήκους τεσσάρων μιλίων παραλία και με τη συνδρομή μόλις τριών αστυνομικών.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση, το καταφύγιο Ostional Wildlife Refuge είναι ένας από τους δύο σημαντικότερους προορισμούς στον κόσμο όπου οι χελώνες αυτές αφήνουν τα αυγά τους.

Είναι προστατευόμενη περιοχή από το 1982 αλλά είναι και το μόνο μέρος στον κόσμο όπου είναι νόμιμο να συλλέγονται και να πωλούνται τα αυγά των θαλάσσιων χελωνών.

Οι αρχές παρακολουθούν τη συλλογή των αυγών που αφήνουν πίσω τους οι χελώνες που φτάνουν πρώτες και η κυβέρνηση υποστηρίζει πως αυτά συχνά καταστρέφονταν από τις χελώνες που έφταναν αργότερα ή από τα μεγάλα κύματα.

Οι ντόπιοι επιτρέπεται να μαζεύουν ένα ποσοστό των αυγών για να τα πουλήσουν ή να τα καταναλώσουν.

Η κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα υποστηρίζει πως το πρόγραμμα, που εκπονήθηκε σε συνεργασία με επιστήμονες τη δεκαετία του ’80, βοήθησε στην αύξηση του πληθυσμού των θαλάσσιων χελωνών και πως τα έσοδα από την πώληση των αυγών χρησιμοποιούνται για να πληρωθούν οι άνθρωποι που περιπολούν την παραλία και για να χρηματοδοτηθεί η έρευνα.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θρήνος στην κηδεία του 17χρονου


Με χειροκροτήματα συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία συγγενείς και φίλοι τον 17χρονο νεαρό, τον οποίο πυροβόλησε με καραμπίνα ένας 15χρονος συμμαθητής του.

Σε ολόκληρη την πόλη της Κάτω Αχαΐας, επικρατεί βουβός πόνος για τον άδικο χαμό του νεαρού, τη σορό του οποίου μετέφεραν στα χέρια μέχρι την εκκλησία φίλοι του.

Τραγικές φιγούρες τα τέσσερα αδέλφια του και οι γονείς του που ακόμη δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν την τραγική απώλεια του δικού τους ανθρώπου.

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr, στην πόλη της Κάτω Αχαϊας η παρουσία αστυνομικής δύναμης είναι εμφανής, υπό τον φόβο πρόκλησης επεισοδίων μεταξύ φίλων δράστη και θύματος, ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Σημειώνεται ότι ο 15χρονος δράστης αύριο θα οδηγηθεί και πάλι στα δικαστήρια της Πάτρας για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή, ενώ παρακολουθείται από ψυχολόγο,

Όπως λέει δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη τι έχει συμβεί, αν και έχει ομολογήσει την πράξη του.

Ισχυρίζεται ότι ένιωσε εξευτελισμένος μετά τον μεταξύ τους καβγά από τον οποίο έφυγε ημίγυμνος, γιατί το θύμα του είχε σκίσει την μπλούζα.

Δείτε το βίντεο






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα παλιότερα ενδύματα και αξεσουάρ που έχουν βρεθεί ποτέ


Η μόδα των αρχαίων που αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη.

Αν νιώθετε ότι σε κάποια ρούχα σας έχει αρχίσει να φαίνεται η ηλικία τους, πού να δείτε αυτά που ξεπήδησαν από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας!

Οι άνθρωποι άρχισαν να καλύπτουν το σώμα τους με ρούχα πριν από 170.000 χρόνια περίπου, την ίδια ώρα που οι παλιότερες ίνες που ξέρουμε ότι χρησιμοποίησε ο πρωτόγονος πρόδρομός μας είναι 34.000 ετών.

Τα ευρήματα των ενδυμάτων μόνο εύκολα δεν είναι, καθώς τα οργανικά υλικά από τα οποία αποτελούνται (όπως το δέρμα) αποσυντίθενται γρήγορα, κι έτσι μόνο μια χούφτα έχουν εντοπιστεί σε παγκόσμια κλίμακα.

Από τα οποία μάθαμε φυσικά πως οι πρόγονοί μας είχαν γούστο, καθώς οι διαφορές με τα σημερινά ενδύματα μόνο χαώδεις δεν είναι…

Παλιότερο κόσμημα: 130.000 χρόνια



Πρόσφατα, το 2015, ομάδα αρχαιολόγων ανακοίνωσε πως βρήκε το παλιότερο κόσμημα που ανασύρθηκε ποτέ: οχτώ νύχια από αετό που εντοπίστηκαν σε χώρο διαβίωσης του Νεάντερνταλ στην Κροατία. Τα νύχια του αρπακτικού φέρουν χαρακτηριστικές τομές, εγκοπές και χνάρια από κορδόνι, ακόμα και ίχνη από βερνίκωμα είναι ορατά σε αυτό που μοιάζει να είναι το παλιότερο περιδέραιο ή βραχιόλι που έχουμε βρει. Το κόσμημα έρχεται να ανατρέψει τη θεωρία περί πρωτόγονου ανθρώπου των σπηλαίων, καθώς υποδεικνύει ότι ήταν φτιαγμένο για αισθητικούς ή τελετουργικούς σκοπούς, κάτι που αποδεικνύει αναπτυγμένη νόηση και οργανωμένη κοινωνική ζωή. Και καθώς το αντικείμενο χρονολογείται τουλάχιστον 80.000 χρόνια πριν από την εμφάνιση του σύγχρονου ανθρώπου, είναι αδύνατο να το έχει κλέψει ή αντιγράψει ο Νεάντερνταλ το κόσμημα…

Παλιότερο παπούτσι: 9.300 χρόνια



Τα παλιότερα παπούτσια ανακαλύφθηκαν σε κοιλάδα του Όρεγκον το 1938 και αποτελούνται από πλεγμένες ίνες φλοιού. Αρκετά δείγματα εντοπίστηκαν στο σημείο, αν και το παλιότερο χρονολογείται μεταξύ 9.300-10.000 ετών. Οι αρχαιολόγοι υποθέτουν ότι το σανδάλι τυλιγόταν γύρω από τον αστράγαλο και κατόπιν δενόταν στην άλλη πλευρά. Όσο για το παλιότερο δερμάτινο παπούτσι, αυτό ανακαλύφθηκε σε ανασκαφή στην Αρμενία το 2010, είναι γυναικείο και η ηλικία του είναι τουλάχιστον 5.500 ετών.

Παλιότερη κορώνα: 6.000 χρόνια



Η κορώνα περιλαμβανόταν ανάμεσα σε 400 ακόμα ευρήματα που ξέθαψε η σκαπάνη σε σπήλαιο της ισραηλινής ερήμου κοντά στη Νεκρά Θάλασσα το 1961. Χρονολογείται από την Εποχή του Χαλκού (4000-3300 π.Χ.), είναι καμωμένη από χαλκό και είναι διακοσμημένη με πέντε φιγούρες στην κορυφή της (δύο πουλιά, δύο πόρτες και μια παράσταση που πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύει τη λαβή του ξίφους). Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πάντως πως η κορώνα δεν φοριόταν από κάποιον βασιλιά, αλλά χρησιμοποιούταν σε τελετές ή ήταν κάποιο ταφικό έθιμο…

Παλιότερη φούστα: 5.900 χρόνια



Το αρμενικό σπήλαιο στο οποίο ανακαλύφθηκε το παλιότερο δερμάτινο παπούτσι φιλοξενεί έναν ακόμα θησαυρό, την παλιότερη φούστα του κόσμου. Στη νοτιοανατολική Αρμενία βρέθηκε λοιπόν το υπόλειμμα αυτό φούστας, που υποδεικνύει ότι είναι φτιαγμένη από καλάμια. Το αρχικό της σχήμα είναι αδύνατο να ανασυγκροτηθεί, ενώ δεν ξέρουμε επίσης αν φοριόταν από γυναίκα ή άντρα. Παραμένει πάντως το παλιότερο είδος φούστας που έχουμε βρει στην οικουμένη…

Παλιότερο φόρεμα: 5.000 χρόνια



Το αποκαλούν συχνά το παλιότερο ολοκληρωμένο είδος ρούχου που έχει ποτέ εντοπιστεί, καθώς το φόρεμα που ανασύρθηκε από αιγυπτιακό νεκροταφείο λίγο έξω από το Κάιρο το 1913 χρονολογείται από την Πρώτη Δυναστεία του Παλαιού Βασιλείου. Το φόρεμα είναι φτιαγμένο από λινό και αποδεικνύει ότι το λινό ήταν ένα από τα πρώτα υφάσματα που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος για να καλύψει το σώμα του. Η σημασία του ευρήματος έπρεπε όμως να περιμένει άλλα 60 χρόνια για να αναδειχθεί, καθώς στην αρχική ανασκαφή του 1913 είχε περάσει στα «ψιλά»…

Παλιότερο παντελόνι: 3.000 χρόνια



Το παλιότερο παντελόνι του κόσμου βρέθηκε το 2014 σε τάφο στην Κίνα και παρά τα χρονάκια και την ταλαιπωρία του από τη χρήση, παραμένει σε αρκετά καλή κατάσταση. Τρία είδη υφάσματος έχουν υφανθεί μαζί για την παρασκευή του, την ίδια ώρα που ο σχεδιασμός του μοιάζει αρκετά με τα σύγχρονα αντίστοιχά του. Οι επιστήμονες θεωρούν πως τα παντελόνια εξελίχθηκαν από άλλα είδη ρουχισμού στην περιοχή πριν από 4.000 χρόνια, όταν οι ανάγκες της ιππασίας ανάγκασαν τις νομαδικές φυλές να καταφύγουν σε πιο άνετα και ανθεκτικά ενδύματα.

Παλιότερες κάλτσες: 1.600 χρόνια



Πολύ νεότερες από τα υπόλοιπα πανάρχαια ρούχα, οι παλιότερες κάλτσες που έχουν ποτέ ανασυρθεί από τη λήθη της Ιστορίας χρονολογούνται κάπου μεταξύ 250-420 μ.Χ. Θεωρούνται ρωμαιο-αιγυπτιακές και εντοπίστηκαν σε ταφικό μνημείο της Κεντρικής Αιγύπτου στα τέλη του 19ου αιώνα. Το μάλλινο και κατακόκκινο ζευγάρι κάλτσες έχει μάλιστα φτιαχτεί με μια επίπονη και πολύ αργή τεχνική ραψίματος, κάτι που υποδεικνύει ότι ανήκε σε προβεβλημένη προσωπικότητα της τοπικής κοινωνίας…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μπάλα, τέρματα, διαιτητής και… μοτοσικλέτες


Βίντεο με τον τελικό του Euro Motoball.

Έχει μπάλα, τέρματα, διαιτητή και στόχος είναι να μπει η μπάλα στο πλεκτό κλωτσώντας με το πόδι. Μόνο που οι παίκτες φορούν κράνη και καβαλούν μοτοσικλέτες. Αυτός είναι ο τελικός του Motoball Euro 2015. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται να έχει πλάκα. Μαζεύονται μερικοί φίλοι και κλωτσάνε μια μπάλα καβάλα στα εντουράκια τους. Έτσι; Όχι ακριβώς.

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο το Motoball είναι ένα επίσημο πρωτάθλημα υπό την αιγίδα της FIM Europe.

Ως άθλημα οι ρίζες του φτάνουν πολύ πίσω, στη δεκαετία του 1930. Παίζεται σε ένα γήπεδο μήκους 40 μέτρων από δύο ομάδες πέντε παικτών (4 + τερματοφύλακας). Οι τέσσερις παίκτες καβαλούν μονοκύλινδρες μοτοσικλέτες 250 κ.εκ., συνήθως δίχρονες. Πρόκειται για ένα άθλημα ιδιαίτερα δημοφιλές στη Ρωσία (απ όπου και κατάγεται), καθώς και στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία.

Στο βίντεο βλέπουμε τον φετινό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Motoball, δηλαδή του Euro, ανάμεσα σε Γερμανία και Ρωσία, που διεξήχθη τον Ιούνιο που μας πέρασε.




Πηγή: http://www.mototriti.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Πράσινο» φως από το ΣτΕ σε νέες προσλήψεις


Επέτρεψε την πρόσληψη 579 ατόμων από την ΔΕΗ και την πρόσληψη εκπαιδευτικών για Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής ενέκρινε την πρόσληψη 579 ατόμων από την ΔΕΗ, όπως επέτρεψε και την πρόσληψη εκπαιδευτικών για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, κ.λπ.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ ενέκρινε την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη προσωπικού 8μηνης διάρκειας από την ΔΕΗ και ειδικότερα, την πρόσληψη 558 ατόμων στην γενική διεύθυνση ορυχείων της ΔΕΗ, 17 άτομα για την γενική διεύθυνση παραγωγής και 4 άτομα για την διεύθυνση υγείας και ασφάλειας στην εργασία της γενικής διεύθυνση ανθρωπίνων πόρων. Το προσληφθέν προσωπικό θα τοποθετηθεί σε αυτόνομους σταθμούς της ΔΕΗ διαφόρων νησιών, σε ατμοηλεκτρικούς σταθμούς, κ.λπ.

Ακόμα, το ΣτΕ ενέκρινε την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης έκτακτου προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με ωριαία αντιμισθία για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, ενώ ενέκρινε και την πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών για τα ΔΣΕΝ/ΣΠΜ Ασπροπύργου και ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων-Μηχανικών.

---------------

«Πράσινο» από το ΣτΕ για προσλήψεις ανέργων

Αφορά 5μηνες συμβάσεις για 32.433 άτομα μέσω του ΟΑΕΔ.

«Ναι» στις προσλήψεις ανέργων την προεκλογική περίοδο είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο άναψε το πράσινο φως για 5μηνες συμβάσεις που αφορούν 32.433 , μέσω του ΟΑΕΔ.

Η αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ έκανε δεκτό αίτημα του υπουργείου εργασίας για κατ΄εξαιρεση προσλήψεις καθώς υπήρχε ο κίνδυνος απώλειας του σχετικού Ευρωπαϊκού κονδυλίου, λόγω καθυστέρησης απορρόφησης του. Ο προϋπολογισμός για την πρόσληψη των ανέργων αυτών ανέρχεται στα 200.000.000 ευρώ και προέρχεται από πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, το ΣτΕ ενέκρινε την κατ΄ εξαίρεση πρόσληψη 2.620 προσώπων σε υπουργεία και Δήμους.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα με άλλη απόφασή του το ΣτΕ είχε εξαιρέσει από την απαγόρευση λόγω της προεκλογικής περιόδου, οι προσλήψεις ανέργων στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα, στους Δήμους. Ήδη το υπουργείο Εργασίας διαβίβασε στην ΚΕΔΕ, τη χθεσινή θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιστορία φρίκης αποκαλύφθηκε στο Μαλάουι


Καθηγητής επιχείρησε να πουλήσει μαθήτρια με αλφισμό για να την σκοτώσουν για τα μέλη της.

Ένας εκπαιδευτικός συνελήφθη στο Μαλάουι επειδή προσπάθησε να πουλήσει μια έφηβη μαθήτρια που πάσχει από αλφισμό έναντι του ποσού των 9.700 ευρώ, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της χώρας αυτής όπου οι δολοφονίες των αλμπίνων είναι σύνηθες φαινόμενο και υποκινούνται από τις προκαταλήψεις των κατοίκων για τις «μαγικές» ιδιότητες των ανθρώπων αυτών.

Ο Φίλιπ Νγκουλούμπε, καθηγητής στο επάγγελμα, ισχυρίζεται ότι διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την κοπέλα που φοιτά στο λύκειο. Ταυτόχρονα όμως σχεδίαζε να την πουλήσει σε έναν Τανζανό έναντι 6 εκατομμυρίων κουάτσα (9.700 ευρώ), εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Μορίς Τσαπόλα. Το κορίτσι επρόκειτο στη συνέχεια να σκοτωθεί και τα μέλη του θα πωλούνταν στη μαύρη αγορά ως «φυλαχτά».

Ο καθηγητής συνελήφθη στην πόλη Μζούζου και κατηγορείται για απαγωγή και απόπειρα δολοφονίας.

Οι φόνοι των αλμπίνων είναι συχνό φαινόμενο σε πολλές χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, όπου τα μέλη τους ή τα οστά τους χρησιμοποιούνται σε τελετές μαύρης μαγείας για να φέρουν, υποτίθεται, πλούτο και εξουσία στους ενδιαφερόμενους. Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα και το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ όρισε τον Μάρτιο έναν ειδικό με την αποστολή να ερευνήσει την υπόθεση στο Μαλάουι, την Τανζανία και το Μπουρούντι.

Ο πλήρης σκελετός ενός αλμπίνου μπορεί να στοιχίσει ακόμη και 66.000 ευρώ, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό. Από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν δολοφονηθεί στο Μαλάουι εννέα πάσχοντες από αλφισμό.

Ο αλφισμός, μια κληρονομική γενετική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από την έλλειψη χρωστικής στο δέρμα, το τριχωτό και τα μάτια, πλήττει περίπου έναν στους 1.200 ανθρώπους στο Μαλάουι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών στη Β/θμια


Από αύριο έως και την Παρασκευή οι ενστάσεις.
Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Π.Ε. και Δ.Ε. (Ο.Π.Σ.Υ.Δ.), http://e-aitisi.sch.gr, οι προσωρινοί Ενιαίοι Πίνακες Αναπληρωτών εκπαιδευτικών, των κλάδων και ειδικοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016.

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση αναπληρωτή να ελέγξουν ενδελεχώς τους αναρτημένους πίνακες του κλάδου ή/και της ειδικότητάς τους. Σε περίπτωση, δε, που διαπιστώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις επί των αναρτημένων στοιχείων, οφείλουν να υποβάλουν ένσταση κατά των πινάκων αυτών, αποκλειστικά από 16/09/2015 μέχρι και 18/09/2015, σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως ορίζεται στο αριθμ. 144308/Ε2/15-09-2015 (ΑΔΑ: ΨΕ58465ΦΘ3-ΙΤΗ) σχετικό έγγραφο, τo οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων: www.minedu.gov.gr.

Για την απόφαση πατήστε εδώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παραμένει το πρόβλημα της τρύπας του όζοντος


Η 30η επέτειος της Συνθήκη της Βιέννης.

Η μεγάλη τρύπα του όζοντος πάνω από την Ανταρκτική συνεχίζεται, προειδοποιεί με ανακοίνωσή της η Διεθνής Επιτροπή Όζοντος -πρόεδρος της οποίας είναι ο ακαδημαϊκός και καθηγητής Χρήστος Ζερεφός- με αφορμή την 30ή επέτειο της Συνθήκης της Βιέννης για την προστασία του όζοντος.

Η 16η Σεπτεμβρίου έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ Διεθνής Ημέρα για την Προστασία της Στιβάδας του Όζοντος, σε ανάμνηση της υπογραφής το 1987 του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ. Είχε προηγηθεί η Συνθήκη της Βιένης το 1985, στο πλαίσιο της οποίας υπεγράφη αργότερα το πρωτόκολλο.

Η Διεθνής Επιτροπή Όζοντος επισημαίνει ότι από τότε έχουν υπάρξει σημαντικές επιτυχίες, καθώς οι ουσίες που καταστρέφουν το όζον συνεχίζουν να μειώνονται, ενώ τα επίπεδα του όζοντος εμφανίζουν σημαντική αύξηση στο ανώτερο στρώμα της στρατόσφαιρας, σε υψόμετρο περίπου 40 χιλιομέτρων.

Παρά την παραπάνω αύξηση του όζοντος σε μεγάλα ύψη, τα παγκόσμια επίπεδα της συνολικής στήλης του όζοντος σε όλα τα ύψη της ατμόσφαιρας έχουν παραμείνει σχετικά σταθερά μετά το 2000, εμφανίζοντας περιοδικές ετήσιες διακυμάνσεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Επιτροπή επισημαίνει ότι η μακροπρόθεσμη αραίωση του όζοντος που παρατηρείτο έως τη δεκαετία του '90, έχει σταματήσει πλέον.

Από την άλλη όμως, μια τρύπα όζοντος συνεχίζει να δημιουργείται πάνω από την Ανταρκτική κάθε άνοιξη του νοτίου ημισφαιρίου (δικό μας φθινόπωρο). Τα επίπεδα του όζοντος στην περιοχή αυτή αναμένεται να επανέλθουν στα προ του 1980 επίπεδα μόνο μετά το 2070.

Οι παρατηρήσεις φέτος με διάφορα μέσα (επίγεια, δορυφορικά κ.ά.) επιβεβαιώνουν ότι μια μεγάλη τρύπα όζοντος αναπτύσσεται ξανά πάνω από την Ανταρκτική. Το 2014, η τρύπα αυτή στο μέγιστο σημείο της έφθασε σε μια έκταση 24 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, περίπου όση ήταν και το 2013.

Η Διεθνής Επιτροπή Όζοντος καλεί τις αρμόδιες εθνικές και διεθνείς Αρχές να συνεχίσουν την υποστήριξή τους στις σχετικές επιστημονικές έρευνες και παρατηρήσεις, ώστε να υπάρξει καλύτερη κατανόηση της διαχρονικής εξέλιξης του ατμοσφαιρικού όζοντος κατά τον τρέχοντα αιώνα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τροποποίηση ωρολόγιων προγραμμάτων στα ΕΠΑΛ


Προς δημοσίευση η υπουργική απόφαση.

Το Υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του ενημερώνει τα Επαγγελματικά Λύκεια μέσω των ΔΔΕ σχετικά με την αποστολή προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο Υπουργικής Απόφασης με την οποία τροποποιείται η υπ΄ αριθμ. Φ2/88070/Δ4/04.062015 (Β΄ 1053) Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίστηκε το Ωρολόγιο Πρόγραμμα (ΩΠ) των μαθημάτων Γενικής Παιδείας της Α΄ τάξης Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. και των Β΄ και Γ΄ τάξεων Ημερησίων και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. ανά Ειδικότητα Τομέα Ομάδας Προσανατολισμού.

Η τροποποίηση αφορά σε:

(α) διαφοροποίηση/αντικατάσταση μαθημάτων του ΩΠ της Β΄ και Γ΄ τάξης της ειδικότητας «Τεχνικός Μηχανοσυνθέτης Αεροσκαφών» του Τομέα Μηχανολογίας των ΕΠΑ.Λ. και

(β) χαρακτηρισμό μαθήματος της Β΄ τάξης της ειδικότητας «Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων» από «Σχεδιαστικό» σε «Εργαστηριακό» και διαφοροποίηση της αναλογίας Θεωρητικού και Εργαστηριακού Μέρους μαθήματος της Γ΄ τάξης της ειδικότητας «Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού»

Αναλυτικότερα:
ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΠΑ.Λ.

Α. Ομάδα Προσανατολισμού Τεχνολογικών Εφαρμογών

ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ

Ειδικότητα: Τεχνικός Μηχανοσυνθέτης Αεροσκαφών

1. Το μάθημα με α/α 1 και τίτλο «Δομή και Συστήματα Αεροσκαφών» της Β΄ τάξης της ειδικότητας «Τεχνικός Μηχανοσυνθέτης Αεροσκαφών» του Τομέα Μηχανολογίας των Ημερήσιων ΕΠΑ.Λ. αντικαθίσταται από το μάθημα «Αρχές Αεροδυναμικής – Δομή & Συστήματα Αεροσκαφών». Αντίστοιχα, το μάθημα με α/α 3 και τίτλο «Αρχές Αεροδυναμικής – Θεωρία Πτήσεων Αεροσκαφών» της Γ΄ τάξης της ίδιας ειδικότητας των Ημερήσιων ΕΠΑ.Λ. αντικαθίσταται από το μάθημα «Δομή και Συστήματα Αεροσκαφών». Κατά συνέπεια, το ωρολόγιο πρόγραμμα της Β΄ και της Γ΄ τάξης της ειδικότητας «Τεχνικός Μηχανοσυνθέτης Αεροσκαφών» των Ημερήσιων ΕΠΑ.Λ. διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Ειδικότητα: Τεχνικός Μηχανοσυνθέτης Αεροσκαφών

Β΄ τάξη



ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ

Ειδικότητα: Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων

2. Ο χαρακτηρισμός του μαθήματος με α/α 4 και τίτλο «Σχεδίαση Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων» της Β΄ τάξης της ειδικότητας «Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων» του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού των Ημερήσιων ΕΠΑ.Λ. τροποποιείται από «Σχεδιαστικό» σε «Εργαστηριακό» και το ωρολόγιο πρόγραμμα της ειδικότητας διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Ειδικότητα: Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων

Β΄ τάξη



Δ. Ομάδα Προσανατολισμού Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων

ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Ειδικότητα: Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού

3. Η αναλογία Θεωρητικού και Εργαστηριακού Μέρους του μαθήματος με α/α 5 και τίτλο «Βοηθητικά Μηχανήματα ΙΙ και Μηχανολογικές Κατασκευές Πλοίου ΙΙ» της Γ΄ τάξης Ημερήσιων ΕΠΑ.Λ. της ειδικότητας «Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού» του Τομέα Μηχανικών τροποποιείται από «2Θ + 4Ε» σε «4Θ + 2Ε» και το ωρολόγιο πρόγραμμα της ειδικότητας διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Ειδικότητα: Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού

Γ΄ τάξη


ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑ.Λ.

Α. Ομάδα Προσανατολισμού Τεχνολογικών Εφαρμογών

ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ

Ειδικότητα: Τεχνικός Μηχανοσυνθέτης Αεροσκαφών

1. Το μάθημα με α/α 1 και τίτλο «Αρχές Αεροδυναμικής – Θεωρία Πτήσεων Αεροσκαφών» της Β΄ τάξης της ειδικότητας «Τεχνικός Μηχανοσυνθέτης Αεροσκαφών» του Τομέα Μηχανολογίας της Ομάδας Προσανατολισμού Τεχνολογικών Εφαρμογών των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. αντικαθίσταται από το μάθημα «Αρχές Αεροδυναμικής – Δομή & Συστήματα Αεροσκαφών» και το ωρολόγιο πρόγραμμα της Β΄ τάξης της ειδικότητας διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Ειδικότητα: Τεχνικός Μηχανοσυνθέτης Αεροσκαφών

Β΄ Τάξη



ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ

Ειδικότητα: Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων

2. Ο χαρακτηρισμός του μαθήματος με α/α 3 και τίτλο «Σχεδίαση Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων» της Β΄ τάξης της ειδικότητας «Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων» του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. τροποποιείται από «Σχεδιαστικό» σε «Εργαστηριακό» και το ωρολόγιο πρόγραμμα της Β΄ τάξης της ειδικότητας «Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων» των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Ειδικότητα: Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων

Β΄ Τάξη



ΤΟΜΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Ειδικότητα: Συντήρησης Έργων Τέχνης & Αποκατάστασης

3. Στη σελίδα 11384 της υπ΄ αριθμ. 88070/Δ4/04-06-2015 (Β’ 1053) Υπουργικής Απόφασης μετά το ωρολόγιο πρόγραμμα της Β΄ τάξης της ειδικότητας «Αργυροχρυσοχοϊα» των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. και πριν το ωρολόγιο πρόγραμμα που ακολουθεί προστίθεται ο τίτλος της ειδικότητας «Συντήρησης Έργων Τέχνης & Αποκατάστασης» της Β΄ τάξης που είχε εκ παραδρομής παραλειφθεί και το ωρολόγιο πρόγραμμα της ειδικότητας είναι το ακόλουθο:

Ειδικότητα: Συντήρησης έργων τέχνης & αποκατάστασης

Β΄ Τάξη




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...