Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Έγκυος η τουρίστρια που καταπλακώθηκε από βράχια στην Κρήτη


Τραγωδία δίχως τέλος στην υπόθεση της τουρίστριας που έχασε την ζωή της, την περασμένη Κυριακή, μετά από πτώση βράχου στα Γλυκά Νερά στα Σφακιά της Κρήτης.

Σήμερα το πρωί, ο ιατροδικαστής, Αντώνης Παπαδομανωλάκης, διενέργησε την νεκροψία – νεκροτομή στην σορό της 37χρονης Τσέχας, η οποία έδειξε ότι ήταν έγκυος.

«Η 37χρονη κυοφορούσε παιδί και ήταν στον δεύτερο ή τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της», ανέφερε ο κ. Παπαδομανωλάκης, ενώ παράλληλα τόνισε ότι ο θάνατός της «προήλθε από αιμορραγία εξαιτίας της πτώσης του βράχου».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο βράχος έπεσε στην αριστερή πλευρά του σώματος της 37χρονης ανάμεσα στην κοιλιά και την μέση.

Μάλιστα, σύμφωνα με την νεκροψία – νεκροτομή, «η 37χρονη ήταν ζωντανή για μισή ώρα περίπου από την στιγμή που έπεσε ο βράχος και στην συνέχεια κατέληξε».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υποδέχθηκαν τον υπουργό με ένα μεγάλο… ταμπόν


Ευρηματικές φοιτήτριες τον άφησαν άφωνο - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Εμβρόντητος έμεινε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας Τζό Χόκεϊ όταν βρέθηκε απέναντι σε μια ομάδα φοιτητριών και ένα γιγάντιο… ταμπόν. Όλα συνέβησαν ενώ ο υπουργός ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή, στο πλαίσιο της οποίας έγινε σύνδεση με φοιτήτριες του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, ανάμεσά τους και η Subeta Vimalarajah που άρχισε on line εκστρατεία με στόχο την ανάκληση του φόρου στα ταμπόν.

Όπως εξηγεί η εφημερίδα Independent, τα είδη ατομικής υγιεινής όπως σερβιέτες και ταμπόν επιβαρύνονται με φόρο 10% στην Αυστραλία ενώ άλλα είδη, πχ τα προφυλακτικά και τα αντιηλιακά, δεν έχουν τέτοια επιβάρυνση.

Έτσι ξεκίνησε η εκστρατεία για ανάκληση του φόρου αυτού. Η Vimalarajah ρώτησε τον αρμόδιο υπουργό αν θεωρεί πως τα προϊόντα ατομικής υγιεινής είναι ουσιαστικά για την υγεία του μισού πληθυσμού.

Ο υπουργός φάνηκε να αιφνιδιάζεται και έκανε αρκετές ευχάριστες γκριμάτσες μέχρι να βρει τα λόγια του.







«Ναι, το πιστεύω», είπε και δεσμεύτηκε να φέρει το ζήτημα του φόρου αυτού στην επόμενη συζήτηση των εκπροσώπων από όλες τις Πολιτείες της Αυστραλίας.

Μέχρι στιγμής το αίτημα της φοιτήτριας έχει ήδη συγκεντρώσει 100.000 υπογραφές.

Ο πρωθυπουργός της χώρας πάντως έλαβε αποστάσεις από μια τέτοια απόφαση, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι κάτι που η κυβέρνησή του σχεδιάζει.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η συγκινητική φωτογραφία που έγινε viral


Η σύζυγος νεκρού στρατιώτη ξαπλώνει στον τάφο του.

Μια συγκινητική φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου. Την εικόνα απαθανάτισε ο βετεράνος Christopher Stevens για να υπενθυμίσει σε όλους τη σημασία της Memorial Day (Ημέρα Μνήμης), που γιορτάστηκε προ ημερών στις ΗΠΑ.

Ο Stevens κατέγραψε την Laureen Lopez-Berry το 2014, στο κοιμητήριο Arlington National Cemetery να βρίσκεται ξαπλωμένη στον τάφο του συζύγου της. Ο Λοχίας Richard L. Berry ήταν μόλις 27 ετών όταν σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας κατά τη διάρκεια περιπολίας στην Kandahar του Αφγανιστάν.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μίντια, την ημέρα της φωτογραφίας ο Christopher Stevens δεν μίλησε στην γυναίκα, απλά την παρατηρούσε από μακριά. Αργότερα, ήρθε σε επαφή μαζί της μέσω του Facebook.

«Είναι μια αξιολάτρευτη γυναίκα», είπε ο βετεράνος στο FOX 5 News.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αεροπλάνο «φλέρταρε» με ενεργό ηφαίστειο


Το περιστατικό διερευνάται.

Πολύ κοντά σε βουνό της Αφρικής που είναι και ενεργό ηφαίστειο πέρασε αεροσκάφος της Air France στις αρχές του μήνα, σύμφωνα με τη Γαλλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που διερευνά το περιστατικό.

Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση 953 με 37 επιβάτες πετούσε από την Ισημερινή Γουινέα με προορισμό το Καμερούν, στις 2 Μαΐου, όταν παρέκκλινε της πορείας του για να αποφύγει καταιγίδα.

Καθώς το αεροσκάφος επέστρεφε προς τον προορισμό του, την πόλη Ντουάλα του Καμερούν, πλησίασε πολύ κοντά στο βουνό Καμερούν, το υψηλότερο βουνό της περιοχής το οποίο είναι και ενεργό ηφαίστειο, σύμφωνα με την ΒΕΑ, τη γαλλική υπηρεσία διερεύνηση αεροπορικών ατυχημάτων.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και οι κυβερνήτες του Boeing ανταποκρίθηκαν ανεβαίνοντας από τα 9000 στα 13.000 πόδια. Ο συναγερμός σταμάτησε και η πτήση συνεχίστηκε κανονικά και προσγειώθηκε στη Ντουάλα.

Σύμφωνα με την υπηρεσία το περιστατικό χαρακτηρίζεται «σοβαρό.

Η Air France ανακοίνωσε πως οι πιλότοι της πτήσης 953 αντέδρασαν «αμέσως» στο συναγερμό του συστήματος προσέγγισης εδάφους εκκινώντας την κατάλληλη διαδικασία. Πρόσθεσε πως οι κυβερνήτες της λαμβάνουν τακτική εκπαίδευση σε τέτοιου τύπου μανούβρες.

Οι επιβάτες δεν κατάλαβαν κάτι από όσα συνέβησαν στον αέρα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σώα και αβλαβή τα ροζ ιγκουάνα των Γκαλαπάγκος


Κοπάζει η δραστηριότητα του ηφαιστείου Βολφ.

Η δραστηριότητα του ηφαιστείου Βολφ, στα νησιά Γκαλαπάγκος, έχει περιοριστεί μετά την έκρηξή του την Δευτέρα και δεν συνιστά πλέον απειλή για τα ροζ ιγκουάνα, ένα είδος μοναδικό στον κόσμο, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές του Ισημερινού.

Σώα και αβλαβή τα ροζ ιγκουάνα των Γκαλαπάγκος

«Δεν γίνονται πλέον εκρήξεις όπως η χθεσινή, κάτι που μας κάνει να υποθέτουμε ότι κοπάζει η ηφαιστειακή δραστηριότητα» εξήγησε η Αλεσάντρα Αλβαράδο, του Ινστιτούτου Γεωφυσικής του Ισημερινού. «Όμως η ροή της λάβας συνεχίζεται, κάτι που είναι φυσιολογικό σε τέτοιες περιπτώσεις», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι το φαινόμενο θα μπορούσε να διαρκέσει πολλές ημέρες ή ακόμη και εβδομάδες.

Το ηφαίστειο Βολφ, σε υψόμετρο 1.700 μέτρων, εξερράγη την Δευτέρα για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια. Η ενεργοποίησή του έθετε σε κίνδυνο τα περίπου 500 ροζ ιγκουάνα που ζουν μόνο στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με το Εθνικό Πάρκο των Γκαλαπάγκος.

Οι επιβάτες ενός σκάφους αναψυχής ήταν εκείνοι που είδαν την έκρηξη και ειδοποίησαν τις αρχές για τον κίνδυνο. Από τον κρατήρα του ηφαιστείου έβγαινε λάβα και πυκνός μαύρος καπνός που έφτανε σε ύψος τα 15 χιλιόμετρα.

Το νησί Ισαμπέλα, όπου βρίσκεται το ηφαίστειο, είναι ακατοίκητο. Φιλοξενεί μόνο γιγαντιαίες χελώνες και ροζ ιγκουάνα.

Οι ειδικοί πέταξαν πάνω από την περιοχή του ηφαιστείου χθες και θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες να παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου. «Μπορούμε να πούμε ότι τα ροζ ιγκουάνα και οι χελώνες έχουν σωθεί γιατί η λάβα κυλάει στην αντίθετη πλευρά από αυτήν όπου ζουν τα είδη αυτά», είπε μια πηγή του Εθνικού Πάρκου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τροπολογία για την παράταση της ρύθμισης οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία


Τροπολογία που αφορα στην παράταση κατά ένα μήνα της ρύθμισης για τις 100 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο «Έκδοση διαταγής πληρωμής για αξιώσεις από διοικητική σύμβαση που έχει συναφθεί στο πλαίσιο εμπορικής συναλλαγής», που συζητείται σήμερα και ψήφίζεται αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, η τροπολογία υπογράφεται από τους Στάθη Λεουτσάκο, Ιωάννα Γαϊτάνη, Κώστα Δελημήτρο, Χρήστο Καραγιαννίδη, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, Σάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Σταθά, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και αναφέρει:

1. Η προθεσμία της παρ.1 του άρθρου 19 του ν.4324/2015 (Α΄44) για την υποβολή αίτησης υπαγωγής σε καθεστώς ρύθμισης, παρατείνεται από τη λήξη της έως και την 26η /6ου/2015. H παράταση της προηγούμενης παραγράφου ισχύει και για τους οφειλέτες της παρ.8 του άρθρου 28 του ν. 4321/15.

2. Η παράταση της προηγούμενης παραγράφου δεν ισχύει για οφειλές που οφείλονται σε οφειλές από μισθώματα ακινήτων ιδιοκτησίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αν χρησιμοποιείς τον Προαστιακό σε ενδιαφέρει


Τη δυνατότητα να ενημερώνεται το επιβατικό κοινό για τα δρομολόγια των Προαστιακών Αθήνας και Θεσσαλονίκης με τη νέα υπηρεσία ενημέρωσης μέσω τεχνολογίας GPS προσφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο επιβάτης που αναμένει στην αποβάθρα, μπορεί μέσα από το κινητό του τηλέφωνο, “μπαίνοντας” στην ειδική εφαρμογή «Live Δρομολόγια Προαστιακού» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και επιλέγοντας το σταθμό στον οποίο βρίσκεται, να μάθει την ακριβή ώρα διέλευσης του επόμενου τρένου, καθώς και την κατεύθυνσή του. Μπορεί, επίσης, να δει στον ψηφιακό χάρτη τις θέσεις των τρένων σε πραγματικό χρόνο.

Παράλληλα, η πληροφορία δρομολογίων πραγματικού χρόνου αναπαράγεται και σε οθόνες πληροφόρησης επιβατικού κοινού που εγκαθιστά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους κύριους σταθμούς του προαστιακού Αθήνας, Κιάτο, Κόρινθο, Άνω Λιόσια, ΣΚΑ και Δουκίσσης Πλακεντίας.

Η υπηρεσία «Live Δρομολόγια Προαστιακού», είναι διαθέσιμη για το επιβατικό κοινό στο link: http://www.trainose.gr/επιβατικό-έργο/υπηρεσίες-για-τον-επιβάτη/live-δρομολόγια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Την Παρασκευή οι αγροτικές αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ


Μεθαύριο Παρασκευή, 29 Μαΐου, αναμένεται να καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεις ύψους 29 εκατομμυρίων ευρώ σε 14.970 παραγωγούς, που αφορούν σε εκκαθαρίσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή και, κυρίως, σε ελιές, οπωροφόρα δέντρα, σανοδοτικά φυτά, εσπεριδοειδή, ακτινίδια, χειμερινά κηπευτικά, βαμβάκια και καπνά, αλλά και στο ζωικό κεφάλαιο για τα έτη 2014 -2015, καθώς σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποστολής των σχετικών αρχείων πληρωμής στην Τράπεζα Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΛΓΑ για ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες όλης της χώρας από διάφορα καλυπτόμενα ασφαλιστικά αίτια το 2014 και το πρώτο δίμηνο του 2015, έχει καταβάλει έως τέλος Απριλίου στους δικαιούχους αγρότες αποζημιώσεις ύψους 99,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Αντίστοιχα, για το ζωικό κεφάλαιο έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις ύψους 4,2 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα δε με όσα έχει γνωστοποιήσει ο Οργανισμός έχει προγραμματιστεί η πληρωμή αποζημιώσεων 38,8 εκατομμυρίων ευρώ για το διάστημα Ιουνίου-Σεπτεμβρίου και, ειδικότερα, η καταβολή 10,2 εκατομμυρίων ευρώ τον Ιούνιο, 15,2 εκατομμυρίων ευρώ τον Ιούλιο, 12,2 εκατομμυρίων ευρώ τον Αύγουστο και 1,2 εκατομμυρίων ευρώ τον Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα, ο ΕΛΓΑ ξεκινά σειρά ενημερωτικών ημερίδων σε όλη την Ελλάδα, με αντικείμενο την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής, μετά τη διαπίστωση πως, παρόλο που έχει περάσει μια πενταετία από τότε που άλλαξε ο τρόπος ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και ο τρόπος υπολογισμού και καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς, παρατηρείται ότι σε ένα μεγάλο μέρος του αγροτικού κόσμου υπάρχει ανάγκη ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν κατά προτεραιότητα στις περιοχές του Έβρου (εντός Ιουνίου), Σερρών, Άρτας και Κωπαΐδας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προγράμματα για άνεργους δημοσιογράφους


Δράσεις του υπουργείου Οικονομίας για τον κλάδο των ΜΜΕ.

Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται, σύμφωνα με στελέχη του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, να προκηρυχτούν από το υπουργείο Οικονομίας, δύο διαγωνισμοί για την υλοποίηση του προγράμματος υποστήριξης 1.633 άνεργων δημοσιογράφων, τεχνικών και άλλου προσωπικού από τον κλάδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Οι ενέργειες οι οποίες θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος, αφορούν αποκλειστικά 1.633 πρώην εργαζόμενους του κλάδου, οι οποίοι απολύθηκαν από τις 12 Σεπτεμβρίου του 2013 έως τις 12 Ιουνίου του 2014.

Οι δύο προσκλήσεις προέκυψαν, έπειτα από συστηματική προσπάθεια της ΕΣΗΕΑ και του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Οι δύο φορείς συνέστησαν κοινή ομάδα έργου, η οποία προετοίμασε και απέστειλε πρόταση στην αρμόδια εθνική αρχή, την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων ΕΚΤ (ΕΥΣΕΚΤ).

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Παγκοσμιοποίησης (ΕΤΠ) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδέχτηκαν την πρόταση και ενέκριναν τη χορήγηση βοήθειας ύψους 8,7 εκατ. ευρώ, προκειμένου να υλοποιηθούν οι δράσεις υποστήριξης απολυμένων του κλάδου στην Αττική.

Και τα δύο προγράμματα στοχεύουν στην παροχή υποστήριξης προς άνεργους δημοσιογράφους και τεχνικούς, καθώς και προσωπικό άλλων ειδικοτήτων (διοικητικό, υποστηρικτικό), μέσω της υλοποίησης διαφορετικών (ανάλογα με το προφίλ και τις προσωπικές ανάγκες) και αλληλοσυμπληρούμενων δράσεων, όπως η παροχή, επαγγελματικής συμβουλευτικής, ειδικευμένης επαγγελματικής κατάρτισης και επανακατάρτιση, η παροχή εξειδικευμένων συμβουλών για θέματα επιχειρηματικότητας, αλλά και η επιδότηση για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, ενώ, τέλος, προβλέπεται και η χορήγηση διαφόρων επιδομάτων συμμετοχής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στις 9 Ιουνίου ξεκινούν οι επαναληπτικές πανελλαδικές


Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.

Το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει ότι οι επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις υποψηφίων Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), αρχίζουν την Τρίτη 9-6-2015 και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 16-6-2015.

Στις επαναληπτικές εξετάσεις παραπέμπονται, όσοι υποψήφιοι των ΓΕΛ δικαιολογημένα απουσίασαν ή διέκοψαν την εξέτασή τους και προσκόμισαν εντός 3 ημερών στο Λύκειο προς έγκριση τα απαιτούμενα κατά τη νομοθεσία δικαιολογητικά, που μπορούν να πληροφορηθούν από τα Λύκειά τους.

Εξεταστικά Κέντρα (Ε.Κ.) ορίζονται μόνο σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, στην Αττική, ως Εξεταστικό Κέντρο, ορίζεται το 3ο ΓΕΛ Πειραιά (Κ. Μαυρομιχάλη 14, Πειραιάς, τκ.18545, τηλ.2104122916 & 2104132494) και στη Θεσσαλονίκη το 27ο ΓΕΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Κλεάνθους-Παπαηλιάκη, τκ.54453, τηλ. 2310937402).

Η κατανομή των υποψηφίων στα δύο εξεταστικά κέντρα έχει ως ακολούθως:

Α) Οι υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις σε ΓΕΛ των Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπαίδευσης Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίου, Στερεάς Ελλάδας και Αττικής θα εξεταστούν στο Ε.Κ. της Αττικής,

Β) Οι υποψήφιοι, που κατέθεσαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις σε ΓΕΛ των Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπαίδευσης Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα εξεταστούν στο Ε.Κ. της Θεσσαλονίκης.

Αντίστοιχα, ως ανωτέρω, κατανέμονται και οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (για προφορική εξέταση) στα δύο Βαθμολογικά Κέντρα: Το 32οΒαθμολογικό Κέντρο στην Α΄ Διεύθυνση Δ.Ε. Αθήνας με έδρα το 5ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης – Βουλιαγμένης 521 – τ.κ. 16341, Ηλιούπολη και το 53ο Βαθμολογικό Κέντρο στη Διεύθυνση Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης με έδρα το 1ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων – Ν. Πλαστήρα 54, Αμπελόκηποι, τ.κ. 56121, Θεσσαλονίκη.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται έγκαιρα στο εξεταστικό ή βαθμολογικό κέντρο (το αργότερο μέχρι τις 16:30 μ.μ.) την ημέρα της εξέτασης, έχοντας μαζί τους υποχρεωτικά το δελτίο εξεταζομένου και κατά προτίμηση και την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Ακολουθεί για υπενθύμιση το αναλυτικό πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ.

Πρόγραμμα επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων 2015 Ημερησίων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ)


ΗΜΕΡΑΗΜΕΡ/ΝΙΑΜΑΘΗΜΑΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
ΤΡΙΤΗ9-6-2015-ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ10-6-2015
-ΒΙΟΛΟΓΙΑ
-ΦΥΣΙΚΗ
-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ
-ΙΣΤΟΡΙΑ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ11-6-2015
-ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
-ΒΙΟΛΟΓΙΑ
-ΧΗΜΕΙΑ – ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ
-ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
(ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
(ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ12-6-2015
-ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)
ΣΑΒΒΑΤΟ13-6-2015
-ΛΑΤΙΝΙΚΑ
-ΧΗΜΕΙΑ
-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ
-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)
ΔΕΥΤΕΡΑ15-6-2015
-ΙΣΤΟΡΙΑ
-ΦΥΣΙΚΗ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)
ΤΡΙΤΗ16-6-2015-ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 17:00 μ.μ., κοινή για τους υποψήφιους ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 16:30 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι 3 ώρες.

Στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις προσέρχονται μόνο όσοι υποψήφιοι ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, αποδεδειγμένα λόγω ασθένειας ή σοβαρού κωλύματος που συνιστά ανωτέρα βία, δεν έλαβαν μέρος ή διέκοψαν την εξέτασή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις του Μαΐου-Ιουνίου, αφού θα έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Λύκειο φοίτησης τους εντός τριών ημερών από την ημέρα εξέτασης που απουσίασαν. Εξεταστικά Κέντρα ορίζονται μόνο σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Όσοι υποψήφιοι συμμετάσχουν σε κάποιο μάθημα των επαναληπτικών πανελλαδικών και γι' αυτό το λόγο απουσιάσουν, δικαιολογημένα, από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από το Λύκειό τους.

Τέλος, αν υπάρξει υποψήφιος (εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης) που θα έχει παραπεμφθεί στις επαναληπτικές εξετάσεις των ΓΕΛ σε μάθημα που εξετάζεται τη Δευτέρα 15-6-2015 ή την Τρίτη 16-6-2015, και παράλληλα θα εξεταστεί και στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών την Τετάρτη 17-6-2015, τότε αυτός ο υποψήφιος δύναται να εξεταστεί στα Αγγλικά σε εξεταστικό κέντρο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, κατόπιν συνεννόησης με τη Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση 17 χωματερές στη Δ. Ελλάδα και το Ιόνιο


Ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών.

Το πρόβλημα με τη λειτουργία 17 χωματερών στις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και του σχετικού προστίμου που θα κληθεί, σε λίγες ημέρες, να πληρώσει η χώρα, απασχόλησε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα με πρόστιμο 14.520.000 ευρώ για 396 Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), εκ των οποίων οι 90 ενεργοί και οι 306 ανενεργοί, αλλά μη αποκατεστημένοι. Επιπλέον, στις 2 Ιουνίου και ανά εξάμηνο το πρόστιμο που διαμορφώνεται είναι 80.000 ευρώ για κάθε ενεργό και 40.000 ευρώ για κάθε ανενεργό ΧΑΔΑ, μέχρι την πλήρη αποκατάστασή τους.

Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Ευάγγελος Καπετάνιος σημείωσε ότι η πρόοδος που συντελέστηκε στις δύο περιφέρειες είναι πολύ μικρή: Για μεν τη Δυτική Ελλάδα, από τους 12 ΧΑΔΑ που αναφέρονται στη δικαστική απόφαση, αποκαταστάθηκαν μόνο δύο (Ξηρομέρου, Πηνειού), ενώ παραμένουν πέντε ενεργοί (δύο στην Ανδραβίδα - Κυλλήνη και από ένας σε Ανδρίτσαινα - Κρέστενα, Ζαχάρω και Πηνειό) και πέντε ανενεργοί (δύο στην Αιγιαλεία και από ένας σε Πύργο, Αμαλιάδα και Αρχαία Ολυμπία). Για δε τα Ιόνια Νησιά από τις 10 ΧΑΔΑ αποκαταστάθηκαν τρεις (δύο στη Λευκάδα και ένας στην Κέρκυρα), ενώ παραμένουν τρεις ενεργοί (δύο στην Κέρκυρα, ένας στους Παξούς) και τέσσερις ανενεργοί στην Κέρκυρα.

Ο Ευάγγελος Καπετάνιος ενημέρωσε, επίσης, ότι η κοινοτική ενίσχυση για τα τρέχοντα έργα αποκατάστασης των 81 ΧΑΔΑ σε όλη τη χώρα θα διακοπεί στις 31 Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα, από το νέο έτος, όσα είναι σε εκκρεμότητα θα καλύπτονται αποκλειστικά με εθνικούς πόρους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, εκπρόσωπος του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, ο ασκών καθήκοντα γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Διονύσης Παναγιωτόπουλος, οι δήμαρχοι των περιοχών με ΧΑΔΑ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δε γνωρίζει από κρίση το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ


Τέταρτη παγκόσμια διάκριση για φοιτητές του σε διάστημα εβδομάδας.

Σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ πέτυχε μια τέταρτη παγκόσμια διάκριση. Εργασία φοιτητών του Τμήματος, η οποία αφορά στη μετατροπή ενός καραβιού σε κέντρο περίθαλψης του ιού Έμπολα, βραβεύθηκε σε διαγωνισμό, που διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Ένωση Αρχιτεκτόνων, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, με τίτλο «2015 UIA-PHG Seminar & GUPHA Meeting Health for All: Cultural, Populational, Operational & Technological Influences», που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Dalian της Κίνας (23-25 Μαΐου 2015).

Οι φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, Ιωάννα Τάτλη και Γεώργιος Κοντομηνάς έλαβαν μέρος με τη διπλωματική τους εργασία, με τίτλο «Atalanti's System | In Good Times and In Bad» στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Διπλωματικών Εργασιών «2015 UIA-PHG International Student Competition» και απέσπασαν Εύφημο Μνεία (Honorable Mention), μεταξύ 820 συμμετοχών.

Προ ημερών, ομάδα φοιτητών του Τμήματος κέρδισε το πρώτο Βραβείο και το Χρυσό Μετάλλιο της 14ης Παγκόσμιας Τριενάλε Αρχιτεκτονικής «Interarch 2015», που πραγματοποιήθηκε από 17 έως 20/5/2015, στη Σόφια, υπό την αιγίδα της UNESCO, ενώ άλλες δύο ομάδες του Τμήματος απέσπασαν το Ειδικό Βραβείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών και Γεωδαιτών της Βουλγαρίας και το Ειδικό Βραβείο της Ένωσης Αρχιτεκτόνων της Βουλγαρίας, αντίστοιχα.

«Συγχαίρουμε και πάλι τους φοιτητές μας για ακόμα μία σημαντική διάκριση που απέσπασαν και την επιβλέπουσα Καθηγήτρια τους, κ. Ρένα Σακελλαρίδου, και τους ευχόμαστε ανώτερες διακρίσεις και στο μέλλον», δήλωσε ο πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, Νίκος Καλογήρου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα εξεταστικά κέντρα των ειδικών μαθημάτων


Πού θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι.

Από το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους αποφοίτους Λυκείου (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑ Α’ και Β’) οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε σχολή ή τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, θα διενεργηθούν από 17 Ιουνίου μέχρι και 24 Ιουνίου, στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων, που έχει ανακοινωθεί.

Αναλυτικό Πρόγραμμα Εξετάσεων Ειδικών Μαθημάτων

Οι εξετάσεις κατά ειδικό μάθημα θα διενεργηθούν ως εξής:

Πρόγραμμα εξετάσεων ειδικών μαθημάτων 2015 για ΓΕΛ & ΕΠΑΛ (Ομάδες Α΄ & Β΄)


ΗΜΕΡΑ
ΗΜΕΡ/ΝΙΑ
ΜΑΘΗΜΑ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ
17-6-2015
ΑΓΓΛΙΚΑ
10.00 π.μ.
ΠΕΜΠΤΗ
18-6-2015
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ
08.30 π.μ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19-6-2015
ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
08.30 π.μ.
ΣΑΒΒΑΤΟ
20-6-2015
ΓΑΛΛΙΚΑ
08.30 π.μ.
ΙΣΠΑΝΙΚΑ
16.00 μ.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ
22-6-2015
ΑΡΜΟΝΙΑ
08.30 π.μ.
ΤΡΙΤΗ
23-6-2015
ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ
08.30 π.μ.
ΤΕΤΑΡΤΗ
24-6-2015
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ
08.30 π.μ.
ΙΤΑΛΙΚΑ
16.00 μ.μ.

Εξεταστικά Κέντρα Αγγλικών

Οι εξετάσεις στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών θα διενεργηθούν στα εξεταστικά κέντρα που έχουν οριστεί από την οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εξεταστικά Κέντρα Ειδικών Μαθημάτων (πλην Αγγλικών)

1. Εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων στην Αθήνα

Στην Αθήνα θα εξεταστούν οι υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση-δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου. Αναλυτικά, τα εξεταστικά αυτά κέντρα κατά ειδικό μάθημα για τους υποψηφίους αυτούς είναι:

α) Για τα ειδικά μαθήματα «Ελεύθερο Σχέδιο» και «Γραμμικό Σχέδιο»

Η κατανομή των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα θα γίνει ως εξής:

A. Για τους υποψήφιους που κατέθεσαν αίτηση-δήλωση σε Λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΤΤΙΚΗΣ

1. Στο Ε.Κ. του 57ου Γενικού Λυκείου Αθήνας (οδός Αστραπόγιαννου 3 και Βολανάκη – 11526 Αθήνα) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και Ε (227 Ελ. Σχ. και 210 Γρ. Σχ.).

2. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Αργυρούπολης (οδός Πολεμιστών 15- 16452 Αργυρούπολη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Ζ μέχρι και Κ (214 Ελ. Σχ. και 203 Γρ. Σχ.).

3. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Χαλανδρίου (οδός Διονύσου 20 και Καλλισπέρη – 15234 Χαλάνδρι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Λ μέχρι και Ο (214 Ελ. Σχ. και 200 Γρ. Σχ.).

4. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Αμαρουσίου (οδός Κηφισίας 213- 15124 Μαρούσι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Π μέχρι και ΣΤ (210 Ελ. Σχ. και 198 Γρ. Σχ.).

5. Στο Ε.Κ. του 4ου Γενικού Λυκείου Καλλιθέας (οδός Ελ. Βενιζέλου 175- 17673 Καλλιθέα) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΣΥ μέχρι και Ψ (172 Ελ. Σχ. και 166 Γρ. Σχ.).

Β. Για τους υποψήφιους που κατέθεσαν αίτηση-δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου.

1. Στο Ε.Κ. του 7ου Γενικού Λυκείου Αθήνας (οδός Πρατίνου 19 – 11634 Παγκράτι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και ΚΙ (208 Ελ. Σχ. και 190 Γρ. Σχ.).

2. Στο Ε.Κ. του 16ου Γενικού Λυκείου Αθήνας (οδός Πανόρμου και Λαρίσης 47- 11524 Αμπελόκηποι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΚΛ μέχρι και Ο (174 Ελ. Σχ. και 152 Γρ. Σχ.).

3. Στο Ε.Κ. του Γενικού Λυκείου Καλλίπολης (οδός Μαρίας Χατζηκυριακού 27- 18539 Πειραιάς) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Π μέχρι και Ψ (235 Ελ. Σχ. και 206 Γρ. Σχ.).

β) Για το ειδικό μάθημα ξένης γλωσσάς «Γερμανικά»

1. Στο Ε.Κ. του 5ο Γενικού Λυκείου Ηλιούπολης (οδός Λ. Βουλιαγμένης 525 – 16341 Ηλιούπολη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και ΚΑ (315).

2. Στο Ε.Κ. του 18ου Γενικού Λυκείου Αθήνας (οδός Λ. Ιωνίας και Δαίρπφελδ 11 - 11144 Αθήνα) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΚΕ μέxρι και Ο (250).

3. Στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Π. Φαλήρου (οδός Τερψιθέας 35 & 28ης Οκτωβρίου – 17563 Π. Φάληρο) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Π μέχρι και Ψ (275).

γ) Για το ειδικό μάθημα ξένης γλωσσάς «Γαλλικά»

1. Στο Ε.Κ. του 4ου Γενικού Λυκείου Χαϊδαρίου (οδός Πλουμπίδη 24 & Οδυσσέως - 12461 Χαϊδάρι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέxρι και ΚΑΝ (319).

2. Στο Ε.Κ. του 9ου Γενικού Λυκείου Αθήνας (Τρώων 2- 11851 Θησείο) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΚΑΠ μέxρι και ΜΟΥ (312).

3. Στο Ε.Κ. του 18ου Γενικού Λυκείου Αθήνας (οδός Λ. Ιωνίας και Δαίρπφελδ 11 - 11144 Αθήνα) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΜΠ μέχρι και ΣΑ (271).

4. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Καισαριανής (οδός Ηρώς Κωνσταντοπούλου 13β – 16121 Καισαριανή) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΣΒ μέχρι και Ψ (251).

δ) Για το ειδικό μάθημα «Αρμονία»

1. Στο Ε.Κ. του 8ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου (οδός Μιχαλακοπούλου & Αγ. Τριάδος- 12137 Περιστέρι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και MΙ (365).

2. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Πετρούπολης (οδός Ανατ. Ρωμυλίας & Θεσσαλίας – 13231 Πετρούπολη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΜΟ μέχρι και Ψ (354).

ε) Για το ειδικό μάθημα «Έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων»

1. Στο Ε.Κ. του 5ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας (οδός Εμμ. Παππά 6 & Φιλελλήνων – 14234 Ν. Ιωνία) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και ΛΑ (307).

2. Στο Ε.Κ. του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Banquet, (οδός Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, 11521 Αθήνα), όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΛΕ μέχρι και Ψ (412).

στ) Για το ειδικό μάθημα ξένης γλωσσάς «Ιταλικά»

Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στην Αθήνα στο Ε.Κ. του 3ου Γενικού Λυκείου Νέας Σμύρνης (οδός Νικομηδείας 7- 9, 17124 Νέα Σμύρνη) (312).

ζ) Για το ειδικό μάθημα ξένης γλωσσάς «Ισπανικα»

Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στην Αθήνα στο Ε.Κ. του 3ου Γενικού Λυκείου Πειραιά (οδός Κ. Μαυρομιχάλη 14 & Παπαστράτου - 18545 Πειραιάς) (236).

Εξεταστικά Κέντρα υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Α) Στην Αθήνα θα εξεταστούν οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που κατέθεσαν αίτηση-δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου.

1. Εξεταστικό κέντρο υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των ειδικών μαθημάτων «Αγγλικά», «Ελεύθερο Σχέδιο», «Γραμμικό Σχέδιο», «Γαλλικά», «Γερμανικά», «Αρμονία», στην Αθηνά:

στο 59ο Γυμνάσιο Αθήνας, Σεκούνδου 10 & Λεωφ. Ιωνίας 319-327, τ.κ. 111 43, Άνω Πατήσια.

2. Εξεταστικό κέντρο υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των ειδικών μαθημάτων «Έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων» στην Αθηνά:

στο 5ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας (Εμμ. Παππά 6 & Φιλελλήνων- Τ.Κ. 142 34, Νέα Ιωνία).

3. Εξεταστικό κέντρο υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των ειδικών μαθημάτων «Ιταλικά», «Ισπανικά» στην Αθηνά:

στο κτίριο της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (Ανδρέα Παπανδρέου 37, τ.κ. 15180, Μαρούσι, Ισόγειο, Πτέρυγα Δ).

Β) Στη Θεσσαλονίκη θα εξεταστούν οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

1. Εξεταστικό κέντρο υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των ειδικών μαθημάτων «Αγγλικά», «Ελεύθερο Σχέδιο», «Γραμμικό Σχέδιο», «Γαλλικά», «Γερμανικά», «Αρμονία», «Ιταλικά» στη Θεσσαλονίκη:

στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Τέρμα Πυλαίας, τ.κ. 55535, Θεσσαλονίκη.

2. Εξεταστικό κέντρο υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των ειδικών μαθημάτων «Έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων» στη Θεσσαλονίκη:

στο 2ο Γενικό Λύκειο Νεάπολης (πρώην Στρ. Στρεμπενιώτη – Νεάπολη Θεσ/κη, Τ.Κ. 567 01).

3. Ειδικά οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του ειδικού μαθήματος «Ισπανικά» θα εξεταστούν στην Αθήνα:

στο κτίριο της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (Ανδρέα Παπανδρέου 37, τ.κ. 15180, Μαρούσι, Ισόγειο, Πτέρυγα Δ).

Οδηγίες προς τους υποψηφίους

1. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά το δελτίο εξεταζομένου και κατά προτίμηση και την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

2. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. για όλα τα μαθήματα εκτός των Αγγλικών, για το οποίο πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 09:30 π.μ. και των Ιταλικών και των Ισπανικών για τo οποίo πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 15.30 μ.μ..

3. Ο χρόνος διάρκειας της εξέτασης των Ξένων Γλωσσών και της Αρμονίας είναι 3 ώρες και του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου 6 ώρες. Ειδικά για το μάθημα «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων», διευκρινίζεται ότι η διάρκεια εξέτασης είναι περίπου 20 λεπτά.

4. Κατά την εξέταση στο Γραμμικό Σxέδιο δίνεται στους υποψήφιους χαρτί σxεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 Χ 0,58 μ.. Για το λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά, δηλαδή χαρτί πρόχειρο σχεδίασης (ριζόχαρτο ή άλλο, απαραιτήτως σε διάσταση Α4), μολύβια με διαφορετική σκληρότητα για διαφορετικά πάχη γραμμών, όργανα για σχεδίαση με μολύβι ή με σινική μελάνη, ταυ ή παραλληλογράφο, τρίγωνα σxεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και τα λοιπά αναγκαία μέσα σxεδίασης (διαβήτη, καμπυλόγραμμο, γομολάστιxα, ξύστρα - καμπάνα κ.λ.π.). Απαγορεύεται, όμως, να xρησιμοποιεί συστήματα σxεδίασης, δηλαδή ειδικά εκτυπωτικά μηxανήματα γραφής και σxεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιxεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κ.λ.π.) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων και κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα: είκοσι, ένα : πενήντα κ.λ.π.), καθώς και υπολογιστικές μηχανές (κομπιούτερς).

5. Κατά την εξέταση στο Ελεύθερο Σxέδιο, δίνεται στους υποψήφιους xαρτί σxεδίασης που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σxεδίαση, 0,50 Χ 0,50 μ. Για το λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έxει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σxεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το xαρτί σxεδίασης. Η εξέταση γίνεται με μολύβια. Ο υποψήφιος πρέπει να έxει μαζί του, εκτός από την πινακίδα, μολύβια μαλακά και σκληρά, γομολάστιxα, ξύστρα. Επίσης επιτρέπεται η χρησιμοποίηση βελόνας μετρήματος και νήματος στάθμης, ενώ δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση σπρέυ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατρούς-στρατιώτες στα απομακρυσμένα νησιά προωθεί το υπ. Άμυνας


Προσωρινή λύση στο θέμα της περίθαλψης δίνει πρόταση του ΠΙΣ.

Λύση στο τεράστιο πρόβλημα που προκύπτει από την υγειονομική εγκατάλειψη των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, δίνει έστω και προσωρινά η αποδοχή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο του αιτήματος του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκου, να καλύψουν γιατροί-στρατιώτες την υπηρεσία υπαίθρου σε άγονα νησιά και δυσπρόσιτες περιοχές παράλληλα με τη στρατιωτική τους θητεία.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ έστειλε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας μία λίστα με 17 Περιφερειακά Ιατρεία τα οποία χρήζουν άμεσης στελέχωσης προκειμένου να προχωρήσουν οι τυπικές διαδικασίες:

ΣΥΡΟΣ - ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

1) ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΙΚΙΝΟΥ: μία θέση αγροτικού ιατρού κενό από τον 11/2013
2) ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΘΗΡΑΣΙΑΣ: δύο θέσεις αγροτικών ιατρών, η μια κενή από τον 04/2013 και η άλλη κενή από τον 02/2015
3) ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΕΡΙΦΟΥ: μία θέση κενή από 04/2014
4) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΥΘΝΟΥ: μία θέση αγροτικού ιατρού κενή από τον 01/2015

Γ.Ν -Κ.Υ ΝΑΞΟΥ

1) ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ: μία θέση αγροτικού ιατρού κενή από το 2013
2) ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΔΟΝΟΥΣΑΣ: μία θέση αγροτικού ιατρού κενή από τον 07/2012
3) ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ: μία1 θέση αγροτικού ιατρού κενό από το 2013
4) ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΥΦΩΝΗΣΙΩΝ: μία θέση αγροτικού ιατρού κενή από το 2014

ΑΛΟΝΗΣΟΣ - ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Α.Ι. Αλονήσου, Αγροτικό Ιατρείο 1 χρόνο κενό, 2 θέσεις

ΙΘΑΚΗ - ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Α.Ι.Σταυρός, Αγροτικό Ιατρείο, 2 χρόνια κενό, 2 θέσεις

ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Α.Ι. ΤΗΛΟΥ, ΛΕΙΨΩΝ, ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ, Πολλά χρόνια κενά
ΘΑΣΟΣ
Περιφερειακό Ιατρείο Λιμεναρίων Θάσου κενό 1,5 χρόνο (1 θέση)

ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ

Α.Ι. Πετρωτών
Α.Ι.Ορμενίου, Δήμος Δικαίου, Αγροτικά Ιατρεία, 2 χρόνια κενά


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίωρη στάση εργασίας αύριο των ταχυδρόμων στο νομό Αττικής


Ζητούν άμεσες προσλήψεις για την κάλυψη των κενών στον κλάδο.

Στάση εργασίας, από τις 12.00 έως τις 15.00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποιούν αύριο οι ταχυδρόμοι Αθήνας και νομού Αττικής, ζητώντας άμεσες προσλήψεις για την κάλυψη των τεράστιων κενών, προκειμένου να πάρουν τις καλοκαιρινές τους άδειες.

Το Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής, σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «διάλυση στον τομέα της διανομής» σημειώνοντας πως εάν δεν γίνουν άμεσα προσλήψεις το καλοκαίρι θα περνά ο ταχυδρόμος μια φορά, στις δέκα μέρες, σε περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Ειδικότερα, το Σωματείο ζητά την άμεση πρόσληψη 581 διανομέων πανελλαδικώς που αποφάσισε το ΔΣ του ΕΛΤΑ για την κάλυψη των κενών τομέων στην διανομή και την πρόσληψη υπαλλήλων για χορήγηση κανονικών αδειών 2015 με αντικατάσταση (πλήρη και σωστή αναπλήρωση).

«Η ευθύνη είναι διαχρονική και βαραίνει τη διοίκηση, η οποία με την πολιτική που ακολούθησε τα τελευταία χρόνια οδήγησε στη κατάσταση για άλλη μία φορά οι Ταχυδρόμοι να μην μπορούν να πάρουν τις καλοκαιρινές τους άδειες» καταγγέλλουν οι ταχυδρόμοι σε ανακοίνωσή τους. Και δηλώνουν ότι οι δικαιούμενες κανονικές άδειες επί σειρά ετών δεν χορηγούνται σύμφωνα με τον υπηρεσιακό προγραμματισμό καταστρατηγώντας έτσι όρους Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, σχετικών αποφάσεων της Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά κυρίως παραβιάζοντας κατάφωρα τη σχετική εργατική νομολογία.

Τέλος, επισημαίνουν πως τα υφιστάμενα κενά στη διανομή, αλλά και τα νέα τα οποία δημιουργούνται μέρα με την ημέρα, όχι μόνο έχουν επιβαρύνει την ποιότητα των ταχυδρομικών υπηρεσιών αλλά και έχουν κάνει την εργασιακή καθημερινότητα των ταχυδρόμων αφόρητη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση


Σε εφαρμογή από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Καινοτόμο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στο γνωστικό αντικείμενο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τίθεται σε εφαρμογή από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Πρόκειται για το Κοινό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση», το οποίο είναι το πρώτο που δημιουργείται με σκοπό την κάλυψη αναγκών εκπαίδευσης και επιστημονικής κατάρτισης στελεχών της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, αλλά και για την κατάρτιση νέων στελεχών και επιστημόνων στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Το πρόγραμμα υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), με τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και τη σύμπραξη των Πανεπιστημίων Πελοποννήσου (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων), Πειραιώς (Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων), Δημοκρίτειου Θράκης (Τμήμα Οικονομικών Επιστημών) και Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Οικονομικών Επιστημών).

Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην ΚΕΔΕ, το μεταπτυχιακό θα απονέμεται μετά από επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών σε τρεις κατευθύνσεις: α) Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, β) Οικονομικής Λειτουργίας και γ) Κοινωνικής Πολιτικής. Θα έχει διάρκεια δώδεκα μήνες και οι τόποι διεξαγωγής του θα είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Κομοτηνή, σύμφωνα με τον αριθμό των συμμετεχόντων σε κάθε Τμήμα.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής αναμένεται να ξεκινήσει το β΄ δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, ενώ η έναρξη υλοποίησης του μεταπτυχιακού εκτιμάται για τον Οκτώβριο του 2015.

Το πρόγραμμα απευθύνεται πρωτίστως σε στελέχη των ΟΤΑ, χωρίς να αποκλείονται όσοι δεν έχουν θητεία στην αυτοδιοίκηση αλλά ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης επισήμανε ότι το επόμενο βήμα θα είναι η μεταπτυχιακή εκπαίδευση νυν και επίδοξων αιρετών. Ο διευθύνων σύμβουλος και ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ, Γιάννης Μέξης και Κώστας Ασκούνης, αντίστοιχα, σημείωσαν ότι στόχος του προγράμματος είναι η εξειδίκευση των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε οι γνώσεις που θα αποκομίσουν να αξιοποιηθούν στην προσφορά καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου έκανε λόγο για έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στην αυτοδιοίκηση λόγω περιορισμού των προσλήψεων, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό ότι το πρόγραμμα θα ακυρωθεί στην πράξη αν δεν αντιμετωπίσει «την αγκύλωση της τεράστιας γραφειοκρατίας».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μισθολογική αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών διορισμένων από το 2012 και έπειτα


Τι απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας.

Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας όλες τις στρεβλώσεις που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών δεσμεύεται να μελετήσει προσεκτικά όλα τα σχετικά ζητήματα στην κατεύθυνση της αποκατάστασης των αδικιών και με στόχο την ουσιαστική αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς των εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση.

Τα παραπάνω δήλωσε γραπτώς ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης μετά από την ερώτηση βουλευτών με θέμα «Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας στους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν από το 2012 και μετά».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ τόνιζαν μεταξύ των άλλων στο κείμενό τους ότι «οι εκπαιδευτικοί έχουν υποστεί σοβαρή μείωση των αποδοχών τους. Με την εφαρμογή του «νέου μισθολογίου» το Νοέμβριο του 2011 και το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων από τότε οι εκπαιδευτικοί μένουν καθηλωμένοι στους πετσοκομμένους μισθούς».

Ακόμη πιο έντονο ανέφεραν οι βουλευτές είναι το πρόβλημα για τους εκπαιδευτικούς (περίπου 500) που διορίστηκαν από το Σεπτέμβριο του 2012 και μετά. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί, ενώ όταν διορίστηκαν είχαν προϋπηρεσία ετών (έως και 15) αυτή δεν αναγνωρίστηκε (έως 7 έτη αναγνωρίζει ο νόμος) και κατατάχθηκαν στον κατώτατο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο (ΣΤ0). Η κατάταξη αυτή έγινε με βάση τη διάταξη του νόμου 4024/2011, σύμφωνα με την οποία η αναγνώριση της προϋπηρεσίας γίνεται μετά τη μονιμοποίηση (διετία).

Οι βουλευτές του ΚΚΕ επισήμαιναν ότι « για τους διορισθέντες του 2012 έχει παρέλθει η διετία και έχουν μονιμοποιηθεί. Ωστόσο, εξακολουθεί και δεν αναγνωρίζεται μισθολογικά η προϋπηρεσία τους καθώς το Υπουργείο Παιδείας απαντά πως είναι παγωμένη οποιαδήποτε μισθολογική εξέλιξη».

Οι βουλευτές Κατσώτης, Βαρδαλής, Κανέλλη, Τάσσος, Συντυχάκης ζητούσαν να μάθουν τι μέτρα προτίθεται να λάβει ο υπουργός Παιδείας ώστε να αναγνωριστεί μισθολογική η προϋπηρεσία στους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν από το 2012 και μετά και να γίνει η κατάταξή τους στο βαθμό και στο μισθολογικό κλιμάκιο που αντιστοιχεί στην προϋπηρεσία τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...