Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Η κοινότητα όπου ζουν δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων


Οι παραβάτες του σεξ ξεκινούν εδώ μια νέα ζωή αποκομμένοι από την κοινωνία.

Στις παρυφές μιας αγροτικής πόλης σε μια φτωχή περιοχή του Palm Beach, στη Φλόριντα, βρίσκεται η μικρή κοινότητα, η Miracle Village - το σπίτι για πάνω από 100 παραβάτες του σεξ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Φλόριντα, απαιτείται από τους παραβάτες να ζουν τουλάχιστον 300 μέτρα μακριά από σχολεία, στάσεις λεωφορείων ή τον τόπο όπου συναθροίζονται παιδιά, όμως πολλοί δήμοι επεκτείνουν αυτό το νόμο με τις τοπικές διατάξεις να αυξάνουν την απόσταση μέχρι τα 800 μέτρα.

Στην πραγματικότητα, αυτό γίνεται εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθεί και πολλοί παραβάτες αγωνίζονται για να βρουν μια στέγη και να αποκαταστήσουν τη ζωή τους στην κοινωνία. Το χωριό, που ιδρύθηκε από μια Χριστιανική διακονία, επιδιώκει να βοηθήσει τους παραβάτες που δεν έχουν πουθενά να πάνε.

Οι φωτογράφοι Sofia Valiente και Noah Rabinowitz επισκέφτηκαν τη κοινότητα και κατέγραψαν τις ζωές των κατοίκων.




















Διαβάστε περισσότερα...

19 δήμαρχοι κατά ελέγχου σε συμβάσεις


Την απόφασή τους να μην επιτρέψουν τον έλεγχο που «απαιτεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης», των συμβάσεων των υπαλλήλων των δήμων που μετατράπηκαν, πριν από 10 χρόνια, από ορισμένου σε αορίστου χρόνου με το διάταγμα Παυλόπουλου δημοσιοποίησαν σε κοινή ανακοίνωσή τους 19 δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για τους δημάρχους Δημήτρη Μπίρμπα (Αιγάλεω), Γιάννη Σταθόπουλο (Αγίας Παρασκευής), Μανώλη Καλλέργη (Ανωγείων), Ακη Κατωπόδη (Βύρωνα), Τίνα Καφατσάκη (Ζωγράφου), Γιώργο Κοντόσταυλο (Καισαριανής), Χρήστο Βρεττάκο (Κερατσινίου - Δραπετσώνας), Κώστα Νικολούζο (Κέρκυρας), Λευτέρη Ιωαννίδη (Κοζάνης), Γιώτα Πούλου (Λεβαδέων), Κώστα Δρακονταειδή (Λευκάδας), Τάκη Λουκόπουλο (Ναυπακτίας), Ηρακλή Γκότση (Νέας Ιωνίας), Γιάννη Λαγουδάκη (Περάματος), Μίλτο Χατζηγιαννάκη (Σκύρου), Παύλο Πολάκη (Σφακίων), Παναγιώτη Σαρχώση (Τυρνάβου), Αρη Βασιλόπουλο (Φιλαδελφείας - Χαλκηδόνος), Σίμο Ρούσο (Χαλανδρίου).

Όπως τονίζουν, θα στηρίξουν τους εργαζομένους. «Η κυβέρνηση επιδιώκει την από μηδενική βάση και με αλλαγμένα κριτήρια επανεξέταση των συμβάσεων, ώστε να βρει πρόφαση να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις», καταλήγουν.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυξημένο το ενδιαφέρον για τα προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ


Τι πρέπει να κάνουν όσοι επιλέχθηκαν και οι επιλαχόντες.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της κλήρωσης για τη φοίτηση στο ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ. Η περίοδος των αιτήσεων έληξε στις 15 Σεπτεμβρίου και συνολικά κατατέθηκαν 6.146 αιτήσεις για 2.450 προσφερόμενες θέσεις. Τη φετινή χρονιά το ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα αυξημένο καθώς συγκριτικά με το προηγούμενο έτος αυξήθηκαν οι αιτήσεις κατά 47%.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αναζητήσουν, τα αποτελέσματα από το διαδίκτυο.

Ο αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν ανά πρόγραμμα (ΕΠΠΑΙΚ, ΠΕΣΥΠ) και πόλη είναι:




    ΠΟΛΗ
    ΕΠΠΑΙΚ
    ΠΕΣΥΠ

    Προσφερόμενες θέσεις
    Υποβληθείσες αιτήσεις 2014
    Υποβληθείσες αιτήσεις 2013
    Προσφερόμενες θέσεις
    Υποβληθείσες αιτήσεις 2014
    Υποβληθείσες αιτήσεις 2013
    ΑΘΗΝΑ
    280
    1133
    983
    130
    292
    242
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    160
    916
    657
    40
    190
    125
    ΠΑΤΡΑ
    160
    404
    321



    ΙΩΑΝΝΙΝΑ
    120
    293
    231



    ΒΟΛΟΣ
    150
    521
    293
    50
    101

    ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    160
    375
    302
    40
    73

    ΣΑΠΕΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
    120
    264
    194
    40
    64

    ΡΟΔΟΣ
    200
    180
    177
    50
    43

    ΜΥΤΙΛΗΝΗ
    200
    209
    204
    50
    61

    ΚΟΖΑΝΗ
    200
    587
    452
    50
    110

    ΑΡΓΟΣ
    200
    262

    50
    68

    ΣΥΝΟΛΟ
    1950
    5144
    3814
    500
    1002
    367

Επιλεγέντες
Οι ανήκοντες στην κατηγορία αυτή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κλήρωσης για την εισαγωγή στο Ε.Π.ΠΑΙ.Κ. και το Π.Ε.ΣΥ.Π., τα οποία αναρτήθηκαν στις 17/9/2014 στη διεύθυνση (www.aspete.gr), θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 600,00€ στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στον λογαριασμό 154/54501287του ΕΛΚΕ της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και να αποστείλουν μέχρι 30.9.2014, τα παρακάτω δικαιολογητικά για έλεγχο:

1.Αίτηση (διατίθεται στην ιστοσελίδα της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. www.aspete.gr).
2. Αντίγραφο πτυχίου ΑΕΙ (Πανεπιστημιακού ή Τεχνολογικού τομέα) (για τα πτυχία της Αλλοδαπής αναγνώριση του ΔΟΑΤΑΠ/ ΙΤΕ).
3. Αντίγραφο κατάθεσης στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ στον λογαριασμό 154/54501287 του ΕΛΚΕ της Α.Σ. ΠΑΙ.Τ.Ε. του ποσού των 35,00€ που απαιτείτο για τη συμμετοχή στη διαδικασία της κλήρωσης.
4. Αντίγραφο κατάθεσης στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ στον λογαριασμό 154/54501287 του ΕΛΚΕ της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. του ποσού των 600 ευρώ.

Επιλαχόντες
Οι ανήκοντες στην κατηγορία αυτή σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κλήρωσης για την εισαγωγή στο Ε.Π.ΠΑΙ.Κ. και το Π.Ε.ΣΥ.Π., θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. www.aspete.gr μέχρι και τις 14.10.2014 για να ενημερωθούν ποιοι από τον πίνακα των Επιλαχόντων, με αυστηρή σειρά προτεραιότητας, καλύπτουν τα κενά της Κατηγορίας των Αρχικά Επιλεγέντων.



Διαβάστε περισσότερα...

Σινεφίλ… ξενύχτια μετά τις Νύχτες Πρεμιέρας


Τα after party σε αθηναϊκά στέκια.

Το σινεφίλ κοινό της πόλης κατά την διάρκεια του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας, θα ξενυχτά μετά από κάθε προβολή.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Πέμπτη 18/9: Toy Bar (Πλατεία Καρύτση): Party έναρξης του ελληνικού προγράμματος με αφορμή την ταινία «Εlectra» του Πέτρου Σεβαστίκογλου.

Παρασκευή 19/9: Tesla Bar (Bios): Party ιρλανδικού κινηματογράφου με αφορμή τις ταινίες «Χρυσό» του Νίαλ Χίρι και «Οι τελευταίες μέρες του Πίτερ Μπέργκμαν» του Κιαρράν Κάσσιντι σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ιρλανδιας.

Σάββατο 20/9: Σκουφάκι (Κολωνάκι): Party ημέρας Γαλλοφωνίας σε συνεργασία με το τηλεοπτικό δίκτυο TV5 Monde.
Κυριακή 21/9: Φουάρ (Μοναστηράκι): DJ set από τους drog_a_tek με αφορμή την προβολή της ταινίας «η Έκρηξη» του Σύλλα Τζουμέρκα.

Δευτέρα 22/9: Toy Bar (Πλατεία Καρύτση): Party με αφορμή την ταινία «Το Σπίτι» του Αθανάσιου Καρανικόλα.

Τρίτη 23/9: Ταράτσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος (Γκάζι): Party με αφορμή την ταινία «Για Πάντα» της Μαργαρίτας Μαντά.

Τετάρτη 24/9: Kύριος (πλατεία Μαβίλη): Party με αφορμή την ταινία «Πανδημία» του Δημήτρη Πιατά.

Πέμπτη 25/9: Bartesera (κέντρο): Party με αφορμή την ταινία «Καλωσόρισες στη Νέα Υόρκη» του Εϊμπελ Φεράρα.

Παρασκευή 26/9: Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Γκάζι): Party για τα 25 χρόνια του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ και τα 20 Χρόνια του φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας με καλεσμένο τον ντράμερ των Pulp Nick Banks και την ομάδα του Popaganda.gr.

Σάββατο 27/9: Black Duck Garden (Πλατεία Κλαυθμώνος): Party για το Ελληνικό Σινεμά.

Κυριακή 28/9: Six d.o.g.s. (Μοναστηράκι): Party Λήξης του Φεστιβάλ με τον Ηλία Φραγκούλη στην επιλογή της μουσικής.



Διαβάστε περισσότερα...

Μπορεί να είναι και η πιο fit μαμά


Η 38χρονη αστυνομικός διαθέτει ένα απίστευτα γραμμωμένο σώμα και δέχεται επικρίσεις γι αυτό.

Η super fit μαμά από το Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, Sally Brouwer αποκρούει τις όποιες κατηγορίες από άλλες μαμάδες, έπειτα από τις φωτογραφίες της που ανέβασε στα social media.

Η μητέρα τριών παιδιών, βρέθηκε στο πυρ το εξώτερο όταν ανέβασε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook φωτογραφίες από την εκπληκτική μεταμόρφωσή της όταν έχασε 17 κιλά μετά την εγκυμοσύνη της.
«Δε μπορώ να καταλάβω πώς ντροπιάζω άλλες γυναίκες με το να ανεβάζω δικές μου φωτογραφίες» λέει στο The Australian women’s weekly. «Υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα για να ασχοληθούν από το να κρίνουν το πριν και το μετά της εγκυμοσύνης μου», αναφέρει.

Η 38χρονη προσπαθεί να ισορροπήσει την καριέρα της ως αστυνομικός και ως personal trainer μαζί με τον ρόλο της μαμάς των τρίδυμων Poppy, Gus και Abigail.

«Δεν με ενδιαφέρει αν μου λένε ότι μοιάζω με άντρα, ή υπερβολικά γυμνασμένη και αδύνατη. Είμαι πολύ ευχαριστημένη με αυτά που κάνω…», απαντά η 38χρονη στους επικριτές της. 



Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή, λένε, είναι η καλύτερη δουλειά του κόσμου


Ο αρθρογράφος που θα γράφει για τις... παραισθήσεις στο σεξ.

Αν σας αρέσει το σεξ και η μαριχουάνα τότε αυτή η δουλειά είναι κομμένη και ραμμένη για εσάς. Πριν λίγα εικοσιτετράωρα, στο νέο σάιτ της εφημερίδας The Denver Post, The Cannabist, ανέβηκε μια αγγελία με την σημείωση ότι πρόκειται για την καλύτερη δουλειά .

«Αρθρογράφος του σεξ με προσανατολισμό στο "χόρτο"», έγραφε η αγγελία.

Η Cannabist ξεκίνησε μόλις λίγες ημέρες πριν από την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας που θέσπισε το Κολοράντο στις αρχές του 2014. Το εξειδικευμένο αυτό πόρταλ, κάλυπτε θέματα που σχετίζονται με τη μαριχουάνα όπως την πολιτική ή τα οικονομικά και πλέον η επιθυμία τους είναι να εισέλθουν δυναμικά και στην καυτή θεματολογία του σεξ.

Άραγε όμως τι ακριβώς κάνει ένας αρθρογράφος του σεξ με focus στη μαριχουάνα; Ιδού τι απαιτούνται για τη δουλειά σύμφωνα με την αγγελία: «ο νέος μας freelance αρθρογράφος θα γράφει για το σεξ, τις σχέσεις, την οικειότητα, θέματα ισότητας των φύλων, όπως όλα αυτά σχετίζονται σε έναν κόσμο όπου η μαριχουάνα γίνεται νόμιμη - και μάλιστα πολλές φορές υπάρχει και στη κρεβατοκάμαρα...».



Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα γράψετε ένα email που δε θα αγνοήσει κανείς


Σε έναν κόσμο που επικοινωνεί πλέον μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από την ανταλλαγή μιας κουβέντας, μέχρι την αποστολή βιογραφικών σημειωμάτων και την επίλυση σοβαρών θεμάτων (επιχειρηματικών, οικονομικών κ.ά), είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς πώς μπορεί να στείλει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, που δε θα αγνοηθεί από κανέναν και δε θα «χαθεί» ανάμεσα στα υπόλοιπα.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος για τον οποίο θέλετε να τραβήξετε την προσοχή του παραλήπτη σας, σας έχουμε την κατάλληλη πρόταση.

Γιατί όταν κάτι ξεκινά καλά, θες να συνεχίσεις για να δεις πού θα σε βγάλει…

Δείτε παρακάτω μερικές εισαγωγές για email, που θα σας φέρουν την απάντηση που ζητάτε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider.

1. «Σου έχω καλά νέα…»

Σε όλους αρέσουν τα καλά νέα. Γιατί λοιπόν να μην το τονίσετε;

2. «Σου έχω μια απάντηση…»

Ξεκινήστε το κείμενό σας με μια επιβεβαίωση, ότι έχετε βρει την απάντηση σε αυτό που ψάχνατε.

3. «Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου…»

Η φράση αυτή σημαίνει ότι θα φτάσετε στο σωστό σημείο και δεν θα κρατήσετε τίποτα κρυφό. Είναι σημαντικό να το τονίσετε αυτό, γιατί διαφορετικά η «φλυαρία» μπορεί να μπερδέψει κάποιους.

4. «Έχουμε εκτοξευθεί…»

Μπορεί να θυμίζει διαστημική ορολογία, όμως η συγκεκριμένη φράση ξεκινήματος είναι μια καλή και θετική αρχή και αποτελεί καλό προάγγελο για οποιαδήποτε εξήγηση/δικαιολογία ακολουθήσει.

5. «Επείγον…»

Δηλώνετε με αποφασιστικότητα και βεβαιότητα, πως αυτό που πρόκειται να πείτε είναι στην πραγματικότητα κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Σίγουρα «τραβά» την προσοχή.

6. «Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με μια συγνώμη…»

Δείχνει στον παραλήπτη ότι το περιεχόμενο του μηνύματος αφορά ένα λάθος, που δεν έχει κάνει ο ίδιος, αλλά εσείς.

7. «Θα σου φτιάξω τη μέρα με αυτό…»

Όταν ένα μήνυμα υπόσχεται να βελτιώσει τη μέρα κάποιου, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα… διαβαστεί.

8. «Ολοκλήρωσα την έρευνά μου…»

Οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει επιπλέον πληροφορίες –ειδικά στους εργασιακούς χώρους- είναι χρήσιμο και ευπρόσδεκτο.

9. «Οι φήμες βγήκαν αληθινές…»

Μπορεί να μη γνωρίζετε καν σε ποιο πράγμα αναφέρεται ο αποστολέας, αλλά ως παραλήπτης θα μπείτε σίγουρα στον πειρασμό να ανακαλύψετε περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

10. «Σε συνέχεια της προηγούμενης επικοινωνίας μας…»

Είναι μια απλή τεχνική, που χρησιμοποιείται συχνά, ακριβώς επειδή είναι πολύ αποτελεσματική.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς καθαρίζουμε λεκέδες από τηλεοράσεις και οθόνες υπολογιστών


Συμβουλές με βάση τις οδηγίες των κατασκευαστών.

Η βρωμιά και οι λεκέδες είναι δύσκολο να αποφευχθούν τόσο από τις τηλεοράσεις, όσο και από τις οθόνες υπολογιστών, όσο και αν τις προσέχουμε.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσουμε τα σύγχρονα, μεγάλα πάνελ.

Οι οδηγίες των κατασκευαστών δημιουργούν μεγαλύτερο μπέρδεμα, αφού τα όσα πρέπει να αποφύγουμε είναι συχνά περισσότερα από αυτά που πρέπει να κάνουμε, ενώ δεν αποκλείονται και οι αντικρουόμενες οδηγίες μεταξύ των εταιρειών.

Το έγκυρο τεχνολογικό site cnet.com, δημοσίευσε συμβουλές για τον καθαρισμό των οθονών, συνδυάζοντας και τις οδηγίες των κατασκευαστών...

Αρχικά, προσπαθήστε να καθαρίσετε την οθόνη σας με ένα, στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδια.

Εάν με αυτό δεν καταφέρετε να αφαιρέσετε τη βρωμιά, προμηθευτείτε δύο πανιά και ένα διάλυμα από αραιωμένο υγρό σαπούνι και ζεστό.

Αφού αφαιρέσετε τη σκόνη από την οθόνη, βυθίστε το ένα πανί στο διάλυμα, στραγγίστε το και απαλά καθαρίστε την οθόνη (το πανί δεν πρέπει να στάζει, αλλά να είναι απλά νοτισμένο). Κατόπιν, ξεπλύνετε το πανί από το σαπούνι, στύψτε το και ξαναπεράστε την οθόνη, ώστε να αφαιρέσετε το σαπούνι. Τελειώστε το καθάρισμα, χρησιμοποιώντας το στεγνό ύφασμα για να αφαιρέσετε κάθε ίχνος υγρασίας.

Οι παραπάνω οδηγίες, πρέπει να ακολουθηθούν με προσοχή και με ευθύνη του χρήστη.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Τα άτομα με αναπηρία δεν τρομοκρατούνται! Να πάρουν θέση εδώ και τώρα υπ. Εργασίας, Πρόνοια, ΙΚΑ


Δελτίο Τύπου 17.09.2014


Αρ. Πρωτ.: 3733

Μόνο τρομοκρατικό σενάριο οριστικής εξαφάνισης των κοινωνικών πολιτικών και της στήριξης στα άτομα με αναπηρία μπορεί να χαρακτηριστεί το σημερινό πρωτοσέλιδο και το ρεπορτάζ του Ε.Τ. (17/9/2014), με τίτλο «5+1 αλλαγές στις συντάξεις αναπηρίας».

Στο ρεπορτάζ που επικαλείται «απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες» γίνεται λόγος για το επίσημο άνοιγμα του Καιάδα για τα άτομα με αναπηρία στη χώρα. Γίνεται λόγος για «Ενιαίες προϋποθέσεις για την χορήγηση των αναπηρικών συντάξεων, θέσπιση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τη χορήγηση των επιδομάτων και ψαλίδισμα των φορολογικών απαλλαγών, τελών κυκλοφορίας και αγοράς Ι.Χ.», όπως εισηγούνται στο υπουργείο Εργασίας «υψηλόβαθμα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων, μετά τα όσα έχουν προτείνει το ΚΕΓΙΕ και ο ΟΟΣΑ». Παράλληλα, ο υποδιοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Διονύσης Πατσιούρης σε δηλώσεις του στην ίδια εφημερίδα υποστηρίζει «την ανάγκη αντιμετώπισης των στρεβλώσεων που παρατηρούνται στη χορήγηση των παροχών αναπηρίας».

Οι πραγματικές στρεβλώσεις αφορούν στην οικονομική εξαθλίωση στην οποία έχουν περιέλθει τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους τα χρόνια του μνημονίου. Στρέβλωση αποτελεί η ελάχιστη προστασία που παρέχεται στα άτομα με αναπηρία, σε ευθεία αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας και τη Διεθνή Σύμβαση για τα δικαιώματα των ΑμεΑ του ΟΗΕ, που κατά τα άλλα αποτελεί νόμο του κράτους! Αν φανταστούμε το σενάριο να πραγματοποιηθεί έστω και μία από τις οδηγίες των «υψηλόβαθμων στελεχών» της Πρόνοιας και των Ταμείων, μπορούμε πλέον να κάνουμε λόγο για διατεταγμένο σχέδιο εξόντωσης της πλέον ευάλωτης κοινωνικής ομάδας. Στη χώρα που η ανεργία στα άτομα με αναπηρία έχει χτυπήσει κόκκινο, η κοινωνική πρόνοια έχει περιέλθει σχεδόν εξολοκλήρου στη διακριτική ευχέρεια των οικογενειών και το κόστος της αναπηρίας δεν έχει μετρηθεί ποτέ, παρά τις συνεχείς πιέσεις του οργανωμένου αναπηρικού κινήματος, η περικοπή οποιασδήποτε από τις ελάχιστες φοροελαφρύνσεις ή μέρους των πενιχρών συντάξεων θα οδηγήσει σε κοινωνική κρίση και σε δυσβάσταχτα περιθώρια επιβίωσης.

Το εθνικό αναπηρικό κίνημα καλεί εδώ και τώρα τις ηγεσίες του ΙΚΑ, της Γ.Γ. Πρόνοιας και του υπουργείου Εργασίας να πάρουν θέση δημόσια για όλα τα παραπάνω σενάρια.

Σε κάθε περίπτωση, το αναπηρικό κίνημα σαν μια γροθιά θα αγωνιστεί ενάντια σε αυτή την αήθη προσπάθεια τρομοκράτησης των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, απ' όπου και αν προέρχεται!



Διαβάστε περισσότερα...

Οικονομική βοήθεια στους απολυμένους της Κατσέλης από το Ευρωκοινοβούλιο


Εγκρίθηκαν 6.096.000 ευρώ για επανεκπαίδευση και βοήθεια στους 508 απολυμένους.

Στην εκταμίευση 6.096.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση τα οποία θα δοθούν ως ενίσχυση για επανεκπαίδευση και βοήθεια στους 508 απολυμένους της ελληνικής εταιρείας αρτοποιίας Nutriart (πρώην Κατσέλης) και την εκπαίδευση άνεργων νέων στην Κεντρική Μακεδονία, ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η παροχή βοήθειας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση για τους απολυμένους της ελληνικής εταιρείας, καθώς και σε πρώην εργαζόμενους σε βιομηχανίες της Ισπανίας, της Ολλανδίας και της Ρουμανίας, εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου με 624 ψήφους υπέρ, 69 κατά και 11 αποχές.

Οι σχετικές νομοθετικές πράξεις μένει τώρα να εγκριθούν και από το Συμβούλιο των Ευρωπαίων υπουργών, το οποίο αναμένεται να ψηφίσει για τις ενισχύσεις στην Ελλάδα και τη Ρουμανία στις 25 Σεπτεμβρίου και για την Ισπανία και την Ολλανδία στις 8 Οκτωβρίου.

Τα 6.096.000 ευρώ της ενίσχυσης (60% του συνολικού κόστους) θα δοθούν για την επανεκπαίδευση και την παροχή βοήθειας των 508 απολυμένων σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία, μετά την πτώχευση της εταιρείας Nutriart, προκειμένου να μπορέσουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και για την εκπαίδευση 505 άνεργων νέων στην Κεντρική Μακεδονία, μία περιοχή όπου το ποσοστό ανεργίας των νέων αγγίζει το 60,4%.



Διαβάστε περισσότερα...

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «μετακομίζουν» τα spam


Υποχωρούν από τα e-mail και στοχεύουν πλέον τα μέσα κοινωνική δικτύωσης.

Σταδιακή μείωση του όγκου των ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρατηρεί, τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία κυβερνο-ασφάλειας Symantec η οποία σε έκθεσή της υποστηρίζει πως τα spam e-mails δεν… σβήνουν από τον διαδικτυακό χάρτη απλά έχει ξεκινήσει μάλλον η μετεξέλιξή της, με στόχευση πλέον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η έκθεση «Symantec Internet Security Threat Report» αναφέρει, ότι τα spam που αφορούν στα e-mails των επιχειρήσεων, μειώθηκαν οριακά κατά 3%, από 30 δισεκατομμύρια spam e-mails ανά ημέρα το 2012 σε 29 δισεκατομμύρια το 2013. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει διαφορετικούς τύπους spam, από δημοφιλείς δίαιτες, φαρμακευτικά προϊόντα, προϊόντα που αφορούν τους ενήλικες και σελίδες γνωριμιών, τα οποία μπορούν να γίνουν απλώς ενοχλητικά, έως σαφώς πιο επικίνδυνα spam, τα οποία περιέχουν επισυναπτόμενα αρχεία που μεταφέρουν κακόβουλο λογισμικό (malware).

Το δεύτερο είδος spam γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές. Σύμφωνα με την έκθεση, πολλοί spammers που κατά το παρελθόν περιορίζονταν να χρησιμοποιούν δίκτυα (botnets) για να μεταδώσουν ευρέως τα ενοχλητικά spam τους, τώρα έχουν επικεντρωθεί στη δημιουργία κακόβουλου λογισμικού.

Η Symantec επισημαίνει, ότι τα spam που υπάρχουν σήμερα, δεν διαδίδονται μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δεδομένου ότι εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι πάροχοι έχουν βελτιωθεί στην ανίχνευση και στο φιλτράρισμα των spam, οι spammers στράφηκαν πλέον στα κοινωνικά δίκτυα, όπου θεωρούν ότι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να δράσουν χωρίς να τους εντοπίσουν.

Σύμφωνα με την έκθεση «Nexgate's 2013 State of Social Media Spam Report», μία στις 200 αναρτήσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι spam, ενώ το 5% όλων των εφαρμογών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμπεριέχουν κάποιου είδους spam. Έχει ήδη παρατηρηθεί ότι οι spammers έχουν διεισδύσει σχεδόν σε κάθε κοινότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, το Facebook, το YouTube, το Pinterest, το Tumblr κ.α.

Τα κοινωνικά δίκτυα, παρέχουν ιδανικό καταφύγιο στους spammers εξαιτίας της τεράστιας απήχησης τους, καθώς μία ανάρτηση μπορεί να τη δουν χιλιάδες χρήστες, σε σύγκριση με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο θα φτάσει σε έναν μόνο χρήστη τη φορά. Επιπλέον, αυτά τα spam στα κοινωνικά δίκτυα δύσκολα ανιχνεύονται και μπορεί να περιλαμβάνουν από συνδέσμους με ψεύτικους λογαριασμούς μέχρι εφαρμογές που περιέχουν spam.

Αρχικά, πολλοί spammers βασίστηκαν σε ψεύτικους λογαριασμούς (accounts) για να χειριστούν το spam, αλλά πρόσφατα παρατηρείται, ότι όλο και περισσότερα spam προέρχονται από λογαριασμούς που ανήκουν σε πραγματικούς χρήστες. Σύμφωνα με τη Symantec, λογαριασμοί που διαθέτουν απλοί χρήστες, αλλά και δημόσια πρόσωπα, έχουν πια εκτεθεί και εν αγνοία τους μεταφέρουν spam σε άλλους.



Διαβάστε περισσότερα...

Μέσο κοινωνικής δικτύωσης με... συνδρομή


Το δικό τους μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αντιγράφοντας ουσιαστικά το Facebook, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ομάδα «πλουσίων», στο οποίο θα υπάρχει εγγραφή και συνδρομή.

Το νέο κοινωνικό δίκτυο για πλούσιους θα ονομάζεται Netropolitan και η εγγραφή του ανέρχεται στα 9.000 δολάρια, με την ετήσια συνδρομή να είναι "μόλις" 3.000 δολάρια.

Όπως αναφέρει το e-pcmag.gr, για να γίνει κάποιος μέλος στο Netropolitan, εκτός από τα απαραίτητα χρήματα που πρέπει να διαθέτει, πρέπει να έχει συμπληρώσει το 21ο έτος.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι φωτογραφίες, με τη γεμάτη χλιδή ζωή, κάποιων πλούσιων διέρρευσαν σε διάφορα sites με κοροϊδευτικά και αρνητικά σχόλια.

Έτσι, οι θιγμένοι πλούσιοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους κοινωνικό δίκτυο, ώστε κάποιος να μοιραστεί τις εμπειρίες του από ένα ταξίδι στην Ευρώπη ή από το καινούριο του αυτοκίνητο χωρίς να ακολουθούν υπερβολικές αντιδράσεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ


Το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ θα κάνει «πρεμιέρα» στις 23 Σεπτεμβρίου.

Στις 13 Ιανουαρίου 2014, ο Yves Mersch, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, παρουσίασε επισήμως το νέο τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ.



Όπως ισχύει και για όλα τα άλλα τραπεζογραμμάτια ευρώ, η γνησιότητα του νέου τραπεζογραμματίου των 10 ευρώ θα επαληθεύεται πολύ εύκολα με τη μέθοδο των τριών ελέγχων: «έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία».

Το τραπεζογραμμάτιο θα αναγνωρίζεται εύκολα καθώς το σχέδιο του είναι παρόμοιο με το σχέδιο του αντίστοιχου της πρώτης σειράς.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δίνουν διευκρινίσεις για τη φορολόγηση της διατροφής


Σε διευκρινίσεις για με τη φορολόγηση της διατροφής, που καταβάλλεται μεταξύ συζύγων προχώρησε η Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μετά το σάλο που προκλήθηκε από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι διαζευγμένες φορολογήθηκαν το 2013 σαν τους ελεύθερους επαγγελματίες με αποτέλεσμα να έρθουν αντιμέτωπες με φουσκωμένα εκκαθαριστικά.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση όσον αφορά στη χρήση του 2013 καθώς και προγενέστερων ετών, το ποσό της διατροφής που καταβαλλόταν στη σύζυγο ή στον σύζυγο, βάσει δικαστηρίου ή συμβολαιογραφικής πράξης, το οποίο υπερέβαινε τις 5.000 ευρώ, φορολογούνταν ως εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα (ν.2238/1994) με συντελεστή 26% και για ποσό διατροφής μέχρι 50.000 ευρώ σύμφωνα με την κλίμακα των μη μισθωτών. Περαιτέρω, υπολογιζόταν προκαταβολή φόρου η οποία όμως σε κάθε περίπτωση συμψηφιζόταν έναντι του φόρου που προέκυπτε για το επόμενο οικονομικό έτος.

Επίσης, επισημαίνεται ότι πλέον με βάση της διατάξεις του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν.4172/2013), η διατροφή που λαμβάνει ο/η δικαιούχος, σύμφωνα με δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη από 1η.1.2014, απαλλάσσεται από τον φόρο.



Διαβάστε περισσότερα...

Βρέθηκε λύση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς


Έπειτα από συνεννόηση που έγινε μεταξύ του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γιώργος Ντόλιου, και των Υφυπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ.κ Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιάννης Πλακιωτάκη, θα καλυφτεί το υπόλοιπο ποσό των 23 εκ. €, με απόλυτη τήρηση της προτεραιότητας για κάλυψη των πρόσθετων θέσεων, που θα δηλώσουν οι Δημόσιοι και οι Ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγα λεπτά ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφέρεται:

"Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης των παιδιών ωφελουμένων οικογενειών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, από την ΕΕΤΑΑ ΑΕ (βάση της προκήρυξης 1551, της 2/7/2014), διαπιστώθηκε ότι από τους πόρους που είχαν διατεθεί μετά τη σύσκεψη της 12/08/2014, παραμένει αδιάθετο από τους εθνικούς πόρους το ποσό των 23 εκ. € περίπου, εκ του συνολικού ποσού των 200 εκ. €.

Σε συνεννόηση που έγινε μεταξύ του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ο. Κωνσταντινόπουλου, του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιου, και των Υφυπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ.κ Β. Κεγκέρογλου και Γ. Πλακιωτάκη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑΑ, ενημερώσαμε την ΕΕΤΑΑ ΑΕ ότι είμαστε σύμφωνοι να διαθέσει το υπόλοιπο ποσό των 23 εκ. €, με απόλυτη τήρηση της προτεραιότητας για κάλυψη των πρόσθετων θέσεων, που θα δηλώσουν οι Δημόσιοι και οι Ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, τα επόμενα εικοσιτετράωρα η ΕΕΤΑΑ ΑΕ θα προσκαλέσει τους Δημόσιους και Ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, να καταγράψουν και να ενημερώσουν για τις διαθέσιμες θέσεις βάση της δυναμικότητάς τους, προκειμένου να απορροφηθεί το υπόλοιπο των εθνικών πόρων που ανέρχεται στο ποσό των 23 εκ. €.

Ανταποκρινόμαστε έτσι ουσιαστικά, στο αίτημα να απορροφηθεί το σύνολο των χρημάτων προς όφελος της ελληνικής οικογένειας".


Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγός άσκησης προσφυγής κατά του ΕΝΦΙΑ


Συντάχθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας.

Στην σύνταξη οδηγού άσκησης προσφυγής κατά των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για τους πολίτες που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία προχώρησε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας. Πρόκειται για πρακτικές βήμα-βήμα, νομικές συμβουλές και οδηγίες, σε όσους πολίτες δεν έχουν φοροδοτική ικανότητα και θέλουν να αμφισβητήσουν, με αφορμή την πραγματική οικονομική τους κατάσταση, τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.

Διαβάστε την ανακοίνωση με την οποία ο ΔΣΑ ενημερώνει αναλυτικά τους πολίτες για την πρωτοβουλία του και καλεί τους ενδιαφερόμενους να αναζητήσουν τα τυποποιημένα έντυπα-υποδείγματα προσφυγών και ερωτήσεις στην ιστοσελίδα του ΔΣΑ www.dsa.gr και στο dsa_enfia@dsa.gr.

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας αναλαμβάνει πρωτοβουλία και παρεμβαίνει αποφασιστικά στο κρίσιμο πρόβλημα που έχει προκαλέσει σε σημαντικό μέρος της κοινωνίας ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων(ΕΝΦΙΑ), συνδράμοντας με πρακτικές οδηγίες και τυποποιημένα υποδείγματα προσφυγών τους οικονομικά αδύναμους πολίτες, στην αποτελεσματική και έγκαιρη άσκηση των δικαιωμάτων τους.
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο ΔΣΑ παρέχει αναλυτική ενημέρωση και πρακτικές βήμα-βήμα, νομικές συμβουλές και οδηγίες, σε όσους πολίτες δεν έχουν φοροδοτική ικανότητα και θέλουν να αμφισβητήσουν, με αφορμή την πραγματική οικονομική τους κατάσταση, τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.
Οι οδηγίες απευθύνονται αποκλειστικά στα πρόσωπα που λόγω της οικονομικής αδυναμίας στερούνται της δυνατότητας να ορίσουν δικηγόρο και αφορούν στις άμεσες νομικές ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι πολίτες αυτοί προκειμένου να ασκήσουν εμπροθέσμως και παραδεκτώς, αφ’ ενός την «ενδικοφανή προσφυγή» κατά των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ και αφ’ετέρου να ζητήσουν από το Δικαστήριο τον αυτεπάγγελτο διορισμό δικηγόρου στο πλαίσιο της διαδικασίας χορήγησης του ευεργετήματος της πενίας.

Το απαραίτητο πρώτο βήμα για την αμφισβήτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ είναι η κατάθεση της λεγόμενης «ενδικοφανούς προσφυγής», η οποία απευθύνεται στην αρμόδια επιτροπή επίλυσης διαφορών της Γενικής Γραμματείας εσόδων του υπουργείου Οικονομικών. Η κατάθεση της ενδικοφανούς προσφυγής είναι υποχρεωτική προκειμένου να μπορέσει κάποιος, σε περίπτωση ρητής ή σιωπηρής της απόρριψης της, να προσφύγει αργότερα στα Διοικητικά Δικαστήρια. Η τελική προθεσμία κατάθεσης της ενδικοφανους προσφυγής λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2014.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΔΣΑ αφορά τις περιπτώσεις φορολογουμένων που δεν δύνανται να καταβάλουν το ποσό που τους ζητά η Εφορία, χωρίς να διακινδυνεύσουν βασικά αγαθά για την επιβίωσή τους, όπως η στέγαση, η τροφή η θέρμανση κ.α, καθώς και τις περιπτώσεις όπου το συνολικό ετήσιο εισόδημα του φορολογούμενου δεν αρκεί για να καταβάλει το ποσό αυτό.

Για το λόγο αυτό, ο ΔΣΑ παρέχει στους πολίτες αυτούς, μέσα από τυποποιημένα υποδείγματα που θα βρουν στην ιστοσελίδα του συλλόγου, τη δυνατότητα να συντάξουν και να καταθέσουν στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών τόσο την ενδικοφανή προσφυγή κατά του εκκαθαριστικού του ΕΝΦΙΑ, όσο και «Αίτηση χορήγησης του ευεργετήματος Πενίας», για απαλλαγή τους από την καταβολή παραβόλου και αυτεπάγγελτο διορισμό δικηγόρου από το αρμόδιο δικαστήριο προκειμένου να ασκήσουν εν συνεχεία, τη προσφυγή τους κατά της αναμενόμενης απόρριψης της ενδικοφανούς προσφυγής, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Εκτός από τη σύνταξη των παραπάνω δικογράφων, ο φορολογούμενος θα πρέπει επίσης να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία και τα δικαιολογητικά δαπανών που αποδεικνύουν την δεινή οικονομική του κατάσταση(λογαριασμοί ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, δαπάνες θέρμανσης, νοσήλια) καθώς και μια εκτίμηση δαπάνης για τα τρόφιμα και να τα ψηφιοποιήσει εγγράφοντας τα σε CD ή δίσκο, καθώς η κατάθεση της προσφυγής και των δικαιολογητικών γίνεται υποχρεωτικά σε ψηφιακή μορφή.

Αν ο φορολογούμενος ασκήσει την αίτηση για χορήγηση ευεργετήματος πενίας χωρίς να συντρέχει κίνδυνος περιορισμού των απαραίτητων μέσων για τη διατροφή του ίδιου και της οικογένεια του, κινδυνεύει, αν ανακαλυφθεί μεταγενέστερα ότι δεν εδικαιούτο την απαλλαγή, να διωχθεί ποινικά και να του επιβληθούν χρηματικές κυρώσεις.
Βασικό νομικό επιχείρημα των προσώπων που θα αξιοποιήσουν τον οδηγό του ΔΣΑ είναι η απόλυτη οικονομική αδυναμία να καταβάλουν το φόρο (ΕΝΦΙΑ). Επειδή δεν υπάρχει ρητή νομοθετική διάταξη που να προβλέπει ως λόγο διαγραφής του φορολογικού χρέους τη πραγματική αδυναμία καταβολής του, γίνεται επίκληση του άρθρου 2 παράγραφος 1 του Συντάγματος που αναφέρει ότι «Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας». Σεβασμό που οφείλει να επιδεικνύει το κράτος και σε ζητήματα φορολόγησης.

Το Σύνταγμα υπαγορεύει επίσης στο άρθρο 4 παράγραφοι 1 και 5, τη φορολόγηση των πολιτών ανάλογα με την φοροδοτική τους ικανότητα για τον προσδιορισμό της οποίας δεν αρκεί η διαπίστωση της αξίας της ακίνητης περιουσίας τους.

Σημειώνουμε, ότι σε άλλες ευρωπαϊκές νομοθεσίες, όπως π.χ στη Γαλλία, ο αντίστοιχος κώδικας φορολογικών διαδικασιών προβλέπει ότι «η διοίκηση μπορεί να χορηγήσει στον φορολογούμενο, ύστερα από αίτησή του, ολικές ή μερικές απαλλαγές άμεσων φόρων που βεβαιώνονται σε τακτή βάση εφόσον ο φορολογούμενος βρίσκεται σε αδυναμία να πληρώσει εξαιτίας ένδειας ή απορίας κλπ».

Επίσης στη Γερμανία, έχει θεσμοθετηθεί ένα ελάχιστο χρηματικό όριο κάτω από οποίο απαγορεύεται να κατέλθει το ποσό που απομένει στο ετήσιο εισόδημα του φορολογούμενου προκειμένου να μην διακυβεύεται η ύπαρξη και η αξιοπρεπής διαβίωση του ιδίου και της οικογένειας του.

Εξ αρχής διευκρινίζουμε ότι για λόγους προφανούς αντικειμενικής αδυναμίας, η προσφορά του ΔΣΑ στα ανωτέρω πρόσωπα δεν περιλαμβάνει την σύνταξη και διεκπεραίωση των ενδικοφανών προσφυγών και των αιτήσεων παροχής του ευεργετήματος πενίας.

Ο ΔΣΑ στην προσπάθεια του να συνδράμει τους πολίτες στην άσκηση των δικαιωμάτων τους και στην παροχή αποτελεσματικής εννόμου προστασίας, θα παρέχει κάθε είδους διευκρίνιση, πληροφορία σε ομάδες πολιτών που θα απευθυνθούν σε αυτόν για ενημέρωση, στη ηλεκτρονική διεύθυνση-ταχυδρομείο: dsa_enfia@dsa.gr
Ο συγκεκριμένος οδηγός του ΔΣΑ, δεν αφορά τις περιπτώσεις φορολογουμένων που προβάλλουν ειδικά νομικά ζητήματα ή επιθυμούν να φορολογηθούν επί της πραγματικής αξίας των ακινήτων τους και όχι επί της αξίας που έχει προσδιορίσει η φορολογική αρχή.

Ολόκληρος ο Οδηγός άσκησης της ενδικοφανούς προσφυγής και της «αίτησης χορήγησης του ευεργετήματος πενίας», με λεπτομερείς αναφορές και πληροφορίες για τα δικαιώματα των πολιτών, τις προϋποθέσεις άσκησης τους καθώς και τα τυποποιημένα έντυπα-υποδείγματα προσφυγών είναι ανηρτημένα στην ιστοσελίδα του ΔΣΑ (www.dsa.gr).»



Διαβάστε περισσότερα...

Αποζημιώθηκαν για οικόπεδο που ρυμοτομήθηκε


Παρενέβη ο Συνήγορος του Πολίτη, πλήρωσε ο δήμος Μεγάρων.

Μετά από την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη δόθηκελύση και αποζημιώθηκαν από τον δήμο Μεγαρέων οι ιδιοκτήτες οικοπέδου, το οποίο ρυμοτομήθηκε με την πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως Κινέτας, καθώς ο εν λόγω δήμος καθυστερούσε να καταβάλει την αποζημίωση.

Ειδικότερα, οι δύο συνιδιοκτήτες του οικοπέδου στην Κινέτα, θα έπρεπε να αποζημιωθούν με 950,86 ευρώ ο καθένας, λόγω ρυμοτομίας. Η διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, τους ενημέρωσε, ότι, μολονότι το χρηματικό ένταλμα πληρωμής εκδόθηκε, επιστράφηκε αθεώρητο από το Ελεγκτικό Συνέδριο στο οποίο είχε σταλεί για προληπτικό έλεγχο, επειδή έλειπαν από το σχετικό φάκελο οι «πίνακες των επικείμενων (οι υφιστάμενες δηλαδή εγκαταστάσεις, που κυρώνονται με τις αντίστοιχες πράξεις εφαρμογής).

Όπως σημειώνει η Αρχή, έκτοτε, όμως, δεν υπήρξε εξέλιξη στην υπόθεση. Ο Συνήγορος ζήτησε ενημέρωση από τη διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Μεγαρέων και πληροφορήθηκε, ότι ο μηχανικός ήταν γνώστης του θέματος και δεσμεύτηκε πως θα ολοκληρώσει τη διαδικασία (σύνταξη «πινάκων επικείμενων»), έτσι ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν γρήγορα οι ιδιοκτήτες.

Ο Συνήγορος επανήλθε και ζήτησε να καθοριστεί ένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες να γνωρίζουν πότε θα εισπράξουν την αποζημίωσή τους.

Μετά και από αυτή την παρέμβαση, ο δήμος Μεγαρέων κατέβαλε στους αναφερόμενους ιδιοκτήτες το οφειλόμενο ποσό.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανάπηροι με πολύ χιούμορ


«Διασκεδάζουν» το πρόβλημα τους με μια φωτογράφιση και δίνουν κουράγιο.

Είναι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα μεν, με αίσθηση του χιούμορ δε. Για εκείνους η αναπηρία δεν είναι πηγή θλίψης, αλλά μια αφορμή για να δείξουν στους συναθρώπους τους ότι στα δύσκολα πρέπει να διαθέτουν σθένος.

Με στόχο να δώσουν κουράγιο σε άλλους ανθρώπους που μπορεί να αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα, αλλά και να δώσουν ένα παράδειγμα σε… γκρινιάρηδες αρτιμελείς, 15 ανάπηροι φωτογραφίζονται διασκεδάζοντας το πρόβλημα τους.

Δεν οικτίρουν τον εαυτό τους, αλλά αντιμετωπίζουν το θέμα με πολύ πολύ χιούμορ, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες τους.


































Διαβάστε περισσότερα...