Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Όργια στον αέρα


Ό,τι γίνεται στο Βέγκας, μένει στο Βέγκας. Ό,τι γίνεται στον δρόμο για το Βέγκας γίνεται και… πρωτοσέλιδο. Αυτό τουλάχιστον ισχύει για μία νεαρή κοπέλα, γύρω στα 20, που ταξίδευε από το Λονδίνο με προορισμό το Λας Βέγκας.

Η νεαρή ήταν… ασυγκράτητη, σύμφωνα με επιβάτες της ίδιας πτήσης που μίλησαν στη βρετανική Sun. Όπως ανέφεραν, αν και ταξίδευε μαζί με τους γονείς της φλέρταρε ανοιχτά με έναν νεαρό άνδρα που καθόταν δίπλα της. Και μετά από λίγη ώρα τον ακολούθησε στο μπάνιο.

Εκεί, όμως, δεν ήταν… ήσυχη. Σύμφωνα με τους επιβάτες της πτήσης και τα όσα είπαν στη Sun η νεαρή κοπέλα ξεσήκωσε όλο το αεροπλάνο με αποτέλεσμα οι επιβάτες να διαμαρτυρηθούν έντονα και να ζητήσουν από το πλήρωμα να την επαναφέρει στην τάξη.

Αυτό έγινε μετά από αρκετή ώρα και σύμφωνα με τις μαρτυρίες η νεαρή ήταν τύφλα στο μεθύσι με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνει ότι ενοχλούσε και ούτε να υπακούει στις εντολές των αεροσυνοδών.

Με την προσγείωση του αεροπλάνου στο Λας Βέγκας η ατίθαση νεαρή ανακρίθηκε από τις αρχές και αφέθηκε ελεύθερη.

Οι επιβάτες έκαναν λόγο για μία αξέχαστη πτήση, ενώ η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση…



Διαβάστε περισσότερα...

H ζωή στην Ευρώπη το 1979 και σήμερα


Η μηχανή του χρόνου στην ιστοσελίδα των ευρωεκλογών.

Ποιός θυμάται το 1979; Η μηχανή του χρόνου που δημιουργήσαμε θα σας ταξιδέψει στο παρελθόν, τότε που κινητά τηλέφωνα είχαν μόνο στο Σταρ Τρέκ και ο επιβάτης μερικές φορές περίμενε στο τελωνείο περισσότερες ώρες από ότι περνούσε στο αεροπλάνο ή το τρένο.... Πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Η ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν επηρεάσει σχεδόν κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής και η εφαρμογή μας δείχνει πώς…

Η εφαρμογή παρουσιάζει το ίδιο διαμέρισμα όπως θα ήταν το 1979, τη χρονιά των πρώτων ευρωεκλογών, και όπως είναι σήμερα. Ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στα δωμάτια και κάνοντας κλικ πάνω στα διάφορα αντικείμενα που απεικονίζονται, να ρίξει μια γρήγορη ματιά στη ζωή στην ΕΕ το 1979 και σήμερα. Έτσι, του δίνεται η δυνατότητα να μάθει για τις ευρωπαϊκές πολιτικές όπως το ευρώ, η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών και η προστασία των καταναλωτών.

Τα αντικείμενα δείχνουν τις εξελίξεις στην ΕΕ από το 1979 (π.χ. Σένγκεν, Ευρώ, προστασία δεδομένων κλπ)

Η εφαρμογή λειτουργεί σε υπολογιστές και φορητές πλατφόρμες σε 24 γλώσσες και σύντομα θα μπορεί να ενσωματωθεί σε ιστοσελίδες. Βρίσκεται ήδη στο διαδίκτυο.

Μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα των ευρωεκλογών και απ' ευθείας εδώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Επτάχρονος πνίγηκε πέφτοντας σε βαρέλι ενώ έπαιζε


Τραγωδία στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας.

Τραγωδία σήμερα το απόγευμα, με θύμα ένα 7χρονο, μαθητή της Α’ Δημοτικού, που πνίγηκε, ενώ έπαιζε με τους φίλους του, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες, έπεσε σε βαρέλι με νερό που υπήρχε σε σπίτι, δίπλα από το σπίτι των γονέων του, στην οδό Ξηριά στη Ν. Ιωνία.

Το αλβανικής καταγωγής αγοράκι βγήκε από το σπίτι του για να παίξει στην αυλή, στο διπλανό σπίτι από αυτό που μένει με τους γονείς του και ανήκει σε ζευγάρι ηλικιωμένων.

Μετά από λίγη ώρα, σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο ηλικιωμένος αντιλήφθηκε το παιδάκι που είχε πέσει μέσα στο βαρέλι και τον έβγαλε άμεσα, ωστόσο φαίνεται ότι ήταν αργά. Ο ιδιοκτήτης και του σπιτιού που μάλιστα νοικιάζει το σπίτι τους η γονείς του 7χρονου, τους φώναξε να βγουν από το σπίτι, και μαζί έκαναν μια προσπάθεια ανάνηψης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε και το ΕΚΑΒ, που έστειλε επί τόπου κινητή μονάδα με γιατρό, που διασωλήνωσε άμεσα το παιδάκι και το μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου.

Δυστυχώς, παρά τις συνεχείς προσπάθειες των γιατρών επί μία ώρα να το επαναφέρουν στη ζωή, δεν το κατάφεραν.

Η Αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ν. Ιωνίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Στις 29 Μαΐου ξεκινούν οι εξετάσεις της Α' και Β' Λυκείου


Θα ολοκληρωθούν στις 20 Ιουνίου.

Στις 29 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια. Όπως γίνεται συνήθως οι ενδοσχολικές εξετάσεις για τους μαθητές της Α' και Β' τάξης θα πραγματοποιηθούν και φέτος τις ημέρες στις οποίες οι μαθητές της Γ' τάξης δεν θα εξετάζονται στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το «ΒΗΜΑ» οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 20 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή. Το ίδιο χρονικό διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθούν και οι ενδοσχολικές εξετάσεις για τους μαθητές των Γυμνασίων, αφού πολλοί από τους καθηγητές των Γυμνασίων εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλαδικών ως επιτηρητές.

Η φετινή χρονιά διαφέρει από τις προηγούμενες καθώς θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά ο θεσμός της Τράπεζας Θεμάτων. Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής θεμάτων.

Μάλιστα εκπαιδευτικοί μας πληροφόρησαν ότι ζητήθηκε και από καθηγητές γυμνασίων εφόσον το επιθυμούν να θέσουν θέματα γεγονός που αποδεικνύει την αγωνία του Υπουργείου Παιδείας για τη συγκέντρωση ενός αξιόλογου αριθμού θεμάτων.

Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ» η Τράπεζα Θεμάτων θα είναι έτοιμη μια εβδομάδα πριν τις εξετάσεις, ενώ θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο κ. Αρβανιτόπουλος θα είναι προσβάσιμη από όλους.

Η Τράπεζα θεμάτων δεν θα αφορά το σύνολο των μαθητών της Α' Λυκείου καθώς και των μαθημάτων καθώς σε τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας εξαιρούνται κάποια μαθήματα καθώς και σχολεία.

Ειδικότερα τα μαθήματα όπου όλα τα θέματα θα τεθούν από τους οικείους διδάσκοντες είναι τα ακόλουθα:

1. Εφαρμογές Πληροφορικής

2. Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων

3. Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός

4. Καλλιτεχνικ​ή ​Παιδεία

5. Όλα τα μουσικά μαθήματα των Μουσικών Σχολείων

6. Όλα τα μαθήματα των Καλλιτεχνικών Σχολείων

Επίσης η «Τράπεζα Θεμάτων» κατά τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις δεν θα εφαρμοστεί για τους μαθητές των Εκκλησιαστικών Λυκείων, των Λυκείων Ειδικής Αγωγής καθώς και για τους μαθητές που φοιτούν σε λύκεια Μειονοτικών Σχολείων και Ιεροδιδασκαλείων και σε ελληνικά λύκεια του εξωτερικού.

Η εφαρμογή της «Τράπεζας Θεμάτων» δύναται να επεκτείνεται και στα πιο πάνω σχολεία με σχετική απόφαση του υπουργού Παιδείας, έπειτα από εισήγηση του ΙΕΠ και γνώμη του συντονιστή Μειονοτικών Σχολείων και Ιεροδιδασκαλείων ή του αρμόδιου Συντονιστή σχολείων του εξωτερικού. Θέματα εφαρμογής της «Τράπεζας Θεμάτων στα ΓΕΛ καθώς και στα ΕΠΑΛ μπορούν να ρυθμίζονται με απόφαση του υπουργού Παιδείας ύστερα από εισήγηση του ΙΕΠ.

Επίσης η «Τράπεζα Θεμάτων» δεν θα εφαρμοστεί στους μαθητές των Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων.



Διαβάστε περισσότερα...

Ιορδανία: Δεύτερος θάνατος από MERS


Ένας άνδρας που είχε προσβληθεί από τον κοροναϊό MERS πέθανε στην Ιορδανία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο στη χώρα που οφείλεται στη νόσο αυτήν από την αρχή της χρονιάς.

«Ένας 56χρονος που προσβλήθηκε από τον κοροναϊό MERS πέθανε», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, στην οποία διευκρινίζει ότι ο άνδρας αυτός «υπέφερε από αναιμία και από πνευμονική λοίμωξη για την οποία είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο».

«Ο αριθμός των θανάτων από τον κοροναϊό MERS που έχουν καταγραφεί στην Ιορδανία ανέρχεται συνολικά σε 4 από το 2012, ενώ 8 κρούσματα της νόσου έχουν καταγραφεί», διευκρίνισε παράλληλα ο αξιωματούχος του υπουργείου Μοχάμεντ Αμπνταλάτ, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Ιορδανίας Petra.

Ο πιο πρόσφατος θάνατος από την νόσο αυτήν στην Ιορδανία καταγράφηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο κοροναϊός MERS έχει πλήξει κυρίως την Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα την Σαουδική Αραβία, αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), της 26ης Απριλίου, 293 επιβεβαιωμένα κρούσματα είχαν καταμετρηθεί, εκ των οποίων 93 ήταν θανάσιμα, κυρίως στην Σαουδική Αραβία όπου και εμφανίστηκε ο ιός.

Ωστόσο, πιο πρόσφατος απολογισμός της 5ης Μαΐου των σαουδαραβικών αρχών γνωστοποιούσε 414 κρούσματα και 115 θανάτους.



Διαβάστε περισσότερα...

Διεθνές Συνέδριο: Η Ψηφιακή Αφήγηση σε εποχές Κρίσης


Από τα δικαιώματα των γυναικών, την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς έως την επαγγελματική δημοσιογραφία, και από τις καθημερινές μάχες και συμφιλιώσεις στην ιδιωτική σφαίρα, τις πολιτικές αναταραχές στο πάρκο Gezi, τη μαθησιακή διαδικασία σε κάθε ηλικία έως την παρηγορία της ψυχικής διαταραχής, η ψηφιακή αφήγηση καλείται σήμερα, περισσότερο από ποτέ να παίξει έναν ρόλο διαμεσολαβητικό, μαθησιακό, επιμορφωτικό, και, εν τέλει, λυτρωτικό.



Επιστήμονες, καλλιτέχνες και ειδικοί του χώρου της ψηφιακής αφήγησης θα συγκεντρωθούν στην Αθήνα στις 8, 9 και 10 Μαΐου 2014 σε μια διεθνή συνάντηση επικοινωνίας, όπου θα ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες από τις πολλαπλές εφαρμογές της ψηφιακής αφήγησης σε θέματα που άπτονται ολόκληρου του φάσματος της ανθρώπινης κατάστασης.

Η αφήγηση, και με τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων ως ψηφιακή αφήγηση, αποτελεί ένα όχημα ατομικής έκφρασης, αλλά και συλλογικής παράλληλα προσέγγισης, το οποίο, ειδικά σε εποχές κρίσης όπως η σημερινή, καλείται -και πολύ συχνά επιτυγχάνει- να επικοινωνήσει γνώσεις, εμπειρίες, συναισθήματα και ανάγκες με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν, μεταξύ άλλων, τον Joe Lambert, συνιδρυτή του Center for Digital Storytelling του Berkeley και πρωτοπόρο στη διάδοση της ψηφιακής αφήγησης διεθνώς, την Pip Hardy και τον Tony Sumner, υπεύθυνους του προγράμματος Patient Voices το οποίο, δίνοντας τον πρώτο λόγο στον ασθενή, αποσκοπεί στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και παροχής φροντίδας, τη στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου, κάθε τραγούδι της οποίας συνιστά μια αφήγηση της ελληνικής συναισθηματικής καθημερινότητας, τη Veronique De Leener, που προτείνει την ψηφιακή αφήγηση ως μέσο αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας καθώς και της ανεργίας σε υποβαθμισμένες περιοχές του Βελγίου, και τη Burcu Simsek, που ειδικεύεται στη χρήση της ψηφιακής αφήγησης σε θέματα συγκρούσεων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο χώρο στη γειτονική μας Τουρκία.

Οι επιστημονικές παρουσιάσεις του συνεδρίου πλαισιώνονται από παράλληλες εκδηλώσεις με εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό προσανατολισμό, οι οποίες απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους και είναι ανοικτές για το κοινό.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με υπεύθυνο τον καθηγητή Μιχάλη Μεϊμάρη, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22).

επίσημος ιστοχώρος συνεδρίου: dst.ntlab.gr

ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: dst14@ntlab.gr



Διαβάστε περισσότερα...

Έζησε οκτώ μέρες στα συντρίμμια του αυτοκινήτου της


Η θέλησή της για ζωή την έσωσε - Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.
Παγιδευμένη μέσα στα συντρίμμια του αυτοκινήτου της έζησε για αρκετές μέρες η 43χρονη Kristin Hopkins, χωρίς φαγητό και νερό και βαριά τραυματισμένη. Ήταν όμως τόσο μεγάλη η θέλησή της για ζωή που τα κατάφερε, γράφοντας μηνύματα στην ομπρέλα της, την οποία έβγαζε από το παράθυρο του κατεστραμμένου ατυχήματος με την ελπίδα κάποιος να την προσέξει.

Λόγω του σοβαρού τραυματισμού της η 43χρονη θα υποβληθεί σε ακρωτηριασμό των κάτω άκρων…

Η Hopkins δηλώθηκε αγνοούμενη στο Ντένβερ του Κολοράντο στις 29 Απριλίου, καθώς επί δύο ημέρες δεν την είχε δει κανείς. Τελικά εντοπίστηκε την Κυριακή, όταν περαστικοί πρόσεξαν το αναποδογυρισμένο αυτοκίνητό της κοντά σε αυτοκινητόδρομο στο Park County, κοντά στο Ντένβερ.

Το όχημα είχε προσκρούσει σε πολλά δέντρα και είχε κάνει αρκετές τούμπες μέχρι να καταλήξει αναποδογυρισμένο.

Σύμφωνα με τις Αρχές του Κολοράντο, είχε τις αισθήσεις της, συνείδηση και αντίληψη του τι είχε συμβεί αλλά ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό αφυδατωμένη.

Όσο ήταν παγιδευμένη, έγραφε μηνύματα στην λευκή και κόκκινη ομπρέλα της με την ελπίδα να την προσέξει κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο από τον κοντινό αυτοκινητόδρομο.

Ένα έλεγε «Σας παρακαλώ βοηθήστε με, αιμορραγώ» κι ένα άλλο «Έξι ημέρες χωρίς φαγητό και νερό».

Οι πυροσβέστες που έφτασαν πρώτοι στο αυτοκίνητό της νόμιζαν πως επρόκειτο για επιχείρηση έρευνας και όχι διάσωσης. Την ώρα που ένας εξ αυτών έσπαγε το παράθυρο για να δει αν η γυναίκα έχει σφυγμό, εκείνη έβγαλε το χέρι της.

«Τότε καταλάβαμε πως είναι επιχείρηση διάσωσης, είχε τόση θέληση για ζωή- είναι εκπληκτικό», είπε ένας από τους πυροσβέστες.

Η Hopkins μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με το Skynews.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακατατάξεις στην παγκόσμια επιχειρηματική σκακιέρα


Σημαντικές εξαγορές και συγχωνεύσεις το επόμενο 12μηνο προβλέπει εταιρεία παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών.

Λιγότερες, αλλά… μεγαλύτερες συμφωνίες αποσπούν το ενδιαφέρον των διεθνών εταιρειών. Βάσει και αυτού, αναμένονται ανακατατάξεις και στο επίκεντρο της δημοσιότητας αναμένεται να βρεθούν τους επόμενους δώδεκα μήνες, σημαντικές εξαγορές παγκοσμίως.

Όπως προκύπτει από την πρόσφατη εξαμηνιαία έρευνα της ΕΥ -εταιρείας παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου- «Capital Confidence Barometer» στην οποία καταγράφονται οι απόψεις 1.600 υψηλόβαθμων στελεχών σε 54 χώρες, το παγκόσμιο περιβάλλον για μεγάλες εξαγορές έχει ενισχυθεί σημαντικά, καθώς επιστρέφει η δυνατότητα μόχλευσης και οι εταιρείες αναλαμβάνουν, συγκρατημένα, τολμηρές πρωτοβουλίες. Ωστόσο, η διάθεση για εξαγορές, που παραμένει στο 31%, θα συγκρατήσει τους όγκους των συμφωνιών κατά την επόμενη χρονιά.

Αναλυτικότερα, η πρόθεση των διεθνών εταιρειών να προχωρήσουν σε μεγάλες συμφωνίες (μεγαλύτερες των 500 εκατ. δολαρίων) έχει διπλασιασθεί στη διάρκεια του τελευταίου δωδεκαμήνου, από 12% σε 27%. Ο αριθμός των εταιρειών που προτίθενται να προχωρήσουν σε συμφωνίες οι οποίες υπερβαίνουν σε αξία το 1 δισ. δολάρια έχει επίσης υπερδιπλασιασθεί σε 12% κατά τους τελευταίους έξι μήνες, γεγονός το οποίο καταδεικνύει ότι τα σχέδια για εξαγορές μεγάλης εμβέλειας (μετασχηματιστικές) επιταχύνονται. Η εμπιστοσύνη των ερωτηθέντων ως προς τη διαθεσιμότητα πιστώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 5ετίας, καθώς το 88% θεωρεί ότι η διαθεσιμότητα πιστώσεων βελτιώνεται ή παραμένει σταθερή.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα έδωσαν, για πρώτη φορά, πληροφορίες που αφορούν στα μελλοντικά σχέδια συμφωνιών, με το 29% να αναμένει αύξηση κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών, συνεπώς αυξημένο όγκο συμφωνιών μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, στο εγγύς μέλλον, τα στελέχη θα πρέπει να σταθμίσουν τις αναπτυξιακές τους προτεραιότητες και να προχωρήσουν σε επιλεκτικές Συγχωνεύσεις και Εξαγορές καθώς οι μέτοχοι ενθαρρύνουν, ολοένα και περισσότερο, τις διοικήσεις των εταιριών να επικεντρωθούν στη μείωση του κόστους. Αποτέλεσμα αυτού είναι το 93% να επισημαίνει ότι η ατζέντα των διοικητικών συμβουλίων επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις πιέσεις των μετόχων γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα το 47%, των συμμετεχόντων στην έρευνα, να αναμένουν μειώσεις του κόστους.

Η απόκλιση μεταξύ των τιμών που είναι πρόθυμες να πληρώσουν οι εταιρείες για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων και των υποκείμενων αποτιμήσεων μειώνεται. Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η διαφορά αποτίμησης έχει περιορισθεί σήμερα κάτω του 10%, ενώ η συντριπτική πλειονότητα εκτιμά ότι η απόκλιση θα παραμείνει η ίδια ή και θα μειωθεί κατά το επόμενο έτος. Η εξέλιξη αυτή ενθαρρύνει ένα περιβάλλον στο οποίο οι εταιρείες μπορούν να ολοκληρώσουν μεγαλύτερες, στρατηγικές συμφωνίες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η εμπιστοσύνη στην διεθνή οικονομική κατάσταση εμφανίζεται σταθερή κατά τα τελευταία χρόνια, αφού το 60% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η παγκόσμια οικονομία βελτιώνεται. Οικονομικές πιέσεις, όπως η επιβράδυνση της ανάπτυξης των αναδυόμενων αγορών, η βαθμιαία μείωση της ποσοτικής χαλάρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και η γεωπολιτική αναταραχή στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Ευρώπη, συγκρατούν την εμπιστοσύνη σε κάποιο βαθμό, με το 30% των στελεχών να εκτιμά ότι η παγκόσμια πολιτική αστάθεια αποτελεί την μεγαλύτερη οικονομική απειλή.

Στους πέντε κορυφαίους επενδυτικούς προορισμούς συνυπάρχουν οι αναδυόμενες αγορές της Ινδίας και της Κίνας, με έμφαση στις ώριμες αγορές, των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας. Το μεγαλύτερο ποσοστό (39%) του κεφαλαίου που θα διαθέσουν οι εταιρείες για εξαγορές στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών, αναμένεται να διοχετευθεί στις αναδυόμενες αγορές των BRIC, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν, σε γενικές γραμμές, παρόμοιες προθέσεις για συμφωνίες και στις χώρες BRIC, τις ώριμες αλλά και τις αναδυόμενες αγορές. Οι πέντε επόμενοι πιο δημοφιλείς επενδυτικοί προορισμοί παρουσιάζουν παρόμοια ισορροπία με εκείνες των αναδυόμενων και ώριμων αγορών: Βραζιλία, Ιρλανδία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι τομείς όπου αναμένονται οι μεγαλύτερες από τις σημαντικές συμφωνίες είναι: Η λιανική και χονδρική πώληση, η ενέργεια και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας, ο τομέας εξόρυξης μετάλλων, αλλά και ο κλάδος του πετρελαίου και φυσικού αέριου. Οι τομείς όπου αναμένεται ο μεγαλύτερος αριθμός συμφωνιών είναι των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, της ενέργειας, των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, της υγείας, του πετρελαίου και φυσικού αερίου.



Διαβάστε περισσότερα...

Δίδυμα... ετεροθαλή αδέλφια!


Έχουν διαφορετικούς μπαμπάδες
.
Οι δίδυμοι Marcus και Lucas ήρθαν στον κόσμο με 48 λεπτά διαφορά. Μπορεί να είναι δίδυμοι αλλά έχουν… διαφορετικούς μπαμπάδες!

Η ευτυχής μητέρα Charlotte Hilbrandt, από τη Δανία, έμεινε έγκυος και από τον πρώην σύζυγό της Michael και από τον νέο της σύντροφο Tommy αφού κοιμήθηκε και με τους δύο άνδρες μέσα σε 48 ώρες.

Έτσι τα δύο αγόρια, που την περασμένη εβδομάδα έγιναν έξι χρονών, είναι μόλις το τρίτο ζευγάρι διδύμων στον κόσμο που γενετικά είναι… ετεροθαλή αδέλφια, με πιθανότητες μία προς ένα δισεκατομμύριο!

«Έχεις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσεις τη λοταρία παρά να σου συμβεί κάτι τέτοιο», λέει η 38χρονη Charlotte στη Mirror.

Ήταν η πρώτη που αναγνώρισε πως τα παιδιά της, αν και δίδυμα, διαφέρουν πάρα πολύ. Ο Marcus, γιος του Michael, είναι κοντός και εύσωμος, με κόκκινα μαλλιά και πολλή ενέργεια. Ο Lucas, γιος του Tommy, είναι ψηλός, ξανθός και έχει πιο ήρεμους κι ευγενικούς τρόπους.

Οι πέντε τους έχουν καταφέρει να ζουν, όπως λέει η Charlotte, σαν μια μεγάλη χαρούμενη οικογένεια.



Η ιστορία της παράξενης σύλληψης των διδύμων άρχισε αφότου η Charlotte, που είχε ήδη δύο γιους με τον Michael Nielsen, τον χώρισε τον Αύγουστο του 2004.

«Όταν χωρίσαμε άρχισα να βγαίνω, άρχισα τα ραντεβού με τον Tommy», εξηγεί.
Αλλά ο Michael πάντα ήλπιζε να ξαναείναι ζευγάρι και παρασυρμένοι από τη στιγμή βρέθηκαν στο κρεβάτι την Πρωτοχρονιά.

Φοβούμενη μήπως αυτό κλονίσει τη σχέση της με τον Tommy, η Charlotte απέκρυψε την επαφή αυτή. «Ήταν ένα και μοναδικό περιστατικό και ήμουν αποφασισμένη πως δεν θα επαναληφθεί», τονίζει.

Όταν λίγο αργότερα άρχισε να νιώθε ναυτίες και κόπωση επισκέφθηκε το γιατρό και επιβεβαίωσε αυτό που φοβόταν: ήταν έγκυος και μάλιστα σε δίδυμα!

Αποφασισμένη να είναι ειλικρινής για ένα τόσο σοβαρό θέμα, η Charlotte αποφάσισε να μιλήσει και στους δύο, τον Michael και τον Tommy. «Ήταν μια χαοτική περίοδος», αφηγείται, «ο Michael ήλπιζε τα παιδιά να μας ξαναφέρουν κοντά ενώ ο Tommy πάντα ήθελε οικογένεια και ήθελε απελπισμένα τα δίδυμα να είναι δικά του», λέει η 38χρονη.

Όταν τα αγοράκια ήρθαν στον κόσμο, στο πλευρό της μαμάς τους βρισκόταν ο Michael. «Είχαμε ήδη δυο παιδιά μαζί και είχε σταθεί στο πλευρό μου σε όλη την εγκυμοσύνη μου, μου φαινόταν δίκαιο να είναι εκείνος στην αίθουσα
τοκετού μαζί μου», εξηγεί η Charlotte.

Αλλά μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων η ¬Charlotte συνειδητοποίησε πως οι γιοι της διέφεραν πάρα πολύ.

«Έβλεπα πως ήταν πολύ διαφορετικοί εμφανισιακά αλλά και στην προσωπικότητά τους. Αλλά ήταν τόσο γεμάτη η ζωή μου με την ανατροφή τους που δεν είχα ούτε χρόνο ούτε ενέργεια να σκεφτώ πως ίσως να είχαν διαφορετικό μπαμπά και τι θα σήμαινε αυτό για τον Tommy, τον Michael κι εμένα», εξομολογείται. «Η μητέρα μου ήταν η πρώτη που παραδέχθηκε αυτό που όλοι σκεφτόμασταν».

Παρά τα όσα είχαν μεσολαβήσει η Charlotte και ο Tommy ήταν και πάλι μαζί και έξι μήνες μετά τη γέννηση των αγοριών αποφάσισαν να μείνουν και μαζί.

Όταν τα παιδιά έγιναν ενός έτους έκαναν εξετάσεις DNA και επιβεβαίωσαν έτσι αυτό που όλοι υποπτεύονταν…

«Ήταν παράξενο όταν λάβαμε την απάντηση των εξετάσεων, ούτε στεναχωρηθήκαμε αλλά ούτε πετάξαμε από τη χαρά μας», συνεχίζει η Charlotte, «ανακουφιστήκαμε όμως που όλα ξεκαθαρίστηκαν και θα μπορούσαμε πλέον να ξεκαθαρίσουμε και τις ζωές μας».

«Πολλοί πιστεύουν πως λέμε ψέματα, πως δεν μπορείς να έχεις δίδυμα με διαφορετικούς μπαμπάδες», λέει η Charlotte, «γι’ αυτό λέμε όλη την ιστορία μας. Είναι κάτι που συμβαίνει πάρα πολύ σπάνια».




Διαβάστε περισσότερα...

Ο άνδρας που θέλει να παντρευτεί το... λάπτοπ του!


Προσέφυγε στη δικαιοσύνη καταγγέλλοντας τις Αρχές που δεν του βγάζουν τις άδειες γάμου.

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ένας άνδρας στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών επειδή το δικαστήριο δεν του αναγνωρίζει το δικαίωμα να νυμφευτεί το… λάπτοπ του.

Ο 50χρονος Chris Sevier προσέφυγε στο Εφετείο διεκδικώντας το νόμιμο δικαίωμα να ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου με το Macbook του, τη «συσκευή- σύζυγό» του…

Ο ίδιος υποστηρίζει πως η αγάπη που έχει για το γεμάτο υλικό πορνογραφίας υπολογιστή δεν διαφέρει σε τίποτα από την αγάπη που μοιράζονται ομοφυλόφιλοι σύντροφοι, όπως γράφει το skynews.

«Υπάρχει διάκριση σε βάρος μου όταν απορρίπτουν το αίτημά μου να νυμφευτώ τον υπολογιστή μου», γράφει ο Sevier στην προσφυγή του. «Προσέγγισα τον αρμόδιο υπάλληλο για να βγάλω τις άδειες γάμου για μένα και τη μηχανική σύζυγό μου, εκείνος μου αρνήθηκε… ».



Διαβάστε περισσότερα...

Ήρθε η ψηφιακή πλατφόρμα «Vouliwatch»


Ερωτήσεις και έλεγχος από τους πολίτες σε βουλευτές και ευρωβουλευτές.
Το VouliWatch είναι η πρώτη ελληνική ψηφιακή πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουν οι πολίτες πως λειτουργεί η νομοθετική εξουσία, να επικοινωνήσουν, να αξιολογήσουν και να ελέγξουν τους βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Με το μότο «Δυναμώνουμε τη Δημοκρατία», η πλατφόρμα λειτουργεί σε δοκιμαστική λειτουργία (beta version) στην ακόλουθη διεύθυνση www.vouliwatch.gr.



Μέσα από το Vouliwatch ο πολίτης φέρνει στο φως ζητήματα τοπικού ή εθνικού ενδιαφέροντος, ελέγχει τους βουλευτές και ευρωβουλευτές για την κοινοβουλευτική τους δραστηριότητα, τους αξιολογεί, καταθέτει προτάσεις και συζητά για θέματα πολιτικής επικαιρότητας. Μπορεί ακόμη και να δει την ερώτησή του να φθάνει στην Βουλή με τη μορφή του κοινοβουλευτικού ελέγχου (π.χ. αναφορά, ερώτηση, επερώτηση κλπ).

Από την άλλη πλευρά, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι (βουλευτές και ευρωβουλευτές) έχουν τη δυνατότητα να απαντούν ευθέως στους πολίτες, να ενημερώνονται για ειδικότερα ζητήματα, να προβάλλουν το νομοθετικό τους έργο και να αξιολογούνται για τις επιδόσεις τους στην κοινοβουλευτική και δημοκρατική διαδικασία.

Πρόκειται για μια ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, που λειτουργεί ήδη και σε άλλες χώρες εντός και εκτός Ευρώπης και έχει ως στόχο να ενισχύσει το διάλογο, τη γνώση, την πολιτική συμμετοχή και τη λογοδοσία μεταξύ πολιτών και πολιτικών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε αργία 26 υπάλληλοι του υπ. Ανάπτυξης


Σε αργία τέθηκαν 26 υπάλληλοι του υπ. Ανάπτυξης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου του «Πόθεν Έσχες». Όπως προέκυψε από την μέχρι τώρα έρευνα σε αρκετούς υπαλλήλους έχουν εντοπιστεί μεγάλα ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς, τα οποία όμως δεν δηλώθηκαν ποτέ.

Σημειώνεται ότι διεξάγεται περαιτέρω έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθεί αν τα ποσά αυτά προέρχονται από μίζες.

Δείτε το βίντεο του Alpha




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Τη δεκαετία 1999 - 2010 διακινήθηκε το περισσότερο "μαύρο" χρήμα στη χώρα μας»


Τι αναφέρει η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Η δεκαετία 1999 - 2010 φαίνεται να είναι η περίοδος κατά την οποία διακινήθηκε το περισσότερο "μαύρο" χρήμα στη χώρα μας με την αξιοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, σύμφωνα με εκτιμήσεις μελών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Η εκτίμηση αυτή διατυπώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η οποία συνεκλήθη για προκειμένου να εγκρίνει την ανασυγκρότηση της Αρχής με την τοποθέτηση 12 νέων τακτικών μελών.

Πρόκειται για πρόσωπα με μεγάλη εμπειρία κυρίως στον ελεγκτικό τομέα και θα πλαισιώσουν κρίσιμες μονάδες της Αρχής.

Είναι χαρακτηριστική η επισήμανση του Ιωάννη Κατσίπη, εφοριακού, υπαλλήλου του ΣΔΟΕ, πως το μεγαλύτερο μέρος του οικονομικού εγκλήματος που υφίσταται στη χώρα μας, αφορά στη δεκαετία από το 1999 έως το 2010, οπότε, μέσω του τραπεζικού συστήματος, διακινήθηκε όλο το μαύρο χρήμα. Τόσο ο ίδιος ο κ. Κατσίπης που τοποθετείται τακτικό μέλος της Μονάδας Διερεύνησης Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών της Αρχής, όσο και άλλοι συνάδελφοί του, επισήμαναν την αναγκαιότητα να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση προκειμένου να μην υπάρξει παραγραφή.

Η Βουλή έχει ήδη ψηφίσει διάταξη, σύμφωνα με την οποία πάει στα δύο χρόνια η παραγραφή για υποθέσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί εντολές ελέγχου μέχρι την 31.12.2013, ωστόσο τα νέα μέλη της Αρχής επισημαίνουν ότι πολλές υποθέσεις μέχρι το 2007 είναι κοντά στην παραγραφή και θα πρέπει το ΣΔΟΕ και η Αρχή εκεί να ρίξουν το μεγαλύτερο βάρος των ελέγχων.

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ενημερώθηκε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα τόσο η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, όσο και οι άλλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών σχετίζονται με την χρονική υστέρηση με την οποία οι τράπεζες ανταποκρίνονται στα αιτήματα και διαβιβάζουν στοιχεία για επίμαχους λογαριασμούς. Ειπώθηκε, δηλαδή, στη διάρκεια της συνεδρίασης ότι τις περισσότερες φορές τα στοιχεία που διαβιβάζονται από τις τράπεζες είναι μη επεξεργάσιμα, ενώ οι καθυστερήσεις μπορεί για ένα αίτημα να φτάσουν και τον έναν χρόνο.

«Με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ, την προανακριτική επιτροπή και την οικονομική κρίση, ασκήθηκε πίεση στις τράπεζες να ανταποκρίνονται στα αιτήματα ελέγχου», είπε ο κ. Κατσίπης και ενημέρωσε ότι το μητρώο λογαριασμών, που, αυτή τη στιγμή, έχει μπει σε παραγωγική λειτουργία, παρέχει στους ελεγκτές τα στοιχεία που αφορούν στο υπόλοιπο των λογαριασμών, τους συνδικαιούχους και τα νούμερα των λογαριασμών.

Δεν περιλαμβάνονται, όμως, οι κρίσιμες πληροφορίες για την κίνηση των λογαριασμών, αλλά όπως έχουν δεσμευτεί οι τράπεζες, τα στοιχεία αυτά θα μπαίνουν στο μητρώο έως τις 30.09.2014.

«Αν οι κινήσεις των λογαριασμών μπουν στο σύστημα έως 31.12.2014 εμείς θα είμαστε ευτυχείς», είπε ο κ. Κατσίπης.
Την ανάγκη η Αρχή να υποβοηθεί περισσότερο από τα πιστωτικά ιδρύματα, επεσήμανε ο Γιώργος Σαραντόπουλος, δικηγόρος της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών που επίσης ορίστηκε τακτικό μέλος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η Χαρίκλεια Μαυρίδου, γενική διευθύντρια φορολογικής διοίκησης, ανέφερε ότι από τον Ιούλιο του 2013 που δημιουργήθηκε το ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου) έχει γίνει ανάλυση κινδύνου για τις 24.710 υποθέσεις οι οποίες είχαν βγάλει περίπου 9 δισ. στο εξωτερικό κατά το διάστημα 2009-2011. Στοχεύσαμε κατ' αρχήν 436 υποθέσεις και συνολικά έως τώρα έχουμε στοχεύσει 1200 υποθέσεις, είπε η κ. Μαυρίδου και ενημέρωσε ότι οι έλεγχοι από τέτοιες υποθέσεις απέφεραν έσοδα που ξεπερνούν 200 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως, εξάλλου, είπε, η εντατικοποίηση των ελέγχων έγινε περισσότερο μέσα στο 2014, με δεδομένη και την εντολή από τον υπουργό Οικονομικών ότι θα πρέπει μέχρι τέλος Μαϊου να έχει τελειώσει ο έλεγχος σε 500 υποθέσεις εμβασμάτων από αυτά που έφυγαν το 2009-2011.

Επιπλέον τον τελευταίο καιρό και η Γενική Διεύθυνση Φορολογικής Διοίκησης δέχεται εντολές από τον εισαγγελέα τον κ. Αθανασίου, τον οικονομικό εισαγγελέα και έχουμε πάρει 80 υποθέσεις από τη λίστα Λαγκάρντ, οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ελεγκτική.

Η κα Μαυρίδου επεσήμανε την ύπαρξη προβλημάτων στην νομοθεσία και στην έλλειψη προσωπικού με δεδομένο και το γεγονός ότι πριν λίγο καιρό οι οργανικές θέσεις των εφοριακών ήταν 17.000 και αυτή στιγμή έχουν απομείνει περί τους 8.000 εφοριακοί.

Όσο για τα στοιχεία από τις τράπεζες, όπως είπε, σίγουρα έχει βοηθήσει το μητρώο τραπεζικών λογαριασμών, διότι πλέον άμεσα ο κάθε ελεγκτής, πάντα με εντολή ελέγχου, μπορεί να δει τα υπόλοιπα λογαριασμών στο τέλος του έτους, εξέφρασε, όμως, παράλληλα την ελπίδα να αναλυτικά δεδομένα να φτάνουν συντομότερα στον ελεγκτικό μηχανισμό.



Διαβάστε περισσότερα...

Στις 20 Μαΐου η συνέχεια της δίκης για τον οίκο ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος»


Κατηγορούμενοι μέλη της οικογένειας του Γ. Γιακουμάτου.

Στις 20 Μαίου θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης για τον οίκο ευγηρίας «Αγιος Χαράλαμπος», στην οποία κατηγορούμενοι, μεταξύ άλλων, είναι μέλη της οικογένειας του βουλευτή Γερ. Γιακουμάτο.

Παρά το αίτημα αναβολής που υπέβαλε η υπεράσπιση επικαλούμενη το γεγονός ότι το δικαστήριο δεν έχει στα χέρια του το πόρισμα του φορολογικού ελέγχου για το γηροκομείο, το Β' Αυτόφωρο Μονομελές, αποφάσισε τη διακοπή της υπόθεσης.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του συνηγόρου υπεράσπισης Μιχάλη Δημητρακόπουλου ο οποίος υποστήριξε ότι «Για πρώτη φορά στα ποινικά χρονικά της χώρας επιχειρείται να δικαστεί υποτιθέμενη φοροδιαφυγή, χωρίς να υπάρχει το σχετικό πόρισμα αλλά μόνο η έκθεση της αστυνομίας. Είναι παράνομο και πρωτάκουστο».

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον περασμένο Δεκέμβριο, η σύζυγος του Γεράσιμου Γιακουμάτου, Ελένη Θεοδώρου και ο αδελφός του Δημήτρης, ο λογιστής Ανδρέας Μαραθάς και η διαχειρίστρια του οίκου ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος», Αναστασία Βαρδουλάκη.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από ανώνυμη καταγγελία σύμφωνα με την οποία το γηροκομείο «Άγιος Χαράλαμπος» εξέδιδε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με μικρότερο αναγραφόμενο ποσό από το καταβληθέν.



Διαβάστε περισσότερα...

Έκαψε την έγκυο γυναίκα του γιατί δεν του έδιναν προίκα!


Τα πεθερικά τού είχαν τάξει ένα μηχανάκι έναν νεροβούβαλο.

Οι αστυνομικές αρχές του Νεπάλ καταζητούν έναν άνδρα που φέρεται ότι πυρπόλησε την έγκυο σύζυγό του επειδή τα πεθερικά του δεν του έδιναν την προίκα που ζητούσε.

Ο Φάριντ Σεΐχ και οι γονείς του περιέλουσαν με κηροζίνη την 25χρονη γυναίκα, που ήταν έγκυος επτά μηνών, και της έβαλαν φωτιά γιατί δεν πήρε προίκα από την οικογένειά της ένα μηχανάκι και έναν νεροβούβαλο.

«Όταν έγινε το επεισόδιο αυτό, πριν από περίπου έναν μήνα, την μετέφεραν στην Ινδία για νοσηλεία, λέγοντας ότι επρόκειτο για ατύχημα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματικός της αστυνομίας Πρεμ Μπασνιάτ.

Ο πατέρας της νεαρής γυναίκας ανακάλυψε την αλήθεια και κατήγγειλε το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές. Η υγεία της κόρης του, που στο μεταξύ έχασε το μωρό της, έχει επιδεινωθεί δραματικά. «Του πήραμε κατάθεση χθες (σ.σ. του πατέρα) όμως ο σύζυγος και τα πεθερικά έχουν εξαφανιστεί. Τους αναζητούμε», είπε ο Μπασνιάτ.

Μια μη κυβερνητική οργάνωση μετέφερε την 25χρονη σε νοσοκομείο του Κατμαντού, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η γυναίκα υποστήριξε ότι ο άνδρας της «την χτυπούσε συχνά επειδή δεν είχε προίκα (...) και της έκαιγε τα γεννητικά όργανα με τσιγάρα», ανακοίνωσε η οργάνωση Κέντρο Υπηρεσιών Ανεπίσημου Τομέα.

Νεπαλέζοι ακτιβιστές ζητούν εδώ και πολλά χρόνια να γίνει πιο αυστηρή η νομοθεσία και να επιβάλλονται σκληρότερες ποινές για βίαιες πράξεις που σχετίζονται με τη διεκδίκηση μεγαλύτερης προίκας.



Διαβάστε περισσότερα...

Το ΣτΕ έκρινε νόμιμη την αναστολή χορήγησης οικοδομικών αδειών στην Φιλοθέη


Η Ολομέλεια απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς κατοίκων της περιοχής.

Η επταμελής σύνθεση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ' αριθμ. 1228/2014 απόφασή της, έκρινε νόμιμη την αναστολή χορήγησης οικοδομικών αδειών και οικοδομικών εργασιών στην Φιλοθέη, που έγινε εν όψει της τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Φιλοθέης.

Αναλυτικότερα, το 2008 το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Φιλοθέης (μεταγενέστερα συνενώθηκε με τον Δήμο Ψυχικού) αποφάσισε να προτείνει στο ΥΠΕΧΩΔΕ την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της κηπούπολης, όπως έχει χαρακτηριστεί το εν λόγω προάστιο.

Ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ με απόφασή του ανέστειλε για ένα έτος την έκδοση οικοδομικών αδειών και την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών μέσα στο ρυμοτομικό σχέδιο της Φιλοθέης, με ορισμένες εξαιρέσεις και στη συνέχεια με άλλη απόφαση το 2009, παρατάθηκε για ένα έτος ακόμη.

Στο μεταξύ, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν τρεις κάτοικοι της Φιλοθέης και ζητούσαν την ακύρωση των επίμαχων υπουργικών αποφάσεων.

Το ΣτΕ απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των τριών κατοίκων και έκρινε ότι είναι νόμιμη η αναστολή χορήγησης οικοδομικών αδειών και οικοδομικών εργασιών στην Φιλοθέη, καθώς η πολεοδομική νομοθεσία προβλέπει την αναστολή για δύο περιπτώσεις, που είναι για κατάρτιση αρχικού ρυμοτομικού σχεδίου πόλης, κώμης, κ.λπ. και για τροποποίηση του υπάρχοντος σχεδίου.



Διαβάστε περισσότερα...

Αναστέλλουν την απεργία διαρκείας οι πωλητές και οι επαγγελματίες λαϊκών αγορών


Τον Κασσή ευχαρίστησαν οι Ομοσπονδίες Λαϊκών Αγορών.

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι παραγωγοί και οι πωλητές λαϊκών αγορών και την απόφαση αυτή την πήραν «μετά την εξ' αρχής στήριξη σύσσωμης της αντιπολίτευσης, καθώς και την πρωτοβουλία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δια του εισηγητή του Μ. Κασσή, τον οποίον συγχαίρουμε και ευχαριστούμε, να καταψηφίσει το Επίμαχο Άρθρο του διαχωρισμού και κληρώσεων των θέσεων, διασφαλίζοντας τις ήδη υπάρχουσες θέσεις πάγκων των Λαϊκών Αγορών», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση των Ομοσπονδιών Λαϊκών Αγορών.

Οι Ομοσπονδίες των Λαϊκών Αγορών, στην έκτακτη απογευματινή συνεδρίασή τους, αποφάσισαν ομόφωνα την αναστολή της απεργίας διαρκείας, δηλώνοντας ότι «θα συνεχίσουν τον αγώνα για να ανατραπούν και οι υπόλοιπες ρυθμίσεις που θίγουν τις λαϊκές αγορές, και θα επιμένουν ώσπου η Πολιτεία να φτιάξει ένα θεσμικό πλαίσιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πατρίδας μας, των καταναλωτών και των παραγωγών των λαϊκών αγορών».



Διαβάστε περισσότερα...

Τιμωρήθηκε με ομαδικό βιασμό για εξωσυζυγική σχέση


Το παράνομο ζευγάρι θα υποστεί δημόσιο ραβδισμό σύμφωνα με τη σαρία.

Μια χήρα από την Ινδονησία τιμωρήθηκε με ομαδικό βιασμό από οκτώ «εκδικητές», γιατί έκανε δεσμό με έναν παντρεμένο άντρα.

Στο πλαίσιο της τιμωρίας της θα υποβληθεί και σε δημόσιο ραβδισμό, σύμφωνα με τους νόμους της σαρία.

Οι βιαστές της γυναίκας έπιασαν το «παράνομο ζευγάρι», όταν εισέβαλλαν μέσα στο σπίτι της στην επαρχία Banda Aceh της Ινδονησίας, κατηγορώντας τη για «ανάρμοστες σεξουαλικές σχέσεις» με τον 40χρονο.

Οι εκδικητές έδεσαν και ξυλοκόπησαν το 40χρονο σύντροφο της γυναίκας -η οποία είναι 25 ετών- και βίασαν ομαδικά την ίδια.

Στη συνέχεια περιέλουσαν και τους δύο με λύματα, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Οι «τιμωροί» έσυραν μετά τη γυναίκα στο αστυνομικό τμήμα, όπου την κατήγγειλαν για παραβίαση των αυστηρών νόμων της σαρία και για εξωσυζυγικό σεξ.

Τρεις από τους τιμωρούς συνελήφθησαν εκείνη τη στιγμή, όταν μαθεύτηκε ότι η γυναίκα έπεσε θύμα βιασμού, ενώ οι υπόλοιποι διέφυγαν.

Οι αστυνομικές αρχές αποφάσισαν να τιμωρήσουν τη γυναίκα με δημόσιο ραβδισμό για παράβαση των θρησκευτικών νόμων.

«Η γυναίκα και ο άντρας θα υποστούν δημόσιο ραβδισμό, επειδή παραβίασαν το θρησκευτικό νόμο γύρω από της σεξουαλικές σχέσεις» ανέφερε ο Ibrahim Latif, επικεφαλής του γραφείου της σαρία στην πόλη Langsa, στην εφημερίδα Jakarta Globe.

Ο ίδιος δήλωσε, ότι το γεγονός ότι η γυναίκα είχε πέσει θύμα βιασμού δε ελήφθη υπόψη για τον καθορισμό της τιμωρίας της για το «θρησκευτικό έγκλημα» που είχε ήδη διαπράξει.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι η γυναίκα και ο σύντροφός της παραδέχτηκαν ότι είχαν κάνει κι άλλες φορές σεξ, παρότι ο άντρας αυτός ήταν παντρεμένος με άλλη γυναίκα, με την οποία είχε πέντε παιδιά.

Σύμφωνα με το θρησκευτικό νόμο, θα υποστούν εννιά ραβδίσματα ο καθένας.

Οι τρεις συλληφθέντες βιαστές, ανάμεσα στους οποίους είναι και ένα 13χρονο αγόρι, θα υποβάλλονταν επίσης στην ίδια τιμωρία, αν είχαν κατηγορηθεί βάσει των νόμων της σαρία, όμως αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες και θα έρθουν ενώπιον ποινικού δικαστηρίου.

Οι Αρχές αναζητούν τους πέντε «τιμωρούς» που διέφυγαν.



Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα επιλέξουν οι μαθητές του δημοτικού 2η ξένη γλώσσα


Μέχρι τις 6 Ιουνίου οι αιτήσεις των γονιών.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2014-2015 στην Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα πρέπει να συμπληρώσουν μετά την ενημέρωσή τους από τον Διευθυντή του Σχολείου, δήλωση με τη γλώσσα προτίμησης του παιδιού τους (Γαλλική ή Γερμανική) και να την καταθέτουν στο Δ/ντή του Σχολείου τους έως 6 Ιουνίου 2014.

Για τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές ενημερώνονται ως προς τη χρησιμότητα των γαλλικών ή των γερμανικών, όπως έχει γράψει το newsbeast​.gr, υπήρξαν αντιδράσεις από συλλόγους και των δυο ειδικοτήτων.
Μάλιστα η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας (ΠΕΚΑΓΕ) σε επιστολή της προς τον προϊστάμενο της διεύθυνσης σπουδών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανέφερε ότι «σε αρκετές περιπτώσεις θύμιζε πρακτικές marketing εμπορικών επιχειρήσεων, χάνοντας τον παιδαγωγικό σκοπό της και διαταράσσοντας το σχολικό κλίμα».

Ωστόσο για ακόμη μια φορά θα συνεχιστεί ο τρόπος ενημέρωσης μαθητών και γονιών από τους σχολικούς συμβούλους και τους εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας σε έγγραφό του δίνει τις απαραίτητες οδηγίες τονίζοντας ότι για τον ορθό και έγκαιρο προγραμματισμό της διδασκαλίας της 2ης ξένης γλώσσας στην Ε’ τάξη των 6/θέσιων και άνω δημοτικών σχολείων θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα:

1. Οι Δ/ντές των 6/θέσιων και άνω δημοτικών σχολείων, καθώς και των σχολείων με ΕΑΕΠ οφείλουν να φροντίσουν ώστε να ενημερωθούν οι μαθητές, οι οποίοι θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2014- 2015 στην Ε΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, αλλά και οι γονείς – κηδεμόνες των μαθητών.

2. Η ενημέρωση των μαθητών της Δ΄ τάξης, οι οποίοι θα φοιτήσουν το σχολικό έτος 2014- 2015 στην Ε΄ τάξη, καθώς και των γονέων τους, για την επιλογή, τη σημασία και τη χρησιμότητα της 2ης ξένης γλώσσας πραγματοποιείται με ευθύνη των Διευθυντών των σχολικών μονάδων σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Π.Ε.05, Π.Ε.07 και Δημοτικής Εκπαίδευσης καθώς και των εκπαιδευτικών κλάδων Π.Ε.05 και Π.Ε.07, που υπηρετούν στην οικεία σχολική μονάδα.

3. Η ενημέρωση των μαθητών και των γονέων, στις σχολικές μονάδες που διδάσκονται και οι δύο γλώσσες, θα πραγματοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς Π.Ε.05 και Π.Ε.07, που υπηρετούν στην σχολική μονάδα υπό την εποπτεία και συνεργασία των Σχολικών Συμβούλων Π.Ε.05 και Π.Ε.07.

Προτείνεται να διαβαστούν από τους εκπαιδευτικούς οι γραπτές επιστολές, για τη χρησιμότητα της κάθε γλώσσας, που θα συντάξουν οι αντίστοιχοι Σχολικοί Σύμβουλοι Π.Ε.05 και Π.Ε.07.

4. Σε περίπτωση που στις σχολικές μονάδες διδάσκεται μία μόνο γλώσσα, ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Π.Ε.05, Π.Ε.07 και Δημοτικής Εκπαίδευσης οφείλει να μεριμνήσει με κάθε τρόπο ώστε να γίνει ενημέρωση και για την 2η ξένη γλώσσα που δεν διδάσκεται (με φυσική παρουσία εκπαιδευτικού όμορου σχολείου ή του Σχολικού Συμβούλου).

Προτείνεται και στην περίπτωση αυτή να διαβαστούν από τους εκπαιδευτικούς οι γραπτές επιστολές για τη χρησιμότητα της κάθε γλώσσας που θα συντάξουν οι αντίστοιχοι Σχολικοί Σύμβουλοι Π.Ε.05 και Π.Ε.07.

5. Στις εξαιρετικές και μόνο περιπτώσεις που η ενημέρωση γονέων και μαθητών θα γίνει αποκλειστικά με επιστολές, αυτές θα συνταχθούν από τους Σχολικούς Συμβούλους ΠΕ 05 και ΠΕ07 και θα διανεμηθούν παράλληλα και για τις δύο γλώσσες με ευθύνη των Διευθυντών των σχολείων στους μαθητές και στους γονείς τους. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ενημέρωση με επιστολές είναι η συνεργασία των Σχολικών Συμβούλων Π.Ε.05 και Π.Ε.07.

6. Οι παραπάνω επιστολές (παρ. 3,4,5) για τη χρησιμότητα της κάθε γλώσσας, θα κοινοποιηθούν με κοινό έγγραφο των Σχολικών Συμβούλων ΠΕ05 και ΠΕ07 σε όλες τις Σχολικές Μονάδες αρμοδιότητας τους ώστε η ενημέρωση και για τις δύο γλώσσες να γίνει με τον ίδιο τρόπο.

Το εν λόγω έγγραφο να κοινοποιηθεί και στην οικεία Περιφερειακή Δ/νση.

Η ενημέρωση των μαθητών μπορεί να γίνεται και εντός του διδακτικού ωραρίου, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, του Διευθυντή του σχολείου και τη σύμφωνη γνώμη των Σχολικών Συμβούλων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην παρακωλύεται το ωρολόγιο πρόγραμμα και η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Οι Δ/ντές των σχολικών μονάδων οφείλουν να συνεργάζονται με τους Σχολικούς Συμβούλους ώστε η ενημέρωση των μαθητών και των γονέων για τις δύο γλώσσες να γίνεται σε διαφορετικές ημέρες και να εξασφαλίζεται ίση μεταχείριση χωρίς διακρίσεις υπέρ της μιας ή της άλλης γλώσσας.

7. Για την οργάνωση της διδασκαλίας της 2ης ξένης γλώσσας θα εφαρμοστεί ο θεσμός των τμημάτων παράλληλης διδασκαλίας, έτσι ώστε να διευκολύνεται η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Η οργάνωση των τμημάτων της παράλληλης διδασκαλίας έχει ως ακολούθως:

Στα σχολεία με ένα τμήμα, οι μαθητές οργανώνονται σε παράλληλα τμήματα, ανάλογα με τη δήλωση προτίμησής τους.

Στα σχολεία με δύο ή και περισσότερα τμήματα, οι μαθητές οργανώνονται σε τμήματα Γαλλικής και Γερμανικής, τα οποία συγκροτούνται από μαθητές όλων των τμημάτων της τάξης, ανάλογα με τη δήλωση προτίμησής τους.

Ο ελάχιστος αριθμός μαθητών για τη δημιουργία τμήματος παράλληλης διδασκαλίας ή τμήματος που συγκροτείται από μαθητές δύο ή περισσότερων τμημάτων είναι 12 μαθητές. Σε απομονωμένα Δημοτικά Σχολεία της ηπειρωτικής και της νησιωτικής χώρας ο αριθμός αυτός μπορεί να μειωθεί στους 10 μαθητές, με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του απαιτούμενου ελάχιστου αριθμού μαθητών για τη δημιουργία τμήματος σε μία γλώσσα προτίμησης, τότε οι μαθητές ακολουθούν υποχρεωτικά την επιλογή με τις περισσότερες προτιμήσεις. Σε περίπτωση που ο συνολικός αριθμός μαθητών της τάξης είναι μικρότερος του ελάχιστου αριθμού μαθητών για τη δημιουργία τμήματος, με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης και με την προϋπόθεση ύπαρξης διαθέσιμου εκπαιδευτικού, δημιουργείται τμήμα της γλώσσας με τις περισσότερες προτιμήσεις.

Στα συστεγαζόμενα 6/θέσια και άνω δημοτικά σχολεία μπορεί να δημιουργηθούν τμήματα 2ης ξένης γλώσσας από μαθητές και των δύο σχολείων, εφόσον δε συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών στο ένα από τα δύο ή και στα δύο σχολεία με την προϋπόθεση ότι το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα θα συνταχθεί με τη σύμφωνη γνώμη των Συλλόγων Διδασκόντων και των δύο σχολείων, των οικείων Σχολικών Συμβούλων και του Δ/ντή Π.Ε.

Οι Δ/ντές των Σχολείων, με βάση τις αιτήσεις των γονέων - τις οποίες κρατούν με ευθύνη τους στο αρχείο του σχολείου - να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τον αντίστοιχο Πίνακα στη Δ/νση Π.Ε. που ανήκει το σχολείο έως 13 Ιουνίου 2014.

Οι Δ/ντές Π.Ε. να συμπληρώσουν συγκεντρωτικό Πίνακα, με βάση τα στοιχεία που θα υποβάλουν οι Δ/ντές των Σχολείων και να τον αποστείλουν στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, το αργότερο μέχρι 24 Ιουνίου 2014. Την τελική απόφαση λαμβάνει ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης. Τους τελικούς Πίνακες 2α, 2β, 3γ και 3δ στους οποίους θα αναγράφεται κάθε σχολείο ανά Δ/νση Εκπ/σης, θα αποστείλουν οι Περιφερειακές Δ/νσεις Π.Ε. & Δ.Ε. στη Δ/νση Σπουδών Π.Ε. του Υ.ΠΑΙ.Θ. μέχρι 11 Ιουλίου 2014.



Διαβάστε περισσότερα...

Ετοιμόγεννη μεταφέρθηκε με Super Puma από τη Σκόπελο στον Βόλο


Η αερομεταφορά έγινε έπειτα από αίτημα του ΕΚΑΒ.

Με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρθηκε μια επίτοκος, από τη Σκόπελο στον Βόλο.

Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο στρατόπεδο Γεωργούλα, στη Νέα Ιωνία Βόλου, στις 12:45 και από εκεί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης.

Η αερομεταφορά της επιτόκου, συνοδεία μαίας, έγινε έπειτα από αίτημα του ΕΚΑΒ.



Διαβάστε περισσότερα...

«Η Μαριαλένα ήθελε να βάλει μπράβους να χτυπήσουν την αδερφή της»


Κατέθεσε η καλύτερη φίλη της άτυχης Φαίης.

Η καλύτερη φίλη της άτυχης Φαίης Μπάχλα κατέθεσε για τη σχέση της άτυχης κοπέλας με τον κατηγορούμενο Βασίλη Στεφανάκη αλλά και την αδελφή της Μαριαλένα. «Μου έλεγε τα πάντα», είπε η νεαρή κοπέλα στους δικαστές υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος της είχε εκμυστηρευτεί ότι είχε χτυπήσει τη Φαίη.

Η μάρτυρας ανέφερε πως η Φαίη ενώ διατηρούσε σχέση δυο μήνες με το Στεφανάκη, κατάλαβε ότι κάτι είχε συμβεί με εκείνον και την αδελφή της.

«Καταλάβαινε ότι κάτι συνέβαινε ρωτούσε την αδελφή της αλλά δεν έπαιρνε απάντηση. Παρακολούθησε το Στεφανάκη και διαπίστωσε τι γινόταν. Τότε το παραδέχθηκαν και οι δυο. Ο Στεφανάκης είπε στη Φαίη ότι συνευρέθηκε μόνο μια φορά ερωτικά με την αδελφή της και ότι αυτό ήταν όλο» είπε η μάρτυρας και πρόσθεσε: «Η Φαίη μου είπε ότι η Μαριαλένα είχε κοιμηθεί μια φορά μαζί τους. Δηλαδή ανάμεσα σε εκείνη και το Στεφανάκη.»



Η μάρτυρας υποστήριξε, ακόμη, πως η Μαριαλένα δεν ερχόταν στο νοσοκομείο να δει την αδελφή της. Η ίδια επισήμανε πως είχε ακούσει το Στεφανάκη να λέει στη Μαριαλένα «κόψε τις μαλ… γιατί αλλιώς θα ανοίξω το στόμα μου και θα πω όλη την αλήθεια».

Η κοπέλα ανέφερε, επίσης, πως είχε δει στο παρελθόν την άτυχη Φαιη χτυπημένη αλλά εκείνη ποτέ δεν παραδεχόταν ότι την είχε χτυπήσει ο Στεφανακης. «Μια φορά μου είπε ότι έπεσε από τη σκάλα» είπε η νεαρή μάρτυρας και πρόσθεσε: «όταν ο Στεφανάκης ξεκαθάρισε τη θέση του και είπε ότι ήθελε να είναι με τη Φαίη τότε η Μαριαλένα ερχόταν στην καφετέρια με τις φίλες της και «έκραζε» την αδελφή της. Ακούστηκε μάλιστα ότι ήθελε να βάλει μπράβους να χτυπήσουν την Φαίη επειδή ήταν με το Στεφανάκη».

Η δίκη θα συνεχιστεί 27 Μαΐου.


Διαβάστε περισσότερα...

«Να μην αγωνιούν οι μαθητές για την Τράπεζα Θεμάτων»


Έγγραφο του υπουργού Παιδείας για τις προαγωγικές εξετάσεις της Α΄Λυκείου.

«Δεν εισάγονται νέες απαιτήσεις για τους μαθητές, οι οποίες να δικαιολογούν αισθήματα αγωνίας και ανασφάλειας που να σχετίζονται με την Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, ούτε υπάρχει ζήτημα αιφνιδιασμού» διαβεβαιώνει ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή σχετικά με την Τράπεζα Θεμάτων και τις προαγωγικές εξετάσεις της Α΄Λυκείου.

Όπως δε σπεύδει να επισημάνει, η αξιολόγηση βασίζεται σε όσα προβλέπονται στα προγράμματα σπουδών των μαθημάτων και όσα ισχύουν για τις προαγωγικές εξετάσεις, όπως ακριβώς συνέβαινε και τα προηγούμενα έτη.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πύρρος Δήμας, λέγοντας ότι χιλιάδες μαθητές της Α΄ Λυκείου καλούνται να αντιμετωπίσουν, χωρίς επαρκή ενημέρωση, θεμελιακές αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Εξάλλου, ο υπουργός Παιδείας υπογραμμίζει ότι «το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας να είναι έτοιμη εγκαίρως για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων της Α΄ Λυκείου και τα θέματα προσβάσιμα σε όλους, σε εύλογο χρόνο, πριν την έναρξη των εξετάσεων» και πως «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να υποστηρίζει ότι η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας είναι άκριτη και πρόχειρη».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος εξηγεί ότι στόχος των ενεργειών του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το οποίο σε συνεργασία με το ΙΤΥΕ «Διόφαντος» έχει αναλάβει την ανάπτυξη της Τράπεζας Θεμάτων, είναι η δημιουργία μιας Τράπεζας Θεμάτων η οποία θα ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες και απαιτήσεις, καθώς και στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την αξιολόγηση των μαθητών των διαφορετικών τύπων Λυκείων (Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ, Ημερήσια και Εσπερινά, Λυκειακές Τάξεις Καλλιτεχνικών Σχολείων κλπ) και θα παρέχει δυνατότητες αντιμετώπισης των έκτακτων καταστάσεων ή των ιδιαίτερων συνθηκών που είναι πιθανόν να υπάρξουν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων (πχ αδυναμία πρόσβασης στο διαδίκτυο, αιτιολογημένη απουσία μαθητών κλπ).

Η χρήση της Τράπεζας Θεμάτων στις εξετάσεις αποσκοπεί αφενός στην ενίσχυση της αντικειμενικότητας και αξιοπιστίας των εξετάσεων και αφετέρου στη διαπίστωση του βαθμού επίτευξης των μαθησιακών στόχων που τίθενται από τα αναλυτικά προγράμματα, αναφέρει ο κ. Αρβανιτόπουλος και σημειώνει ότι πρόκειται για προαγωγικές εξετάσεις και όχι για Πανελλήνιες.

Γίνεται επίσης γνωστό ότι «το ΙΕΠ προχώρησε στην πρόσκληση εκπαιδευτικών εμπειρογνωμόνων για τη στελέχωση των Επιστημονικών Επιτροπών των Εξεταζομένων Μαθημάτων, στην οποία ανταποκρίθηκε σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών. Η Κεντρική Επιστημονική Επιτροπή της Τράπεζας Θεμάτων επέλεξε τα μέλη των Επιστημονικών Επιτροπών και αυτές έχουν ήδη αρχίσει το έργο τους. Εντός των επομένων ημερών θα ξεκινήσει και η κατάθεση θεμάτων από την εκπαιδευτική κοινότητα, μετά από σχετική πρόσκληση την οποία δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στην ιστοσελίδα του, μαζί με οδηγίες για τη μορφή και το περιεχόμενο των θεμάτων».



Διαβάστε περισσότερα...

Μπήκε για μια μικρή επέμβαση και τού έκαναν… αγγειεκτομή!


Αγωνιά ο ασθενής για το αν θα μπορέσει να κάνει παιδιά.

Ώρες αγωνίας περνά ένας άνδρας στο Λίβερπουλ της Βρετανίας καθώς ενώ εισήχθη στο νοσοκομείο για μια μικρή επέμβαση ουρολογικής φύσεως, οι γιατροί του έκαναν κατά λάθος αγγειεκτομή!

Οι χειρουργοί επιχειρούν τώρα να επανορθώσουν τη γκάφα τους αλλά ο άνδρας αγωνιά για το εάν θα μπορέσει να κάνει παιδιά…

Σύμφωνα με τη βρετανική «Telegraph», το λάθος αυτό είναι πιθανό να κοστίσει στους γιατρούς εξαψήφια αποζημίωση προς τον άνδρα.

Το Royal Liverpool Hospital απολογήθηκε στον ασθενή ενώ ο «αρμόδιος» χειρουργός απομακρύνθηκε από τη δουλειά του μέχρι η έρευνα να ολοκληρωθεί.

Στην αγγειεκτομή ουσιαστικά αναστέλλεται η ανδρική γονιμότητα και θεωρείται επιτυχής σε ποσοστό μεγαλύτερο του 99%. Παρότι είναι αναστρέψιμη, όπως σημειώνει η εφημερίδα, το ποσοστό επιτυχίας πέφτει στο 55%.



Διαβάστε περισσότερα...

Εκσκαφές στην Πορτογαλία για τη μικρή Μαντλίν!


Ειδικές ερευνητικές ομάδες αναλαμβάνουν δράση.

Την άδεια να προχωρήσουν σε εκσκαφές στο θέρετρο της Πορτογαλίας όπου εξαφανίστηκε το 2007 η μικρή Μαντλίν ΜακΚάν, έλαβε η βρετανική αστυνομία που συνεχίζει τις έρευνες για το κορίτσι.

Ειδικές ερευνητικές ομάδες θα «χτενίσουν» εκτάσεις στο θέρετρο Praia da Luz όπου χάθηκε πριν από επτά χρόνια η Μαντλίν, σύμφωνα με το Skynews.

Οι ερευνητές θα χρησιμοποιήσουν ειδικό εξοπλισμό με ραντάρ για να ψάξουν σε τρία σημεία της πορτογαλικής πόλης.
Ο βρετανικός Τύπος μιλά για «επαναστατική» εξέλιξη στην έρευνα.

Στα σημεία των ερευνών πιθανώς να συμπεριλαμβάνονται η παραλία και η περιοχή κοντά στο διαμέρισμα όπου εθεάθη για τελευταία φορά η 4χρονη.

Την περασμένη εβδομάδα η Kate McCann είχε δηλώσει στο βρετανικό δίκτυο πως θέλει να μάθει τι απέγινε η κόρη της ακόμα κι αν επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο.

«Η Μαντλίν είτε είναι ζωντανή είτε όχι, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό. Προφανώς ελπίζουμε να είναι ζωντανή και κάποιος να τη φροντίζει αλλά ό,τι κι αν συμβαίνει έχουμε ανάγκη να μάθουμε», είχε πει.

Η Μαντλίν εξαφανίστηκε από το διαμέρισμα όπου έμενε με τους γονείς και τα δύο αδέλφια της στις 3 Μαΐου του 2007. Τον Απρίλιο η αστυνομία αποκάλυψε πως ερευνούσε άλλες πέντε περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης μικρών κοριτσιών από τη Βρετανία κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο Αλγκάρβε.

Δείτε τις φωτογραφίες














Διαβάστε περισσότερα...

Από το 2016 η συμφωνία για τον φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών


Στο τραπέζι του Ecofin ο Τόμπιν.

Ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών θα τεθεί σε εφαρμογή στην Ευρώπη το αργότερο από την 1η Ιανουαρίου 2016 και θα αφορά σε πρώτο στάδιο τις μετοχές και μερικά παράγωγα προϊόντα, ανακοίνωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών Μίχαελ Σπιντελέγκερ.

Ο υπουργός διευκρίνισε πως επιτεύχθηκε συναίνεση στο σημείο αυτό ανάμεσα σε 10 χώρες που συμμετέχουν σ' αυτή τη συνεργασία, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, αλλά όχι και η Βρετανία, όπου βρίσκεται η κύρια χρηματαγορά της Ευρώπης.

Αυτές οι 10 χώρες μέλη της Ε.Ε. είναι αποφασισμένες να αρχίσουν την εφαρμογή του αμφιλεγόμενου αυτού φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών από το 2016, παρά την αντίθεση άλλων χωρών της Ένωσης.

«Η δέσμευσή μας για την εισαγωγή ενός φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών παραμένει ισχυρή», ανέφερε η ομάδα σε κοινή δήλωση που περιήλθε σε γνώση του Γερμανικού Πρακτορείου.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε στους ομολόγους του της ΕΕ στη διάρκεια δημόσιας συζήτησης πως η Σλοβενία, η οποία τασσόταν ως τώρα υπέρ της θέσπισης του φόρου αυτού, δεν υποστήριξε την κοινή δήλωση λόγω της πολιτικής αναταραχής που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της. Οι χώρες που υπέγραψαν τη δήλωση είναι η Αυστρία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Σλοβακία και η Ισπανία.

«Πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε μια πολιτική συμφωνία για ένα φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, όλοι οι υπουργοί είναι έτοιμοι», δήλωσε εξάλλου προς τους δημοσιογράφους ο ισπανός υπουργός Οικονομίας Λούις ντε Γκίντος πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ. «Ελπίζω ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία για τα στοιχεία που θα περιληφθούν, κυρίως μετοχές και μερικά παράγωγα», πρόσθεσε.

«Θέλουμε να υπάρξει φέτος συμφωνία για τους κανόνες ώστε να τεθεί σε ισχύ τον ερχόμενο χρόνο», δήλωσε ακόμη ο ισπανός υπουργός. «Έχουμε ακόμη να αποφασίσουμε για το ύψος του φόρου και το πώς θα εισπράττεται».



Διαβάστε περισσότερα...

Έπιασαν γυναίκα αστυνομικό να κλέβει καλλυντικά!


Διατάχθηκε ΕΔΕ σε βάρος της.

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σε βάρος γυναίκας αστυνομικού για αφαίρεση καλλυντικών από κατάστημα.

Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η 27χρονη τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος της η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων επελήφθη χθες, Δευτέρα, περιστατικού αφαίρεσης καλλυντικών, από 27χρονη γυναίκα αστυφύλακα, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και σήμερα οδηγείται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η 27χρονη επιχείρησε να εξέλθει από κατάστημα καλλυντικών, σε περιοχή της Αθήνας, χωρίς να καταβάλλει το χρηματικό αντίτιμο για τρεις συσκευασίες καλλυντικών (μολύβι, επικαλυπτικό ματιών, μάσκαρα).



Διαβάστε περισσότερα...

Δάσκαλοι θα διδάσκουν το μάθημα της «Θεατρικής Αγωγής»


Έντονες αντιδράσεις από τους Θεατρολόγους.

Το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής στο δημοτικό σχολείο μπορούν να το διδάσκουν και δάσκαλοι, υπό προϋποθέσεις, σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας. Αυτό μπορεί να συμβεί στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει δυνατότητα στελέχωσης του σχολείου με εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ 32 ή εκπαιδευτικούς του κλάδου 18.41.

Στην περίπτωση αυτή το διδακτικό αντικείμενο της Θεατρικής Αγωγής θα μπορούσε να διδάσκεται από εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ 70, με σχετική εισήγηση του οικείου Σχολικού Συμβούλου και απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης, εφόσον δεν παραβιάζεται το εργασιακό και διδακτικό ωράριό τους, λαμβάνοντας υπόψη και τις εξής περιπτώσεις :

1. Να είναι κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο γνωστικό αντικείμενο του εν λόγω μαθήματος.

2. Να είναι κάτοχοι πτυχίου τμήματος θεατρικών σπουδών ή εναλλακτικά δραματικής σχολής, αναγνωρισμένης από το Υπουργείο Πολιτισμού.

3. Να έχουν παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια με αντικείμενο τη Θεατρική Αγωγή ή τη δραματική τέχνη, ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας από φορείς αναγνωρισμένους από το Υ.ΠΑΙ.Θ. ή το Υπουργείο Πολιτισμού.

4. Να έχουν παρακολουθήσει σχετικά με τη Θεατρική Αγωγή σεμινάρια.

Το Υπουργείο Παιδείας στο έγγραφο του αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του μαθήματος καθώς αναφέρει ότι το διδακτικό αντικείμενο της Θεατρικής Αγωγής στο δημοτικό σχολείο αποτελεί μέσο γνώσης, ψυχαγωγίας και αισθητικής καλλιέργειας. Η διάρθρωση των σκοπών και στόχων του Αναλυτικού Προγράμματος, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την δημιουργική επαφή των μαθητών με την τέχνη του θεάτρου τόσο μέσα από τα δραματουργικά κείμενα όσο και μέσα από την σκηνική έκφρασή τους, την αισθητική καλλιέργεια και δημιουργική έκφραση, στοιχεία τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Από την άποψη αυτή, είναι σημαντικό το σχολείο μέσω και της Θεατρικής Αγωγής να συμβάλλει στην αισθητική ανάπτυξη των παιδιών, αποφεύγοντας απλουστεύσεις περί καλαισθησίας και προσεγγίσεις που περιορίζουν την τέχνη και εν προκειμένω το θέατρο, στην προετοιμασία και παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων στο πλαίσιο εορταστικών επετείων και άλλων εκδηλώσεων του σχολείου.

Ως εκ τούτων, είναι σημαντικό να καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, ώστε το διδακτικό αντικείμενο της Θεατρικής Αγωγής να στελεχώνεται από κατάλληλα καταρτισμένους εκπαιδευτικούς για την διδασκαλία του.

Έντονες αντιδράσεις από τους θεατρολόγους

Βέβαια όπως προειπώθηκε σε περίπτωση που δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ32 και ΠΕ18.42 τότε το μάθημα μπορούν να το διδάξουν και δάσκαλοι. Έντονη ήταν η αντίδραση του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων καθώς σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι: «σε δύο παραγράφους που θυμίζουν γενικόλογη έκθεση ιδεών, το Υπουργείο Παιδείας, αφού παραδέχεται τη σημασία της Θεατρικής Αγωγής στην «αισθητική ανάπτυξη των παιδιών», ευθαρσώς διευρύνει την ανάθεση της διδασκαλίας του εν λόγω μαθήματος σε εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ70, που, είτε έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια ετήσιας διάρκειας, είτε -άκουσον, άκουσον- έχουν απλώς παρακολουθήσει σεμινάρια! Εξισώνει, με άλλα λόγια, τις πανεπιστημιακές σπουδές με την κατ’ ελάχιστον επιμόρφωση!».

Ο Σύλλογος των Θεατρολόγων θεωρεί απαράδεκτη τη ρύθμιση καθώς υπάρχει πληθώρα αποφοίτων στις ειδικότητες ΠΕ31 και ΠΕ18.41. Ο Σύλλογος συνδέει τη ρύθμιση και με τον περιορισμό των δαπανών για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι «το 2015 η στρόφιγγα των προγραμμάτων ΕΣΠΑ κλείνει. Κανείς ως τώρα δε μας έχει πει επίσημα αν και πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία ΕΑΕΠ στην μετά ΕΣΠΑ εποχή. Ίσως η εγκύκλιος αυτή να προετοιμάζει το έδαφος και να σκιαγραφεί ένας μέρος του τοπίου που οι λίγοι ονομάζουν «έξοδο απ’ την κρίση» και οι πολλοί το βιώνουν ως ατέρμονη πορεία στο τούνελ της εργασίας χωρίς δικαιώματα ή ως είσοδο στο τούνελ της ανεργίας».

Ο Σύλλογος ζητά την άμεση ανάκληση της εγκυκλίου για τη διδασκαλία του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής.



Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά η επιμόρφωση των διευθυντών των σχολείων για την αξιολόγηση


Η επιμόρφωση θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

Προχωρούν οι διαδικασίες για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που θα ξεκινήσει από το νέο έτος. Σύμφωνα με έγγραφό του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να έχει λάβει χώρα και να ολοκληρωθεί η επιμόρφωση συνολικής διάρκειας 12 ωρών των Διευθυντών των σχολικών μονάδων.

Το ΙΕΠ επιδιώκει τη στοχευμένη επιμόρφωση των Διευθυντών σχολικών μονάδων οι οποίοι, σύμφωνα με το Π.Δ. 152, άρθρ. 4, θα εμπλακούν ως αξιολογητές στην αξιολόγηση, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με το πλαίσιο, τις διαδικασίες και τα κριτήρια της αξιολόγησης, καθώς και να εξοικειωθούν με τα εργαλεία και την χρήση τους.

Επισημαίνεται ότι στην παραπάνω κατηγορία των στελεχών που ασκούν αξιολογικό έργο (διοικητική αξιολόγηση) δεν συμπεριλαμβάνονται οι Προϊσταμένες/νοι των Νηπιαγωγείων και των ολιγοθέσιων Δημοτικών σχολείων, δεδομένου ότι, για το εκπαιδευτικό προσωπικό των εν λόγω σχολικών μονάδων, τον ρόλο της διοικητικής αξιολόγησης τον έχουν οι Διευθυντές Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επιμορφωτές των Δ/ντών σχολικών μονάδων στον Β΄ Κύκλο της επιμόρφωσης μπορεί να είναι:

- οι επιμορφωτές του Α΄ Κύκλου της Επιμόρφωσης στελεχών

- οι Περιφερειακοί Δ/ντές

- οι Δ/ντές Εκπ/σης ή/και

- οι Σχολικοί Σύμβουλοι της αντίστοιχης Περιφέρειας οι οποίοι έχουν ασκήσει στο παρελθόν καθήκοντα σε θέση Δ/ντή (σχολικής μονάδας, Γραφείου Εκπ/σης κ.λπ.).

Οι επιμορφωτές του Β΄ Κύκλου επιμόρφωσης θα πρέπει να οριστούν το αργότερο μέχρι 5-5-2014 μετά από εισήγηση των δεκατριών Περιφερειακών Ομάδων Διοίκησης και έγκριση του Δ.Σ. του ΙΕΠ και η αμοιβή τους θα είναι 30 ευρώ/ ώρα. Επισημαίνεται ότι προϋπόθεση για τον ορισμό τους αποτελεί η επιμόρφωσή τους στον Α΄ Κύκλο (Μάρτιος - Απρίλιος 2014).

Ο Β’ κύκλος επιμόρφωσης θα διεξαχθεί στους κατά τόπους νομούς/Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας και θα αξιοποιήσει τις υποδομές και τον μηχανισμό των αντίστοιχων Περιφερειακών Διευθύνσεων. Η επιμόρφωση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε στην έδρα του νομού είτε εξακτινωμένα σε διαφορετικές περιοχές εντός του νομού, προς εξυπηρέτηση των επιμορφούμενων.

Σε περιπτώσεις που δεν καταστεί δυνατή η δια ζώσης επιμόρφωση προβλέπεται να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως, με την ευθύνη των Περιφερειακών Ομάδων Διοίκησης. Και στις δύο περιπτώσεις θα αξιοποιηθεί από τους επιμορφωτές το έντυπο και ψηφιακό υλικό που έχει παραχθεί ειδικά για την επιμόρφωση των Διευθυντών σχολικών μονάδων και θα αποσταλεί στις Περιφερειακές Ομάδες Διοίκησης. Οι τελευταίες θα επιλύουν όποια προβλήματα ανακύψουν αναφορικά με το επιμορφωτικό υλικό και τις διαδικασίες επιμόρφωσης.

Στο πλαίσιο του της επιμόρφωσης των διευθυντών σχολείων προβλέπονται σε ειδικές περιπτώσεις και «Υπηρεσίες μετακίνησης και διαμονής και ημιδιατροφής των εμπλεκομένων στον Β΄ Κύκλο επιμόρφωσης» (Δράση 2). Το έργο αυτό θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη των Περιφερειακών Ομάδων Διοίκησης, οι οποίες θα αναλάβουν την ευθύνη της οργάνωσης των μετακινήσεων, της διαμονής και διατροφής, τη συγκέντρωση και αποστολή των σχετικών παραστατικών για την αποπληρωμή τους κ.λπ.

Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι λόγω του μειωμένου προϋπολογισμού της παραπάνω δράσης, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για περιορισμό των μετακινήσεων στον απολύτως απαραίτητο αριθμό. Προτεραιότητα θα δοθεί στις νησιωτικές περιοχές και σε δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας. Σε κάθε περίπτωση, οι μετακινήσεις είτε των επιμορφωτών είτε των επιμορφούμενων θα εγκρίνεται προηγουμένως από το Δ.Σ. του ΙΕΠ μετά από σχετική εισήγηση των Περιφερειακών Ομάδων Διοίκησης.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ



ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ / ΕΙΣΗΓΗΣΗ
ΩΡΕΣ
1η   ημέρα

«Αξιολόγηση στελεχών και εκπαιδευτικών:
Σκοπός, Κριτήρια, Μέσα, Πλαίσιο»  από την Εισαγωγή του Επιμορφωτικού  Υλικού του Ηλία Γ. Ματσαγγούρα
2
«Διαδικασίες, Εργαλεία, Έντυπα Καταγραφών και Αξιολόγησης»
«Ανάλυση Κριτηρίων» από το έντυπο επιμορφωτικό υλικό
2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ, ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
2
2η   ημέρα

Βιωματικό εργαστήριο
Ασκήσεις και Μελέτες Περίπτωσης από το έντυπο επιμορφωτικό υλικό
2
Βιωματικό Εργαστήριο
Παρουσιάσεις από τους επιμορφούμενους – Συζήτηση
2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ, ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
2
ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ
12
ΤΜΗΜΑΤΑ – ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΟΥΜΕΝΩΝ

Τα τμήματα μπορεί να είναι αμιγή (Δντές Αθμιας – Δντές Βθμιας) ή και μικτά ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.

Ο αριθμός των επιμορφούμενων ανά τμήμα έχει υπολογιστεί στους 20-30 περίπου, αλλά και αυτό εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, τη διαθεσιμότητα των επιμορφωτών, την αναγκαιότητα μετακίνησής τους κ.λπ.


Διαβάστε περισσότερα...