Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Η Microsoft προβάλλει τα Τρίκαλα


Η φωτογραφία από το Δήμο Πύλης που έκανε το γύρο του κόσμου.

Με το φωτογραφικό φακό του εθελοντή και ερασιτέχνη φωτογράφου Γιώργου Παπαποστόλου – από την ομάδα εθελοντών Δήμου Πύλης- έγιναν γνωστά σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, τα αξιοθέατα του Τρικαλινού Δήμου.

Μια φωτογραφία του αγοράστηκε τελικά από την Microsoft και ταξίδεψε σε όλο το διαδίκτυο, ακόμα και σε μεγάλες ιστοσελίδες. Σύμφωνα με το Thessalianews.gr η φωτογραφία κυκλοφόρησε με την σημείωση ότι αποτελεί παράδειγμα για τα φθινοπωρινά τοπία της περιοχής.




Διαβάστε περισσότερα...

Αμμώδη πορτραίτα


Κόκκο κόκκο δημιουργεί ο καλλιτέχνης - Δείτε το βίντεο.

Ο δημιουργός Jin Lee με τα χέρια του και με άμμο δημιουργεί μοναδικά έργα τέχνης...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση για την εκδήλωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 5ου Ειδικού Σχολείου


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 5ου Ειδικού Σχολείου και ο Σύλλογος Διαδασκόντων σας καλούν στην κοπή Βασιλόπιτας, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ., στο χώρο του σχολείου, Κοραή 4 στην Ευκαρπία. 

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει αποκριάτικος χορός, με κλόουν και χορευτικά, από τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους "Οδυσσέας"  και "Μακεδονία" Εργατικών Κατοικιών Ευκαρπίας, με τα παιδικά τους τμήματα. 

Σας περιμένουμε μασκαρεμένους και με πολύ κέφι, να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.

Είσοδος Ελεύθερη.

Με τιμή το Δ.Σ.
Διαβάστε περισσότερα...

Η "Χαμένη Ατλαντίδα" της Κίνας


Μια ολόκληρη πόλη βρέθηκε στον πυθμένα μιας λίμνης στην Κίνα. Αν και χτίστηκε πριν 1300 χρόνια η «Πόλη των Λεόντων», παραμένει άθικτη, καθώς διακρίνονται καθαρά όλα τα κτίρια, οι ναοί και τα σπίτια.

Σύμφωνα πάντως με τους υπεύθυνους, η κινεζική «Χαμένη Ατλαντίδα» θα αποτελέσει τον τουριστικό παράδεισο των δυτών.

Δείτε το βίντεο του Ant1




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τώρα το home theater γίνεται φορητό


Τα καινοτόμα «ακουστικά» του μέλλοντος φέρνουν εικόνα και ήχο στα μάτια μας!

Το λένε Avegant Glyph και πρόκειται αναμφίβολα για το οπτικοακουστικό σύστημα που θα αλλάξει άρδην τους όρους του παιχνιδιού!

Τέτοιος ήταν ο σάλος με την πάρτη του, που όταν κατέβηκε στην πλατφόρμα χρηματοδότης Kickstarter κατάφερε να μαζέψει τα 250.000 δολάρια που χρειάζονται οι δημιουργοί του για να το κάνουν πράξη σε μόλις 4 ώρες! Πρέπει να πρόκειται για κάποιου είδους ρεκόρ να συγκεντρώσεις τόσα λεφτά σε τόσο λίγο χρόνο.

Τώρα, 2 μέρες πριν κλείσει η περίοδος παραμονής του στην online πλατφόρμα, οι υποστηρικτές συνεχίζουν να καταθέτουν τον οβολό τους (το ποσό έχει αγγίξει τα 1,4 εκατ. δολάρια!), τόσο καρδιοχτυπούν να το πάρουν στα χέρια τους.

Και πολύ καλά κάνουν, αφού η ομορφιά του νέου αυτού «κτήνους» εδράζεται ακριβώς στο «Glyph» του, την αψίδα των ακουστικών που χρησιμοποιώντας πρωτοποριακή τεχνολογία μπορεί και προβάλλει εικόνα!



Και μάλιστα όχι απλώς εικόνα, αλλά ολοζώντανες παραστάσεις, συνοδευόμενες και από εξίσου καινοτόμα τεχνολογία ήχου. Μιλάμε απλά-απλά για επανάσταση στην προσωπική ψυχαγωγία.



Το Glyph, με τη βοήθεια απλού HDMI, προβάλλει τα πάντα στους οφθαλμούς μας, από ταινίες που έχουμε στο PC ή το MAC μέχρι και υπηρεσίες στριμαρίσματος στο κινητό μας.



Και βέβαια το μεγάλο του «ατού» είναι το πόσο σπουδαίο είναι στο gaming, είτε παίζεις Call of Duty Ghosts στο Playstation ή Real Racing στο smartphone! Μιλώντας όμως για διαδραστικό παιχνίδι, η απεικόνιση Point of View (PoV) ποτέ δεν ήταν πιο αληθοφανής,



Μάθετε περισσότερα στη σελίδα του Avegant Glyph στο Kickstarter και υποδεχτείτε το μέλλον της προσωπικής ψυχαγωγίας...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τιμώρησαν κλέφτη ρίχνοντάς τον σε... μυρμηγκοφωλιά


Πήραν το νόμο στα χέρια τους - Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Το νόμο στα χέρια τους πήραν οι κάτοικοι στην πόλη Teresina της Βραζιλίας. Έπιασαν έναν νεαρό να κλέβει από ένα σπίτι και αποφάσισαν πως η καλύτερη τιμωρία είναι η αυτοδικία. Αντί λοιπόν να τον παραδώσουν στις αρχές- στις οποίες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους, όπως σημειώνει η Daily Mail- επέλεξαν να τον δέσουν χειροπόδαρα και να τον αφήσουν ημίγυμνο πάνω σε μία μυρμηγκοφωλιά.

Οι κραυγές του ακούγονται στο ανατριχιαστικό βίντεο που ακολουθεί, καθώς τον δαγκώνουν τα μυρμήγκια και τον τσιμπούν άλλα έντομα.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο...












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Κοινή Συνεδρίαση EDF - ΕΣΑμεΑ στην Αθήνα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21.02.2014

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου η κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, επ’ ευκαιρία της έλευσης του EDF στην Αθήνα, για την συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 22 και 23 Φεβρουαρίου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, στο ξενοδοχείο Τιτάνια. Της κοινής συνεδρίασης προέδρευσε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Στην κοινή αυτή συνεδρίαση έγινε μια σύντομη παρουσίαση της ΕΣΑμεΑ, η οποία είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του EDF, ενώ μεγαλύτερη αναφορά έγινε στο τρέχον έργο της. Παράλληλα παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του EDF για το 2014. Εκτενής συζήτηση ακολούθησε για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον αντίκτυπο στα άτομα με αναπηρία, στις οικογένειές τους και στα δικαιώματά τους καθώς και στα μέτρα που έχει λάβει και πρέπει ακόμη να σχεδιάσει το αναπηρικό κίνημα σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του EDF θα διεξαχθεί Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της ΕΕ την περίοδο 2014-2020. Στην έναρξη έχει κληθεί και θα χαιρετήσει ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου. Θα προεδρεύσει ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του Φόρουμ Ι. Βαρδακαστάνης, ο οποίος θα μιλήσει για την υιοθέτηση από το EDF μιας στρατηγικής ώστε η περίοδος 2014- 2020 για τα Διαρθρωτικά Ταμεία να είναι συμβατή με την Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Θωμάς Κλεισιώτης.

Φωτογραφικό Υλικό θα βρείτε στο προφίλ της ΕΣΑμεΑ στο facebook https://www.facebook.com/esamea.ncdp


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 99 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

Πρώην κρατούμενοι ζητούν αποζημίωση από τις ΗΠΑ


Πέντε πρώην κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο με καταγωγή από την Τουρκία, το Ουζμπεκιστάν και την Αλγερία, έκαναν προσφυγή σε αμερικανικό δικαστήριο με σκοπό να εισπράξουν αποζημίωση για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους κατά τη διάρκεια των χρόνων που παρέμειναν στη φυλακή και εξέτιαν ποινή χωρίς να τους ασκηθεί δίωξη.

Οι πέντε άνδρες, που κρατήθηκαν από δύο έως τέσσερα χρόνια, πρώτα στις φυλακές της Κανταχάρ ή του Μπάγκραμ στο Αφγανιστάν και στη συνέχεια στο Γκουαντάναμο, δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ "μαχητές του εχθρού". Αφέθηκαν ελεύθεροι κατά τα έτη 2003-06 και τους επιτράπηκε η εγκατάσταση στην Τουρκία ή την Αλβανία.

"Από την πρώτη επαφή τους με τους Αμερικανούς στρατιώτες και ανακριτές, οι κ.κ. Τσελίγκογκους, Σεν, Μερτ, Χάσαμ και Μουχάμαντ υπέστησαν σωματική, ψυχική και θρησκευτική κακοποίηση από τους στρατιωτικούς και από πολίτες που ήταν υπό τις διαταγές του υπουργείου Άμυνας", υποστήριξε ο δικηγόρος τους, Ράσελ Κόεν. Υπέστησαν "κάθε είδους σωματικά και ψυχικά βασανιστήρια, μια απάνθρωπη και υποτιμητική συμπεριφορά κατά την ανάκρισή τους", όπως στέρηση ύπνου, απομόνωση ή έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες, εξηγεί στην προσφυγή που κατέθεσε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον. Μάλιστα τρεις από αυτούς, παρά το γεγονός ότι υπήρχε δικαστική απόφαση που έκρινε ότι δεν είναι "μαχητές του εχθρού", έμειναν για άλλα δύο χρόνια στο Γκουαντάναμο όπου τους κατάσχεσαν τα Κοράνια τους.

"Οι ενέργειες αυτές καθοδηγούνταν από προσωπικό μίσος", υποστήριξε ο δικηγόρος τους που ζητά να αποζημιωθούν από την αμερικανική κυβέρνηση και τον πρώην υπουργό Άμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί το αμερικανικό δημόσιο, Σίντνεϊ Φόστερ, ζήτησε να μπει η υπόθεση στο αρχείο, υποστηρίζοντας ότι στην περίπτωση των πρώην κρατουμένων δεν μπορεί να εφαρμοστεί ούτε το αμερικανικό ούτε το διεθνές δίκαιο. "Οι ενάγοντες δεν έχουν συνταγματικά δικαιώματα δεδομένου ότι είναι αλλοδαποί που διαμένουν στο εξωτερικό", σημείωσε και πρόσθεσε ότι το αίτημά τους δεν μπορεί να βασιστεί στις Συνθήκες της Γενεύης ή της Βιέννης γιατί οι συμφωνίες αυτές δεν προβλέπουν "την καταβολή αποζημίωσης από ομοσπονδιακούς υπαλλήλους" σε περίπτωση παραβίασής τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ΥΠΟΙΚ δίνει οδηγίες για το Ε9


"Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα δώσει τη δυνατότητα στους γονείς ανήλικων τέκνων με περιουσία να υποβάλουν δήλωση Ε9 για λογαριασμό των ανήλικων τέκνων τους" τονίζει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του.



Διαβάστε περισσότερα...

«Οι προσλήψεις και η εκπαίδευση του προσωπικού δεν σχετίζονται με τη Ryanair»


Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Εργασίας ζητά η ΓΣΕΕ.

«Οι προσλήψεις και η εκπαίδευση του προσωπικού δεν σχετίζονται με τη Ryanair. Συνεργαζόμαστε με πέντε εταιρείες για τις προσλήψεις που κάνουμε. Εμείς απλά θέλουμε εκπαιδευμένο προσωπικό» δήλωσε σήμερα ο Τζον Αλμποράντε, διευθυντής μάρκετινγκ της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας Ryanair για την Ιταλία, την Ελλάδα και την Κροατία σε ερώτηση για την πρακτική των προσλήψεων, τα χρηματικά ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι υποψήφιοι καθώς και την παρέμβαση της ΓΣΕΕ. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι στις προθέσεις της Ryanair είναι να υπάρχει στις πτήσεις εσωτερικού τουλάχιστον ένα άτομο στο πλήρωμα καμπίνας που θα γνωρίζει ελληνικά. Πάντως, το στέλεχος της ιρλανδικής εταιρείας απέφυγε να μιλήσει για το πόσες, άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει η Ryanair, αλλά επανέλαβε ότι ο ετήσιος στόχος είναι η διακίνηση 4 εκατ. επιβατών από τα συνολικά 11 αεροδρόμια που έχει παρουσία στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω εταιρεία, από τον Απρίλιο, εκτός από την Αθήνα θα δημιουργήσει βάση και στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει ήδη βάση και στα Χανιά. Στην Αθήνα θα σταθμεύσουν δύο αεροσκάφη, διεξάγοντας πτήσεις προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χανιά, Πάφο, Λονδίνο και Μιλάνο. Στη Θεσσαλονίκη θα σταθμεύσει ένα αεροπλάνο, διεξάγοντας, μεταξύ άλλων, πτήσεις προς Αθήνα, Πίζα και Βαρσοβία, ενώ ένα ακόμη αεροπλάνο θα σταθμεύει στα Χανιά. Τέλος, σύμφωνα με το στέλεχος της Ryanair, οι προοπτικές της Αθήνας και γενικότερα της Ελλάδας είναι πολύ μεγάλες. Γι' αυτό το λόγο, η εταιρεία έκοψε 10 δρομολόγια από το Μπέργαμο της Ιταλίας μεταφέροντας τα αναλογούντα αεροσκάφη στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της, την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας και όλων των αρμοδίων αρχών, σχετικά με την τακτική και την πρακτική των προσλήψεων της αεροπορικής εταιρείας, ζητεί η ΓΣΕΕ.

«Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της αναδόχου εταιρείας, που έχει αναλάβει την πρόσληψη των εργαζομένων, όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να προσληφθούν και χωρίς αυτό να κατοχυρώνει την πρόσληψή τους, αναγκάζονται να πληρώνουν δίδακτρα εκπαίδευσης, που αγγίζουν το συνολικό ποσό των 4.000 ευρώ. Είναι ανήκουστο και πρωτοφανές ο εργοδότης, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Ryanair, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη για εργασία, να λειτουργεί ως Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, όπως απαράδεκτο είναι εάν ισχύουν τα όσα καταγγέλλονται να καταστρατηγούνται βασικές και αδιαπραγμάτευτες αρχές του εργατικού δικαίου. Η υπόθεση επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα» καταλήγει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.



Διαβάστε περισσότερα...

Το Twitter μπορεί να προβλέψει τις διαδηλώσεις


Τα κοινωνικά δίκτυα σε συνδυασμό με λογισμικό ανάλυσης δεδομένων, ικανοποιούν ένα πάθος του ανθρώπου να προβλέπει το μέλλον, ισχυρίζεται μια νέα μελέτη. Πρόκειται για την μελέτη «Predicitng Crowd Behavior with Big Public Data», που δημοσίευσε ο ερευνητής του ΜΙΤ, Nathan Kallus, η οποία υποστηρίζει ότι είναι δυνατή η πρόβλεψη διαδηλώσεων και κοινωνικών αναταραχών με τη βοήθεια του Twitter.

Συγκεκριμένα, ο ερευνητής μελέτησε περισσότερα από 300.000 μηνύματα σε 7 διαφορετικές γλώσσες, τα οποία τον οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι οι αναταραχές που έγιναν στην Αίγυπτο το 2013 ήταν προβλέψιμες.

Σύμφωνα με το techit.gr, η μελέτη έχει συναντήσει αρκετή αντίδραση, καθώς η πρόβλεψη έγινε αφού πραγματοποιήθηκαν οι αναταραχές, πότε αρκετά από τα δεδομένα των πηγών που αξιοποιήθηκαν αναφέρονταν ήδη σε αυτές.

Το Twitter ξεκίνησε και επίσημα ένα πρόγραμμα διάθεσης δεδομένων για ακαδημαϊκή έρευνα. Ωστόσο, η αξιοπιστία των προβλέψεων δεν έχει ακόμα επαληθευτεί επιστημονικά.



Διαβάστε περισσότερα...

Τέτοιο δώρο δεν το περίμενε με τίποτα


Δώρο ανεκτίμητης αξίας.

Ένα μικρό κοριτσάκι ανοίγει το μεγάλο δώρο γενεθλίων της. Χωρίς καθυστέρηση αρχίζει να ξετυλίγει το μεγάλο κουτί, ώσπου ανακαλύπτει ότι μέσα στο κουτί κρύβεται ο πατέρας της.

Ο νεαρός άνδρας υπηρετούσε για καιρό στον αμερικανικό στρατό που επιχειρούσε στο Αφγανιστάν, και επέστρεψε πίσω στην οικογένειά του. Τι καλύτερο δώρο θα μπορούσε να δεχτεί η 3χρονη, εκτός από τον ίδιο της τον πατέρα;

Δείτε την αντίδραση της μικρής, όταν ανοίγει το «δώρο» της.





Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τη συνδρομή του Αρείου Πάγου για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ζητάει η Μακρή


«Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται με την ίδια αυστηρότητα και συνέπεια.

Τη συνδρομή και τη συνεργασία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ζητάει με επιστολή της η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή.

Ο αντικαπνιστικός νόμος πρέπει να εφαρμόζεται σε όλη τη χώρα με την ίδια αυστηρότητα και συνέπεια, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Μακρή.

Έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα σε κάποιες περιοχές να επιβάλλονται πρόστιμα για τη μη εφαρμογή του νόμου και σε κάποιες άλλες τα πρόστιμα να είναι μηδέν.

Η επικαιροποίηση του αντικαπνιστικού πλαισίου είναι προτεραιότητα για το υπουργείο, επισημαίνει η κ. Μακρή επαναλαμβάνοντας ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και η αντικαπνιστική νομοθεσία θα εφαρμοστεί.



Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ.) για τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων


Σας ενημερώνουμε ότι η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ.) ως μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σπανίων Παθήσεων (EURORDIS) είναι υπεύθυνη για όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται για την Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων στην Ελλάδα. Οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια πρέπει να λαμβάνει την έγκριση της Π.Ε.Σ.ΠΑ. πριν να ενταχθεί στο πλαίσιο των εορτασμών.

Για το 2014, οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί είναι:

Εκδήλωση Ενημέρωσης στον Σταθμό του Η.Σ.Α.Π. στον Πειραιά, 26-02-2014, 11:00 - 16:00

Εκδήλωση Ενημέρωσης στην Πλατεία Μοναστηρακίου, 27-02-2014 11:00 - 16:00

Και εκδήλωση την Ημέρα Σπανίων Παθήσεων στο Ίδρυμα Ευγενίδου, 28-02-2014 17:00 - 19:00. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει παράσταση στο Πλανητάριο την οποία οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν δωρεάν.





Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ.)

με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων 2014

"Ενωμένοι για Καλύτερη Φροντίδα"

σας προσκαλεί στην εκδήλωση ενημέρωσης στο

Ίδρυμα Ευγενίδου, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου

στις 17:00



Θα ακολουθήσει παράσταση στο Πλανητάριο, ενώ θα υπάρχει ειδική παιδαγωγός στον χώρο της εκδήλωσης, για την απασχόληση των μικρών παιδιών


Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων και η Ελληνική Εταιρεία Οζώδους Σκληρύνσεως σας εύχονται

Καλή Χρονιά και σας προσκαλούν

στην καθιερωμένη κοπή της πίτας η οποία θα πραγματοποιηθεί την

Κυριακή 26 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 στα γραφεία μας

Τιμοθέου 99-101, στον Βύρωνα.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να σας δούμε όλους εκεί!



Διαβάστε περισσότερα...

«Ανθίζει» η μελισσοκομία στη Ροδόπη


Προσφέρει διέξοδο από την οικονομική κρίση.

Γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων, με αναφορές του φιλόσοφου Αριστοτέλη σ' αυτό, το μέλι συνοδεύει τους καταναλωτές σ' όλο τον κόσμο σε καθημερινές διατροφικές συνήθειες, ενώ στην Ελλάδα η μελισσοκομία αναδεικνύεται σε διέξοδο από την οικονομική κρίση, είτε για όσους επιθυμούν συμπληρωματικό εισόδημα είτε γι' αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν αποκλειστικά μ' αυτήν.

Αν και ο φυσικός... φόβος για τις μέλισσες ενδέχεται να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα, στην ακριτική Ροδόπη η μελισσοκομία «ανθίζει» και αυτό αποτυπώνεται τόσο στην παραγωγή μελιού όσο και στην δραστηριότητα των μελισσοκόμων.

Διακόσιοι εξήντα τρεις μελισσοκόμοι- εγγεγραμμένοι στα μητρώα της αρμόδιας υπηρεσίας- δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και η παραγωγή μελιού, το 2013, διαμορφώθηκε σε περίπου 272 τόνους, στα ίδια επίπεδα με το 2012, δίνοντας δύο χρονιές με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Εξάλλου, πρόσφατα, συστάθηκε ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Μελισσοκόμων και φίλων της Μέλισσας Θράκης (ΠΟΜΦΙΜΕΛ) και όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός του, Χαλήτ Χαλήλ Ιμπράμ, ο όμιλος έχει περίπου 120 μέλη και κάνει ό,τι περνά από το «χέρι» του για την σωστή εκπαίδευση των μελών του.

Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, στις οποίες καθηγητές μελισσοκομίας παραδίδουν μαθήματα και... εμπειρία για τη μελισσοκομία και εκδρομές για να παρακολουθήσουν τον «αγώνα» άλλων μελισσοκόμων για την «άντληση» του μελιού.

Επισημαίνοντας ότι «το μέλι της Ελλάδας είναι σαν χρυσός στην Ευρώπη», ο κ. Χαλήτ Χαλήλ Ιμπράμ αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη και συμμετοχή μελών του ΠΟΜΦΙΜΕΛ στην 3η έκθεση μελισσοκομίας που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, με στόχο η τουρκική αγορά να «γευτεί» το θρακικό μέλι.

Στόχος ήταν «να δείξουμε στο εξωτερικό το ποιοτικό μέλι που παράγεται στη Θράκη, τις θεραπευτικές του ικανότητες και τον φυσικό τρόπο παραγωγής του» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΟΜΦΙΜΕΛ και πρόσθεσε ότι, ο όμιλος βάζει «πλώρη» για άλλες εκθέσεις στα Βαλκάνια, αλλά και ευρωπαϊκές πόλεις.

Τα μέλη του ΠΟΜΦΙΜΕΛ έχουν περίπου 4000 κυψέλες και το 2013, η παραγωγή τους έφθασε περίπου τους 25 τόνους, πρόσθεσε. Ορισμένα μέλη του Ομίλου ασχολούνται με τη μελισσοκομία για να συμπληρώσουν, το εισόδημά τους.

Άλλωστε δεν είναι οι μόνοι, καθώς εξαιτίας της κρίσης «αρκετοί νέοι άνθρωποι και άτομα κάποιας ηλικίας που έχουν χάσει τη δουλειά στρέφονται προς τη μελισσοκομία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καθηγητής Ανδρέας Θρασυβούλου.

«Είμαστε η χώρα με τους περισσότερους επαγγελματίες μελισσοκόμους, έχουμε 15.000 μελισσοκόμους στην Ελλάδα» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι, πριν από μερικά χρόνια, «είχαμε 1.200.000 μελίσσια, τώρα έχουμε 1.600.000 μελίσσια, που σημαίνει ότι είμαστε η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη όσον αφορά τον αριθμό των μελισσιών».
Κάθε χρόνο εκπαιδεύονται σε πανεπιστήμια και ινστιτούτα πολίτες που ενδιαφέρονται για τη μελισσοκομία, όμως, όπως είπε ο κ. Θρασυβούλου «υπάρχει πρόβλημα, γιατί αυξάνεται ο αριθμός των μελισσιών και αντίστοιχα η χλωρίδα που θα έπρεπε να στηρίξει τα μελίσσια μειώνεται (πυρκαγιές, επέκταση αστικών πόλεων, ανθρώπινη δραστηριότητα κ.ά.) και παράλληλα με τη μείωση της χλωρίδας «έχουμε το γεγονός ότι η παρεχόμενη τροφή στις μέλισσες περιορίζεται ακόμη περισσότερο από τις κλιματολογικές αλλαγές».

Το μεγαλύτερο ποσοστό στην παραγωγή μελιού (το 60%) κατέχει το λεγόμενο πευκόμελο και οι κύριες παραγωγικές περιοχές είναι η Χαλκιδική, η Θάσος και η Εύβοια.

Σε κάθε περίπτωση, όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τη μελισσοκομία πρέπει να εκπαιδευθούν σωστά και να ακολουθήσουν τα κατάλληλα βήματα.

«Εφόσον έχουν τη σωστή εκπαίδευση, θα πρέπει να ασχοληθούν ερασιτεχνικά για περίπου πέντε χρόνια, να αγαπήσουν τις μέλισσες, να υπάρχει χημεία με τις μέλισσες, να μπορούν να ανεχθούν τις μέλισσες και τα κεντρίσματα και όλα, να μην απογοητεύονται...» ανέφερε.

Για να «περάσει» κάποιος στο επαγγελματικό στάδιο θα χρειαστεί τουλάχιστον πέντε χρόνια. «Υπάρχουν θέματα όπως δεν διδάσκονται, όπως η χλωρίδα που θα τα μετακινήσει. Συνεπώς αυτοί που θα ασχοληθούν θα έχουν μια σωστή, καλή εκπαίδευση» είπε ο κ. Θρασυβούλου και πρόσθεσε ότι «κάθε χρόνο εκπαιδεύουμε γύρω στα 500 άτομα».



Διαβάστε περισσότερα...

Τιμητική εκδήλωση για τις γυναίκες Δημάρχους


Στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων στις 4 Μαρτίου.

Tιμητική εκδήλωση για τις Γυναίκες Δημάρχους της χώρας διοργανώνουν την Τρίτη 4 Μαρτίου το Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων, στην εκδήλωση θα αναζητηθούν τρόποι για τη μεγαλύτερη συμμετοχή και εκλογή Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πνευματικό Κέντρο, Αίθουσα Κωνσταντίνου Καβάφη: Ακαδημίας 50

Ώρα: 17.00



Διαβάστε περισσότερα...

Το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν οι πρώτες πτήσεις από το υδατοδρόμιο της Βεγορίτιδας


Φορέας λειτουργίας του νέου εγχειρήματος θα είναι ο δήμος Αμυνταίου.

Το καλοκαίρι εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι πρώτες πτήσεις από το υδατοδρόμιο της Βεγορίτιδας, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης, με αφορμή τη σημερινή παρουσίαση του πλάνου για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, παρουσία του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Ο κ. Ιωσηφίδης σημειώνει ότι την εκπόνηση του φακέλου για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου έχει αναλάβει η ιδιωτική εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια».

Προβλέπεται ότι οι σχετικές μελέτες θα ολοκληρωθούν μέσα σε ένα τρίμηνο καθώς υπάρχουν ήδη κάποιες από τις βασικές υποδομές, όπως η πλωτή εξέδρα, όπου θα «δένουν» τα υδροπλάνα και οι προσβάσεις προς το συγκεκριμένο σημείο.

«Το ενδιαφέρον του κόσμου της περιοχής για τη σύνδεσή της με υδροπλάνα με την υπόλοιπη χώρα είναι τεράστιο δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε έναν ακριτικό τόπο που αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες οδικής σύνδεσης με την υπόλοιπη Ελλάδα. Τα υδροπλάνα λειτουργούν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, ανεξάρτητα από καιρικές συνθήκες, ενώ έχουν τη δυνατότητα να προσγειώνονται και στην ξηρά, σε αεροδρόμια που υπάρχουν και λειτουργούν και όχι μόνο σε θαλάσσιους ή λιμναίους χώρους» προσθέτει και δεν παραλείπει να αναφέρει τις θετικές εξελίξεις στο νομικό πλαίσιο για τις αδειοδοτήσεις των υδατοδρομίων.

«Πιστεύουμε ότι η αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Βεγορίτιδας θα είναι η πρώτη που θα δοθεί στην Περιφέρεια και ότι οι πρώτες πτήσεις θα γίνουν εντός του καλοκαιριού» τονίζει ο κ. Ιωσηφίδης και διευκρινίζει ότι φορέας λειτουργίας του νέου εγχειρήματος θα είναι ο δήμος Αμυνταίου.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιάννης Ζουγανέλης: Ο Σάκης έφυγε με ένα παράπονο


«Ο Σάκης έφυγε με ένα παράπονο, το οποίο εκθέτει τον πολιτισμό μας, αν έχουμε», τόνισε ο Γιάννης Ζουγανέλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Starαναφερόμενος στον θάνατο του αδελφικού του φίλου Σάκη Μπουλά και πρόσθεσε:

«Τον Σάκη τον πεθάνανε σε διάφορα σάιτ ψευτοδημοσιογραφίσκων, δύο ή τρεις φορές τον πεθάνανε. Και όχι μόνο τον πεθάνανε, είχανε ορίσει ημερομηνία και νεκροταφείο. Αυτό τον έκανε να αποστασιοποιηθεί λίγο. Δηλαδή δεν έπαιρνε να διαβάσει εφημερίδα και δεν έβλεπε τηλεόραση, που την αγαπούσε πολύ την τηλεόραση και την ενημέρωση για να μην δει πράγματα που θα έθιγαν την αξιοπρέπεια του. Το ένιωσα πολύ έντονα αυτό».

Δείτε το βίντεο από το Star




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κόντρα Ryanair-ΓΣΕΕ για τις προσλήψεις


«Οι προσλήψεις και η εκπαίδευση του προσωπικού δεν σχετίζονται με τη Ryanair. Συνεργαζόμαστε με πέντε εταιρείες για τις προσλήψεις που κάνουμε. Εμείς απλά θέλουμε εκπαιδευμένο προσωπικό» δήλωσε σήμερα ο Τζον Αλμποράντε, διευθυντής μάρκετινγκ της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας Ryanair για την Ιταλία, την Ελλάδα και την Κροατία σε ερώτηση για την πρακτική των προσλήψεων, τα χρηματικά ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι υποψήφιοι καθώς και την παρέμβαση της ΓΣΕΕ. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι στις προθέσεις της Ryanair είναι να υπάρχει στις πτήσεις εσωτερικού τουλάχιστον ένα άτομο στο πλήρωμα καμπίνας που θα γνωρίζει ελληνικά. Πάντως, το στέλεχος της ιρλανδικής εταιρείας απέφυγε να μιλήσει για το πόσες, άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει η Ryanair, αλλά επανέλαβε ότι ο ετήσιος στόχος είναι η διακίνηση 4 εκατ. επιβατών από τα συνολικά 11 αεροδρόμια που έχει παρουσία στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω εταιρεία, από τον Απρίλιο, εκτός από την Αθήνα θα δημιουργήσει βάση και στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει ήδη βάση και στα Χανιά. Στην Αθήνα θα σταθμεύσουν δύο αεροσκάφη, διεξάγοντας πτήσεις προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χανιά, Πάφο, Λονδίνο και Μιλάνο. Στη Θεσσαλονίκη θα σταθμεύσει ένα αεροπλάνο, διεξάγοντας, μεταξύ άλλων, πτήσεις προς Αθήνα, Πίζα και Βαρσοβία, ενώ ένα ακόμη αεροπλάνο θα σταθμεύει στα Χανιά. Τέλος, σύμφωνα με το στέλεχος της Ryanair, οι προοπτικές της Αθήνας και γενικότερα της Ελλάδας είναι πολύ μεγάλες. Γι' αυτό το λόγο, η εταιρεία έκοψε 10 δρομολόγια από το Μπέργαμο της Ιταλίας μεταφέροντας τα αναλογούντα αεροσκάφη στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της, την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας και όλων των αρμοδίων αρχών, σχετικά με την τακτική και την πρακτική των προσλήψεων της αεροπορικής εταιρείας, ζητεί η ΓΣΕΕ.

«Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της αναδόχου εταιρείας, που έχει αναλάβει την πρόσληψη των εργαζομένων, όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να προσληφθούν και χωρίς αυτό να κατοχυρώνει την πρόσληψή τους, αναγκάζονται να πληρώνουν δίδακτρα εκπαίδευσης, που αγγίζουν το συνολικό ποσό των 4.000 ευρώ. Είναι ανήκουστο και πρωτοφανές ο εργοδότης, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Ryanair, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη για εργασία, να λειτουργεί ως Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, όπως απαράδεκτο είναι εάν ισχύουν τα όσα καταγγέλλονται να καταστρατηγούνται βασικές και αδιαπραγμάτευτες αρχές του εργατικού δικαίου. Η υπόθεση επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα» καταλήγει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί


Άκαρπη ήταν η συνάντηση που είχε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) που έγινε έπειτα από αίτημα των εκπαιδευτικών.

Αν και οι εκπρόσωποι των καθηγητών αναγνώρισαν «το γεγονός ότι γίνεται ένα βήμα στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών» με τις δύο προκηρύξεις θέσεων που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, εντούτοις διαμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Η μία από τις δύο προκηρύξεις αφορά 180 θέσεις για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που έχουν δεύτερα πτυχία. Η άλλη θα αφορά 200 θέσεις για το υπουργείο Υγείας για εκπαιδευτικούς νοσηλευτικής και μαιευτικής. Οι προκηρύξεις αυτές αναμένεται ότι θα εγκριθούν εντός των ημερών από το τριμελές συμβούλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Απαιτήσαμε από τον υπουργό να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες θεσμοθετήσεις και προκηρύξεις θέσεων», αναφέρει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση.

«Είναι σαφές ότι δεν ικανοποιείται το αίτημά μας για τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών σε εκπαιδευτικές δομές του υπ. Παιδείας με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται αλλαγή επαγγέλματος, υποβιβασμός κατηγορίας», προστίθεται σε άλλο σημείο.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μην υπάρξει καμία απόλυση εκπαιδευτικού στις 22 Μάρτη 2014, για να επανέλθουν όλοι οι τομείς της ΤΕΕ που καταργήθηκαν» καταλήγουν οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ.



Διαβάστε περισσότερα...

Το φιλί της ζωής έσωσε ένα βρέφος


Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους οι οδηγοί κεντρικού αυτοκινητόδρομου στο Μαϊάμι, όταν μια γυναίκα βγήκε από το αυτοκίνητο της κρατώντας ένα βρέφος στα χέρια και ζήταγε βοήθεια.

Αμέσως, οι οδηγοί των γύρω αυτοκινήτων έσπευσαν να βοηθήσουν την γυναίκα και τον 5μηνο ανιψιό της, ο οποίος είχε μελανιάσει αφού δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Στο σημείο έσπευσαν και άνδρες της αστυνομίας, επιχειρώντας να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στο νεογέννητο βρέφος. Τελικά το μωρό κατάφερε να βρει τις αισθήσεις του, όταν ένας από τους αστυνομικούς φύσηξε μέσα στο στόμα του. Το βρέφος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο με την κατάσταση του να παραμένει σταθερή.

Σημειώνεται ότι το 5μηνο αγοράκι γεννήθηκε πρόωρα και αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα.

Δείτε τις φωτογραφίες














Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατρός του Σάκη Μπουλά: Ο Σάκης χλεύαζε τον θάνατο


Ο γιατρός του Σάκη Μπουλά, Σωτήρης Πράππας, μίλησε για τον ασθενή και φίλο του τονίζοντας ότι ο ηθοποιός "χλεύαζε τον θάνατο, ρούφαγε τη ζωή και τον προκαλούσε".

"Αυτό που κρατάω είναι τη ζεστή μας φιλία, την λάμψη στα μάτια του, το ζεστό του χαμόγελο και την ασιοδοξία για την ζωή" σημείωσε ο καρδιοχειρουργός κ. Πράππας.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Mίλα":





Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ύμνος για την κρητική διατροφή σε καναδική εφημερίδα


«Να Τρως σαν Έλληνας; Αποκωδικοποιώντας τη Μεσογειακή Διατροφή».

Με τίτλο «Να Τρως σαν Έλληνας; Αποκωδικοποιώντας τη Μεσογειακή Διατροφή» ("Eat like a Greek?" Decoding the Mediterranean diet) η έγκριτη καναδική εφημερίδα "Globe and Mail" δημοσιεύει ρεπορτάζ της Adriana Barton το οποίο αναφέρεται εκτεταμένα στα πλεονεκτήματα της ελληνικής και μεσογειακής διατροφής και ιδιαίτερα αυτής που ακολουθείται στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον περασμένο χρόνο πολλά ιατρικά περιοδικά περιείχαν έρευνες που έδειχναν πως η μεσογειακή διατροφή μπορεί να περιορίσει τις καρδιακές προσβολές, τα εγκεφαλικά επεισόδια και τον διαβήτη 'τύπου 2' καθώς και άλλες χρόνιες παθήσεις για άτομα άνω των 70 ετών. Οι ειδικοί στις καρδιακές παθήσεις θεωρούν την εν λόγω δίαιτα ιατρική επανάσταση.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στην διατροφή των Κρητών και των κατοίκων της Νότιας Ιταλίας, που στις αρχές του '60 είχαν τη μεγαλύτερη μακροβιότητα και το χαμηλότερο ποσοστό χρονίων παθήσεων ανά τον κόσμο. «Οι Κρήτες έτρωγαν προϊόντα της γης: λίγο τυρί, γιαούρτι, ψάρι, πουλερικά, κόκκινο κρασί και ελάχιστο κόκκινο κρέας» ενώ λάμβαναν το 40% των θερμίδων τους από λιπαρά, κυρίως προερχόμενα από το ελαιόλαδο, σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο δρα David Jenkins, «το θέμα είναι η δίαιτα να περιέχει τροφές που δεν είναι μεταποιημένες και να καλύπτουν όλες τις τροφικές βάσεις.» Ο ίδιος καταλήγει πως η μεσογειακή δίαιτα περιλαμβάνει λιγότερα επεξεργασμένα προϊόντα (όπως κρέατα) και περιέχει φρούτα και λαχανικά με υψηλό δείκτη βιταμινών και φυτικών ινών.



Διαβάστε περισσότερα...

Στάση εργασίας των εργαζομένων στα λιμάνια τη Δευτέρα


Από την έναρξη της βάρδιας έως στις 11 το πρωί.

Έκκληση στην κυβέρνηση «να σταματήσει κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος των λιμανιών», απευθύνουν με σημερινή ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών του ΟΛΠ, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις, με αφορμή την παρουσίαση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής την Τετάρτη 26/02.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι υπάλληλοι των λιμανιών και οι λιμενεργάτες έχουν κηρύξει για την ερχόμενη Δευτέρα στάση εργασίας σε όλα τα λιμάνια από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως στις 11 το πρωί, με συγκεντρώσεις και παραστάσεις στα Διοικητικά Κέντρα των Λιμανιών. Στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Διοίκησης στις 8 το πρωί. Επίσης προαναγγέλλουν κινητοποίηση την ημέρα συζήτησης στη Βουλή με μαζική διαμαρτυρία έξω από το κοινοβούλιο.

«Με μια πρόσκληση προς τους βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών, στην οποία προσπαθούν να κρύψουν το έγκλημα που επιχειρούν, θέλουν να πάρουν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν τη διαδικασία παράδοσης στους ξένους μονοπωλιακούς ομίλους και στα ιδιωτικά Funds της ναυαρχίδας των Λιμανιών, τον ΟΛΠ» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και η Ένωση Λιμενεργατών. Προσθέτουν επίσης ότι η «κυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν θα έχουν ακέραιη την ευθύνη, καθώς επίσης και εκείνοι οι βουλευτές ξεχωριστά που δεν θα εμποδίσουν το επιχειρούμενο ξεπούλημα».



Διαβάστε περισσότερα...

Όλες οι ειδικότητες στα ΙΕΚ για το εαρινό εξάμηνο


Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά.

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων όλες οι προσφερόμενες ειδικότητες που θα διδάσκονται κατά το εαρινό εξάμηνο 2014 στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ).

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από οποιοδήποτε μέρος της χώρας να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής από το σπίτι τους, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν και να συμπληρώνουν αιτήσεις επί τόπου στα ΙΕΚ, όπως συνέβη και κατά τo χειμερινό εξάμηνο. Η υποβολή και η επεξεργασία αιτήσεων γίνεται με απόλυτη διαφάνεια, που εξασφαλίζεται μέσω ενός Ειδικού Πληροφοριακού Συστήματος, το επονομαζόμενο dioni.sch.gr. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο Πληροφοριακό Σύστημα οι αιτήσεις υποβάλλονται από τις 20 έως και τις 23 Φεβρουαρίου. Όσον αφορά την περίοδο εγγραφών εκτείνεται χρονικά από τις 15 Φεβρουαρίου έως και τις 26 του ίδιου μήνα.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π.Γκιουλέκας τόνισε:

«Πιστοί στο ραντεβού μας με τους υποψηφίους σπουδαστές των αναβαθμισμένων Δημοσίων ΙΕΚ , εμπλουτίζουμε τη μη τυπική εκπαίδευση και κατά τα εαρινό εξάμηνο 2014. Πρόκειται για ειδικότητες αιχμής, που αντιστοιχούν σε επαγγέλματα τα οποία εκτιμάται ότι θα έχουν τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα έμψυχου δυναμικού στην αγορά εργασίας και τα οποία έχουν εγκριθεί κατόπιν αξιολόγησης των αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών».



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΙΕΚ ΔΡΑΜΑΣ
ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΙΕΚ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΙΕΚ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ
ΙΕΚ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΤΡΟΝΙΚΗΣ
ΙΕΚ ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΗΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΨΥΞΗΣ, ΑΕΡΙΣΜΟΥ, ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΙΕΚ ΒΑΡΗΣ
ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΙΕΚ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΙΕΚ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
ΙΕΚ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

ΙΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ
ΙΕΚ ΧΙΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΙΕΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ- ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΙΕΚ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΙΕΚ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
ΙΕΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΙΕΚ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΙΕΚ ΑΡΤΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΩΝ
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ, ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Β.ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ

ΙΕΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΒΟΗΘΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΨΥΞΗΣ ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΙΕΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΙΕΚ ΕΥΟΣΜΟΥ
ΒΟΗΘΟΣ ΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΙΕΚ ΘΕΡΜΗΣ
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΙΕΚ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Η/Υ

ΙΕΚ ΚΙΛΚΙΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ
ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ-ΜΑΚΙΓΙΑΖ
ΙΕΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ

ΙΕΚ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΙΕΚ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΙΕΚ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ
ΙΕΚ ΧΑΝΙΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΨΥΞΗΣ, ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ
ΙΕΚ ΣΥΡΟΥ
ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
ΙΕΚ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΗΧ.ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΙΕΚ ΡΟΔΟΥ
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
ΙΕΚ ΚΩ
ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΙΕΚ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑΣ –ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΙΕΚ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ-ΠΟΛΥΜΕΣΑ
ΙΕΚ ΛΑΜΙΑΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα...