Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Πέθανε σε τροχόσπιτο μετά από ένα παιχνίδι ερωτικής αυτοϊκανοποίησης


Αυστριακός τουρίστας βρέθηκε νεκρός από την αστυνομία στη λίμνη Γκάρντα της Ιταλίας.

Νεκρός βρέθηκε στο τροχόσπιτό του στο Τρεντίνο της Ιταλίας, μετά από ένα παιχνίδι ερωτικής αυτοϊκανοποίησης με άσχημο τέλος, ένας Αυστριακός τουρίστας.

Πρόκειται σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων «Ansa», για έναν 41χρονο από το Ίνσμπρουκ που είναι παντρεμένος και έχει και μια 11χρονη κόρη.

Ο άνδρας βρέθηκε από την αστυνομία στη λίμνη Γκάρντα το βράδυ της Πέμπτης 2 Ιανουαρίου, μετά από κλήση που δέχτηκε από την γυναίκα του που είχε παραμείνει στην Αυστρία.

Ο 41χρονος σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές που συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστώσουν τα ακριβή αίτια θανάτου, βρέθηκε με σχοινιά ορειβασίας τυλιγμένα στο λαιμό του, που δεν ήταν τοποθετημένα με τρόπο που να δείχνουν ότι ήθελε να αυτοκτονήσει.



Διαβάστε περισσότερα...

Η σέξι φωτογράφιση μιας εγκύου


Η εγκυμοσύνη δεν είναι και το τέλος της θηλυκότητας. Το συγκεκριμένο βίντεο το αποδεικνύει περίτρανα. Ο ερωτευμένος σύζυγος και φωτογράφος Σιλβέστρε Γκαρσία Ορτέγκα, απαθανατίζει τη γυμνή έγκυο σύζυγό του με τρυφερότητα κι αγάπη.

Ο μικρός Λούκας γεννήθηκε στις 29 Νοέμβριου του 2013.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν αναμένεται ιατρικό ανακοινωθέν για τον Σουμάχερ πριν από τη Δευτέρα


Η κάμερα θα ρίξει φως στις συνθήκες του ατυχήματος.

Η κάμερα, την οποία έφερε το κράνος του σκι του Μίκαελ Σουμάχερ, εξετάζεται από τις γαλλικές αρχές που ερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματός του.

Ο γερμανός πρώην πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα νοσηλεύεται στην Γκρενόμπλ σε τεχνητό κόμμα από την περασμένη Κυριακή ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι κάνοντας σκι στις Γαλλικές Άλπεις.

Αργά χθες το βράδυ πηγή των γαλλικών αρχών που έχουν αναλάβει τις έρευνες αποκάλυψε την ύπαρξη της κάμερας.

Η ίδια πηγή είπε ότι η κάμερα εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει καταγράψει πληροφορίες, οι οποίες θα ρίξουν φως στις συνθήκες του ατυχήματος.

Οι αρχές εξετάζουν ως μάρτυρα και τον 14χρονο γιό του Σουμάχερ, τον Μικ, ο οποίος την ώρα του ατυχήματος έκανε σκι μαζί με τον πατέρα του, είπε η πηγή επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει η γαλλική εφημερίδα Dauphine Libere.

Υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος, το οποίο σημειώθηκε στο Μέριμπελ στις Γαλλικές Αλπεις, σε ένα σημείο που φαινομενικά δεν είναι επικίνδυνο και βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πίστες, μία για αρχάριους και μία για σκιέρ με μέτρια εμπειρία.

Η κάμερα θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύτιμη πηγή πληροφοριών, αν κατέγραφε τη στιγμή του ατυχήματος. Η εκπρόσωπος της οικογενείας του Σουμάχερ, η Σαμπίνε Κεμ, αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο που ενδεχομένως να διαθέτει η κάμερα αλλά και το που φυλάσσεται μετά το ατύχημα.

«Αυτό συγκαταλέγεται σε εκείνα τα πράγματα τα οποία δεν θα σχολιάσω», είπε.

Η κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ παραμένει κρίσιμη αλλά είναι σταθερή, ανακοίνωσε σήμερα η Κεμ.

«Η κατάσταση του Μίκαελ παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι όποια πληροφορία αφορά την υγεία του Μίκαελ και δεν προέρχεται από τους θεράποντες γιατρούς του ή από τους εκπροσώπους του θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αβάσιμη και ως απλή εικασία», αναφέρει η ίδια σε ανακοίνωσή της.

Η Κεμ πρόσθεσε ότι η «κάμερα την οποία έφερε το κράνος (του Σουμάχερ) παραδόθηκε από την οικογένειά του στις αρχές» που ερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματος.

Η Κεμ πραγματοποίησε την ανακοίνωση αυτή μετά τις δηλώσεις στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky του φίλου του Σουμάχερ Φιλίπ Στράιφ, σύμφωνα με τις οποίες ένας χειρουργός στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, ο Ζεράρ Σαγιάν, τον ενημέρωσε ότι «η ζωή του γερμανού πρώην πρωταθλητή οδηγού της Φόρμουλα 1 δεν διατρέχει κίνδυνο».

Πάντως, η ίδια δήλωσε στην εφημερίδα Bild: «(ο Μίκαελ) δεν πήγαινε πολύ γρήγορα. Ήταν ένας φυσιολογικός ελιγμός σε στροφή».

Εκτός από τον γιό του Σουμάχερ, ως αυτόπτης μάρτυρας καταθέτει στις αρχές κι ένας φίλος που έκανε μαζί του σκι τη στιγμή του ατυχήματος.

Οι εισαγγελείς ερευνούν επίσης το κατά πόσο ήταν εμφανή και σωστά τοποθετημένα τα όρια ανάμεσα στις πίστες, δίπλα στον τόπο του ατυχήματος και κατά πόσο λειτούργησαν σωστά οι ασφάλειες στις δέστρες του Σουμάχερ, που ενώνουν το πέδιλο με την μπότα.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν αντιφατικές πληροφορίες αναφορικά με την ταχύτητα με την οποία έτρεχε ο Σουμάχερ όταν έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του στο βράχο.

Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν πολλούς παράγοντες ως πιθανόν υπεύθυνους για το ατύχημα κατά το οποίο το κράνος του κόπηκε στα δύο.

Παρότι ο Σουμάχερ είχε τις αισθήσεις του όταν μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Μέριμπελ, όπου διαθέτει σπίτι, ήταν ταραγμένος και σύντομα έπεσε σε κώμα - αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο - καθιστώντας επιτακτική τη μεταφορά του σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Εκεί υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις για την αφαίρεση ενδοκρανιακού αιματώματος.

Στο πλευρό του βρίσκεται η σύζυγός του Κορίνα, τα δύο παιδιά τους, ο πατέρας του Ρολφ και ο αδελφός του Ραλφ, ο οποίος υπήρξε κι αυτός οδηγός της Φόρμουλα Ένα.

Χθες Παρασκευή, ημέρα των 45ων γενεθλίων του, μέλη της «οικογένειας» της Φερράρι - της πρώην ομάδας του--συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο, για να τιμήσουν σιωπηλά το ίνδαλμά τους και να του ευχηθούν ταχεία ανάρρωση.

Το ατύχημα του «Σούμι» έχει σοκάρει τους απανταχού θαυμαστές του.

Ο γερμανός πρώην αστέρας του τένις Μπόρις Μπέκερ ευχήθηκε μέσω Twitter στον Σουμάχερ «Χρόνια Πολλά» και πρόσθεσε «Δώσε Μάχη Σούμι».

Η οικογένειά του σε χθεσινή της ανακοίνωση δήλωσε συγκινημένη από την τόση συμπαράσταση του κόσμου.

Ωστόσο, η χθεσινή διοργάνωση της Φεράρι έξω από το νοσοκομείο προκάλεσε και επικριτικά σχόλια με κάποιους να κατηγορούν για έλλειψη αισθητικής την ιταλική γιγαντιαία εταιρεία επειδή είχε καλέσει τους θαυμαστές του Σουμάχερ να ντυθούν στα κόκκινα.

Μετά από συζητήσεις που είχε η ομάδα των θεραπόντων ιατρών του, ένα νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του δεν αναμένεται πριν από τη Δευτέρα.



Διαβάστε περισσότερα...

Μεγαλώνοντας στον κόσμο των συμμοριών


Η ζωή μέσα στα όπλα και τη βία.
Με ευαισθησία αλλά και ρεαλισμό η βραβευμένη φωτορεπόρτερ Donna De Cesare αποτύπωσε τις ζωές των παιδιών που μεγαλώνουν μέσα στα όπλα και τη βία.

Η φωτορεπόρτερ ακολούθησε για περισσότερα από 30 χρόνια τα μέλη συμμοριών και τις οικογένειές τους στην Κεντρική Αμερική και σε επαρχίες των ΗΠΑ και αποτύπωσε με τον φωτογραφικό φακό της τις επιπτώσεις της βίας στη ζωή των νέων ανθρώπων.

Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί στο Aperture, το Mother Jones και άλλες εκδόσεις, ενώ έχει εκδώσει ένα βιβλίο με φωτογραφίες υπό τον τίτλο «Unsettled: Children in a World of Gangs», τις οποίες δημοσιεύει η Daily Mail.


















Διαβάστε περισσότερα...

Κάμερα-μπάλα για πανοραμικές λήψεις φωτογραφιών


Απλά πετάξτε την στον αέρα!

Μια καινοτόμα συσκευή σε σχήμα σφαίρας, η οποία διαθέτει 36 κάμερες κινητού τηλεφώνου, επιτρέπει τη λήψη εντυπωσιακών πανοραμικών φωτογραφιών 360 μοιρών!

Η συσκευή ονομάζεται Panono, έχει διάμετρο 11 εκατοστά και ζυγίζει μόλις 300 γραμμάρια και το μόνο που χρειάζεται είναι ο χρήστης να την πετάξει ψηλά στον αέρα.

Η συσκευή αναγνωρίζει πότε βρίσκεται στο υψηλότερο δυνατό σημείο οι 36 κάμερες τραβούν ταυτόχρονα 36 φωτογραφίες, τις οποίες στέλνει στο smartphone και οι αλγόριθμοι ενώνουν μετά σε μία φωτογραφία 72 megapixel.

Δείτε τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από την μπάλα-κάμερα και δημοσιεύει η Daily Mail:
























Διαβάστε περισσότερα...

Περίεργοι τραυματισμοί κατά τη διάρκεια του σεξ


«Θυσίες» στο βωμό του πάθους.

Αυστραλιανό δικαστήριο αποφάνθηκε πρόσφατα ότι μια γυναίκα που τραυματίστηκε από ένα κομμάτι γυαλί ενώ έκανε σεξ... εν ώρα εργασίας, δε δικαιούται αποζημίωσης για... εργατικό ατύχημα.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, ας δούμε μερικά ακόμη... ατυχήματα εν ώρα... σεξ, που μάλλον στοίχισαν ακριβά σε όσους ενεπλάκησαν σε αυτά.

1. Η ρουφηξιά που σε στέλνει στο νοσοκομείο
Το νόημα μιας «ρουφηξιάς» είναι να αφήσεις ένα σημάδι στον άλλον, για να σε... θυμάται. Όχι όμως με τέτοιο τρόπο, ώστε να του προκαλέσεις εγκεφαλικό ή καρδιακή προσβολή!

Ένας άντρας από τη Νέα Ζηλανδία προκάλεσε τον Ιανουάριο του 2011 έναν θρόμβο στη γυναίκα του, μετά από μια... παρατεταμένη ρουφηξιά, ο οποίος «ταξίδεψε» μέχρι την καρδιά της. Το αριστερό χέρι της γυναίκας παρέλυσε, η... τρυφερή περίπτυξη έληξε άδοξα και εκείνη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου της χορηγήθηκαν αντιπηκτικά φάρμακα.

2. Το φιλί που θα σε... κουφάνει
Όταν ένα νεαρό ζευγάρι Κινέζων αντάλλαξε ένα φιλί το Δεκέμβριο του 2008... την «άκουσαν για τα καλά».

Ο άντρας, μάλλον οδηγούμενος από απύθμενο πάθος για το ταίρι του, φίλησε τόσο δυνατά τη γυναίκα, με αποτέλεσμα η πίεση που δημιουργήθηκε μέσα στη στοματική της κοιλότητα... να οδηγήσει σε ρήξη τυμπάνου στο αυτί της!

3. Τσιμεντένιο... ενθύμιο
Οι Dr. Peter J. Stephens και Dr. Mark L. Taff έγραψαν ένα άρθρο για ένα επιστημονικό έντυπο, σχετικά με έναν ασθενή τους –ένα υγιή και νηφάλιο 20χρονο νεαρό-, ο οποίος είχε ένα... «ξένο» αντικείμενο μέσα στον πρωκτό του. Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, όπως αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Time, ο ασθενής «έπαιζε» με το σύντροφό του, όταν τους ήρθε η ιδέα να... πάρουν λίγο τσιμέντο και ένα χωνί. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην... ιστορία της ιατρικής! «Ύστερα από εξέταση του “ξένου αντικειμένου” βρέθηκε ότι αυτό ήταν ένα τέλειο τσιμεντένιο αντίγραφο του ορθού εντέρου διαστάσεων 12 x 7 x 5 cm και βάρους 275 γραμμαρίων» ανέφερε το άρθρο.

4. Kama Sutr-Α!
Ένα ζευγάρι από τη Ρωσία, γύρω στα 50, αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό στην ερωτική του ζωή και πήρε ιδέες από το Kama Sutra. Μία από αυτές (στάση indrani) ήθελε τη γυναίκα να τοποθετεί τα πόδια της πάνω από τους ώμους του άντρα... μόνο που η συγκεκριμένη έπαθε ένα μυικό σπασμό, με αποτέλεσμα να... «κλειδώσουν» οι δυο τους σε αυτή τη θέση και αφού πάλεψαν μία ώρα για να απελευθερωθούν, να αναγκαστούν να καλέσουν για βοήθεια.

5. Οι δονήσεις της... ηδονής
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Star, η 24χρονη Amanda Flowers μετά από μια πτώση και το «στρίψιμο ενός νεύρου» έπαθε «διαταραχή επίμονης διέγερσης των γεννητικών οργάνων», με αποτέλεμα η παραμικρή δόνηση (π.χ. από το κινητό της τηλέφωνο) να της προκαλεί... κύματα ηδονής!

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει θεραπεία, ο μόνος τρόπος που μπορώ να το αντιμετωπίσω είναι να αναπνέω αργά» φέρεται να δήλωσε η ίδια.



Διαβάστε περισσότερα...

Αναζητώντας τη... Σταχτοπούτα του


Ένας αθεράπευτα ρομαντικός συνάντησε τον έρωτα στο πρόσωπο μίας... αιθέριας ύπαρξης. Την κοίταξε και μαγεύτηκε, αλλά ποτέ δεν βρήκε το θάρρος να της μιλήσει. Τώρα την αναζητεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της επικράτειας για να της εκφράσει τον έρωτά του.

Πριν από μερικά βράδια, ο Nick βρισκόταν σ' ένα μπαράκι στο Μπράιτον όπου απολάμβανε το ποτό του. Καθώς κοιτούσε αφηρημένα, στο οπτικό του πεδίο βρέθηκε εκείνη, η μία και μοναδική. Καθώς πέρασε από μπροστά του του χάρισε ένα γλυκό χαμόγελο κι αυτό ήταν το μόνο που του έμεινε, καθώς ένιωσε συνεπαρμένος. Επιδόθηκε σ' ένα κυνήγι αναζητώντας τη δική του Σταχτοπούτα. Έτσι, δημοσίευσε αγγελία κόστους 200 λιρών (!) προκειμένου να εντοπίσει την "όμορφη ξανθιά".

"Είσαι περίπου 1,67 μ., ξανθιά, με όμορφο χαμόγελο -έπινες μαζί με μια ψηλότερη φίλη σου και ακόμη έξι άνδρες (από τη δουλειά όπως φαινόταν); Με κοίταξες (1,85 μ., καστανόξανθος, μπλε πουκάμισο) ενώ έφευγες. Σε παρακαλώ επικοινώνησε μαζί μου. Φαινόσουν υπέροχη. Δεν είμαι τρελός, απλώς αθεράπευτα ρομαντικός" γράφει στην αγγελία του ο νεαρός άνδρας που δεν καταχωρεί το επώνυμό του.

Όπως είπε στη Mirror, έγραψε στην αγγελία του να του στείλει e-mail αλλά δεν είχε λάβει ακόμη κάποια απάντηση. "Δεν φορούσε βέρα στο δεξί, οπότε κρατάω σταυρωμένα τα δάχτυλά μου. Ήταν εκθαμβωτική. Είχε όμορφο χαμόγελο και κοιταχτήκαμε αρκετές φορές από την άλλη άκρη του μπαρ. Ο λόγος για τον οποίον δεν πήγα να της μιλήσω ήταν επειδή βρισκόταν εκεί με μεγάλη παρέα και σκέφτηκα ότι θα ήταν ανάρμοστο. Μαζί της ήταν μία γυναίκα φίλη της και έξι άνδρες, έμοιαζε σαν να ήταν συνάδελφοι που μόλις είχαν φύγει από τη δουλειά για μία χριστουγεννιάτικη συνάντηση. Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν όλα διαφορετικά και θα ήθελα πολύ να πάω κοντά της να της μιλήσω".

Ο Nick προσθέτει στην αγγελία του ότι λατρεύει την ιστιοπλοΐα και το σερφ για να δώσει κάποια στοιχεία στο υποκείμενο του πόθου του.


Πηγή: http://www.real.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Lady Gaga: Με τη μόδα ξεπέρασα τις εμμονές μου


Μέσα από συνέντευξή της η Lady Gaga εξηγεί πόσο σημαντικό ρόλο έχει παίξει η μόδα στη ζωή της.

«Μόνο έτσι μπορώ να αντιμετωπίσω την τρέλα μου. Από τότε που ήμουν παιδί άκουγα συνεχώς φωνές μέσα στο κεφάλι μου. Γι΄ αυτό άρχισα να πίνω και να παίρνω ναρκωτικά. Τελικά η μόδα και η μουσική με έσωσαν. Νιώθω χαρούμενη και γαλήνια όταν δημιουργώ».




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο Νότιο Πόλο με ποδήλατο


Η Maria Leijerstam έκανε το όνειρο πραγματικότητα και έγραψε ιστορία
.
Η Maria Leijerstam πέτυχε ένα στόχο που μέχρι σήμερα το πρωί έμοιαζε άπιαστος: Να φτάσει στο Νότιο Πόλο με ένα trike (τρίτροχο) ποδήλατο ειδικά διαμορφωμένο για την κίνηση στο χιόνι. Και να καταγράψει το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ της διαδρομής.

Θέλησε να γίνει ο πρώτος άνθρωπος και μάλιστα γυναίκα που θα φτάσει ποδηλατώντας σε ένα από τα δύο πιο αφιλόξενα και δυσπρόσιτα σημεία του πλανήτη, το Νότιο Πόλο. Και το κατάφερε.

Τον προηγούμενο χειμώνα ήταν ο εξερευνητής Eric Larsen που προσπάθησε να πετύχει την ίδια πρωτιά. Όμως η συνεχιζόμενη και επιδεινούμενη κακοκαιρία έριξε πολύ πίσω το χρονοδιάγραμμά του και τον ανάγκασε τελικά να εγκαταλείψει το σχέδιό του.

Φέτος μια μικρή ομάδα τολμηρών εξερευνητών επιχείρησε για τον ίδιο στόχο. Μεταξύ αυτών και η 35χρονη Αγγλίδα Maria Leijerstam που ήλπιζε το ειδικά μεταποιημένο ποδήλατο να της δώσει το πλεονέκτημα που χρειάζεται για να φτάσει πρώτη στο στόχο.



Οι τολμηροί που κυνήγησαν φέτος την πρόκληση αυτή ξεκίνησαν πριν τα Χριστούγεννα βάζοντας έτσι και την παράμετρο του συναγωνισμού για το ποιος θα φτάσει πρώτος.

Η Leijerstam «αγωνίστηκε» ενάντια στον ισπανό Juan Mendez και τον αμερικάνο Daniel Burton. Κάθε ένας ακολούθησε διαφορετική διαδρομή κάνοντας τις δικές του μαντεψιές για να αποφύγει τον καιρό και να φτάσει πρώτος στον Πόλο.

Οπότε ενώ ο υπόλοιπος κόσμος αντάλλασσε δώρα απολαμβάνοντας την οικογενειακή θαλπωρή, η Μαρία και οι συμβατικοί ποδηλάτες συναγωνιστές έκαναν ορθοπεταλιές κόντρα στις χιονοθύελες του πολικού Νότου.

Το trike της Maria πέρα από τον εαυτό της μετέφερε και 45 κιλά που ζυγίζει ο εξοπλισμός που απαιτείται για τη διαβίωση σε αυτές τις συνθήκες.



Ο Larsen που είχε πρώτος την ιδέα για το εγχείρημα αλλά ατύχησε πέρσι χρησιμοποίησε ένα επίσης μεταποιημένο συμβατικό Surly Moonlander με δύο χοντρούς τροχούς.

Το ίδιο έκαναν και οι άλλοι δύο φετινοί διεκδικητές, Mendez και Burton που απέχουν ακόμη αρκετά από το να φτάσουν στο στόχο τους, ενώ η Maria Leijerstam έχει ήδη τερματίσει!

Η Leijerstam είχε μια διαφορετική ιδέα, να χρησιμοποιήσει ένα «καθιστό» πολύ πιο σταθερό, ειδικά στον αέρα – τρίτροχο, σχεδιασμένο από τη βρετανική «Inspired Cycle Engineering» (ICE).

«Τα ‘Fat bikes’ (ποδήλατα με χοντρούς τροχούς) αποτυγχάνουν γιατί γίνονται φτερό στον άνεμο σε ισχυρούς ανέμους, ενώ δεν μπορούν να κινηθούν γρήγορα στο χιόνι, κάποιες φορές ούτε καν να παραμείνουν όρθια», εξηγούσε η Leijerstam στο blog της ICE πριν το εγχείρημα. «Αναζητούσα κάτι που να ξεπερνά αυτά τα περιοριστικά προβλήματα».

Το trike της Leijerstam με το υποκοριστικό «White ICE Cycle», προσφέρει ευελιξία και ασύγκριτα καλύτερη αεροδυναμική σε σχέση με τα συμβατικής ανατομίας ποδήλατα.

Έχει όμως και τα μειονεκτήματά του. Καθώς είναι βαρύτερο καταναλώνει περισσότερες από τις δυνάμεις του οδηγού για να καλύψει την ίδια απόσταση. Αυτό όμως μόνο σε ήρεμες συνθήκες. Αν ο ποδηλάτης έχει να παλέψει ώστε να διατηρεί την ισορροπία και την ευστάθειά του, τότε το ισοζύγιο της «κατανάλωσης» αντιστρέφεται υπέρ του trike.

Έτσι η Leijerstam ευελπιστούσε ότι θα είναι σε θέση να κινείται διαρκώς προς τα εμπρός κατά την 18ωρη ημερήσια προσπάθειά της. Ακόμη κι αν φυσούν ισχυροί άνεμοι των 80 km/h ή έχει μπροστά της τα δύσβατα μονοπάτια των παγωμένων όγκων του παγετώνα Leverett.



Το δημιούργημα της ICE ξεκίνησε από ένα Sprint trike ως βάση για την μοναδική αυτή κατασκευή. «Συμβατικά» είναι επίσης το κάθισμα και το σύστημα διεύθυνσης. Όλα τα υπόλοιπα μέρη είναι χειροποίητα, μετατρέποντας ένα «απλό» trike των 2.500 ευρώ σε ένα extreme πολικό ποδήλατο των 25.000 ευρώ.

Η ICE ξεκίνησε ενισχύοντας το πλαίσιο, αντικατέστησε εξαρτήματα από απλό αλουμίνιο με υλικά αεροπλοΐας, θερμικά επεξεργασμένο χρωμιωμένο χάλυβα - 4130. Προσέθεσε ένα ενδιάμεσο γρανάζι για υποπολλαπλασιασμό των σχέσεων στο μισό, για τις πολύ δύσκολες και μεγάλης κλίσης ανηφόρες.

Επανασχεδιάστηκε το πίσω μέρος ώστε να φιλοξενήσει φαρδύτερους τροχούς για τα «χιονολάστιχα» και τα μεγαλύτερα -ακόμη πιο κοντής σχέσης - γρανάζια κίνησης.

Οι ενισχυμένοι τροχοί χρησιμοποιούν πλήμνες της Hope Fatsno και τα ελαστικά έχουν αποκτήσει ειδικά καρφιά στην αναζήτηση πρόσφυσης στο χιόνι και τον πάγο. Μια σχάρα ιδιοκατασκευή έχει τοποθετηθεί για την μεταφορά των «αποσκευών».

«Είναι απίθανο», είχε πει η Leijerstam πριν την εκκίνηση. «Είναι απόλυτα σταθερό, ακόμη και σε ισχυρούς ανέμους και μπορώ να κινούμαι ακόμη και σε πολύ απότομες ανηφορικές διαδρομές. Σε βαθμό που δεν θα μπορούσα να φανταστώ με ένα συμβατικό ποδήλατο».



Η Leijerstam ακολούθησε μια διαδρομή που δεν έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν από εξερευνητές των Πόλων. Ένα τμήμα της είναι η διαδρομή που ακολουθούν επιστήμονες για τον ανεφοδιασμό των βάσεων στον Πόλο κατά τη διάρκεια ερευνών.

Η απόσταση που είχε να καλύψει ήταν 650 χιλιόμετρα, από την άκρη του Ross Ice Shelf, πάνω από τον παγετώνα Leverett και έπειτα κατ’ ευθείαν στο Νότιο Πόλο.

Στη διάρκεια του ταξιδιού συνάντησε και διέσχισε μερικές από τις πιο αφιλόξενες γωνιές του πλανήτη από απόψεως μορφολογίας και καιρικών συνθηκών. Η θερμοκρασία έφτασε μέχρι και τους - 35° C, συνάντησε χιονοθύελλες, απόφυγε χιονοστιβάδες!

«Η μία διανυκτέρευση πάνω στον παγετώνα θα μου χαρίσει εφιάλτες για την υπόλοιπη ζωή μου» έγραψε χαρακτηριστικά σε ένα από τα tweets που έστελνε καθημερινά.

Η προετοιμασία της ξεκίνησε πριν 4 χρόνια ενώ τα τελευταία 2 έκανε προσομοιώσεις με εξερευνήσεις σε σχετικά ομοειδείς συνθήκες στη Σιβηρία και την Ισλανδία.

Η Leijerstam έφτασε στην Ρωσική αεροπορική βάση του Nόβo στην Ανταρκτική στις 12 Δεκεμβρίου και ξεκίνησε την περιπέτειά της στις 17. Την πρώτη ημέρα κάλυψε 45 χιλιόμετρα ανηφορίζοντας τον παγετώνα Leverett πριν στήσει την σκηνή της για την πρώτη της διανυκτέρευση.

Υπολόγιζε ότι αν όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο της, θα χρειαζόταν 20 ημέρες να κάνει πετάλι και να κατασκηνώνει μέχρι να φτάσει στο στόχο της. Να φτάσει δηλαδή στον προορισμό της στις 6 Ιανουαρίου του 2014.

Όμως ολοκλήρωσε το κατόρθωμά της σχεδόν στον μισό μόλις χρόνο, το ξημέρωμα της 27ης Δεκεμβρίου. Το ρεκόρ που έθεσε για τη διαδρομή είναι 10 ημέρες 14 ώρες και 56 λεπτά.



«Είμαι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έφτασε ποδηλατώντας όλη τη διαδρομή μέχρι το Νότιο Πόλο. Έκανα πετάλι κάθε μέτρο! Τα κατάφερα, τα κατάφερα, τα κατάφερα!!!!» έγραψε στο Twitter της μόλις «πάτησε» το πόδι της στον Πόλο και κατέγραψε το «ρεκόρ».

Η Maria είχε προβλέψει ότι ακραίες ταξιδιωτικές εξορμήσεις του μέλλοντος θα περιλαμβάνουν και το ταξίδι αυτό: με trike στον Νότιο Πόλο. «Σε μερικά χρόνια οι εταιρείες που εμπορεύονται το πολικό σκι θα προσφέρουν πολικές βόλτες με ποδήλατα trike» είχε προβλέψει.

Μένει πλέον τώρα να επιβεβαιωθεί…

Δείτε το βίντεο από την προετοιμασία της Maria...



Και τη συναρμολόγηση του White ICE Cycle στο εργαστήριο...



Αλλά και όλη την εξέλιξη μέσα από την ιστοσελίδα της www.whiteicecycle.com.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια


Είναι ζήτημα εικοσιτετραώρων η ενεργοποίηση της εφαρμογής για την υποβολή των μισθωτηρίων online στο taxis. Με την υφιστάμενη διαδικασία πρέπει ο ιδιοκτήτης να πάει στην εφορία εντός ένα μήνα από την υπογραφή του συμβολαίου για να το θεωρήσει. Με τη νέα διαδικασία θα μπαίνει στο ιντερνέτ θα συμπληρώνει τα στοιχεία του ακινήτου, του ενοικιαστή, το ύψος του μισθώματος και θα θεωρεί με αυτό τον τρόπο ηλεκτρονικά το μισθωτήριο.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Περισσότερο κρύο στον Καναδά από ότι στον Άρη


Παραμονή πρωτοχρονιάς με πολύ τσουχτερό κρύο έκαναν οι Καναδοί και ενδεικτικό είναι ότι σε κάποιες περιοχές, σημειώθηκαν θερμοκρασίες μικρότερες από αυτές στον πλανήτη Άρη.

Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που στον Άρη το θερμόμετρο έδειχνε στις 31/12, -30 βαθμούς, στο Ουίνιπεγκ η θερμοκρασία έφτασε τους -38 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε περισσότερα...

Δεσμευμένα τα χρήματα για τη Μυρτώ


Πρόβλημα έχει προκύψει με τα χρήματα που συγκέντρωσαν οι ομογενείς για τη νοσηλεία και την αποκατάσταση της 16χρονης Μυρτώς που είχε κακοποιηθεί άγρια στην Πάρο. Η επιτροπή που συγκέντρωσε το ποσό περίπου 122.000 ευρώ θέλει αποδείξεις για τα ιατρικά έξοδα προκειμένου να τα διαθέσει στην οικογένεια.

Δείτε το βίντεο από τη Δημόσια Τηλεόραση




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπέρβαρος 1 στους 5 μαθητές στην Ξάνθη


Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη φυσική κατάσταση, τη σωματική διάπλαση αλλά και τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ξάνθη παρουσιάζονται στα αποτελέσματα του προγράμματος ΕΥ.ΖΗ.Ν. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε να υλοποιείται το 2012, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας που υλοποιείται στο πλαίσιο αυτού προσφέρουν πολύτιμα στοιχεία για τα χαρακτηριστικά των μαθητών. Πιο συγκεκριμένα αυτό που αξιολογήθηκε σε πρώτη φάση ήταν η σωματική διάπλαση (ύψος, βάρος, περίμετρος μέσης), η φυσική κατάσταση, το επίπεδο της φυσικής δραστηριότητας, οι καθιστικές δραστηριότητες αλλά και οι διατροφικές συνήθειες των μαθητών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προγράμματος το 20% των μαθητών σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της Ξάνθης είναι υπέρβαροι, ενώ ένα περίπου 15% παχύσαρκοι. Πάνω από 60% των μαθητών της Ξάνθης διαθέτουν την επιθυμητή σωματική διάπλαση ενώ οι υπόλοιποι παρουσιάζονται λιποβαρείς. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα περισσότερο από το 10% των μαθητών που φοιτούν στα νηπιαγωγεία της Ξάνθης είναι παχύσαρκοι.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ»


Σαμπίνε Κεμ: Αβάσιμη η όποια πληροφορία δεν προέρχεται από τους θεράποντες ιατρούς
Παραμένει κρίσιμη αλλά είναι σταθερή η κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Σαμπίνε Κεμ, εκπρόσωπος της οικογένειας του Γερμανού πρωταθλητή της Formula 1.

Ο θρύλος της Φόρμουλα ένα νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι σε ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις Γαλλικές Άλπεις,

«Η κατάσταση του Μίκαελ παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι όποια πληροφορία αφορά την υγεία του Μίκαελ και δεν προέρχεται από τους θεράποντες γιατρούς του ή από τους εκπροσώπους του θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αβάσιμη και ως απλή εικασία», αναφέρει η ίδια σε ανακοίνωσή της.

Η Κεμ πρόσθεσε ότι η «κάμερα την οποία έφερε το κράνος του Σουμάχερ παραδόθηκε από την οικογένειά του στις αρχές» που ερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματος.

Η Κεμ πραγματοποίησε την ανακοίνωση αυτή μετά τις δηλώσεις στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky του φίλου του Σουμάχερ Φιλίπ Στράιφ, σύμφωνα με τις οποίες ένας χειρουργός στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, ο Ζεράρ Σαγιάν, τον ενημέρωσε ότι «η ζωή του γερμανού πρώην πρωταθλητή οδηγού της Φόρμουλα 1 δεν διατρέχει κίνδυνο».

Ο Σουμάχερ χτύπησε το κεφάλι του σε βράχο κάνοντας σκι στις Γαλλικές Αλπεις το πρωί της Κυριακής. Βρίσκεται σε τεχνητό κώμα εδώ και έξι ημέρες, από τότε δηλαδή που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου υποβλήθηκε σε δύο επεμβάσεις.

Υπενθυμίζεται πως εχθές ο Μίκαελ, έκλεισε τα 45 του χρόνια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κέρδισε 324 εκ. δολάρια και δεν είχε... ιδέα


Ένας Αμερικανός, βιετναμέζικης καταγωγής, ανακάλυψε κατά την επιστροφή του από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, ότι ήταν ο δεύτερος νικητής του επάθλου των 648 εκατομμυρίων δολαρίων που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο τζακ-ποτ στην ιστορία των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Παρασκευή η αμερικανική λοταρία.

Ο Στιβ Τραν, κάτοικος της βόρειας Καλιφόρνιας, μοιράζεται έτσι το σούπερ χρηματικό βραβείο με μια γυναίκα από τη πολιτεία της Τζόρτζια, στα νοτιοανατολικά των ΗΠΑ, η οποία είναι η άλλη νικήτρια της λοταρίας, μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου.

Ο Τραν, ο οποίος είναι επαγγελματίας οδηγός, είχε αγοράσει το τυχερό λαχνό σε ένα κατάστημα με είδη δώρων, κατά το πέρασμά του από την πόλη του Σαν Χοσέ. Στη συνέχεια πήγε για διακοπές με την οικογένειά του, αφήνοντας το τυχερό λαχείο σε ένα συρτάρι, μαζί με διάφορα άλλα μικροπράγματα που επίσης είχε αγοράσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Όταν επέστρεψε από τις διακοπές, στη μέση της νύχτας, θυμήθηκε το λαχνό. «Ξύπνησα μέσα στη νύχτα και θυμήθηκα ότι είχα πάει στο Σαν Χοσέ», είπε. Ήταν τότε που έψαξε για το πολύτιμο χαρτάκι και ανακάλυψε ότι είχε κερδίσει 324 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, ο υπερ-τυχερός Στιβ Τραν επικοινώνησε το αμέσως επόμενο πρωινό με το αφεντικό του λέγοντας: «Λυπάμαι αφεντικό, αλλά κέρδισα το τζάκποτ δεν νομίζω να έρθω στη δουλειά σήμερα, ούτε αύριο, ούτε ποτέ».

Ο νικητής πλέον έχει 60 ημέρες για να αποφασίσει εάν θα παραλάβει το σούπερ χρηματικό έπαθλο σε μετρητά με ετήσιες δόσεις ή "με τη μία". Στην τελευταία περίπτωση, το ποσό που θα λάβει θα μειωθεί στα 174 εκατομμύρια δολάρια μετά και από τη σχετική φορολόγηση.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο μαραθώνιος της ζωής


Οι 60χρονοι που νίκησαν τον καρκίνο και κατέρριψαν το παγκόσμιο ρεκόρ.

Καμία μέρα ξεκούρασης, 366 μαραθώνιοι, περισσότερα από 15.000 χιλιόμετρα: αυτό είναι το ρεκόρ που πέτυχε το 2013 ένα ζευγάρι από την Μελβούρνη, η 64χρονη Janette Murray-Wakelin και ο 68χρονος Alan Murray.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι κατέγραψε τις λεπτομέρειες της κάθε τους μέρας στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Facebook και κατάφεραν να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ κατά έναν μαραθώνιο, αφού το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 365 μαραθώνιοι σε ένα χρόνο.

Ένας χρόνος κατά τον οποίο ξυπνούσαν στις 4 το πρωί και έτρεχαν μέχρι το ηλιοβασίλεμα σε θερμοκρασίες που έφτασαν ακόμα και τους 44 βαθμούς Κελσίου αλλά και κάτω από ισχυρές βροχές αλλά και χαλάζι.

Η δίαιτα των δυο χορτοφάγων αποτελούνταν από 4 κιλά λαχανικών, φρούτων και φυσικών χυμών τη μέρα.

Η Janette δεν έχει σταματήσει να τρέχει από το 2001 όταν και της διαγνώστηκε ένας κακοήθης καρκινικός όγκος στο στήθος, με τους γιατρούς να της δίνουν, τότε, μόλις 6 μήνες ζωής!







Πηγή: http://www.newsbeast.g
Διαβάστε περισσότερα...

Το φεστιβάλ χιονιού και πάγου της Κίνας


Εντυπωσιακές εικόνες από τις μοναδικές δημιουργίες.

Η Harbin, είναι μια πόλη στη νοτιοανατολική Κίνα που συνορεύει με τη Σιβηρία και στην οποία κάθε χρόνο φιλοξενείται το φεστιβάλ του χιονιού και του πάγου.

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ θεωρείται το πιο μεγάλο γεγονός της χειμερινής περιόδου σε ολόκληρη τη Κίνα.

Το «Snow & Ice World» που έφτασε στην 15η χρονιά του, πραγματοποιείται σε μια έκταση 600.000 τετραγωνικών μέτρων που κατακλύζεται από εντυπωσιακά γλυπτά φτιαγμένα από χιόνι και πάγο.


















Διαβάστε περισσότερα...