Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Άνοιξε η αυλαία του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Πριν 15 χρόνια είχα συμμετάσχει στην γέννηση του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και θυμάμαι ότι τότε δεν είχαμε τόσο μεγάλη αίθουσα. Εύχομαι το Φεστιβάλ να συνεχίσει να μεγαλώνει» είπε συγκινημένη η Ναταλί Μπαγέ, κηρύσσοντας απόψε την έναρξη του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η συγκίνησή της ήταν διπλή, όταν έφερε στο νου την πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα, σε ηλικία 11 ετών, με τους γονείς της. Μάλιστα ο παππούς της μιλούσε ελληνικά. Ήδη από τότε άρχισε η αγάπη της για την Ελλάδα και τους Έλληνες, εξήγησε στο κοινό της κατάμεστης αίθουσας, η πολυβραβευμένη ηθοποιός.



Την φετινή ανάδοχο του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, με την αξιοζήλευτη καριέρα και τις συνεργασίες με μεγάλους δημιουργούς της 7ης τέχνης- όπως Τρυφώ, Γκοντάρ, Σπίλμπεργκ- Ναταλί Μπαγέ, στην οποία «χρωστάμε πλήθος από όμορφες στιγμές στον κινηματογράφο» καλωσόρισε στην Αθήνα, ο πρέσβης της Γαλλίας Ζαν Λου Κουν Ντελφόρζ.

Στη συνέχεια ο ίδιος, αναφέρθηκε στον διάλογο που αναπτύσσουν οι 47 ταινίες του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, οι οποίες προβάλλονται σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες πρεσβείες στην Αθήνα.

Τους καλεσμένους υποδέχτηκαν στη σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, η ηθοποιός Ιζαμπέλα Κογεβίνα και ο διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ολιβιέ Ντεκότ, ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, τονίζοντας ότι εφέτος οι εκδηλώσεις συνδέονται με τις εκδηλώσεις του προγράμματος «Ελλάς, Γαλλία, Συμμαχία 2014», στα πλαίσια της ελληνικής προεδρίας στο συμβούλιο της ΕΕ. Αποτελούν , όπως είπε, έκφραση της πολύχρονης και γερής φιλίας που συνδέει την Ελλάδα και την Γαλλία.

Η έναρξη του Φεστιβάλ έγινε με την ταινία «YSL», για τη ζωή και το έργο του Υβ Σεν Λοράν, τον δημιουργό που «ενσαρκώνει τη γαλλική φινέτσα».

«Ελπίζω να απολαύσετε την ταινία, όπως εγώ απόλαυσα τα γυρίσματα», είπε ο σκηνοθέτης Τζαλίλ Λεσπέρ, εντυπωσιασμένος από την πολυπληθή παρουσία του κοινού.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, και εκπρόσωποι πρεσβειών στην Αθήνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.