Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

«Αιώνιοι φοιτητές» με αναπηρία κινδυνεύουν με διαγραφή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν υπάρχει μέριμνα για όσους έχουν αναπηρία άνω του 67% στο σχετικό νόμο.

Συνολικά 180.000 φοιτητές απειλούνται με διαγραφή, όπως έχει γράψει και το newsbeast.gr. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ένας αριθμός φοιτητών με αναπηρία άνω του 67% για τους οποίους δημιουργείται και ένα κοινωνικό θέμα.

Σχετική ερώτηση κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής κ. Καπερνάρος παραθέτοντας και σχετικά άρθρα του συντάγματος ως ακολούθως:

«Με βάση το άρθρο 21 του συντάγματος παρ.3 το κράτος οφείλει να μεριμνά για την υγεία των πολιτών και να παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος και για την περίθαλψη των απόρων.

Με βάση το άρθρο 16 παρ.4 όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στα κρατικά εκπαιδευτήρια. Το κράτος ενισχύει τους σπουδαστές που διακρίνονται καθώς και αυτούς που έχουν ανάγκη από βοήθεια ή ειδική προστασία, ανάλογα με τις ικανότητές τους».

Ο βουλευτής ζητά να μάθει αν ο υπουργός Παιδείας προτίθεται να διαγράψει τους αιώνιους φοιτητές συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς τα άτομα με αναπηρίες άνω του 67%.

Επίσης ζητά να μάθει τα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο Παιδείας για τη διευκόλυνση των σπουδαστών με αναπηρίες, καθώς και το δημοσιονομικό όφελος από τη διαγραφή των φοιτητών και δη των ανάπηρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νόμο 4009/6-9-2011 δεν υπάρχει ειδική μέριμνα για τους φοιτητές με αναπηρία άνω του 67% οπότε συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς που είναι υποψήφιοι για διαγραφή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.