Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Από 500-1000 ευρώ η ενίσχυση από το πλεόνασμα - Τα κριτήρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με μοναδικά κριτήρια την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των δικαιούχων θα καταβληθεί η εφάπαξ ενίσχυση, που κατέστη εφικτή με την εξασφάλιση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Αφετηρία της αποτελούν τα 500 ευρώ. Το ποσό κλιμακώνεται μέχρι το ύψος των 1.000 ευρώ ανάλογα με το εισόδημα και τον αριθμό των παιδιών του δικαιούχου. Θα λαμβάνονται υπόψη τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία.

Εφάπαξ εισοδηματική ενίσχυση που θα είναι κλιμακωτή, θα ξεκινάει από 500 και θα φτάνει στα 1.000 ευρώ ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και τον αριθμό των παιδιών προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο για τη διανομή των 505 εκατ. ευρώ σε πολίτες με χαμηλά εισοδήματα όπως χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, εργαζόμενοι στο όριο της φτώχειας ή οικογένειες με δύο παιδιά και ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι και 10.000 ευρώ.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό χθες, 64.065 ένστολοι με ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές κάτω των 1.500 ευρώ θα λάβουν εφάπαξ επίδομα στις 9 Μαΐου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όπως γράφει το Έθνος, το ύψος της εφάπαξ εισοδηματικής ενίσχυσης που αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους μετά το Πάσχα θα είναι κλιμακωτό ανάλογα με την εισοδηματική, την περιουσιακή και την οικογενειακή κατάσταση.

Το ποσό του μερίσματος θα ξεκινά από τα 500 ευρώ και θα προσαυξάνεται κατά 250 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ θα προσαρμόζεται και το εισοδηματικό πλαφόν.

Προϋποθέσεις

Για να είναι κάποιος δικαιούχος θα πρέπει να έχει μόνο μία κατοικία και κανένα άλλο ακίνητο περιουσιακό στοιχείο. Επίσης δεν θα πρέπει να έχει εισοδήματα από ακίνητα ή άλλες πηγές και καταθέσεις στις τράπεζες.

Δικαιούχοι είναι όσοι λαμβάνουν κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ και του ΙΚΑ, οι εργαζόμενοι με χαμηλές αποδοχές στο όριο καθώς και άνεργοι, κυρίως μακροχρόνιοι, που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.