Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Θύμα bullying το 10% των μαθητών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα αγόρια εμπλέκονται πιο συχνά σε περιστατικά ενδοσχολικής βίας σε αναλογία 3 προς 1 σε σχέση με τα κορίτσια. Το 50% των παιδιών δεν μιλούν πουθενά για το γεγονός.

Σύμφωνα με το «Έθνος», ανησυχούν τους ειδικούς τα φαινόμενα ενδοσχολικής βίας με πιο πρόσφατο το προχθεσινό περιστατικό της Πάτρας, όπου φέρεται να έχει κακοποιηθεί 14χρονη μαθήτρια από συμμαθητές της, που της προκάλεσαν τραύματα έπειτα από ξυλοδαρμό, πιθανόν εκτός του σχολικού χώρου.



Παρόμοια κρούσματα παρατηρούνται όχι μόνο στο σχολείο, αλλά ακόμα και σε γειτονιές με εμπλεκόμενους όμως νεαρούς μαθητές, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη διερεύνηση, ειδικά αν τέτοια περιστατικά, λόγω φόβου και άλλων συνεπειών, δεν καταγγέλλονται.

Τα αποτελέσματα μεγάλης πανελλαδικής μελέτης που ολοκληρώθηκε πρόσφατα με απαντήσεις μαθητών σε ειδικό ερωτηματολόγιο για την ενδοσχολική βία, πρόκειται να ανακοινωθούν επίσημα στις 6 Μαρτίου.

Ωστόσο τα ευρήματα της έρευνας όπως εξηγεί στο «Έθνος», ο Πάρις Βεντήρης πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής του «Παρατηρητηρίου για την πρόληψη & αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας», δείχνουν ότι περίπου το 10% των μαθητών πέφτει θύμα διαφόρων μορφών βίας στο σχολείο. Οι μαθητές που ασκούν βία, δηλαδή οι θύτες, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν το 5% του συνόλου των μαθητών.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.