Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Δημοτικός Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας στη Μυτιλήνη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα μπορεί να φιλοξενεί 14 γυναίκες και έξι παιδιά.

Ξεκίνησε η λειτουργία του Δημοτικού Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, θυμάτων βίας και των παιδιών τους, από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Λέσβου. Το έργο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, ύψους 700.000 ευρώ.

Από τα χρήματα αυτά, ένα ποσό της τάξεως των 100.000 ευρώ διατέθηκαν για την κτιριακή διαμόρφωση δημοτικού ακινήτου και για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, ούτως ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν στον ξενώνα 14 γυναίκες και έξι παιδιά.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ χθες η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Αναστασία Αντωνέλλη, μαζί με τους εργαζόμενους στον Ξενώνα, υποδέχθηκαν και ξενάγησαν τον δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο στις εγκαταστάσεις του.

Η αντιδήμαρχος τόνισε, ότι το συγκεκριμένο έργο, που σκοπό έχει να γίνει μια «αγκαλιά» για τις γυναίκες- θύματα βίας και τα παιδιά τους, είναι άλλη μια έμπρακτη απόδειξη της σπουδαιότητας και προτεραιότητας που η δημοτική Αρχή έδωσε, με μια σειρά υλοποιημένων έργων για τα θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας και που συνεχίζει να δίνει, με τις προτάσεις της για το νέο ΕΣΠΑ.

Ανέφερε, ότι αν τα νέα προτεινόμενα έργα προς την Διαχειριστική Αρχή γίνουν δεκτά τότε, η Λέσβος θα έχει ένα ικανό «δίχτυ κοινωνικής προστασίας», που θα μπορεί «να περισώσει πολλά θύματα απ' το ναυάγιο των σκοπίμως τορπιλισμένων κρατικών προνοιακών δομών».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.