Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Πλακόστρωση των πεζοδρομίων της Καλλονής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εντάχθηκε απ’ το Δήμο Λέσβου στο ΕΣΠΑ, με 180.000 ευρώ.

Στα έργα ανάπλασης που μέσω των Ολοκληρωμένων Σχεδίων Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου (ΟΣΑΠΥ) θα υλοποιήσει ο Δήμος Λέσβου, περιλαμβάνεται και αυτό της πλακόστρωσης των πεζοδρομίων της Καλλονής, που εντάχθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Νάσου Γιακαλή στο ΕΣΠΑ. Ως γνωστόν, το εγκεκριμένο ήδη απ’ το Μάιο πρόγραμμα του Δήμου για τα χωριά, συνολικού προϋπολογισμού τεσσάρων εκατομμυρίων περίπου, περιλαμβάνει έργα και δράσεις που αφορούν στην ανάδειξη του Γεωπάρκου Λέσβος, με στόχο να συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη της λεσβιακής υπαίθρου.

Το έργο της πλακόστρωσης των πεζοδρομίων της Καλλονής προβλέπει την ολοκλήρωση των σχετικών παρεμβάσεων που έχουν κατασκευαστεί στο παρελθόν κι έχουν μείνει ημιτελείς στον οικισμό. Σύμφωνα με την απόφαση ένταξης, θα γίνουν εργασίες πλακόστρωσης πεζοδρομίων σε υφιστάμενα κράσπεδα στην περιοχή της Πλατείας Καλλονής.

Ένα και πλέον στρέμμα πεζοδρόμια
Συγκεκριμένα το τμήμα των πεζοδρομίων που θα πλακοστρωθεί, είναι στις περιοχές:

α) από Εμπορική Τράπεζα έως Αγροτική Τράπεζα (πεζόδρομος)

β) από φαρμακείο Βαλτά έως την κάθετη πάροδο έναντι της Αγροτικής Τράπεζας

γ) από Δημοτικό Σχολείο έως Γυμνάσιο

δ) από βενζινάδικο Σίμου έως «Γεωπονική Καλλονής» και εν συνεχεία έως το Εμπορικό Κέντρο Αλβανού

Σε όλα αυτά τα σημεία προβλέπεται με το έργο να τοποθετηθούν πλάκες, ενώ στη συνέχεια θα γίνει ολοκληρωμένη παρέμβαση ανάπλασης και θα υπάρξει και πρόβλεψη για τη διευκόλυνση της πρόσβασης/κίνησης των ΑμεΑ με κινητικά προβλήματα.

Συνολικά θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια εμβαδού 1.360 τετραγωνικών μέτρων στο κέντρο του οικισμού της Καλλονής και σε συνολικό μήκος περίπου 250 μέτρων.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα επτά μηνών απ’ τη συμβασιοποίησή του, ενώ το σύνολο του προϋπολογισμού του φτάνει τις 180.000 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.