Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

«Δεν μπαίνει σε διάλογο το δικαίωμα των πολιτών στην υγεία»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζέτα Μακρή: Τέλος στα φαινόμενα διάλυσης και στις αυταρχικές επιλογές των μειοψηφιών
.
Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε στους εργαζόμενους η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή, που αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στον χώρο της υγείας και της παιδείας οι κινητοποιήσεις τους.

Η κ. Μακρή ανέφερε χαρακτηριστικά πως, «η κυβέρνηση έχει την καθαρή βούληση να βάλει τέλος σε φαινόμενα διάλυσης και στις αυταρχικές επιλογές των μειοψηφιών»

«Δεν μπαίνει σε διάλογο το δικαίωμα των πολιτών στην υγεία και την παιδεία. Κανένας συνδικαλιστής, καμία συντεχνία, καμία επαγγελματική ομάδα δεν έχουν δικαίωμα να θέτουν σε κίνδυνο βεβαιότητες που αποτελούν προϋπόθεση για την κοινωνική ομαλότητα και σταθερότητα» είπε η υφυπουργός, Υγείας παρατηρώντας ότι, στη χώρα μας, «έχουμε μια πολύ κακή παράδοση στην ιδιοκτησιακή αντίληψη δημόσιων αγαθών και αυτό δεν αφορά μόνο σε πολιτικούς και σε κόμματα, αλλά και στους επαγγελματίες φίλους του λαού που θεωρούν πως έχουν την εξουσία να ανεβοκατεβάζουν τους διακόπτες και να ανοιγοκλείνουν το κράτος, ακόμη και το κράτος πρόνοιας».

«Αυτή η παράδοση δεν θα συνεχιστεί. Η κυβέρνηση έχει την καθαρή βούληση να βάλει τέλος σε φαινόμενα διάλυσης και στις αυταρχικές επιλογές της μειοψηφίας» δήλωσε η κ. Μακρή και πρόσθεσε ότι «οι ασθενείς δεν θα βλέπουν ειδήσεις για να μάθουν αν θα μπορούν να ζητήσουν βοήθεια. Οι φοιτητές δεν θα αγχώνονται αν και πότε θα δώσουν εξετάσεις, πότε θα πάρουν πτυχίο, πότε θα κάνουν μαθήματα».

«Πολιτικοί και κόμματα που ψάχνουν δημοσκοπικά κέρδη, δημιουργώντας χάος, προσβάλλουν την ελληνική κοινωνία ακόμη και όταν καταφέρνουν να την εξαπατήσουν» ανέφερε η υφυπουργός Υγείας.

Σχολιάζοντας τις συζητήσεις, που το τελευταίο διάστημα, επικρατούν στην επικαιρότητα για τις «κρίσιμες ψηφοφορίες και πιθανές διαφοροποιήσεις βουλευτών, για ανταρσίες, μεταγραφές και αποστασίες, εντός ή εκτός εισαγωγικών, ανάλογα πως το βλέπει κανείς», είπε ότι «όλα αυτά μεγαλώνουν την ψυχική απόσταση των πολιτών από τα κόμματα και τους εκπροσώπους τους, ενθαρρύνουν τις ακραίες φωνές του κοινοβουλευτισμού».

«Η συζήτηση είναι μια καλή ευκαιρία να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αντιπαρατεθούμε πολιτικά και ιδεολογικά, χωρίς τραμπουκισμούς, χωρίς προσβολές, χωρίς κραυγές, χωρίς χουλιγκανικού τύπου υπερβολές. Να αποδείξουμε ότι δεν παίζουμε για τα δελτία των 8, αλλά ότι δίνουμε πολιτικές μάχες για το συλλογικό καλό» είπε η κ. Μακρή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.