Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Από τα παιδιά των φαναριών στην πολιτιστική έκφραση ατόμων με ειδικές ανάγκες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η σχολική και κοινωνική ένταξη "παιδιών των φαναριών", η προώθηση της συνεργασίας γηγενών και αλλοδαπών, το δικαίωμα στην καλλιτεχνική έκφραση ατόμων με αναπηρία βραβεύτηκαν χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια στο πλαίσιο του θεσμού "Νησίδες Ποιότητας" της Κίνησης Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία.

Βραβείο πήρε η Κοινωνική και Εκπαιδευτική Δράση για την προσπάθεια σχολικής και κοινωνικής ένταξης περιθωριοποιημένων παιδιών, όπως τα "παιδιά των φαναριών", και των οικογενειών τους. Η οργάνωση έχει ήδη γράψει 153 παιδιά σε 13 σχολεία του κέντρου, ενώ φιλοξενεί 50-60 παιδιά για σχολική προετοιμασία.

H Πακιστανο-Ελληνική Πολιτισμική Εταιρεία βραβεύτηκε για την προώθηση πολιτισμικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και την ομαλή ενσωμάτωση των πακιστανικής καταγωγής μεταναστών. «Ο πολιτισμός είναι ο μοναδικός δρόμος για να ενώσει τις χώρες», σημείωσε ο πρόεδρος, Σ. Τζαμίλ. Έλληνες και μετανάστες συγκροτούν την Ένωση Πολιτών Πλατείας Καλλιγά που βραβεύτηκε για την προσπάθεια αναχαίτισης της γκετοποίηση της περιοχής από Αγίου Μελετίου ώς Πλ. Κολιάτσου και από Δροσοπούλου έως Αχαρνών και της ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ των κατοίκων.

Για τη δράση της με άτομα με αναπηρία, με αποκλειστικό στόχο το δικαίωμά τους στην καλλιτεχνική έκφραση και στα πολιτισμικά δρώμενα, βραβεύτηκε η Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. "Η τέχνη δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανθρώπινη ανάγκη", εξήγησε η πρόεδρος Δ. Ασλανίδου. Ανοικτά, ελεύθερα προσβάσιμα, ολοκληρωμένα προϊόντα πληροφορικής, τα οποία διαθέτει δωρεάν στο κοινό δημιουργεί η βραβευθείσα «Επιστήμη Για Σένα». Δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα με σκοπό να πεισθούν να ενισχύσουν νέους που αδυνατούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους με δωρεάν υποτροφίες πλήρους φοίτησης, προσεγγίζει η Equal Society Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών, που βραβεύτηκε για το πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία».

Η Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι βραβεύτηκε για τη διατήρηση και διάσωση των ντόπιων ποικιλιών. Βραβείο για την παρέμβασή της σε ορεινές διασώσεις, μαζικές καταστροφές, ανθρωπιστικές αποστολές, πήρε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου- Κως. Ο «Δεσμός» βραβεύτηκε για το αντικείμενό του, δηλαδή τη μέγιστη αξιοποίηση πάσης φύσεως πλεονάσματος (αγαθά και υπηρεσίες). Τέλος, η γνωστή, πλέον, Διογένης ΜΚΟ πήρε βραβείο για την έκδοση του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» αλλά και για την καμπάνια "Γκολ στη Φτώχεια", με τη δημιουργία της Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομάδας Αστέγων.



Πηγή: http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.