Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Διαψεύδουν ότι απήχθησαν οι μοναχές στη Συρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δηλώνουν ότι διέφυγαν από τις μάχες σε βίντεο που μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα.

Πολλές μοναχές από την χριστιανική πόλη Μααλούλα, βόρεια της Δαμασκού στην Συρία, δηλώνουν ότι διέφυγαν από τις μάχες στην πόλη αυτή και διαψεύδουν ότι απήχθησαν, σε ένα σύντομο βίντεο που μεταδόθηκε σήμερα από το δίκτυο του Κατάρ, Αλ Τζαζίρα.

Το βίντεο αυτό δείχνει τις μοναχές αυτές της ελληνορθόδοξης μονής της Αγίας Θέκλας, οι οποίες φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους, να κάθονται σε καναπέδες. Ωστόσο στο βίντεο αυτό δεν διευκρινίζεται ποιος το γύρισε ούτε η τοποθεσία στην οποία τραβήχτηκε.

Οι μοναχές απαντούν στις ερωτήσεις ενός άνδρα, ο οποίος δεν φαίνεται στο βίντεο και ορισμένες χαμηλώνουν το κεφάλι όταν περνάει η κάμερα.

«Μια ομάδα μας οδήγησε εδώ και μας προστάτευσε και είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένες από αυτούς», λέει μία μοναχή.

Μια άλλη εξηγεί ότι έχουν εγκατασταθεί σε «μια πάρα πολύ ωραία έπαυλη» και διαψεύδει τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, έχουν απαχθεί. Πολλές εξηγούν ότι διέφυγαν από έναν σφοδρό βομβαρδισμό της Μααλούλα.

Η εξαφάνιση των μοναχών από την μονή τους έγινε γνωστή την Δευτέρα, όταν αντάρτες, μεταξύ των οποίων και τζιχαντιστές, πήραν τον έλεγχο της χριστιανικής αυτής πόλης.

Μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στο συριακό καθεστώς κατηγόρησαν τους αντάρτες ότι χρησιμοποιούν τις μοναχές αυτές ως «ανθρώπινες ασπίδες».

Την Τρίτη, θρησκευτικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι οι 12 μοναχές, συνοδευόμενες από τρία μέλη προσωπικού, βρισκόντουσαν στην Γιάμπρουντ, μια τοποθεσία βορειοανατολικά της Μααλούλα, κοντά στην μεθόριο με τον Λίβανο. Στο βίντεο που μεταδόθηκε σήμερα από το Αλ Τζαζίρα, η μια από τις μοναχές μιλάει για 13 καλόγριες και 3 «πολίτες».

Την Τετάρτη, ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τον κόσμο να προσευχηθεί για τις μοναχές αυτές και για «όλους τους ανθρώπους που κρατούνται όμηροι λόγω της σύγκρουσης» στην Συρία.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.