Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

«Έφυγε» ο Ορλάντο Γούλριτζ



Μετά από χρόνια καρδιακή ασθένεια.

Στα 52 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Ορλάντο Γούλριτζ μετά από χρόνια καρδιακή ασθένεια. Ο εκλιπών έκανε εξαιρετική καριέρα για 13 χρόνια στο ΝΒΑ, ενώ τη διετία 1994-1996 αγωνίστηκε στην Ιταλία με Μπενετόν Τρεβίζο και Μπάκλερ Μπολόνια.

Φόρεσε τη φανέλα των Μπουλς (1981-1986), Νετς (1986-1988), Λέικερς (1988-1990), Νάγκετς (1990-1991), Πίστονς (1991-1993), Μπακς (1993) και Σίξερς (1993-1994) έχοντας 16 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ κατά μέσο όρο. Στο τέλος της καριέρας του εργάστηκε σαν προπονητής στο WNBA και το ABA. Αφήνει πίσω του τρία παιδιά.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να αντιμετωπίσετε τη ζέστη όταν εργάζεστε



Τι πρέπει να κάνουν εργοδότες και εργαζόμενοι.

Οι εργοδότες πρέπει να επιτρέπουν στους εργαζομένους να ξεκουράζονται κατά τη διάρκεια του ωραρίου τους, όταν έχει πολύ ζέστη και καταγράφονται υψηλές θερμοκρασίες, αναφέρει πρόσφατη έρευνα επιστημόνων.

Η έρευνα αναφέρει ακόμη ότι το προσωπικό θα έπρεπε να μπορεί να φορά και σορτς στον εργασιακό χώρο, ενώ τα ταβάνια στις αίθουσες πρέπει να είναι βαμμένα άσπρα.

Ερευνητές από το University College London προτείνουν μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες θερμοκρασίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες!

Έτσι λοιπόν, τα ταβάνια πρέπει να είναι βαμμένα λευκά για να αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία και να «δροσίζουν» τα κτίρια.

Οι επιστήμονες προτείνουν ακόμη ότι στις πόλεις θα πρέπει να αυξηθούν οι χώροι πρασίνου, όπως πάρκα και κήποι, ώστε να μειώνεται η θερμοκρασία ενώ ταυτόχρονα οι κάτοικοι μπορούν να απολαμβάνουν τους χώρους αναψυχής και να τους δίνεται η ευκαιρία να καλλιεργούν και διάφορα τρόφιμα.

Η επικεφαλής της μελέτης, Yvonne Rydin, δήλωσε στη Daily Telegraph ότι οι άνθρωποι πρέπει να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους για να αντιμετωπίσουν τη ζέστη.

Οι εργοδότες πρέπει να είναι ευέλικτοι στα ωράρια εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να πηγαίνουν πιο νωρίς στη δουλειά τους, πριν ακόμη ανέβει πολύ η εξωτερική θερμοκρασία και να τους επιτρέπουν να κάνουν διάλειμμα τις ώρες που σημειώνονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες.

Συνιστά ακόμη να μην τους αναγκάζουν να φορούν γραβάτες και σακάκια και να υπάρχει πάντα πρόσβαση σε δροσερό νερό.


Διαβάστε περισσότερα...

Δοκιμάζουν το τσιγάρο από την ηλικία των 11

Δοκιμάζουν το τσιγάρο από την ηλικία των 11

Ανησυχούν τους επιστήμονες τα ποσοστά των νεαρών καπνιστών.

Ένας στους δέκα νέους δοκιμάζει το τσιγάρο από την ηλικία των 11-12 ετών, ενώ ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η συχνότητα του καπνίσματος στις νέες και μεσήλικες γυναίκες, καθώς εγκυμονεί τον κίνδυνο αύξησης της συχνότητας εκδήλωσης του καρκίνου του πνεύμονα και της υπογεννητικότητας.

«Αν και την τελευταία τριετία ο επιπολασμός του καπνίσματος μειώθηκε από 42% σε 40%, ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει ο επιπολασμός του στις γυναίκες νεαρής και μέσης ηλικίας.

Αυτό σημαίνει ότι τα επόμενα χρόνια θα παρατηρηθεί αύξηση των περιστατικών καρκίνου του πνεύμονος και αύξηση της υπογεννητικότητας. Επίσης ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ένα ποσοστό 10% των νέων δοκιμάζει το τσιγάρο στην ηλικία των 11-12 ετών», επισημαίνει η καθηγήτρια του ΑΠΘ, Παρασκευή Αργυροπούλου Πατάκα, με αφορμή εκδήλωση με θέμα «Ζωή χωρίς κάπνισμα» που διοργανώνει απόψε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.

Η κ. Πατάκα υπογραμμίζει ότι τον τελευταίο χρόνο λόγω της οικονομικής κρίσης έχει μειωθεί η προσέλευση στα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος, διότι αφενός τα ασφαλιστικά ταμεία δεν καλύπτουν το κόστος των φαρμάκων και οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν να πληρώσουν και αφετέρου διότι οι καπνιστές αισθάνονται ψυχολογικά πιεσμένοι και δεν είναι έτοιμοι να κόψουν το τσιγάρο.

«Τα ταμεία καλύπτουν το κόστος των φαρμάκων για τη διακοπή του καπνίσματος μόνο όταν ο καπνιστής πάσχει από στεφανιαία νόσο ή Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια. Χρονικά η αντικαπνιστική φαρμακευτική αγωγή διαρκεί 2-3 μήνες και το συνολικό κόστος των φαρμάκων κυμαίνεται από 80 έως 200 ευρώ. Όμως το πιο σημαντικό στη διακοπή του καπνίσματος είναι ο καπνιστής να είναι ψυχολογικά έτοιμος και να θέλει να κόψει το τσιγάρο», προσθέτει η κ. Πατάκα

Όσον αφορά το ηλεκτρονικό τσιγάρο η κ Πατάκα επισημαίνει ότι δεν βοηθάει, γιατί αυτός που το χρησιμοποιεί και μεγαλύτερες ποσότητες νικοτίνης παίρνει και διατηρεί όλες τις συνήθειες του καπνιστή.


Διαβάστε περισσότερα...

Τι είναι η παρένθετη μητρότητα;



Μια άλλη γυναίκα γεννάει το παιδί που δεν μπορεί να αποκτήσει το ζευγάρι.

Υπάρχει ένας αριθμός γυναικών που αδυνατούν να κυοφορήσουν οι ίδιες και μέχρι πριν κάποια χρόνια δεν είχαν την δυνατότητα να αποκτήσουν παιδί εκτός της λύσης της υιοθεσίας. Πλέον όμως το ζευγάρι έχει την δυνατότητα μέσω της παρένθετης μητρότητας να αποκτήσει το δικό του παιδί με την συνδρομή μίας γυναίκας που θα κυοφορήσει αντί για αυτή και θα τους το παραδώσει μετά την γέννησή του.

Υπάρχει αυστηρό νομικό πλαίσιο που προβλέπει τις διαδικασίες που οφείλει ένα ζευγάρι να ακολουθήσει προκειμένου να αποκτήσει παιδί με την διαδικασία της παρένθετης μητρότητας (Νόμος 3089/2002). Το ζευγάρι αφού απευθυνθεί στον Γυναικολόγο που είναι εξειδικευμένος σε θέματα γονιμότητας θα κάνει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα συμπληρώσει τα απαραίτητα νομικά έγγραφα.

Όταν βρεθεί η γυναίκα που θα δεχθεί να κυοφορήσει το έμβρυο του ζευγαριού, που θα έχει δημιουργηθεί από την εξωσωματική γονιμοποίηση των ωαρίων της μητέρας και του συντρόφου της και αφού ελεγχθεί ότι δεν πάσχει από κάποιο νόσημα, συμπληρώνει και εκείνη τα απαραίτητα νομικά έγγραφα, τα οποία διασφαλίζουν το ζευγάρι πως η γυναίκα θα παραδώσει το παιδί όταν γεννηθεί και δεν θα εγείρει απαιτήσεις από το ζευγάρι ή από το παιδί που θα γεννήσει.

Η γυναίκα που θα προσφερθεί ως παρένθετη μητέρα πρέπει να διέπεται από πνεύμα αλληλεγγύης και διάθεση προσφοράς στην γυναίκα που δεν μπορεί να αποκτήσει δικά της παιδιά. Δυστυχώς ελάχιστες είναι οι γυναίκες που επιθυμούν να γίνουν παρένθετες μητέρες, ιδιαίτερα για κάποια γυναίκα που δεν γνωρίζουν.

Σε κάποιες περιπτώσεις γυναίκες από το συγγενικό ή το φιλικό περιβάλλον προσφέρονται να βοηθήσουν την γυναίκα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα γονιμότητας αλλά στην περίπτωση εκείνη τα πράγματα περιπλέκονται καθώς πρέπει να διασφαλιστεί ότι η επαφή με το παιδί σε δεύτερο χρόνο δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στην οικογένεια.

Με την σωστή καθοδήγηση από τον εξειδικευμένο Γυναικολόγο και την πιστή τήρηση των νόμιμων διαδικασιών το ζευγάρι θα έχει την οικογένεια που επιθυμεί, προφυλαγμένο από τα όποια προβλήματα που είναι δυνατόν να δημιουργηθούν.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι γιατροί αφαίρεσαν ζωντανό ψάρι από τον πνεύμονά του



Το κατάπιε ενώ έπαιζε σε ένα ποτάμι.

O Anil Barela κατάπιε ένα ψαράκι μήκους 8,8 εκατοστών ενώ έπαιζε σε ένα ποτάμι στην Ινδία. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά στην περιοχή που ζει, με τα παιδιά να καταπίνουν ζωντανά ψάρια για πλάκα... Μόνο που αυτή τη φορά το ψάρι δεν κατέληξε στο στομάχι του, αλλά στον πνεύμονά του!

Όταν τα επίπεδα οξυγόνου στον οργανισμό του έπεσαν και ο 12χρονος άρχισε να «παλεύει» για να πάρει μια ανάσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της επαρχίας Khargone , όπου οι γιατροί τον έβαλαν αμέσως στο χειρουργείο.

«Το ψάρι ήταν ζωντανό μέσα στο σώμα του, όταν του κάναμε τη βρογχοσκόπηση, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η λειτουργία των πνευμόνων και να παρατηρείται ελλιπής πρόσληψη οξυγόνου» είπε ο Dr Pramod Jhawar.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι πιο αποκρουστικές ασθένειες



ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες.

Βρισκόμαστε στη δεκαετία του 1960 και η οικογένεια του Martin Fugate ποζάρει στο φωτογραφικό φακό. Μέχρι τώρα τίποτε δεν φαντάζει περίεργο. Όμως με μια προσεχτική ματιά στην παρακάτω φωτογραφία, μπορεί κανείς να δει μερικούς... «μπλε ανθρώπους».

Οι «μπλε άνθρωποι» του Κεντάκι ήταν φορείς του γονιδίου της μεθαιμοσφαιριναιμίας, που προκαλούσε την περίεργη αυτή απόχρωση στο δέρμα τους.



Η ελεφαντίαση (Lymphatic filariasis) προκαλεί τη διόγκωση και παραμόρφωση διαφόρων τμημάτων του ανθρώπινου σώματος. Η ασθένεια προκαλείται από παρασιτικές μορφές ζωής που μεταδίδονται στον άνθρωπο από τα κουνούπια. Όταν ένα θηλυκό κουνούπι τσιμπήσει τον άνθρωπο και του μεταδώσει αυτούς τους μικροοργανισμούς μέσα στο αίμα, αυτά με τη σειρά τους προκαλούν το αίμα να κυκλοφορήσει και στους παρακείμενους ιστούς με αποτέλεσμα την σταδιακή διόγκωση των άνω και κάτω άκρων, των γεννητικών οργάνων και του στήθους.





Η ασθένεια Pica προκαλεί στον ασθενή την ανάγκη να καταναλώνει... μη φαγώσιμα υλικά αντί φαγητού! Λέγεται ότι προκαλείται από έλλειψη μεταλλικών στοιχείων στο ανθρώπινο σώμα. Οι ειδικοί δεν έχουν βρει πάντως την πραγματική αιτία που την προκαλεί αλλά ούτε και τη θεραπεία της.





Οι γραμμές του Μπλάσκο (Blaschko Lines) είναι μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια και πρωτοεμφανίστηκε το 1901. Την ανακάλυψε ο γερμανός δερματολόγος Alfred Blaschko.

Προκαλεί την εμφάνιση περίεργων γραμμών στο σώμα. Το αξιοπερίεργο είναι ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό στους εξακριβωμένους ασθενείς εμφανίζεται το σχήμα V στο σημείο της σπονδυλικής στήλης και το S μπροστά στο στήθος.



Τα δερματικά κέρατα (cutaneous horn) αποτελούνται από συμπαγή κερατίνη, η οποία είναι η ίδια πρωτεΐνη που έχουμε στα μαλλιά και τα νύχια μας και από την οποία αποτελούνται τα κέρατα, το μαλλί και τα φτερά στα ζώα.







Η μυρμηκιοειδής επιδερμοδυσπλασία (δυσπλασία Lewandowsky-Lutz) οφείλεται στον ιό που προκαλεί τις μυρμηκιές, ο οποίος όμως αναπτύσσεται και μπορεί να γενικευτεί μέσω της αιμοφόρου οδού σε άτομα που εμφανίζουν προδιάθεση. Η δερματοπάθεια αυτή ξεκινάει από την παιδική ηλικία και εξελίσσεται πολύ αργά.





Το σύνδρομο Ehlers-Danlos είναι μία ομάδα γενικευμένων ανωμαλιών του συνδετικού ιστού, στην οποία η υπερελαστικότητα και η λεπτότητα του δέρματος αποτελεί το κοινό χαρακτηριστικό.





Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε το παιδάκι που οι μύες του γίνονται κόκαλα




Ένα τρίχρονο παιδάκι πολεμάει μια σπάνια γενετική ασθένεια. Την ετεροτροπική οστεοπλασία. Με απλά λόγια οι μαλακοί του ιστοί, μετατρέπονται σε κόκαλα, κάτι που σημαίνει ότι σιγά σιγά χάνει την…
φυσιολογική ευκαμψία που έχει κάθε άνθρωπος.

Η σπάνια αυτή ασθένεια εμφανίζεται συνήθως την πρώτη ή την δεύτερη δεκαετία ζωής του ανθρώπου, ο οποίος υποφέρει στην κυριολεξία. Παρουσιάζονται ινώδη εξογκώματα στον λαιμό, στην πλάτη, στους ώμους, τα οποία σιγά σιγά και με την πάροδο του χρόνου μετατρέπονται σε κόκαλα.






Πηγή: http://sporty-blogger.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα ζωή για το «μασκοφόρο μωρό» της Κίνας



Προσοχή: Σκληρές φωτογραφίες.

Έπειτα από δεκαοκτώ μήνες εντατικής φροντίδας, μετά τη φοβερή παραμόρφωση του προσώπου του σε φωτιά, ο 7χρονος Xiang Xiang από την Κίνα επέστρεψε στο σχολείο του υποχρεωμένος όμως να φορά μία χειρουργική μάσκα που καλύπτει τα τρομακτικά τραύματά του.

Ο μικρός, που ονομάστηκε «μασκοφόρο μωρό», έχασε τέσσερα δάχτυλα και την όραση από το δεξί του μάτι σε μία καταστροφική πυρκαγιά τον Οκτώβριο του 2010.

Με τα σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπό του ακόμα και η ίδια η οικογένειά του τον απέφευγε.

Όμως ο ίδιος φαίνεται να επιστρέφει δυναμικά στην όσο πιο κανονική γίνεται ζωή του.

Και δεν είναι ο μόνος που υφίσταται μία τόσο οδυνηρή κατάσταση. Την ίδια τύχη είχε ο 5χρονος Wang Xiaopeng, που έχασε σχεδόν ολοκληρωτικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου του επίσης σε φωτιά. Το Νοέμβριο του 2010 ανασύρθηκε χωρίς μαλλιά, χείλη, βλέφαρα και δάχτυλα στα πόδια…

Δείτε τις φωτογραφίες















Ο Wang Xiaopeng




Διαβάστε περισσότερα...

Η μπύρα κάνει καλό στην καρδιά μας



Τι αποδεικνύει νέα έρευνα.

Απ’ ότι φαίνεται δεν αποδεικνύεται μόνο το κόκκινο κρασί ευεργετικό για την υγεία της καρδιάς και των αγγείων. Μία σχετική μελέτη για την κατανάλωση της μπύρας και την επίδρασή της στην καρδιά διεξήγαγε το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και το Εργαστήριο Καρδιαγγειακής Μελέτης της 1ης Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Λαϊκό» και της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα 400ml μπύρας (ποσότητα λίγο μεγαλύτερη από ένα κουτάκι του εμπορίου) μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία των αγγείων μέχρι και δύο ώρες μετά την κατανάλωση. Η μπύρα επέδρασε στα αγγεία κάνοντάς τα πιο ελαστικά και πιο ικανά να διαστέλλονται.

Η μπύρα είναι ένα ποτό ποτό που με την ιδιαίτερη του σύσταση σε αλκοόλ και αντιοξειδωτικά (φλαβονοειδή) μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στη λειτουργία της καρδιάς, φυσικά όμως όταν καταναλώνεται με μέτρο.
Στη μελέτη συμμετείχαν άνδρες νεαρής ηλικίας που δεν ήταν καπνιστές. Οι συμμετέχοντες μετά από 12ωρη νηστεία ήπιαν μπύρα με αλκοόλ, μπύρα χωρίς αλκοόλ και ένα αλκοολούχο διάλυμα με περιεκτικότητα σε αλκοόλ ίδια με αυτή της μπύρας σε τρεις επισκέψεις στο εργαστήριο.

Οι ερευνητές έκαναν μετρήσεις, οι οποίες αποτύπωσαν τη λειτουργία των αγγείων και την πίεση που δέχεται η καρδιά και συμπέραναν ότι η μπύρα κατάφερε να βελτιώσει τη λειτουργία των αγγείων.

Η μελέτη ανακοινώθηκε με ανάρτηση στο 80ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο από τις 25 μέχρι τις 28 Μαΐου 2012.


Διαβάστε περισσότερα...

Φίδια-ρομπότ κάνουν εγχειρήσεις μέσα στο ανθρώπινο σώμα



Τα εργαλεία είναι εξοπλισμένα με κάμερα, ψαλίδι και νυστέρι.

Φανταστείτε ένα μικροσκοπικό φίδι να έρπεται μέσα στο σώμα σας με σκοπό να βοηθήσει τον χειρουργό να εντοπίσει ασθένειες και να κάνει εγχειρήσεις.

Δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Επιστήμονες και γιατροί χρησιμοποιούν έρποντα μεταλλικά εργαλεία για να πραγματοποιήσουν χειρουργικές επεμβάσεις στην καρδιά, τον προστάτη και άλλα όργανα.

Τα «φιδορομπότ» είναι εξοπλισμένα με κάμερα, ψαλίδι και νυστέρι, αλλά και με «τένοντες» που επιτρέπουν τον έλεγχό τους από τον χειρουργό.

Στο μέλλον θα μπορούσαν να εξοπλιστούν με αισθητήρες που μετρούν βιοχημικές παραμέτρους ή ελέγχουν τη λειτουργία των νεύρων.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεν θα αργήσει η μέρα που τα ρομπότ-φίδια θα κυκλοφορούν αυτόνομα στον ανθρώπινο οργανισμό για ιατρικούς σκοπούς.

Όπως δηλώνει ο Μάικλ Αργκεντσιάνο, επικεφαλής της καρδιολογικής κλινικής του Πρεσβυτεριανού Νοσοκομείου της Νέας Υόρκης και του Κέντρου Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κολούμπια, τα φιδορομπότ λειτουργούν ως μικρά χέρια μέσα στους ασθενείς, σαν να λέμε ότι ο χειρουργός συρρικνώθηκε και εργάζεται πάνω στο όργανο.

Τα «φιδορομπότ» αναπτύσσει ο o Δρ Χάουι Τσόζετ στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon του Πίτσμπουργκ. Είναι εύκαμπτα και έχουν διάμετρο όσο ένα κέρμα.

Ο Δρ Τσόζετ αναπτύσσει οφιοειδή ρομπότ για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, παρόμοια με το φίδι-ρομπότ τηςFukushima Robotics Lab το οποίο σχεδιάστηκε για ερευνητικές δραστηριότητες.


Πηγή: http://www.econews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παιδιά σε ρόλο γιατρών στην Καλαμαριά



Εκστρατεία συγκέντρωσης φαρμάκων για τους Γιατρούς του Κόσμου.

Σε ένα υπαίθριο «ιατρείο» μετατρέπεται το απόγευμα η Πλατεία του Δημαρχείου Καλαμαριάς στο πλαίσιο ενός διαδραστικού παιχνιδιού στο οποίο μετέχουν 250 παιδιά, που συγκέντρωσαν εκατοντάδες κουτιά φάρμακα προκειμένου να ενισχύσουν τους Γιατρούς του Κόσμου και το Δημοτικό Ιατρείο Καλαμαριάς.

Οι μικροί «γιατροί» με συνθήματα «Φτωχός είναι αυτός που δεν έχει αγάπη να δώσει», «Δώσε κι εσύ βοήθεια, φάρμακα, αγάπη» , θα περιθάλψουν τους ασθενείς-κούκλες, θα τους δώσουν τα φάρμακα, θα τους κάνουν ενέσεις και θα τους μετρήσουν την πίεση, υπό την καθοδήγηση των ειδικών, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Παιδιά και ενήλικες ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση που απηύθυναν πριν από 20 ημέρες τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών «Ευρωγνώση» Καλαμαριάς και Βυζαντίου για τη συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες των ανασφάλιστων πολιτών που αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους και απευθύνονται στο Δημοτικό Ιατρείο Καλαμαριάς και στους Γιατρούς του Κόσμου.

«Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν συγκινητική. Κάποια έφεραν ακόμη και τα φάρμακα του παππού και της γιαγιάς τους. Κάποια άλλα πήγαν και αγόρασαν φάρμακα και υγειονομικό υλικό από τα φαρμακεία. Οι γονείς τηλεφωνούσαν συνέχεια και ρωτούσαν τι μπορούν να φέρουν» λέει η Αργυρώ Πάσιαλη, υπεύθυνη για την διοργάνωση της εκστρατείας συλλογής φαρμάκων και της αποψινής εκδήλωσης.

Όμως δεν ήταν μόνο τα παιδιά που έφεραν φάρμακα. Ανάλογο ενδιαφέρον έδειξαν τα φαρμακεία και οι γιατροί της περιοχής, αλλά και επιχειρήσεις που πρόσφεραν δώρα και κεράσματα για την εκδήλωση στην Πλατεία της Καλαμαριάς.

«Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες του δήμου Καλαμαριάς ώστε να βοηθήσουν μέσω του Δημοτικού Ιατρείου και των Γιατρών του Κόσμου τους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη από φάρμακα. Ειδικά αυτή τη περίοδο είναι πολλοί αυτοί που δεν είναι άνεργοι ή άποροι , αλλά ασφαλισμένοι οι οποίοι δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν τα φάρμακά τους λόγω του ότι τα φαρμακεία διέκοψαν την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία» λέει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής , Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας του δήμου Καλαμαριάς Κυριακή Φοροπούλου –Μπαλτατζή.

Το Δημοτικό Ιατρείο και το Δημοτικό Φαρμακείο Καλαμαριάς, που λειτουργούν εδώ και 12 χρόνια, συνεργάζονται με τους Γιατρούς του Κόσμου, με τους οποίους ανταλλάΣσουν φάρμακα, εμβόλια και υγειονομικό υλικό ανάλογα με τις ανάγκες.

«Η προσπάθεια για τη συγκέντρωση φαρμάκων θα συνεχιστεί. Είναι μία κίνηση που δεν κοστίζει και επιπλέον γίνεται και κάποια οικονομία, αφού οι πολίτες μπορούν να φέρουν τα φάρμακα τα οποία έχουν περισσέψει και δεν τα χρησιμοποιούν. Ένα φάρμακο που δεν το χρειαζόμαστε πια μπορεί να είναι για έναν άλλο άνθρωπο θεραπεία» προσθέτει η κ Φοροπούλου-Μπαλτατζή.


Διαβάστε περισσότερα...

Eθελοντικοί καθαρισμοί αρχαιολογικών χώρων



Πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου και της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Παιδείας Κορίνας Λαουλάκου, ο Δήμος Πειραιά, θα γιορτάσει την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, με μια ξεχωριστή δράση.

Από την Τρίτη 5 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 10 Ιουνίου, θα καθαρίσει σε συνεργασία με φορείς και εθελοντές, τους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, δήλωσε:

«Την Τρίτη 5 Ιουνίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, καλούμε όλες τις Πειραιώτισσες και όλους τους Πειραιώτες, σε μια συμβολική και ουσιαστική κίνηση. Να καθαρίσουμε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, για να υπερασπιστούμε και το περιβάλλον και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Κάνουμε μια τιτάνια προσπάθεια μαζί με τους φορείς του Πειραιά να αναδείξουμε τους αρχαιολογικούς μας χώρους, τον πολιτισμό μας, την ταυτότητά μας ως Πειραιάς. Γιατί ο Πειραιάς οφείλει να ξαναβρεί την αρχοντιά του, την αίγλη του και τη λάμψη του.»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

- Τρίτη 5 Ιουνίου 09:00 – 13:00 & 17:00 – 21:00
Αστικές Πύλες (Ομηρίδου Σκυλίτση – Πύλης – Κόδρου- Κολοκοτρώνη-34ου Συντάγματος)

- Τετάρτη 6 Ιουνίου 09:00 – 13:00 & 17:00 – 21:00
Αστικές Πύλες

- Πέμπτη 7 Ιουνίου 09:00 – 13:00 & 17:00 – 21:00
Αστικές Πύλες

- Παρασκευή 8 Ιουνίου 09:00-13:00 & 17:00 -21:00
Ρέλλειος (πλ. Τερψιθέας – Καραϊσκου – Φιλελλήνων – Περικλέους –Σκουζέ)

- Σάββατο 9 Ιουνίου 09:00 -15:00
Κονώνειο Τείχος (Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, Σταυρός)

- Κυριακή 10 Ιουνίου 09:00 -15:00
Κονώνειο Τείχος (Σταυρός, Πορφύρας).


Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρινίσεις για την υποβολή των δηλώσεων



Τι ορίζει η απόφαση για τη χρήση του κλειδάριθμου.

To υπουργείο Οικονομικών, δεδομένης της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής των εμπρόθεσμων αρχικών δηλώσεων εισοδήματος των Φυσικών Προσώπων με ατομικά εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ (εκτός των συνταξιούχων) για το 2012, υπενθυμίζει την Απόφαση ΠΟΛ 1079/2012, η οποία μεταξύ άλλων ορίζει:

-Όλοι οι κωδικοί πρόσβασης των υφιστάμενων χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ, που δεν έχουν προβεί στη διαδικασία λήψης και εισαγωγής κλειδαρίθμου, ισχύουν ως έχουν μέχρι τις 31/12/2012 και οι δηλώσεις εισοδήματος των φυσικών αυτών προσώπων μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά με τη χρήση των υφιστάμενων κωδικών χωρίς να απαιτείται κλειδάριθμος

-Σε όσους φορολογούμενους δεν σταλούν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος σε έντυπη μορφή, λόγω υποχρέωσής τους σε ηλεκτρονική υποβολή και δεν είναι ήδη πιστοποιημένοι χρήστες του TAXISNET, η Γ.Γ.Π.Σ. αποστέλλει με συστημένη επιστολή τους απαραίτητους κωδικούς πρόσβασης, προκειμένου να υποβάλουν την δήλωσή τους μέσω διαδικτύου.

Οι πολίτες που δεν επιθυμούν να κάνουν δήλωση ηλεκτρονικά μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ., για την υποβολή αίτησης και την απόκτηση κλειδαρίθμου, ανεξάρτητα από την αποστολή των συστημένων επιστολών, είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία είτε με απλή εξουσιοδότηση, πλην όμως προτείνεται να αναμένουν τη λήψη των συστημένων επιστολών.


Διαβάστε περισσότερα...

Πανελλαδικές: Το πρόγραμμα και τα εξεταστικά κέντρα των ειδικών μαθημάτων



Από τις 15 έως 24 Ιουνίου θα διενεργηθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους αποφοίτους Λυκείου. ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Από τις 15 έως 24 Ιουνίου θα διενεργηθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους αποφοίτους Λυκείου (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑ Α' και Β').


Ειδικότερα, το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων ειδικών μαθημάτων έχει ως εξής:

Ημερομηνία/ Μάθημα/ Ώρα έναρξης εξέτασης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/6/2012 / ΑΓΓΛΙΚΑ / 12.00 μεσημβρινή

ΤΡΙΤΗ 19/6/2012 / ΑΡΜΟΝΙΑ / 09.00 π.μ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/6/2012 / ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ / 09.00 π.μ

ΠΕΜΠΤΗ 21/6/2012 / ΓΑΛΛΙΚΑ / 09.00 π.μ

ΠΕΜΠΤΗ 21/6/2012 / ΙΤΑΛΙΚΑ / 16:00 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/6/2012 / ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ / 09.00 π.μ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/6/2012 / ΙΣΠΑΝΙΚΑ / 16:00 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/6/2012 / ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ / 10.00 π.μ

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/6/2012 / ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ / 10.00 π.μ

Εξεταστικά κέντρα Αγγλικών

Οι εξετάσεις στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών θα διενεργηθούν στα εξεταστικά κέντρα που έχουν οριστεί από την οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων (πλην Αγγλικών)

1. Εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων στην Αθήνα

Στην Αθήνα θα εξεταστούν οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των γεωγραφικών περιφερειών Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Κρήτης, Νήσων Ιονίου και Αιγαίου Πελάγους, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Αναλυτικά, τα εξεταστικά αυτά κέντρα κατά ειδικό μάθημα για τους υποψηφίους αυτούς είναι:

α) Για τα ειδικά μαθήματα «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ» και «ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ»

Η κατανομή των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα θα γίνει ως εξής:

A. Για τους υποψήφιους που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια της περιφέρειας της ΑΤΤΙΚΗΣ

1. Στο Ε.Κ. του 57ου Γενικού Λυκείου Αθήνας (οδός Αστραπόγιαννου 3 και Βολανάκη - Αθήνα) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και ΔΕ.

2. Στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Αργυρούπολης (οδός M. Αντύπα 2-Αργυρούπολη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΔΗ μέχρι και ΛΙ.

3. Στο Ε.Κ. του Γενικού Πειραματικού Λυκείου Βαρβακείου Σχολής (οδός Μουσών 20 και Παπαδιαμάντη - Ψυχικό) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΛΟ μέχρι και Ξ.

4. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Αμαρουσίου (οδός Κηφισίας 213-Μαρούσι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Ο μέχρι και Ρ.

5. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Αλίμου (οδός Υψηλάντου και Θησείου - ’λιμος) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Σ μέχρι και Ω.

Β. Για τους υποψήφιους που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια της Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας (εκτός Αττικής), Ηπείρου, Κρήτης, Νήσων Ιονίου και Αιγαίου Πελάγους, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου

1. Στο Ε.Κ. του 7ου Γενικού Λυκείου Αθήνας (οδός Πρατίνου 19 – Παγκράτι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και ΚΑΛ.

2. Στο Ε.Κ. του 4ου Γενικού Λυκείου Καλλιθέας (οδός Ελ. Βενιζέλου 175- Καλλιθέα) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΚΑΜ μέχρι και ΠΑΝ.

3. Στο Ε.Κ. του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ιωνιδείου (οδός Σωτήρος Διός 17-Πειραιάς) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΠΑΠ μέχρι και Ω.


β) Για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ «ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ»

1. Στο Ε.Κ. του 15ου Γενικού Λυκείου Αθήνας (οδός Κυψέλης 46 και Παξών-Κυψέλη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέxρι και ΚΑΛ.

2. Στο Ε.Κ. του 5ο Γενικού Λυκείου Ηλιούπολης (οδός Λ. Βουλιαγμένης 525 - Ηλιούπολη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΚΑΜ μέχρι και ΠΑΛ.

3. Στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Παλαιού Φαλήρου (οδός Τερψιθέας 35 και 28ης Οκτωβρίου – Παλαιό Φάληρο) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΠΑΝ μέχρι και Ω.


γ) Για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ «ΓΑΛΛΙΚΑ»

1. Στο Ε.Κ. του 9ου Γενικού Λυκείου Αθήνας (Τρώων 2- Θησείο) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέxρι και Ζ.

2. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Χαϊδαρίου (οδός Ανεξαρτησίας 17-Χαϊδάρι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Η μέxρι και Λ.

3. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Βύρωνα (Φορμίωνος και Γ. Γεννηματά 34-Βύρωνας) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Μ μέχρι και ΠΑΛ.

4. Στο Ε.Κ. του 59ου Γενικού Λυκείου Αθήνας (Σεκούνδου 10- Πατήσια) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΠΑΝ μέxρι και ΣΥ.

5. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Καισαριανής (οδός Ηρώς Κωνσταντοπούλου 13β – Καισαριανή) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΣΦ μέχρι και Ω.


δ) Για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΑΡΜΟΝΙΑ»

1. Στο Ε.Κ. του 8ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου (οδός Μιχαλακοπούλου & Αγ. Τριάδος- Περιστέρι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και Λ.

2. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Πετρούπολης (οδός Ανατ. Ρωμυλίας & Θεσσαλίας – Πετρούπολη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Μ μέχρι και Ω.


ε) Για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ»

1. Στο Ε.Κ. του 5ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας (οδός Εμμ. Παππά 6 & Φιλελλήνων - Ν. Ιωνία) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και ΚΟΤ.

2. Στο Ε.Κ. του 6ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω (οδός Μίνωος & Προόδου 1 – Αιγάλεω) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΚΟΥ μέxρι και Ω.


στ) Για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ «ΙΤΑΛΙΚΑ»

Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στην ΑΘΗΝΑ στο Ε.Κ. του 3ου Γενικού Λυκείου Νέας Σμύρνης (οδός Νικομηδείας 7- 9, Νέα Σμύρνη).


ζ) Για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ «ΙΣΠΑΝΙΚΑ»

Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στην ΑΘΗΝΑ στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Πειραιά (οδός Πυθαγόρα 7 και Τζαβέλλα, Καστέλλα- Πειραιάς).

2. Εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα εξεταστούν οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση - Δήλωση σε Λύκεια των γεωγραφικών περιφερειών Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης.

Αναλυτικά τα εξεταστικά αυτά κέντρα κατά ειδικό μάθημα για τους υποψηφίους αυτούς είναι:


α) Για τα ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ» ΚΑΙ «ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ»

1. Στο Ε.Κ. του 3ου Γενικού Λυκείου Ευόσμου (οδός Παπάγου και Θεοδώρας 45 -Εύοσμος) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέxρι και ΚΑ.

2. Στο Ε.Κ. του 14ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Γ. Παπανδρέου & Θ. Σοφούλη 13, Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΚΕ μέχρι και ΠΑ.

3. Στο Ε.Κ. του 30ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Σ. Γενναδίου 53-Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΠΕ μέxρι και Ω.


β) Για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ «ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ»

1. Στο Ε.Κ. του 20ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Κλεάνθους 30 – Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και ΚΑ.

2. Στο Ε.Κ. του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Πανεπιστημίου Μακεδονίας (πρώην Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη-Νεάπολη, Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΚΕ μέχρι και Π.

3. Στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Συκεών (Σπάρτακου 24-Συκιές) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Ρ μέxρι και Ω.


γ) Για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ «ΓΑΛΛΙΚΑ»

1. Στο Ε.Κ. του 3ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Απ. Παύλου 28-Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέxρι και Μ.

2. Στο Ε.Κ. του 4ου Γενικού Λυκείου Σταυρούπολης (οδός Ιθάκης- όρια Ευόσμου – Σταυρούπολη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Ν μέχρι και Ω.


δ) Για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΑΡΜΟΝΙΑ»

1. Στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Ικτίνου 5-Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και Λ.

2. Στο Ε.Κ. του 1ου ΕΠΑΛ Πολίχνης (οδός Ν. Καρατάσιου 56-Πολίχνη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Μ μέχρι και Ω.

ε) Για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ»

Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Νεάπολης (Στρ. Στρεμπενιώτη - Νεάπολη).

στ) Για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ «ΙΤΑΛΙΚΑ»

Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στο Ε.Κ. του 1ου ΕΠΑΛ Συκεών (οδός Ηρώων Πολυτεχνείου & Γ. Ρίτσου 2-Συκιές).


ζ) Για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ «ΙΣΠΑΝΙΚΑ»

Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στο Ε.Κ. του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (οδός Αγίας Σοφίας 51 – Θεσσαλονίκη).


Yποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Όλοι οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που θα εξεταστούν στα ειδικά μαθήματα, θα ενημερωθούν για τον τόπο εξέτασής τους από τα σχολεία τους.


Οδηγίες προς τους υποψηφίους

1. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:30 π.μ. για όλα τα μαθήματα εκτός των Αγγλικών, για το οποίο πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 11:30 π.μ., των Ισπανικών και των Ιταλικών για τα οποία πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 15.30 μ.μ. και του Ελεύθερου Σχεδίου και του Γραμμικού Σχεδίου για τα οποία πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 09.30 π.μ..

2. Ο χρόνος διάρκειας της εξέτασης των Ξένων Γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες και του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου έξι (6) ώρες. Ειδικά για το μάθημα «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων», διευκρινίζεται ότι η διάρκεια εξέτασης είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.

3. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου.

4. Κατά την εξέταση στο Γραμμικό Σxέδιο δίνεται στους υποψήφιους χαρτί σxεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 Χ 0,58 μ.. Για τον λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σxεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά, δηλαδή χαρτί πρόχειρο σxεδίασης, όργανα για σχεδίαση με σινική μελάνη για διαφορετικά πάxη γραμμών, ταυ ή παραλληλογράφο, τρίγωνα σxεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και τα λοιπά αναγκαία μέσα σxεδίασης (διαβήτη, καμπυλόγραμμο, μολύβι, γομολάστιxα, ξύστρα κ.λ.π.). Απαγορεύεται, όμως, να xρησιμοποιεί συστήματα σxεδίασης, δηλαδή ειδικά εκτυπωτικά μηxανήματα γραφής και σxεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιxεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κ.λ.π.) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων, μηxανικούς σxεδιαστικούς βραxίονες για τη σxεδίαση γραμμών σε διάφορες κλίσεις, αρθρωτά τρίγωνα μεταβαλλόμενων γωνιών, αρθρωτούς παράλληλους κανόνες, κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα: είκοσι, ένα : πενήντα κ.λ.π.), υπολογιστικές μηxανές (κομπιούτερς).

5. Κατά την εξέταση στο Ελεύθερο Σxέδιο, δίνεται στους υποψήφιους xαρτί σxεδίασης που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 Χ 0,50 μ. Για το λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έxει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το xαρτί σχεδίασης. Η εξέταση γίνεται με μολύβια. Ο υποψήφιος πρέπει να έxει μαζί του, εκτός από την πινακίδα, μολύβια μαλακά και σκληρά, γομολάστιχα, ξύστρα.

Επίσης επιτρέπεται η χρησιμοποίηση βελόνας μετρήματος και νήματος στάθμης, ενώ δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση σπρέι.


Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση για την υποβολή των φορολογικών



Μέχρι 2/7 για χειρόγραφη υποβολή, μέχρι 16/7 για την ηλεκτρονική υποβολή.

Παράταση δόθηκε για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων μετά από απόφαση του υπουργού Οικονομικού Γιώργου Ζανιά.

Η προθεσμία υποβολής, ανεξάρτητα αν γίνεται χειρόγραφα ή ηλεκτρονικά, η οποία έληγε στις 15 Ιουνίου, διαμορφώνεται ως εξής:

α. Για τους υπόχρεους που υποβάλλουν τη δήλωση χειρόγραφα μέσω ΔΟΥ και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους έως και τις 2 Ιουλίου 2012.

β. Για τους υπόχρεους που υποβάλλουν τη δήλωση ηλεκτρονικά και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, έως και τις 16 Ιουλίου 2012.


Διαβάστε περισσότερα...

Από 2 Ιουλίου έως και 28 Σεπτεμβρίου 2012 η νέα απογραφή του ΙΚΑ



Ποια χαρτιά πρέπει να έχουν μαζί τους οι συναταξιούχοι.

Από τις 2 Ιουλίου έως και τις 28 Σεπτεμβρίου 2012 θα γίνει η νέα απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ. Το μέτρο της απογραφής των συνταξιούχων σκοπό έχει την αντιμετώπιση της παράνομης είσπραξης σύνταξης από μη δικαιούχους.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΙΚΑ οι συνταξιούχοι πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στο πιστωτικό ίδρυμα (τράπεζα, ΕΛΤΑ) από το οποίο εισπράττουν τη μηνιαία σύνταξή τους προσκομίζοντας δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς) και ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων β' τριμήνου 2012.

Επισημαίνεται ότι η καταγραφή θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει ξεχωριστά για κάθε παροχή που χορηγεί το Ίδρυμα (κύρια, επικουρική σύνταξη ή εξωϊδρυματικό επίδομα). Ιδιαίτερη προσοχή εφιστάται στις περιπτώσεις όπου στο ενημερωτικό σημείωμα δεν αναφέρεται ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης και τον οποίο πρέπει να προσκομίσουν στο πιστωτικό ίδρυμα ή να φροντίσουν για την έκδοσή του πριν από την προσέλευσή τους για την απογραφή τους, όπου και θα πρέπει να συνυποβάλλουν.

Όσον αφορά τις κατηγορίες συνταξιούχων που εξαιρούνται από τη διαδικασία προσέλευσης στα πιστωτικά ιδρύματα (συνταξιούχοι που κατοικούν στο εξωτερικό και πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου, ανήλικα τέκνα που δεν διαθέτουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και είναι κάτω των 14 ετών, συνταξιούχοι που τελούν σε κατάσταση ανικανότητας για δικαιοπραξία λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής) θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση να μεταβεί με τα ίδια δικαιολογητικά στα υποκαταστήματα ΙΚΑ - ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας του συνταξιούχου.



Διαβάστε περισσότερα...

Βγάζουν τα ρούχα τους και ανεβαίνουν στα ποδήλατα!



Γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη.

Ραντεβού στις 19:00 στο πάρκο ΧΑΝΘ-Ξαρχάκου στη Θεσσαλονίκη δίνουν σήμερα οι λάτρεις του ποδηλάτου που διοργανώνουν μια ποδηλατοδρομία διαφορετική από τις άλλες.

Τα Παιδιά Εν Δράσει, η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, οι Street Panthers, η ομάδα Sfina, η Θεσσαλονίκη Αλλιώς, το Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης και το Livemedia.gr διοργανώνουν γυμνή ποδηλατοδρομία, με στόχο να «αντιμετωπιστούν» τα αυτοκίνητα και η αξιοπρέπεια των ποδηλάτων με... γυμνά κορμιά!

Μετά την ποδηλατοδρομία θα ακολουθήσει ένα μεγάλο πάρτι για όλη τη Θεσσαλονίκη, στο οποίο θα συμμετάσχουν η Ομάδα Κρουστών Κρούση, ο Άρης Παπανικολάου και τα Τύμπανα του Πύργου, οι DJ ATARY(Stelios), Root Boot, Miss Dynamite, Farina+GG, οι ξυλοπόδαροι High Society.

Η Διεθνής Ποδηλατοδρομία διοργανώνεται ταυτόχρονα σε 70 πόλεις παγκοσμίως και αποτελεί μια ειρηνική γιορτή, με ζωγραφισμένα σώματα, καλλιτεχνικό χαρακτήρα και μότο την ελευθερία μετακίνησης.


Διαβάστε περισσότερα...

Μισθώνονται 284 στρέμματα αγροτικής γης στα Ιωάννινα



Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων η 27η Ιουνίου.

Στην 6η ανάρτηση αγροτεμαχίων προς προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ με το Νομό Ιωαννίνων να περιλαμβάνονται πλέον στη λίστα.

Στη σχετική του ανακοίνωση, ο Οργανισμός σημειώνει ότι στη διαδικτυακή πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης αναρτήθηκαν 21 νέα αγροτεμάχια ( 3 γεωργικής χρήσης και 18 κτηνοτροφικής χρήσης) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων έκτασης 284 στρεμμάτων.

Όπως γίνεται γνωστό, καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης μίσθωσης γης για τα νέα αναρτημένα αγροτεμάχια είναι η 27η Ιουνίου, ενώ οι αναρτήσεις θα συνεχίζονται κανονικά κάθε Πέμπτη.

Πρόκειται για εκτάσεις που ανήκουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και μισθώνονται με συμβολικό ετήσιο αντίτιμο σε ανέργους, κυρίως νέους, που θέλουν να επενδύσουν στον αγροτικό τομέα.


Διαβάστε περισσότερα...

Το «Χαμόγελο» απαντά για τις αρπαγές ανηλίκων



Έχει δεχτεί εκατοντάδες κλήσεις από αναστατωμένους γονείς.

Τις τελευταίες ημέρες στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή Για Τα Παιδιά SOS 1056» και στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» γίνονται εκατοντάδες κλήσεις από αναστατωμένους γονείς και ευαισθητοποιημένους πολίτες σχετικά με τις πληροφορίες που αναδημοσιεύονται διαρκώς στο διαδίκτυο και αφορούν σε αρπαγές ανηλίκων ακόμη και σε παιδιά που τους έχουν αφαιρέσει ζωτικά όργανα καθώς πρόκειται για κύκλωμα εμπορίου οργάνων...

«Το Χαμόγελο Του Παιδιού» έχει επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές των περιοχών όπου αναφέρονται τα συγκεκριμένα περιστατικά (ενδεικτικά αναφέρουμε Ζάκυνθο, Βόλο, Αχαρναί, Ίλιον κ.α) και όπως αναφέρει δεν επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που αναπαράγονται.

«Πρόκειται για φημολογίες που αναπαράγονται χωρίς να έχει διασταυρωθεί η εγκυρότητα τους προκαλώντας αίσθημα πανικού και τρόμου στους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες.

Θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε ότι «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» δεν έχει καταγράψει τις τελευταίες εβδομάδες καμία καταγγελία αρπαγής ανηλίκου παρά μόνο κλήσεις που λαμβάνουμε από πολίτες, οι οποίοι αναφέρουν πληροφορίες από φήμες ή από δημοσιεύματα μέσω διαδικτύου.

Παρόλα αυτά εάν οποιοσδήποτε πολίτης γνωρίζει συγκεκριμένες πληροφορίες και στοιχεία για τέτοιου είδους περιστατικά παρακαλείται να καλέσει ακόμη και ανώνυμα στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή Για Τα Παιδιά SOS-1056» ή στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» (όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα) προκειμένου να συνομιλήσετε με Κοινωνικό Λειτουργό ή Ψυχολόγο και να κινήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες μέσω των αρμόδιων αρχών».


Πηγή: http://apneagr.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...

Έκκληση στους φαρμακοποιούς για «κατανόηση»



«Εξαιρετικά δύσκολη η οικονομική συγκυρία» λέει ο υπ. υπουργός Υγείας.

Έκκληση ώστε να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί απευθύνουν τα μέλη της Κυβέρνησης. Αν και κατανοούν, όπως λένε, τα αιτήματα του κλάδου των φαρμακοποιών,τους καλούν για μια ακόμη φορά, να εκτιμήσουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται, μέσα σε μια δύσκολη κατά γενική ομολογία οικονομική συγκυρία και να λειτουργήσουν με γνώμονα την εξυπηρέτηση του ευρύτερου κοινωνικού συμφέροντος.

Επιπλέον το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που δόθηκαν από τον Πρωθυπουργό, κ. Παναγιώτη Πικραμμένο καταβάλλει προσπάθειες για την αντιμετώπιση και επίλυση των όποιων λειτουργικών και οικονομικών προβλημάτων έχουν προκύψει και σε άλλους κλάδους του ευαίσθητου χώρου της Υγείας, όπως σε δημόσια νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, συμβεβλημένους ιατρούς, φυσικοθεραπευτές κ.α., οι οποίες όπως εκτιμούν παράγοντες του Υπουργείου Υγείας θα είναι επιτυχείς. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωση του ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας κ. Κίττας «την προηγούμενη εβδομάδα η Κυβέρνηση, παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία που είναι σε όλους γνωστή, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια κατάρτισε συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών του κλάδου των φαρμακοποιών των μηνών Μαρτίου-Απριλίου 2012.

Υλοποιώντας το πρόγραμμα αυτό καταβλήθηκαν από τον ΕΟΠΠΥ 75 εκατ. ευρώ (25/05/2012) και καταβάλλονται ήδη άλλα 125 εκατ. σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για τη δεύτερη δόση.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε, ότι, παρά την τήρηση των προαναφερθεισών δεσμεύσεων, ο κλάδος των φαρμακοποιών συνεχίζει την αναστολή της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μη ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης για παύση των κινητοποιήσεων εν μέσω προεκλογικής περιόδου, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων.

Ο ΕΟΠΥΥ για την κατά το δυνατόν μείωση των επιπτώσεων που επιφέρουν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών στους ασφαλισμένους του, έχει ήδη εκδώσει εγκύκλιο (24/05/2012) για τον τρόπο επιστροφής των χρημάτων, τα οποία έχουν καταβάλλει οι ασφαλισμένοι για την αγορά φαρμάκων την περίοδο αυτή».

Παράλληλα οι αρμόδιοι Υπουργοί Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ.κ. Χρήστος Κίττας και Αντώνης Ρουπακιώτης συνεχίζουν με επιτυχία, και σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τους διοικητές των εμπλεκόμενων ασφαλιστικών Ταμείων και κυρίως τον ΕΟΠΥΥ, τις ενέργειες για την εισροή των χρηματικών ποσών που απαιτούνται για την πλήρη υλοποίηση των δεσμεύσεων του χρονοδιαγράμματος έως τα μέσα Ιουνίου.

Τα χρηματικά αυτά ποσά αυτονόητο είναι, ότι θα βρίσκονται στη διάθεση της Κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσοχή στη ζάχαρη



Γιατί δεν αδυνατίζετε αφού την περιορίσατε.

Τελικά η ζάχαρη είναι υπεύθυνη για το πρόβλημα της παχυσαρκίας; Αυτό το ερώτημα βασανίζει χιλιάδες γυναίκες που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε δίαιτα προκειμένου να εμφανιστούν στις παραλίες. Και φυσικά εκτός από τις γυναίκες, απασχολεί και τους επιστήμονες, οι οποίοι παρατηρούν ότι ακόμη και τα καθημερινά ποσοστά ζάχαρης να μειώνονται, δεν πέφτει τόσο εύκολα το βάρος.

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει, αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι εάν θέλετε να μειώσετε την καθημερινή πρόσληψη της ζάχαρης, δεν χρειάζεται μόνο να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτή που χρησιμοποιείτε στον καφέ σας. Κι αυτό διότι πρέπει να δείτε και τι περιέχεται στα τρόφιμα που καταναλώνετε καθημερινά. Και τότε, ίσως, θα πάρετε κάποιες απαντήσεις…



Διαβάστε περισσότερα...

Αδιέξοδο στον τομέα της υγείας

Αδιέξοδο στον τομέα της υγείας

Οι διοικητές των Ταμείων εξέφρασαν το δίλημμα «φάρμακα ή συντάξεις».

Δεν υπάρχουν χρήματα για αποπληρωθούν οι φαρμακοποιοί, οι ιδιωτικές κλινικές και τα χρέη των δημόσιων νοσοκομείων. Την ίδια στιγμή οι ασθενείς με καρκίνο βιώνουν το πιο σκληρό πρόσωπο της κρίσης.

Σε χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Εργασίας, με την συμμετοχή του υπουργού Υγείας Χρήστου Κίττα, του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμου Βουδούρη και τους διοικητές των τεσσάρων ασφαλιστικών φορέων που έχουν ενταχθεί στο νέο ενιαίο Ταμείο, αναζητήθηκε άμεση λύση για τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι έχουν σταματήσει να χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους από την περασμένη εβδομάδα. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος ενημέρωσε ότι έχουν ήδη κατατεθεί 75 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έως τις 15 Ιουνίου θα έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον 132 εκατομμύρια ευρώ.

Οι διοικητές των Ταμείων εξέφρασαν το δίλημμα «φάρμακα ή συντάξεις». Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει οδηγήσει σε στάση πληρωμών είναι τα αποθεματικά του ΙΚΑ, τα οποία κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους είναι μειωμένα κατά 10%-15% εξαιτίας των συρρικνούμενων εισφορών όσο αυξάνεται η ανεργία, ενώ μαχαίρι κατά μισό δισ. ευρώ έχει μπει και στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ.

Τη ίδια ώρα σε μια κλωστή κρέμεται η ζωή των ασθενών με καρκίνο οι οποίοι αναζητούν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο τα απαραίτητα για την αγωγή τους ακριβά φάρμακα. Η Ζωή Γραμματόγλου, πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών (ΚΕΦΙ), περιέγραψε τον καθημερινό Γολγοθά των ασθενών.

Όπως καταγγέλλει η κ. Γραμματόγλου, «σε αρκετές περιπτώσεις τα φαρμακεία των νοσοκομείων δεν βάζουν τη σφραγίδα «στερείται», με αποτέλεσμα να χρεώνεται το κόστος των φαρμάκων ο ασθενής. Σημειωτέον, δε, ότι το κόστος της αγωγής ξεκινά από τα 2.000-3.000 ευρώ».


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δείξε μου το... δώρο σου να σου πω ποιος είσαι

Δείξε μου το... δώρο σου να σου πω ποιος είσαι

Ακριβό; Πρακτικό;Αναμνηστικό;
Ένα δώρο δεν είναι ποτέ κενό συναισθημάτων, όποια και αν είναι αυτά. Υπάρχει πάντα η αίσθηση ότι αυτό που προσφέρεις είναι ένα είδος επικοινωνίας ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Δες τι δώρα κάνεις ή σου κάνουν και βγάλε τα ανάλογα συμπεράσματα σύμφωνα με τους ψυχολόγους.

Πολύ ακριβό

Χαρίζοντας υπερβολικά ακριβά δώρα, οι άνθρωποι προσπαθούν να επιβάλουν την ανωτερότητά τους και να δείξουν ότι έχουν τον έλεγχο.

Πρακτικό

Τα πρακτικά δώρα είναι συνήθως τα πιο παραπλανητικά. Όχι μόνο επειδή στερούνται συναισθήματος και φαντασίας, αλλά και επειδή κρύβουν κι ένα μήνυμα. Το να χαρίσεις για παράδειγμα στη συνάδελφο ένα βιβλίο με συμβουλές αδυνατίσματος, είναι συνήθως ένας υπόγειος τρόπος να υποτιμήσεις κάποια πλευρά της εμφάνισης ή των ικανοτήτων της.

Δεσμευτικό

Κάποιοι άνθρωποι προσφέρουν δώρα που δεν μπορούν να επιστραφούν. Εάν κάποιος σου χαρίσει ένα κουταβάκι ή ένα δεντράκι, αυτό που στην ουσία σου χαρίζει είναι μεγάλη δέσμευση και σκληρή δουλειά.

Μικρό ή αναμνηστικό

Αυτοί που προτιμούν κάτι μικρό, συμβατικό, με προσιτή τιμή ή να μη δώσουν τίποτα απολύτως, το κάνουν για να μην απογοητεύσουν τους κοντινούς τους ανθρώπους. Τέτοιου είδους δώρα ξεχνιούνται εύκολα και γρήγορα. Σε αυτά τα δώρα υπάρχει σεμνότητα και σεβασμός.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μίλτος Πασχαλίδης τραγουδά για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»



Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιό Φρούριο στην Κέρκυρα.

Σήμερα 1η Ιουνίου 2012 και ώρα 9μμ στο Παλαιό Φρούριο στην Κέρκυρα, ο Μίλτος Πασχαλίδης υποδέχεται το καλοκαίρι με μία συναυλία για «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τη συναυλία διοργανώνει ο Σύλλογος Φοιτητών Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γενιάς των τραγουδοποιών, με το ιδιαίτερο ύφος που συνδυάζει τον ηλεκτρικό ήχο με την παραδοσιακή μουσική, ιδιαίτερα της Κρήτης, πλαισιωμένος από μια εξαιρετική μπάντα, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας αλλά και τα καινούρια τραγούδια από την πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του Ξένοι Σε Ένα Τόπο Που Αλλάζει, σε στίχους Οδυσσέα Ιωάννου.

Συμμετέχουν: Θύμιος Παπαδόπουλος: Πνευστά – ενορχηστρώσεις, Μιρέλα Πάχου: Πιάνο, ακορντεόν και τραγούδι, Φρόσω Στυλιανού: τραγούδι, Δημήτρης Σινογιάννης: ηλεκτρική κιθάρα, Δημήτρης Μουτάφης: μπάσο και Γιώργος Χατζής: τύμπανα - βιολί. Ηχοληψία: Νίκος Λαγός. Οργάνωση παραγωγής Σταμάτης Στεβής.


Διαβάστε περισσότερα...

Tροφές που ανεβάζουν τη σεξουλική διάθεση



Η σωστή διατροφή για να ανεβάσετε τη λίμπιντό σας.

Υπάρχουν τροφές που διεγείρουν αποδεδειγμένα τη σεξουαλική μας διάθεση. Αν θέλετε λοιπόν να επενδύσετε στη σεξουαλική σας αντοχή, ενέργεια και λίμπιντο δεν έχετα παρά να διελέξετε κάτι από τα παρακάτω για να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

Στρείδια
Τα στρείδια έχουν αφροδισιακές ιδιότητες, στην ιστορία ο Καζανόβας φέρεται να έτρωγε 50 ωμά στρείδια την ημέρα! Τα στρείδια είναι η πιο πλούσια πηγή τροφής του ψευδαργύρου, ένα μέταλλο απαραίτητο για την παραγωγή τεστοστερόνης. Μία από τις αιτίες της χαμηλής λίμπιντο είναι η απώλεια της τεστοστερόνης. Ανάλογα με την ποικιλία, τα στρείδια περιέχουν 10 φορές περισσότερο ψευδάργυρο από άλλες εξαιρετικές πηγές, όπως φύτρο σιταριού και το βόειο κρέας.

Maca
Maca είναι μια ρίζα που χρησιμοποιείται από Περουβιανούς να αυξήσει τη δύναμη, την αντοχή, την ενέργεια, τη γονιμότητα και τη λίμπιντο. Θεωρείται ένα προσαρμογόνο, μια ουσία που εξουδετερώνει ή να αποτρέπει διαταραχές της ομοιόστασης που προήλθε από στρεσογόνους παράγοντες. Πολλοί το χρησιμοποιούν για να ισορροπήσει τις ορμόνες με φυσικό τρόπο. Μερικές μικρής κλίμακας κλινικές δοκιμές έχουν δείξει ότι μπορεί να αυξήσει τη λίμπιντο, να βελτιώσει την ποιότητα του σπέρματος και τη μείωση της σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Έρχεται σε κάψουλες, ή να δοκιμάσετε τη μορφή σκόνης σε smoothies.

Τριγωνέλλα
Τριγωνέλλα είναι κυρίως γνωστός ως συστατικό σε σκόνη κάρι. Σε μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη των ανδρών ηλικίας μεταξύ 25 και 52, οι άνδρες που πήραν fenugreek είχαν αυξήσει στα αποτελέσματα της λίμπιντο τους περισσότερο από 25 τοις εκατό μέσα σε έξι εβδομάδες. Οι Ενώσεις που ονομάζεται σαπωνίνες που περιέχονται στο εσωτερικό του σπόρου fenugreek πιστεύεται ότι διεγείρουν την παραγωγή των αρσενικών ορμονών του φύλου. Έρχεται σε μορφή συμπληρώματος σε περίπτωση που δεν σας αρέσει το κάρυ!

Σολομός
Για αυξημένη σεξουαλική διάθεση, το αίμα σας θα πρέπει να ρέει. Προτιμήστε, να τρώτε τρόφιμα που ενισχύουν την κυκλοφορία. Έτσι, οτιδήποτε είναι καλό για την καρδιά σας είναι επίσης καλό για τη σεξουαλική ορμή! Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός, είναι σε κάθε καρδιά-υγιεινή διατροφή.

Αυγά
Τα αυγά είναι ένα από τα πιο θρεπτικά συστατικά τρόφιμα στον πλανήτη. Είναι μια άριστη πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, περιέχει εν αφθονεία χολίνη, ιώδιο και σελήνιο. Καταναλώστε ημερησίως ένα αυγό, το οποίο είναι ικανό να παράγει επαρκείς ποσότητες τόσο σε τεστοστερόνη και σε οιστρογόνα.

Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί είναι της φύσης το «μπλε χάπι». Περιέχουν μεγάλες ποσότητες L-αργινίνη, ένα αμινοξύ που βοηθά στη σύνθεση του σώματος του νιτρικού οξειδίου, το οποίο αναγκάζει την αυξημένη ροή αίματος. Περισσότερη ποσότητα της L-αργινίνη μπορεί να προκαλέσει τα αιμοφόρα αγγεία του πέους να διαστέλλονται, αυξάνοντας τη ροή του αίματος, η οποία μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της στύσης. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της διέγερσης στις γυναίκες. Κουκουνάρια και τα φουντούκια περιέχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα L-αργινίνη.

Καρπούζι
Δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο από το καρπούζι σε μια καλοκαιρινή μέρα. Το καρπούζι περιέχει κιτρουλίνη, η οποία, όπως η L-αργινίνη, μετατρέπεται σε νιτρικό οξείδιο. Έτσι όπως τα καρύδια, το καρπούζι μπορεί να βοηθήσει να χαλαρώσει τα αιμοφόρα αγγεία και να αυξήσει τη ροή του αίματος. Δροσιστείτε με καρπούζι, έτσι ώστε να μπορεί να ζεσταθεί το δωμάτιο!

Ginseng
Ginseng είναι γνωστό ως αναμνηστικό της ενέργειας, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι μια πιθανή ενίσχυση στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας. Κόκκινο ginseng, που ονομάζεται επίσης και Panax Ginseng Κορέας, έχει αποδειχθεί σε κλινικές δοκιμές για να βελτιώνουν τις παραμέτρους της στύσης του πέους, όπως ακαμψία, περίμετρο και διάρκεια της στύσης και θα βελτιωθεί η λίμπιντο . Οι προτεινόμενες δόσεις είναι 900 mg τρεις φορές ημερησίως. Θα μπορούσε να σας βοηθήσει να έχετε τόσο την ενέργεια όσο και την αντοχή.

Σοκολάτα
Σύμφωνα με την ανασκόπηση μελετών, η σοκολάτα μπορεί να προκαλέσει ψυχοφαρμακολογική και συμπεριφορικές αντιδράσεις παρόμοιες με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ! Μαύρη σοκολάτα, ιδίως, περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται φαινυλαιθυλαμίνη, που απελευθερώνει τις ίδιες ενδορφίνες που προκαλούνται από το φύλο. Μπορεί επίσης να αυξήσει τα συναισθήματα της έλξης μεταξύ δύο ανθρώπων.


Πηγή: http://www.iator.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λουστείτε... κάνει καλό



Αρκεί να χρησιμοποιείτε το σωστό προϊόν.

Οι απόψεις που έχουμε ακούσει κατά καιρούς «Μην λούζεστε συχνά, δεν κάνει», είναι μύθος και πρόκειται για απόψεις του Μεσαίωνα.

Οι δερματολόγοι συνιστούν ανεπιφύλακτα να λουζόμαστε κάθε μέρα, ακόμη και δύο φορές την ημέρα, ειδικά για άτομα εκείνα που εκκρίνουν πολύ σμήγμα στο τριχωτό της κεφαλής.

Το δέρμα του τριχωτού και οι τριχοθύλακες πρέπει να καθαρίζονται σωστά, προκειμένου να επιτυγχάνεται η σωστή ανάπτυξη της τρίχας, διαφορετικά εμποδίζεται η αναπαραγωγή και η ανάπτυξη της τρίχας και δημιουργούνται τα ανάλογα προβλήματα.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε μαλλιά μας να λαδώνουν και τα λούζουμε καθημερινά με το κατάλληλο σαμπουάν.

Όσον αφορά τα προϊόντα μαλλιών που χρησιμοποιείτε, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε φαρμακευτικά προϊόντα ή φυτικά προϊόντα (και πάλι από το φαρμακείο) καθώς είναι πολύ πιο έμπιστα για τα μαλλιά σας. Συμβουλευτείτε όμως τον δερματολόγο σας, προκειμένου να σας καθοδηγήσει σωστά. Δεν χρειάζεται να παρουσιαστεί πρώτα οποιοδήποτε πρόβλημα και να πάτε «αναγκαστικά» στον δερματολόγο.

Συμβουλευτείτε τον ούτως ή άλλως έστω για μια φορά, ώστε να ενημερωθείτε σωστά για την υγεία των μαλλιών σας, για τα προϊόντα που είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε καθώς και για τις βιταμίνες μαλλιών που ενδεχομένως να χρειαστείτε.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προνοιακά επιδόματα… καλό καλοκαίρι! Άγνωστο πότε θα καταβληθούν



Με αρκετή καθυστέρηση θα δοθούν όπως όλα δείχνουν τα προνοιακά επιδόματα σε όσους τα δικαιούνται, καθώς οι υπηρεσίες των δήμων που πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα μητρώα δεν προλαβαίνουν να ανταπεξέλθουν στους τεράστιους καταλόγους των ονομάτων. Αποτέλεσμα…κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε ακριβώς θα καταβληθούν και σίγουρα όχι στις 15 Ιουνίου που είχε δεσμευτεί το υπουργείο Υγείας.

Είναι ενδεικτικό ότι οι περισσότερες υπηρεσίες των Δήμων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο τεράστιο φόρτο εργασίας δεδομένου ότι ο χρόνος είναι εξαιρετικά λίγος.

Άλλωστε πρέπει να αποσαφηνίσουν και να διασταυρώσουν εάν τα στοιχεία που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σε σχέση με τα υπάρχοντα στοιχεία των Δήμων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στους καταλόγους που τους έχουν παραδοθεί πρόβλημα υπάρχει περίπου στο 20% των ονομάτων τα οποία θα πρέπει να ξαναελεγχθούν.
Να σημειωθεί ότι πλέον στους καταλόγους των αναπήρων είναι εγγεγραμμένοι 203.000 δικαιούχοι μετά την αφαίρεση των 40.000 που δεν πήγαν να απογραφούν.

Πάντως το πρόβλημα με την καθυστέρηση της καταβολής των επιδομάτων είχε επισημάνει και η Συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία η οποία υπογραμμίζει ότι αν δεν καταβληθούν τα επιδόματα οι οικογένειες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.


Διαβάστε περισσότερα...

Κάψτε θερμίδες... στο κρεβάτι



Κάνοντας σεξ μπορείτε να χάσετε βάρος!
Μήπως το σεξ παίζει σημαντικό ρόλο και στην απώλεια βάρους και τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης; Η απάντηση είναι: και βέβαια ναι!

Οι περισσότεροι από μας υποθέτουμε πως ό, τι μας ευχαριστεί είναι οπωσδήποτε και κακό ή απαγορευμένο.

Ε, λοιπόν ήρθε η ώρα να γυρίσετε την πλάτη σε αυτή τη λογική, γιατί πολύ απλά κάτι που σας κάνει να αισθάνεστε καλά μπορεί ταυτόχρονα να είναι και ευεργετικό για την υγεία σας αλλά και για τη σιλουέτα σας.

Μιλάμε για το σεξ φυσικά και ειδικά για το ασφαλές σεξ. Η χημική σύνθεση του σώματός σας πραγματικά αλλάζει όταν σας αγγίζουν. Τα χάδια, οι αγκαλιές, τα αγγίγματα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν την αλυσίδα της αντίδρασης των χημικών ουσιών στο σώμα σας.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά: ενισχύονται οι συναισθηματικοί σας δεσμοί και βελτιώνεται η συνολική κατάσταση της υγείας σας αλλά και η διάθεσή σας.

Μήπως, όμως, το σεξ παίζει σημαντικό ρόλο και στην απώλεια βάρους και τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης;

Η απάντηση είναι: και βέβαια ναι!

Η μέση ποσότητα των θερμίδων που καίτε για 30 λεπτά σεξ είναι 150 θερμίδες. Συγκρίνοντας αυτό τον αριθμό με άλλες δραστηριότητες που μπορείτε πραγματικά να κάνετε σε καθημερινή βάση, θα διαπιστώσετε ότι καίτε περισσότερες θερμίδες με το σεξ από ό, τι με τις υπόλοιπες δραστηριότητες.

Για παράδειγμα κάνοντας δουλειές του σπιτιού μπορείτε να κάψετε μόνο 111 θερμίδες, κάνοντας γιόγκα 114, ενώ με το χορό χάνετε 129 θερμίδες.

Επιπλέον το σεξ λέγεται ότι αποτελεί μια μορφή άσκησης, που μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης.

Δεν είναι μόνο ότι με το σεξ καίτε ενέργεια, αλλά είναι μία πράξη που σας βοηθάει επίσης να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό σας.

Η βαθιά αναπνοή και η αυξημένη καρδιακή συχνότητα που συντελείται κατά τη διάρκεια μιας σεξουαλικής πράξης διάρκειας 30 λεπτών βοηθάει στην αύξηση της ροής του αίματος σε όλο το σώμα σας. Προσφέρει φρέσκο οξυγόνο, ορμόνες και άλλα θρεπτικά συστατικά στον εγκέφαλο.

Ο ρυθμός με τον οποίο τα απόβλητα απομακρύνονται από το σύστημα του οργανισμού σας αυξάνεται επίσης, κάτι που συμβάλλει στην απώλεια βάρους και στην πρόληψη της κούρασης και των ασθενειών.

Τέλος έχετε καλύτερο ύπνο μετά από 30 λεπτά σεξ. Μπορείτε να κοιμηθείτε πιο πολύ και πιο ήρεμα λόγω της χαλάρωσης που νιώθετε μετά τη σεξουαλική επαφή.

Με λίγα λόγια: τη στιγμή που φτάνετε σε οργασμό εκτός από την απόλυτη ηδονή που σας κατακλύζει έχετε ένα ακόμη –διπλό- όφελος: καίτε θερμίδες και βελτιώνετε την υγεία σας.

Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...