Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το πρόγραμμα «Ήλιος»



Το καινοτόμο αυτό σχέδιο ενισχύει την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Το νομοσχέδιο για το πρόγραμμα «Ήλιος» θα καταθέσει τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά από συνάντηση με το διευθυντή του Ινστιτούτου Ενέργειας και Μεταφορών του JRC (Κοινό Ερευνητικό Κέντρο) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τζιοβάνι ντε Σάντι (Giovanni De Santi).

Η συνεργασία του Ινστιτούτου με την Ελλάδα, που συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ, σχετίζεται με τον καθορισμό των βέλτιστων θέσεων ηλιακών πάρκων και γραμμών μεταφοράς για τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού διαδρόμου από τη Νοτιανατολική προς την Κεντρική Ευρώπη, με απώτερο σκοπό τη διευκόλυνση της πλήρους ανάπτυξης του προγράμματος.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η ανάπτυξη και η δημιουργία μιας νέας προοπτικής για τη χώρα και τους πολίτες προϋποθέτει επενδύσεις που θα ενισχύσουν την παραγωγική βάση και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το σχέδιο για την εξαγωγή ηλιακής ενέργειας από τη χώρα μας στην υπόλοιπη Ευρώπη, το οποίο η Ε.Ε. στηρίζει ενεργά, ενώ η υλοποίηση έχει ενταχθεί και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου τόνισε, εξάλλου, ότι μεγάλα, καινοτόμα έργα, όπως το πρόγραμμα «Ήλιος», με ξεκάθαρη ευρωπαϊκή διάσταση, είναι σημαντικά για τους στόχους της Ένωσης για μια οικονομία χαμηλής χρήσης άνθρακα και, κατά συνέπεια, την επίτευξη των στόχων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας του 2020.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το σχέδιο, με την προώθηση της καινοτομίας, συντείνει στην προώθηση των στόχων ανάπτυξης και απασχόλησης τους οποίους επιδιώκει η Ε.Ε.


Διαβάστε περισσότερα...

Απόφαση μονιμοποίησης εργαζομένων με stage



Δικαίωση από το Πρωτοδικείο.

Υπέρ των εργαζομένων με συμβάσεις μαθητείας («stage») είναι η απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, κρίνοντας ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και γι' αυτό οι συμβάσεις τους πρέπει να μετατραπούν σε εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με το Έθνος, το δικαστήριο έκανε δεκτό και το αίτημα αναδρομικής καταβολής των νόμιμων αποδοχών που έπρεπε να εισπράττουν αυτό το διάστημα, ενώ κήρυξε την απόφασή του προσωρινά εκτελεστή, επιτρέποντας έτσι την άμεση επιστροφή στις εργασίες τους και την άμεση είσπραξη των οφειλομένων.

Οι εργαζόμενοι είχαν συμβάσεις μαθητείας του ΟΑΕΔ παρέχοντας τις υπηρεσίες τους ανασφάλιστοι και με μηνιαίες αποδοχές περίπου 500 ευρώ στις εφορίες, με την υποχρέωση υπογραφής διαδοχικών συμβάσεων που τιτλοφορούνταν ως «συμφωνητικά εργασίας» δήθεν για να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία.


Διαβάστε περισσότερα...

«Κλειδιά» για να βρείτε δουλειά εν μέσω κρίσης



Πρακτικές σύμβουλες σε χαλεπούς καιρούς.

Με την ανεργία να «καλπάζει» στη χώρα μας το ζητούμενο είναι πώς πρέπει να κινούνται οι εργαζόμενοι στην προσπάθειά τους να βρουν δουλειά τόσο εκείνοι που χάνουν την δουλειά τους αλλά και όσοι ζουν σε ένα εργασιακό περιβάλλον το οποίο επιδεινώνεται διαρκώς.

Με τις προοπτικές και τα περιθώρια να στενεύουν αξίζει να δούμε ποια είναι τα σωστά βήματα για όσους αναζητούν εργασία αυτή τη δύσκολη περίοδο, ποιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλάβουν και γιατί τα στελέχη στη χώρα μας δείχνουν να μην έχουν ακόμα προσαρμοστεί στο 24h.gr.




Δείτε το video.




Διαβάστε περισσότερα...

«Η βαναυσότητα δεν τελειώνει στην απογραφή»



Το ΚΚΕ για την ταλαιπωρία των πολιτών στο Αιγάλεω.

«Πρόσχημα του απάνθρωπου στόχου της κυβέρνησης και της τρόικας» χαρακτηρίζει την απογραφή για τα προνοιακά επιδόματα το ΚΚΕ.

Το πρωί επικράτησε χάος στο δήμο του Αιγάλεω όταν πλήθος κόσμου προσπαθούσε να μπει στην υπηρεσία για να απογραφεί προκειμένου να λάβει τα προνοιακά επιδόματα. Ο Ντίνος Ρόβλιας ζήτησε να ξεκινήσει σήμερα κατεπείγουσα έρευνα για την ταλαιπωρία, η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τη Δευτέρα.

«Η βαναυσότητα κατά των ανθρώπων που παίρνουν επιδόματα δεν αρχίζει ούτε τελειώνει στην αθλιότητα της απογραφής στις διάφορες υπηρεσίες.

Η απογραφή είναι το πρόσχημα του απάνθρωπου στόχου της κυβέρνησης - τρόικας για νέα δραστική περικοπή αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων, που είναι ήδη απαράδεκτα χαμηλά και που τα παίρνει μόνο ένα μικρό μέρος όσων πραγματικά τα δικαιούνται. Την ίδια στιγμή διαλύονται οι όποιες κοινωνικές υποδομές υποστήριξης είχαν απομείνει. Η υλοποίηση αυτών των στόχων θα σημάνει κυριολεκτικά την εξόντωση των λαϊκών οικογενειών που έχουν ανάπηρους και βρίσκονται σε απόγνωση» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.


Διαβάστε περισσότερα...

Χορευτής χωρίς... πόδια





Το πιο συγκλονιστικό break dance.


Διαβάστε περισσότερα...

Φωτοβολταϊκά στις στάσεις του Δήμου Λαγκαδά



Μένουν φωτισμένες χωρίς την κατανάλωση συμβατικής ενέργειας.

Τις παλιές στάσεις αναμονής επιβατών με σύγχρονες στάσεις που φωτίζονται με φωτοβολταϊκά αντικατέστησε ο Δήμος Λαγκαδά.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Δήμος Λαγκαδά πρωτοπόρος και υπό το πνεύμα εκσυγχρονισμού και νέων δράσεων στο θέμα της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των Δημοτών και ύστερα από την αντικατάσταση του στόλου των Αστικών λεωφορείων στη γραμμή 83 με νέα λεωφορεία τελευταίας τεχνολογίας, προχωρά και στη σταδιακή αντικατάσταση των στάσεων αναμονής επιβατών.

Οι νέες καλαίσθητες στάσεις εντυπωσιάζουν με το σύγχρονο προφίλ και την μέριμνα του κατασκευαστή για την εναρμόνισή τους με τις σύγχρονες περιβαλλοντικές ευαισθησίες, αφού είναι αυτόφωτες με τη βοήθεια συστήματος φωτοβολταϊκών και συσσωρευτών, ώστε να μένουν φωτισμένες χωρίς την κατανάλωση συμβατικής ενέργειας όλη τη νύχτα».

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, οι νέες στάσεις σταδιακά θα αντικαταστήσουν όλες τις παλιές ώστε το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο, σε όλες τις Δημοτικές μας Ενότητες.


Πηγή: http://www.econews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με τσιπάκι θα χορηγούνται φάρμακα για την οστεοπόρωση



Θα εμφυτεύεται στο σώμα και θα ελέγχεται από… απόσταση.

Για πρώτη φορά κλινική έρευνα έδειξε ότι είναι δυνατό να ελέγχεται εξ αποστάσεως ένα τσιπάκι που εμφυτεύεται στο σώμα για να χορηγεί δόσεις κάποιου φαρμάκου, στην περίπτωση αυτή για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης στις γυναίκες.

Η τεχνική αυτή θα μπορούσε να εφαρμοστεί για την πιο αποτελεσματική χορήγηση της θεραπείας και σε άλλες ασθένειες, όπως ο καρκίνος, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι δημοσιεύουν τα πορίσματα της έρευνάς τους στην επιθεώρηση Science Translational Medicine στο τεύχος της 16ης Φεβρουαρίου.

Τα πορίσματα της εργασίας αυτής θα παρουσιαστούν επίσης στο πλαίσιο της ετήσιας διάσκεψης της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης (AAAS), στην οποία μετέχουν 8.000 ερευνητές και διεξάγεται από σήμερα ως τις 20 Φεβρουαρίου στο Βανκούβερ του Καναδά.

Η κλινική έρευνα έγινε στη Δανία σε ομάδα επτά γυναικών που υποφέρουν από οστεοπόρωση.

«Οι ασθενείς δεν θα χρειάζεται πλέον να θυμούνται να πάρουν το φάρμακό τους ή να υφίστανται τον πόνο των πολλαπλών ενέσεων που χρειάζονται για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης» εξηγεί ο Δρ. Ρόμπερτ Φάρα, διευθυντής της εταιρείας MicroCHIPS στη Μασαχουσέτη, βορειοανατολικά των ΗΠΑ, η οποία έφτιαξε αυτό το ηλεκτρονικό τσιπάκι.

Ο Δρ. Φάρα είναι ένας από τους επιστήμονες που μετείχαν στην έρευνα αυτή μαζί με άλλους ερευνητές του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT), της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου Κέις Ουέστερν Ριζέρβ, του Οχάιο.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα τσιπάκια, τα οποία έχοντας προγραμματιστεί εκ των προτέρων, απελευθερώνουν αργά μικρές δόσεις φαρμάκου κατά τη διάρκεια μιας ορισμένης περιόδου, αυτό το νέο τσιπάκι χορηγεί το φάρμακο χάρη στις εντολές που λαμβάνει εξ αποστάσεως μέσω ενός ασύρματου συστήματος.

«Το σύστημα αυτό επιτρέπει την κυκλοφορία ενός φαρμάκου στο αίμα γρήγορα όπως με τις ενέσεις» εξηγεί ο Δρ. Φάρα.

«Οι γιατροί θα μπορούν επομένως να προσαρμόζουν εξ αποστάσεως και ήπια τη θεραπεία των ασθενών τους χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή ή ένα κινητό τηλέφωνο» προσθέτει.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό το νέο τσιπάκι μεγέθους ενός βηματοδότη θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο ικανοποιητικό και ίσως λιγότερο επώδυνο μακροπρόθεσμα από την καθημερινή χορήγηση του φαρμάκου με ενέσεις.

Οι ερευνητές εμφύτευσαν το τσιπάκι ακριβώς κάτω από τη μέση σε επτά γυναίκες ηλικίας 65 ως 70 ετών. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει από έναν παθολόγο στο ιατρείο του με τοπική αναισθησία.

Οι γυναίκες αυτές παρακολουθούνταν για 12 μήνες και διαπιστώθηκε ότι η χορήγηση του φαρμάκου για την οστεοπόρωση από το τσιπάκι είναι το ίδιο αποτελεσματική με αυτήν που γίνεται με τις καθημερινές ενέσεις.

Τα τσιπάκια που χρησιμοποιήθηκαν στην κλινική δοκιμή είχαν αποθηκευμένες 20 δόσεις του φαρμάκου για την οστεοπόρωση. Όμως η εταιρεία MicroCHIPS εργάζεται για την κατασκευή μοντέλων που θα μπορούν να φέρουν εκατοντάδες δόσεις.


Διαβάστε περισσότερα...

Μεταλλαγμένο βακτήριο κατά της ασθένειας του ύπνου



Η θανατηφόρα νόσος προκαλείται από τη μύγα τσε-τσε.

Μια νέα πολλά υποσχόμενη μέθοδο βρήκαν οι επιστήμονες για να καταπολεμήσουν την «ασθένεια του ύπνου» ή τρυπανοσωμίαση, που εξαπλώνεται στους ανθρώπους από τη μύγα τσε-τσε.

Βέλγοι ερευνητές τροποποίησαν γενετικά ένα βακτήριο, το οποίο επιτίθεται και καταστρέφει το επικίνδυνο παράσιτο, φορέας του οποίου είναι η μύγα.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τροπικής Ιατρικής της Αμβέρσα χρησιμοποίησαν το βακτήριο Sodalis glossinidius, το οποίο ζει στη μύγα τσε-τσε και το μετάλλαξαν έτσι ώστε να μπορεί να επιτίθεται στο παράσιτο τρυπανόσωμα, το οποίο επίσης ζει μέσα στη μύγα.

Τροποποιώντας τα γονίδια του «καλού» βακτηρίου, το έκαναν να απελευθερώνει αντισώματα που καταστρέφουν το παράσιτο. Όμως η διαδικασία βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο και θα χρειαστεί επιπλέον χρόνος για να βελτιωθεί περαιτέρω.

Η «ασθένεια του ύπνου» είναι μια εν δυνάμει θανατηφόρα νόσος που ενδημεί σε πολλές περιοχές, ιδίως της Αφρικής. Αν και ο αριθμός των ασθενών έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια χάρη στην καλύτερη διάγνωση και θεραπεία, πάνω από 7.000 νέα περιστατικά αναφέρθηκαν το 2010.

Το παράσιτο μεταδίδεται στους ανθρώπους μετά το τσίμπημά τους από τη μολυσμένη μύγα. Η μόλυνση των ανθρώπων προκαλεί αρχικά πυρετό, πονοκεφάλους, πόνους στις αρθρώσεις και φαγούρα. Όταν στη συνέχεια το παράσιτο εισέλθει στο κεντρικό νευρικό σύστημα, τότε ο ασθενής παθαίνει σύγχυση, έχει κακό συντονισμό κινήσεων και δυσκολεύεται να κοιμηθεί. Αν δεν υπάρξει θεραπεία, ο ασθενής τελικά πεθαίνει.

Δυστυχώς, οι υπάρχουσες θεραπείες έχουν δυσάρεστες παρενέργειες. Το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο φάρμακο είναι ένα παράγωγο του αρσενικού και οι ασθενείς περιγράφουν τη θεραπεία ως «φωτιά στις φλέβες», με το 5-20% τελικά να πεθαίνει.


Διαβάστε περισσότερα...

Το γάλα φρεσκάρει τη μνήμη



Βοηθητικός παράγοντας τα γαλακτοκομικά.

Το γάλα είναι εκείνο που από πάντα ήταν γνωστό πως βοηθά στην οικοδόμηση υγιών οστών, ενώ παρέχει στον οργανισμό πολλές βιταμίνες και πρωτεΐνες.

Όμως πλέον διαπιστώνεται μέσα από μελέτες ότι, αποτελεί και βοηθητικό παράγοντα για τη μνήμη όταν η κατανάλωσή του είναι τακτική. Όμως, δεν είναι μόνο το γάλα που βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως είναι το γιαούρτι, το τυρί ή ακόμα και το παγωτό!

Οι επιστήμονες ζήτησαν από 972 ανθρώπους, ηλικίας από 23 έως 98 ετών, να συμπληρώσουν λεπτομερή ερωτηματολόγια σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, περιλαμβανομένης και της συχνότητας κατανάλωσης γαλακτοκομικών ειδών, έστω και εάν αυτό αφορούσε μερικές σταγόνες γάλακτος στον καφέ ή το τσάι τους.

Στη συνέχεια τα άτομα αυτά, κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε μια σειρά δοκιμών ώστε να ελεγχθεί η συγκέντρωσή τους, η μνήμη τους και η ικανότητα μάθησής τους.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό International Dairy, έδειξε ότι οι ενήλικες που καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα, τουλάχιστον πέντε ή έξι φορές την εβδομάδα, παρουσίασαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα στα τεστ μνήμης σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν ή έπιναν σπάνια.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι «τα νέα συμπεράσματα για τα οφέλη του γάλακτος και των παραγώγων του, αποτελούν απλά ακόμη έναν λόγο για να ξεκινά ένας άνθρωπος την ημέρα του με ένα ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών».

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Maine των ΗΠΑ πιστεύουν ότι, ορισμένα θρεπτικά συστατικά των γαλακτοκομικών, όπως είναι το μαγνήσιο, θα μπορούσαν να βοηθήσουν ακόμα και στην αποτροπή της απώλειας μνήμης, ενώ είναι σε θέση να βελτιώσουν την καρδιακή λειτουργία, αλλά και την υπέρταση, αρκεί να μην περιέχουν πολλά λιπαρά.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρέμβαση Λοβέρδου για το 4 μηνών βρέφος



Θα υποβληθεί σε επείγουσα μεταμόσχευση στην Αγγλία.

Σε επείγουσα μεταμόσχευση λεπτού εντέρου σε εξειδικευμένο κέντρο της Αγγλίας (Great Ormond Street Hospital for Children) θα υποβληθεί ένα κοριτσάκι 3,5 μηνών το οποίο νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εδώ και περίπου 2,5 μήνες καθώς δεν μπορούσε να καλυφθεί το κόστος της επέμβασης.

Το βρέφος είχε διακομιστεί στο Ιπποκράτειο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, αλλά επειδή η επέμβαση αυτή δεν πραγματοποιείται στη χώρα μας η μεταμόσχευση έπρεπε να γίνει στο εξωτερικό.

Το κόστος της μεταμόσχευσης στο συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο ανέρχεται στο ποσό των 400.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα μπορούσε θα καλυφθεί μέσω της διαδικασίας του Ε - 112, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης το ιατρικό κέντρο δεν αποδεχόταν την παραπάνω διαδικασία. Η διοίκηση του Ταμείου Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας στο οποίο είναι ασφαλισμένο το βρέφος, ενέκρινε το ποσό των 150.000 ευρώ, το οποίο ήταν ανεπαρκές για την μετάβαση του βρέφους.

«Το θέμα επιλύθηκε με άμεση συνεργασία της Διοίκησης του Νοσοκομείου και του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος επέδειξε προσωπικό ενδιαφέρον και ευαισθησία και εντός ολίγων ωρών το βρέφος θα διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αγγλίας», ανέφερε ο διοικητής του Ιπποκρατείου, Γεώργιος Χριστιανόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα...

Ελλάδα 2012: Εκπαιδευτικές "ουρές" εκτάκτου (προνοιακής) ανάγκης



Τα πολύ λίγα έγιναν ελάχιστα. Ακόμα και τα ελάχιστα έγιναν ζητούμενα. Τα ελάχιστα που έγιναν ζητούμενα πρέπει να λαμβάνονται με τρόπο “εκπαιδευτικό” ώστε να μην ξεχνάει ο λήπτης ότι είναι ζητούμενα μη και (διανοηθεί να) τα θεωρήσει δικαιωματικά κεκτημένα. Τεράστιες “εκπαιδευτικές” ουρές σε όλα τα ΚΕΠ και προνοιακά τμήματα των δήμων όλης της χώρας. Χιλιάδες “εκπαιδευόμενοι” πολίτες με αναπηρία καρτερούν επί ώρες στις ατελείωτες ουρές για να λάβουν τα ψίχουλα του προνοιακού επιδόματος συσσιτίου. Για τους περισσότερους είναι τα μόνα... ψίχουλα που διαθέτουν για να επιβιώσουν. Στρατιωτική σιωπή λοιπόν, σκληρή πειθαρχία, αγωνιώδης αναμονή, μόνο μέσα από τα δόντια οι διαμαρτυρίες, όπως αρμόζει σε έναν εκπαιδευόμενο. Ελλάδα 2012, ΚΑΘΕΣΤΩΣ πρόνοιας για τις πλέον ευάλωτες των ευάλωτων κοινωνικές ομάδες.

Η εκπαίδευση αυτή δεν έχει χρονικό όριο, η πατρίδα δίνει μάχη επιβίωσης στα τρομερά Πεδία των Αγορών, απαιτείται Στρατιωτική Παιδεία αορίστου διάρκειας. Μέγας πόλεμος εξελίσσεται, το ανώτατο επιτελείο υπό την εμπνευσμένη ηγεσία του αρχιστράτηγου Παπαδήμου έχει θέσει την χώρα υπό τις διαταγές των συμμαχικών δυνάμεων, όλοι και όλα υπηρετούν ένα μεγαλόπνοο σχέδιο νίκης. Ολοι μαζί (μόνο) μπορούμε, παράπονα και διαμαρτυρίες σε τέτοιους καιρούς αδυνατίζουν το φρόνημα, φρόνιμα λοιπόν και με την πρέπουσα αγωνία μέχρι κάποια στιγμή να τερματιστεί το καθεστώς εκτάκτου πολεμικής ανάγκης...

Διάολε, πόσο παράταιροι είναι σε τέτοιους καιρούς οι αντιφρονούντες! Ολη η χώρα ζει την αγωνία του πολέμου και προσεύχεται για την νικηφόρα του έκβαση και κάποιοι αθεόφοβοι ομιλούν για δικαιώματα και απευθύνουν αιτήματα υπέρ των εκπαιδευομένων στις ουρές! Διαβάστε και απολαύστε αντιστρατιωτική ρητορική, πομπός της η αποκαλούμενη εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ. Γράφουν ανερυθροίαστα απευθυνόμενοι στους αρμόδιους περί των διοικητικών – εσωτερικών αλλά και των υγειονομικών στο στρατόπεδο ορκισμένους αξιωματικούς: “Η απίστευτη ταλαιπωρία (σ.σ. εννοούν στις ουρές) των ατόμων με αναπηρία πληγώνουν την αξιοπρέπεια και καταρρακώνουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των ΑμεΑ”. Σε άλλο σημείο τονίζουν: “Οι καθημερινές ουρές που σημειώνονται έξω από ΚΕΠ και Προνοιακά Τμήματα Δήμων, σήμερα στο Αιγάλεω, εχθές στους Αμπελόκηπους, πριν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, δείχνουν ότι το σύστημα απογραφής έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που αντί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στον πολίτη με αναπηρία τον έχει γεμίσει με φόβους και ανασφάλεια για την τύχη του προνοιακού επιδόματος το οποίο για την πλειονότητα των αναπήρων αποτελεί την μοναδική πηγή εισοδήματος”.

Αν δεν πρόκειται για ορκισμένους αναρχικούς ή αμετανόητους κομμουνιστές που απεργάζονται υπόγεια σχέδια πολεμικής συντριβής ώστε μέσ’ τις στάχτες να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ταξικής ανατροπής, μοναδική λογική εκδοχή που απομένει είναι ότι “τα χουν χαμένα”. Αιτούνται δίκαιο σύστημα απογραφής των δικαιούχων προς αποφυγή της ταλαιπωρίας τους και άμβλυνση της δημιουργικής τους πολεμικής εγρήγορσης μη διστάζοντας να βαπτίσουν προκλητικά την τελευταία “ανασφάλεια”. Aιτούνται, με άλλα λόγια, ανατροπή όλων των θεμελιωδών αρχών στρατιωτικοποίησης σε καιρό πολέμου!

Αν μη τι άλλο προξενεί εντύπωση στα όρια του γέλωτα η αποστροφή του λόγου των αντιφρονούντων της ΕΣΑμεΑ που χρησιμοποιεί ως επιχείρημα ότι τα λιγοστά ψίχουλα του επιδόματος συσσιτίου είναι ο μοναδικός τρόπος επιβίωσης των ληπτών. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι της ΕΣΑμεΑ αφήνουν να εννοηθεί ότι για τους εκπαιδευόμενους στρατευμένους εν καιρώ πολέμου θα ήταν δυνατόν να δίδονται περισσότερα εφόδια επιβίωσης πέραν του συσσιτίου. Επί του συγκεκριμένου σημείου – αιτήματος η (στρατιωτική) λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Αντίστοιχα εντυπωσιακή και προκλητική γέλωτα είναι η άκαιρη και άκυρη επισήμανση ότι “επειδή το χρονικό διάστημα διενέργειας της απογραφής (των δικαιούχων συσσιτίου) είναι εξαιρετικά μικρό, δημιούργησε πανικό στους δικαιούχους” και το εκπορευόμενο αίτημα “δώστε παράταση χρόνου για την απογραφή των δικαιούχων”. Θα μπορούσε επικαλούμενος την κοινή (στρατιωτική) λογική να απαντήσει ο οποιοσδήποτε εχέφρων αξιωματικός ότι “οι στρατευμένοι δεν πανικοβάλλονται” παράλληλα συμπληρώνοντας ότι “εν καιρώ πολέμου ο χρόνος δεν σπαταλάται για διαδικαστικού χαρακτήρα ενέργειες”, όμως ενώπιον τόσο ακραία γελοίων επισημάνσεων και αιτημάτων τούτο είναι επίσης χάσιμο χρόνου και άρα περιττό.



Το μοναδικό ίσως σημείο της επιστολής της ΕΣΑμεΑ που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με γέλωτα αλλά απαιτεί στοιχειωδώς σοβαρή απάντηση είναι αυτό που απαιτεί αύξηση των υπαλλήλων στα ΚΕΠ και των υπαλλήλων στα τμήματα πρόνοιας των δήμων που ασχολούνται με την απογραφή και λοιπές διαδικασίες για την καταβολή του συσσιτίου. Απαντάμε λοιπόν στους ανεκδιήγητους που διατυπώνουν ένα τέτοιο απαράδεκτο στα όρια του προβοκατόρικου αίτημα, ότι εν καιρώ πολέμου μάλιστα δε στην κορύφωσή του, δεν αυξάνονται οι διοικητικοί της οπισθοφυλακής αλλά το ακριβώς αντίθετο. Σταδιακά, προστίθενται και αυτοί στις γραμμές των εκπαιδευόμενων στρατευμένων που εθνικά – στρατιωτικά – πειθαρχημένα – σκληραγωγημένα βολεύονται με ένα λιτό επίδομα - συσσίτιο τασσόμενοι στην υπόθεση της σωτηρίας της πατρίδας. Αυτό άλλωστε έχει ήδη δρομολογηθεί ή και έχει αρχίσει να συμβαίνει, ρόλο διοικητικής μέριμνας – οπισθοφυλακής λίαν συντόμως θα ασκούν μόνο οι απαραιτήτως αναγκαίοι, όλοι οι λοιποί κύριοι αντιφρονούντες της ΕΣΑμεΑ (και όποιοι άλλοι συμμερίζεστε τις “ιδέες” τους) μπαίνουν στη σειρά (ουρά) για να θυσιαστούν υπέρ βωμών και εστιών.

Είναι βέβαιον ότι τόσο ο στρατάρχης Παπαδήμος που μετέχει στην συμμαχική Ιερά Τράπεζα των επιτελών του πολέμου όσο και οι γενναίοι αξιωματικοί – αποδέκτες των ανεκδιήγητων επισημάνσεων και αιτημάτων της ΕΣΑμεΑ (στρατηγοί και υποστράτηγοι κ.κ. Ρέππας, Γιαννίτσης, Λομβέρδος, Ρόβλιας, Κουκουλόπουλος, Μπόλαρης), δεν θα δώσουν ιδιαίτερη σημασία στο όλο θέμα απαξιώνοντας τους αντιφρονούντες δια της πλήρους σιωπής τους. Η ως άνω προβλεπόμενη στάση συνιστά γι’ αυτούς μονόδρομο ευθύνης, υπόκειται στην απαράβατη στρατιωτική αρχή ότι “την ώρα της κορύφωσης της μάχης, οτιδήποτε μπορεί να αποσπάσει την προσοχή και επηρεάσει το φρόνημα αγνοείται και απομονώνεται”. Ενδεχομένως θα δοθούν δύο τρεις τυπικές αράδες αναφερόμενες στο “έκτακτο των καιρών” ως απάντηση στα πλαίσια και μόνο της τήρησης του στρατιωτικού κώδικα, πέραν αυτών δεν αναμένεται τίποτε περισσότερο...

Υστερόγραφο (και επιστροφή στην σοβαρότητα): Η παρατεταμένη ανασφάλεια έχει ουρά τον διαρκή φόβο, ουρά του παρατεταμένου φόβου είναι η διαρκής αγωνία. Αν το παραπάνω σχήμα εκφράζει με σχετική ακρίβεια την “εκπαίδευση της ουράς”, όσοι όψιμοι αντιφρονούντες ισχυρίζονται αποφασισμένοι να το σπάσουν, ας απευθυνθούν άμεσα στους στρατευμένους εκπαιδευόμενους αιτούμενοι την ανταρσία τους. Απευθυνόμενοι και αιτούμενοι διαρκώς στους επιτελείς του πολέμου να ανατρέψουν αυτά που αποτελούν πιστοποιητικά του πολέμου που οι ίδιοι επιτελούν, συμπεριφερόμενοι διαρκώς ως “ουρά” αυτών που θέλουν ουρά εκπαιδευόμενη τους ανθρώπους να θυσιάζονται υπέρ βωμών και εστιών, το μόνο που αποδεικνύουν είναι η ανυπαρξία τους. Τον δικό τους διαρκή φόβο και αγωνία ότι εάν η ουρά των εκπαιδευόμενων στρατευμένων αλλάξει “μέτωπο” και στραφεί ενάντια στους επιτελείς του πολέμου θα συμπαρασύρει και τους ίδιους στο διάβα της...


Διαβάστε περισσότερα...

Πόσο γρήγορα τρώτε;



Τι πρέπει να μάθετε για τη σωστή κατανάλωση του φαγητού.

Ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των ανθρώπων που τρώτε το φαγητό σας τόσο γρήγορα που νομίζουν οι γύρω σας ότι είστε λαίμαργοι; Αν η απάντηση είναι θετική, τότε πρέπει να ελαττώσετε τους ρυθμούς σας καθώς αυτός ο τρόπος επέρχεται κορεσμός προτού καταναλωθεί μεγάλη ποσότητα φαγητού.

Γι’ αυτό εάν θέλετε να αυξήσετε τη διάρκεια του γεύματος είναι να το κόψετε σε μικρές μπουκιές και να μασάτε πολύ καλά την τροφή σας και να κάνετε παύσεις κατά τη διάρκεια του φαγητού. Εφαρμόζοντας αυτές τις κινήσεις, θα δείτε αποτελέσματα.

Γιατί μην ξεχνάτε ότι με το να τρώει κάποιος αργά αφήνει χρόνο και περιθώρια απόλαυσης του φαγητού. Υπάρχει όμως και ένα αλλά σε αυτή την περίπτωση. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το να υπάρχει «μέτρια» πείνα για να μπορεί κάποιος να ελέγξει το ρυθμό που τρώει.

Προσπαθήστε πάντως σε κάθε περίπτωση να ακολουθήσετε τις τρεις συμβουλές γιατί με τον τρόπο αυτό θα πετύχετε τη σταδιακή μείωση της ποσότητας του φαγητού που καταναλώνετε και θα διατηρήσετε και το βάρος σας.


Διαβάστε περισσότερα...

Η χοληστερίνη χτυπά και τα παιδιά



Δεν υπάρχουν διαφορές στα δύο φύλα.

Αν και υψηλά επίπεδα χοληστερίνης ανιχνεύονται συνήθως στους ενήλικες, υπάρχουν και περιπτώσεις παιδιών – ακόμα και πολύ μικρών – που, δυστυχώς, έχουν παρόμοιο πρόβλημα.

Η εικόνα σχετικά με τα φυσιολογικά επίπεδα χοληστερίνης στον παιδικό οργανισμό είναι λιγότερο σαφής από εκείνη των ενηλίκων, αφού το σώμα τους αναπτύσσεται συνεχώς. Διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα δεν υπάρχουν, ενώ ο σημαντικότερος λόγος εμφάνισης της υπερχοληστερολαιμίας είναι το οικογενειακό ιστορικό.

Η οικογενής υπερχοληστερολαιμία, όπως λέγεται, είναι μια διαταραχή, που δε συναντά κανείς σπάνια στα μικρά παιδιά στις μέρες μας. Δυστυχώς, η μη σωστή και έγκαιρη αντιμετώπισή της μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας στο παιδί καθώς μεγαλώνει, όπως είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Ο ακριβής παθογενετικός μηχανισμός της οικογενούς μορφής της νόσου δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί. Θεωρείται ότι για τη νόσο είναι υπεύθυνα πολλά και διαφορετικά γονίδια, που κληρονομεί το παιδί, γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη μελέτη της.

Αυτά που μπορεί να ακολουθήσει κανείς, βέβαια, για να προστατέψει την υγεία του παιδιού του, εφ'όσον έχει εμφανίσει τέτοιο πρόβλημα, είναι αρχικά να καταλάβει ότι οι αλλαγές που θα ακολουθήσουν, δεν θα αφορούν μόνο το παιδί που πάσχει, αλλά ολόκληρη την οικογένεια! Είναι πολύ δύσκολο για ένα παιδί να ακολουθεί ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα από τα υπόλοιπα μέλη του σπιτιού του.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αφροδισιακός για τις γυναίκες ο καφές



Αυξάνει τα επίπεδα των οιστρογόνων και τη λίμπιντο.

Σαν αφροδισιακό μπορεί να λειτουργήσει ο καφές για τις γυναίκες ανάλογα με την εθνικότητά τους, υποστηρίζει επιστημονική έρευνα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που δημοσιεύτηκε στο εξειδικευμένο περιοδικό The American Journal of Clinical Nutrition, η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα τρων οιστρογόνων, κάτι που οδηγεί σε αντίστοιχη αύξηση της λίμπιντο.

Οι επιστήμονες μελέτησαν την επίδραση της καφεΐνης σε 259 γυναίκες, ηλικίας μεταξύ 18 και 44. Διαπιστώθηκε ότι τα επίπεδα οιστρογόνων σε Ασιάτισσες και Αφροαμερικάνες παρουσίασαν σημαντική αύξηση, κάτι βέβαια που δε συνέβη σε λευκές γυναίκες. Έτσι, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι επιδράσεις αυτές εξαρτώνται από την εθνικότητα.

«Δεν γνωρίζουμε εάν οι διακυμάνσεις αυτές στα οιστρογόνα, έχουν επιδράσεις σε βάθος χρόνου» δήλωσε ο Enrique F Schisterman, ένας από τους επιστήμονες που συμμετείχε στη μελέτη. Όπως εξηγεί, η διαφορετική αντίδραση του οργανισμού στην καφεΐνη ανάλογα την εθνικότητα, μπορεί να οφείλεται σε γενετικά αίτια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανεξάρτητα φυλής, οι γυναίκες που κατανάλωσαν καφεΐνη από άλλες πηγές πέραν του καφέ, όπως από πράσινο ή μαύρο τσάι, σημείωσαν μια μεγαλύτερη αύξηση οιστρογόνων. Σύμφωνα με τον Schisterman, η εξήγηση για τη διαφορά αυτή μπορεί να κρύβεται σε διάφορες ουσίες όπως αντιοξειδωτικά που δεν περιέχει ο καφές.


Διαβάστε περισσότερα...

Ανησυχίες για τις συνέπειες των νανοσωματιδίων



Χρησιμοποιούνται σε χάπια και τροφές.

Ολοένα και περισσότερο αυξάνεται η χρήση νανοσωματιδίων σε επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα, τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν προκαλέσουν ανεπιθύμητες επιπτώσεις στον οργανισμό, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι επιστήμονες έδειξαν ότι τα μικροσκοπικά σωματίδια πολυστερίνης μπορούν να επηρεάσουν αισθητά την απορρόφηση από το έντερο του σιδήρου, ενός ουσιώδους θρεπτικού συστατικού, οδηγώντας είτε σε ελλιπή απορρόφησή του, είτε αντίθετα σε υπερβολική απορρόφηση του συγκεκριμένου στοιχείου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Γκρέτσεν Μάλερ του πανεπιστημίου Μπίνγκαμπτον και τον Μάικλ Σούλερ του πανεπιστημίου Κορνέλ της Ν.Υόρκης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό νανοτεχνολογίας «Nature Nanotechnology», έκαναν εργαστηριακά πειράματα με κοτόπουλα. Διαπίστωσαν ότι όταν τα πειραματόζωα δέχονταν από το στόμα μεγάλες δόσεις νανοσωματιδίων πολυστερίνης διαμέτρου 50 νανομέτρων (50 δισεκατομμυριοστών του μέτρου), απορροφούσαν έως 50% λιγότερο σίδηρο με τη διατροφή τους, μια επίπτωση που διαρκούσε για ώρες μετά την αρχική είσοδο των νανοσωματιδίων στον οργανισμό.

Τα κοτόπουλα που είχαν εκτεθεί για πολύ καιρό σε μεγάλες ποσότητες νανοσωματιδίων, εμφάνιζαν αλλοιώσεις στις εντερικές λάχνες τους, τις μικροσκοπικές προεκβολές του εντέρου που παίζουν σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση θρεπτικών ουσιών κατά την πέψη. Η χρόνια λήψη νανοσωματιδίων οδηγούσε στο αντίστροφο αποτέλεσμα, δηλαδή σε επέκταση της επιφάνειας των λαχνών και έτσι σε αύξηση έως 200% της απορρόφησης του σιδήρου.

Ενδείξεις βρήκαν οι ερευνητές ότι και η απορρόφηση και άλλων στοιχείων, όπως του ασβεστίου, του ψευδαργύρου και των βιταμινών A, D, E και K, μπορεί να επηρεάζεται αρνητικά από την εισροή των νανοσωματιδίων στο έντερο.

Βέβαια οι επιστήμονες τόνισαν ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να μελετηθεί καλύτερα το ζήτημα. Στα κοτόπουλα δόθηκε περίπου η ίδια δόση, αναλογικά με το βάρος που θα έπαιρνε στον οργανισμό του ένας ενήλικος άνθρωπος.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, «το επιθηλιακό στρώμα του εντέρου αντιπροσωπεύει την αρχική πύλη εισόδου, από την οποία διέρχονται τα νανοσωματίδια για να φθάσουν στο υπόλοιπο σώμα. Αν και τα νανοσωματίδια πολυστερίνης που χρησιμοποιήθηκαν στα πειράματα, γενικά δεν θεωρούνται τοξικά, παρόλα αυτά η αλληλεπίδρασή τους με τη φυσιολογική διαδικασία (της πέψης) δείχνει την ύπαρξη ενός ανεπαίσθητου, αλλά χρόνιου και επιβλαβούς μηχανισμού».

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα τεχνητά νανοσωματίδια χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο με την μορφή οξειδίου του τιτανίου ή πυριτικού αργιλίου σε χάπια και τροφές. Στις ανεπτυγμένες χώρες, οι καταναλωτές εκτιμάται ότι μπορεί να εισάγουν στο σώμα τους καθημερινά δισεκατομμύρια τέτοια σωματίδια, ίσως μέχρι και 100 τρισεκατομμύρια.


Διαβάστε περισσότερα...

Δουλειές για... γερά νεύρα!



Το top 10 των στρεσογόνων επαγγελμάτων.

Υπάρχουν κάποιες δουλειές που για να... επιβιώσει κανείς πρέπει να εξασκήσει την υπομονή του, αφού χαρακτηρίζονται από πολύ στρες.

Η καθηγήτρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας στο πανεπιστήμιο του Buffalo Deborah Legge παρουσιάζει τη δεκάδα των πιο στρεσογόνων επαγγελμάτων.

1.Νοσοκόμοι ηλικιωμένων και παιδοκόμοι

Τα άτομα που εργάζονται στον τομέα προσωπικής φροντίδας ηλικιωμένων και παιδιών βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη με ποσοστό 11%για το 2010.

2. Σερβιτόροι εστιατορίων

Στη δεύτερη θέση με μικρή διαφορά από την πρώτη συναντάμε τους ανθρώπους, οι οποίοι εργάζονται σε εστιατόρια. Οι σερβιτόροι είναι εκείνοι, οι οποίοι συνήθως έχουν χαμηλές χρηματικές απολαβές, αν και η εργασία τους είναι εξαντλητική, και ένα σωρό ανθρώπους πάνω από το κεφάλι τους να τους υπαγορεύουν τι πρέπει να κάνουν σε καθημερινή βάση.

3. Κοινωνικοί λειτουργοί

Δεν προκαλεί και μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι οι κοινωνικοί λειτουργοί βρίσκονται πολύ κοντά στην κορυφή του παρόντος καταλόγου, αφού καθημερινά έχουν να κάνουν με βαριά περιστατικά.

4. Όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας

Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει γιατρούς, νοσοκόμους, θεραπευτές και άλλους επαγγελματίες, οι οποίοι καθημερινά δίνουν μεγάλο κομμάτι του ψυχισμού τους στους ασθενείς, με αποτέλεσμα τα ψυχικά αποθέματα που μένουν για τους ίδιους να υστερούν και να μη μπορούν να καλύψουν τις συναισθηματικές τους ανάγκες. .

5. Καλλιτέχνες

Επαγγέλματα που έχουν σχέση με την ανάδειξη της καλλιτεχνικής φύσης, όπως ζωγράφοι, συγγραφείς, ηθοποιοί, συνδυάζονται με αβέβαιο ωράριο και πολλή απομόνωση.

6.Δάσκαλοι- Καθηγητές

Οι απαιτήσεις για το επάγγελμα του δασκάλου ή του καθηγητή διαρκώς μεγαλώνουν. Δεν είναι μια δουλειά που χτυπά το κουδούνι και σημάνει η λήξη της, καθώς συνεχίζεται και μετά το σχολείο και μάλιστα για ώρες στο σπίτι. Και οι εκπαιδευτικοί, λοιπόν, βρίσκονται μέσα στη λίστα του «δεκάλογου» της κατάθλιψης, αφού η πίεση και το άγχος δε λείπουν καθόλου από τη ζωή τους.

7. Διοικητικό προσωπικό τεχνικής υποστήριξης

Οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτόν τον τομέα μπορεί να βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, εντούτοις παίρνουν εντολές από κάθε κατεύθυνση.

8. Μηχανικοί συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών

Πώς θα σας φαινόταν εάν κανείς σας φώναζε για δουλειά μόνο όταν κάτι έχει πάει στραβά; Αυτό από μόνο του αρκεί για να καταλάβει κανείς τι αντιμετωπίζουν κάθε ημέρα όσοι ασχολούνται με τυχόν βλάβες σε σπίτι ή επιχείρηση, όπως οι ηλεκτρολόγοι και οι υδραυλικοί.

9. Οικονομικοί σύμβουλοι και λογιστές

Οι περισσότεροι άνθρωποι δε μπορούν να διαχειριστούν τα οικονομικά τους, οπότε φαντάζεστε να είχατε εσείς την ευθύνη για χιλιάδες ή και εκατομμύρια ευρώ τα οποία ανήκουν σε άλλους;

10. Πωλητές

Υπάρχουν αναρίθμητοι λόγοι που αιτιολογούν την τάση για κατάθλιψη όσων ανθρώπων εργάζονται ως πωλητές, όπως το γεγονός ότι δουλεύουν με το «κομμάτι» και έτσι ποτέ δεν είναι σίγουροι για το πότε και το πόσο θα πληρωθούν.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ανθυγιεινά και επικίνδυνα τα μέτρα της κυβέρνησης»



Αντιδρούν οι γιατροί στη συνταγογράφηση ουσιών και όχι φαρμάκων.

Επικίνδυνη χαρακτηρίζουν οι γιατροί τη ρύθμιση του υπουργείου Υγείας να συνταγογραφούν μόνον την ουσία και να επιλέγουν το φάρμακο οι φαρμακοποιοί.

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας, με την οποία προβλέπεται η συνταγογράφηση των φαρμάκων με τη δραστική ουσία και η επιλογή των φθηνότερων -στην αγορά- σκευασμάτων από τον φαρμακοποιό αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και τραγική υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων.

«Τα αμφιβόλου ποιότητας γενόσημα φάρμακα, ως επί το πλείστον παραγωγής τρίτων χωρών, που επιλέγονται με μοναδικό κριτήριο τη χαμηλή τους τιμή, εμπεριέχουν τεράστιους κινδύνους, για την υγεία των ασφαλισμένων» σημειώνει ο ΙΣΑ.

Οι γιατροί εκφράζουν, επίσης, την έντονη αντίδρασή τους για την τροποποίηση από μη γιατρούς των συνταγών των θεραπόντων ιατρών, υπογραμμίζοντας ότι αυτό αποτελεί αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και συνιστά ποινικό αδίκημα.

Την ευθύνη για την ασφάλεια της θεραπείας αναλαμβάνει στο ακέραιο ο γιατρός και κανένας άλλος, αναφέρει ο ΙΣΑ και ανακοινώνει ότι προετοιμάζει αποχές και απεργιακές κινητοποιήσεις για να ανατρέψει «στην πράξη τα ανθυγιεινά και επικίνδυνα μέτρα της κυβέρνησης».


Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν διανομή τροφίμων στο δήμο ανατ. Μάνης



Στήριξη στις οικονομικά ευπαθείς ομάδες.

Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων υλοποιεί ο δήμος ανατολικής Μάνης σε άπορους μονίμους κατοίκους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών από τα κοινοτικά αποθέματα της παρέμβασης.

Δικαιούχοι θα είναι αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή οικογένειες που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην περιοχή.

Όπως επισημαίνεται από τον δήμο, στο πρόγραμμα εντάσσονται άτομα ή οικογένειες που έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 12.000 ευρώ, το οποίο και προσαυξάνεται κατά 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά.

Το εισόδημα αυτό αυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα νοσήματα και κατά 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας.

Οι αιτήσεις των κατοίκων για να ενταχθούν στο πρόγραμμα υποβάλλεται στο δήμο μέχρι 12 Μαρτίου.


Διαβάστε περισσότερα...

Εξήντα επτά τόνους τυρί μοίρασε η Περιφέρεια Θεσσαλονίκης



Ψωμιάδης: «Να σταθούμε αλληλέγγυοι».

Για δεύτερη ημέρα χθες η Περιφέρεια Θεσσαλονίκης συνέχισε τη διανομή τροφίμων σε κοινωνικούς φορείς. Συγκεκριμένα, διανεμήθηκαν εξήντα επτά τόνοι τυριού στους εγκεκριμένους φορείς υλοποίησης - φιλανθρωπικά ιδρύματα, συλλόγους πολυτέκνων, συλλόγους παλιννοστούντων, μονογονεϊκών οικογενειών κ.λπ. - σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Σήμερα που η κοινωνία δοκιμάζεται, πρέπει να σταθούμε όλοι αλληλέγγυοι. Ιδιαίτερα απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στους συμπολίτες μας που οδηγούνται, από την εφαρμογή των καταστροφικών πολιτικών, στην εξαθλίωση. Χωρίς πολλά λόγια, με πράξεις και προσφορά» δήλωσε σχετικά ο Αν. Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης.


Διαβάστε περισσότερα...

Μαθήματα ανθρωπιάς από ένα 7χρονο κορίτσι




Μάκρυνε τα μαλλιά της για να τα χαρίσει σε φίλη της που πάσχει από λευχαιμία.

Μπορεί να είναι μόλις 7 ετών, αλλά η πράξη της συγκινεί και «βάζει τα γυαλιά» σε πολλούς ενήλικες.

Η Κέλσεϊ αποφάσισε να μακρύνει τα μαλλιά της για να τα κάνει δώρο στην αγαπημένη φίλη της. Η Μάντι είχε χάσει τα δικά της μαλλιά μετά από χημιοθεραπείες που έκανε για να αντιμετωπίσει τη λευχαιμία.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο:



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...