Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

''Oι αθλητές μας θα αναδείξουν το μεγαλείο της ψυχής''

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Πάμπος Στυλιανού στη δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε η Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, με την ευκαιρία της συμμετοχής της χώρας μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (29/8-9/9/2012), ευχήθηκε στους αθλητές τη κάθε δυνατή διάκριση, για να ζήσουμε ξεχωριστές, περίλαμπρες στιγμές, όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ταυτόχρονα τόνισε με έμφαση ότι η δυναμική της ανάπτυξης του Κυπριακού Αθλητισμού τα τελευταία χρόνια τη δημιούργησε, τη στήριξε και τη χρηματοδότησε ο ΚΟΑ, μέσα από συγκεκριμένους σχεδιασμούς και προγραμματισμό.
Παραθέτουμε πιο κάτω τον χαιρετισμό του Προέδρου του ΚΟΑ:

Είναι με αισθήματα περηφάνιας και χαράς και με ένα πηγαίο «στο καλό και με τη νίκη», που ξεπροβοδίζουμε για το Λονδίνο, τους αθλητές μας που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες που προηγήθηκαν η Κύπρος κατέγραψε την πιο μεγάλη της διάκριση. Κατακτήσαμε το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο από εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το επίτευγμα του Αργυρού μας Ολυμπιονίκη Παύλου Κοντίδη γράφτηκε ήδη με χρυσά γράμματα και ανοίγονται πλέον νέοι ορίζοντες για τον Κυπριακό Αθλητισμό.

Όμως οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ήσαν αυτοί που άνοιξαν το δρόμο των διεθνών διακρίσεων του Κυπριακού Αθλητισμού. Τρανό παράδειγμα τα μετάλλια της Καρολίνας Πελεντρίτου και του Αντώνη Αρέστη στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου. Περίλαμπρες επιτυχίες, οι οποίες μας έκαναν να νιώσουμε ξεχωριστή χαρά και περηφάνια και παράλληλα τίμησαν την Κύπρο με τον καλύτερο τρόπο.

Ελπίζουμε ότι και στους φετινούς Παραολυμπιακούς οι αθλητές μας θα αναδείξουν το μεγαλείο της ψυχής και της θέλησης τους και να χαρίσουν στη χώρα μας ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις.

Εάν ο Αθλητισμός πρέπει να αποτελεί τρόπο ζωής, ο πρωταθλητισμός απαιτεί πλήρη αφοσίωση και σκληρή δουλειά. Είναι η ίδια η ζωή του πρωταθλητή. Τεκμήριο αλήθειας των επιτυχιών και αξίας των πρωταθλητών μας είναι οι ίδιες οι επιδόσεις τους μέσα στους αθλητικούς χώρους που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση.

Από την αρχή της προετοιμασίας ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς προχώρησαν σε προγράμματα και έγκαιρους σχεδιασμούς, ώστε η προετοιμασία των αθλητών μας να είναι η καλύτερη δυνατή.

Με την ευκαιρία να ανοίξω μια παρένθεση και να σχολιάσω δημοσιεύματα, αλλά και τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών, για το ρόλο του ΚΟΑ και κατ’ επέκταση της Πολιτείας, αναφορικά με τις επιτυχίες στο χώρο του Αθλητισμού.

Λέμε λοιπόν ότι η δυναμική της ανάπτυξης του Κυπριακού Αθλητισμού τα τελευταία χρόνια, δημιουργήθηκε, στηρίχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τον ΚΟΑ, μέσα από συγκεκριμένους Εθνικούς Σχεδιασμούς και προγραμματισμό.

Πρώτοι εμείς αναγνωρίζουμε την προσπάθεια και τη σκληρή δουλεία των αθλητών και σε κάποιες περιπτώσεις τις οικονομικές και άλλες θυσίες των οικογενειών τους. Άλλωστε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και η Πολιτεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στις οικονομικές ανάγκες που απαιτούνται σε σχέση με αθλήματα που είναι πολυδάπανα. Και αυτό ισχύει ιδιαίτερα σήμερα κάτω από τις πολύ αντίξοες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν.

Μέσα στα πλαίσια της γενικής πολιτικής μας, για ανάπτυξη του αθλητισμού σε όλους τους χώρους σε όλη την Κύπρο και για όλους τους Κυπρίους ανεξάρτητα επιπέδου σωματικής και ψυχικής υγείας, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, ως ο Ανώτατος Αθλητικός Φορέας του τόπου μας, στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Τα άτομα με Ειδικές Ικανότητες, σήμερα αγωνίζονται στους αθλητικούς χώρους, τον αγώνα τον ωφέλιμο, τον καλό και τον τίμιο. Έχει καθιερωθεί πλέον η όλη προσπάθεια αυτή, μέσα στο ευρύτερο αθλητικό σύστημα της εποχής μας, ως μια αναγκαιότητα του γενικότερου Παγκόσμιου αθλητικού γίγνεσθαι.

Με την ευκαιρία θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο Οργανισμός γενικότερα θα συνεχίσει να προσφέρει κάθε βοήθεια και στήριξη στην Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Θέλω να σας ευχαριστήσω εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ, για την πρόσκληση σας να παραστούμε στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη. Τελειώνοντας συγχαίρω τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για τις προσπάθειες που καταβάλουν και γενικά για το έργο που επιτελούν. Ξεχωριστά συγχαρητήρια και ευχές στους αθλητές και προπονητές και γενικά όλη την Κυπριακή αποστολή που θα μας εκπροσωπήσει στου Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.