Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Προσλήψεις στα Χανιά μέσω κοινωφελούς εργασίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Θα προσληφθούν 755 άτομα με πεντάμηνη σύμβαση.

Ανάχωμα στην ανεργία με ταυτόχρονη ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας που θα εφαρμοστεί και στα Χανιά.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, μέσω της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Σύμπραξη Φορέων Χανίων» και με πόρους από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, θα προσληφθούν με πεντάμηνη σύμβαση απασχόλησης στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τους 6 δήμους και 5 ακόμα φορείς της περιοχής, 755 άτομα.

Το συνολικό κόστος του προγράμματος για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων είναι 2.359.375 ευρώ.

Η κατάθεση των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα αρχίζει αύριο και θα διαρκέσει μέχρι και τις 7 Ιουλίου.

Η επιλογή όσων προσληφθούν θα γίνει μέσω του ΑΣΕΠ, με τις εξής βασικές προϋποθέσεις για όσους υποβάλουν αίτηση: να είναι Έλληνες πολίτες, ή πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχοι δελτίου ανεργίας, ενώ αν πρόκειται για αγρότες θα πρέπει να είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και το δηλωθέν εισόδημα τους το 2010 να μην ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

Μέσω του προγράμματος η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ζητά για τις υπηρεσίες της την κάλυψη 70 θέσεων. Οι δήμοι Χανίων, 323, Πλατανιά 80, Αποκορώνου 75, Κισάμου 60, Σφακίων 40 και Γαύδου 12. Η Πολιτιστική Επιχείρηση Σελίνου ζητά 47 θέσεις απασχόλησης, το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Χανίων 25, το Ανουσάκειο Θεραπευτήριο 15, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης 6 και η Πολιτιστική Εταιρεία Χανίων 2 θέσεις απασχόλησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.