Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Πώς να συμπληρώσετε το μηχανογραφικό σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τι πρέπει να προσέξετε.

Μπορεί σήμερα να δημοσιοποιήθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων που φέτος διαγωνίστηκαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, όμως, θα απαλλαγούν τελείως από το άγχος τους μόλις συμπληρώσουν και το μηχανογραφικό τους δελτίο, για το οποίο έχουν προθεσμία μέχρι τις 5 Ιουλίου.

Γι’ αυτό, εάν είστε πρωτάρηδες, δηλαδή δεν έχετε ξαναετοιμάσει μηχανογραφικό δελτίο, απαιτούνται κάποιες συμβουλές.

Αρχικά λοιπόν, πρέπει, να το μελετήσετε διεξοδικά και να το χρησιμοποιήσετε ώστε να εξοικειωθείτε με το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό δελτίο ώστε κατά την υποβολή του να μην κάνετε λάθος στις επιλογές σας.

Στην πρώτη σελίδα αναγράφονται τα ατομικά σου στοιχεία, το λύκειο αποφοίτησης, η διεύθυνση κατοικίας και το τηλέφωνό σου, τα επιστημονικά πεδία που επιλέξατε, ο συνολικός αριθμός προτιμήσεων, καθώς και η κατηγορία με την οποία είστε υποψήφιοι.

Στις σελίδες 2 έως 6 αναφέρονται ταξινομημένες κατά επιστημονικό πεδίο όλες οι σχολές και τα τμήματα, στα οποία μπορείτε να διεκδικήσετε την εισαγωγή σας με τις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ κ΄ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑΣ Β΄).

Έτσι, όταν διαπιστώσετε ότι είστε καλά ενημερωμένοι και δεν έχετε απορίες και αφού φυσικά συζητήσετε με τους γονείς και τους καθηγητές σας, συμπληρώστε προσεκτικά το υπόδειγμα αυτό για να το χρησιμοποιήσετε ως βοήθημα κατά την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου σε ηλεκτρονική μορφή στην αρμόδια επιτροπή, προκειμένου να βοηθηθείτε στις επιλογές σας και στη σωστή συμπλήρωση του δελτίου.

Και να θυμάστε: Ακόμη κι αν δεν επιτύχετε την εισαγωγή στη σχολή που ονειρευόσασταν, δεν χάθηκε κι ο κόσμος… Μπορείτε άλλωστε να προσπαθήσετε ξανά…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.