Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Τα έξι φαγητά που ενυδατώνουν το δέρμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τι μπορείτε να φάτε για να καταπολεμήσετε την δίψα σας.

Όταν διψάει κανείς, τίποτα δεν δροσίζει καλύτερα τον οργανισμό από ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Οι μελέτες έχουν δείξει όμως ότι το νερό δεν είναι ο μόνος τρόπος για να ενυδατώνεται το δέρμα.

Υπάρχουν συγκεκριμένα φαγητά, τα οποία περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού. Μάλιστα, το βασικό συστατικό πολλών φρούτων και λαχανικών είναι το νερό.


Για να δούμε λοιπόν ποια φαγητά συμβάλλουν στην ενυδάτωση του δέρματος…


Το καρπούζι βοηθάει σε μεγάλο βαθμό την ενυδάτωση του σώματος καθώς κύριο συστατικό του (92%) είναι το νερό. Είναι και πηγή βιταμίνης C.



Τα αγγούρια συμβάλλουν στην ενυδάτωση του δέρματος, αλλά αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι η μεγαλύτερη ποσότητα νερού βρίσκεται στην φλούδα τους.



Όταν φτιάχνετε ένα μπολ με πλιγούρι βρώμης, το πλιγούρι απορροφά το νερό ή το γάλα. Επομένως, αυτό το μπολ μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερες ποσότητες νερού από τα αγγούρια ή τα πορτοκάλια.



Το πεπόνι, όπως και τα ροδάκινα και οι φράουλες, περιέχουν πολύ νερό και κάλιο, τα οποία χάνει ο οργανισμός όταν ιδρώνει.



Το κρέας μπορεί να φαίνεται ότι δεν αποτελεί πηγή ενυδάτωσης, αλλά σύμφωνα με μελέτες περιέχει όντως νερό. Για παράδειγμα μια μπριζόλα μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό 62,36 γραμμάρια νερού.



Τα μήλα ενυδατώνουν, καθώς ένα μήλο περιέχει 110 ml νερού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.